Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

pomoč pri prodaji vozila

Napisal/-a jfast33 Če maj 03, 2007 10:43 pm

Ali mi lahko gdo pove kako se uredi prodaja vozila v tujino. Kako je z plačilom, prevozom...
Čeprav se mi zdi da je vse skupaj potegavščina bi prosil če mi kdo to malo razloži.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če maj 03, 2007 10:46 pm

kaj je potegavščina? ti prodajaš avto? kam? eu? jug? kupuješ avto? kje? nemčija? zakaj bi bila potegavščina?

niti en stavek ni povezan v neko celoto :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 04, 2007 3:31 am

Že več tem je bilo o tem in razen ene prodaje se je vse izkazalo kot potegavščina, ki prodajalca lepo oskubi. Za naivne!! Ponavadi ponujajo kakšne garancije a la Western Union, ki se seveda kasneje pokažejo kot neveljavne. Zaslužek bo gotovo dober - samo za koga? Velja edino celoten keš na roko!
Poišči z iskalcem ali povej kaj več.

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 Pe maj 04, 2007 1:41 pm

SItuacija je taka, jaz prodajam motorja
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=1413848
in nekdo iz velike britanije mi je poslau mail da je zainteresiran in da mu naj pošljem slike in mu motorja opišem nato mi je pa poslau ta mail:
Hello,
Thanks alot for your response I will like you to know that i am from the UNITED KINGDOM ok. So I am glad to know that the VEHICLE is still available for sale. The price is ok by me as I am pleased to inform you that I will buy the VEHICLE from you do let me know if this is acceptable by you so that I can make payment at once which will be by a Bank Cashier`s Cheque. to enable me do so I will require your

Name:-, Address:-, State:-, Postal Code:-, Telephone Number:-

So that the payment can be made to you with the cheque immediately you receive the cheque, you shall take it to your bank and let the money be on your account. Upon clearance of the cheque into your account, I will now instruct my shipping company to come over to your location and have the VEHICLE shipped to me.I shall be expecting your response asap.
Thanks and God bless
Harry

Meni se je stvar že takoj zdela sumljiva vendar bi rad slišau še kako mnenje.

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Pe maj 04, 2007 1:43 pm

nateg je to ja ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 04, 2007 2:03 pm

To o čeku ne kaže nujno na nateg. Če ček vnovčiš in imaš gotovino na svojem računu, se zdi OK. A ponavadi je tu caka - namreč on za garancijo zadrži samo izplačilo čeka (ti ga samo preveriš, da je likviden) ali vsaj dela čeka oz raje nek znesek, ki ga ti plačaš (kao transportni stroški itd) in je sicer zajet v čeku (ki je zato za toliko večji od tvoje cene), ko ima motor, stornira ček ali pa, ko plačaš transportne itd stroške (ti si misliš - itak imam garancijo v čeku), nato on stornira nakup in ostaneš brez tega tvojega prispevka.

Poleg tega - se ti ne zdi čudno, da nekdo tam v Angliji na lepe oči kupi motor, ne da bi ga sploh pogledal?

Jaz ne bi tvegal, je preveč takih primerov natega
lp

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 Pe maj 04, 2007 6:19 pm

Ja se jz ne mislm reskirat ku sm ugotoviu da se lahko pokaže da je ček nevreden tudi po parih mesecih.

Uporabniški avatar
PapaDoc
Nov uporabnik

Napisal/-a PapaDoc Pe maj 04, 2007 7:43 pm

jest ti svetujem da mu odpises da ga prodajas samo na kes ker sem jest avto prodal tko v tujino in sem samo dobil pol denarja tko da nevem kako se bos ti odlocil premisli dober :D :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov