Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond Sr mar 21, 2007 2:04 pm

Pozdravljeni!

Zakljuèil zadevo ? he he he.... še prav se ni zaèela...
Kot sem že omenil se bo najverjetneje vseskupaj vleklo od 3-5let.
Bomo vidli so rekli slepi ;)

Ravno vèeraj sem dobil dopis od Renault Nissan Slovenija v katerem je zapisano, da so pri podrobnejšem pregledu dotiènega pooblašèenega Renault servisa resnièno odkrili nepravilnosti in ukrepali. (Kako - ni zapisano).

So pa nam v opravièilo garancijo, ki so nam jo odvzeli ponovno odobrili in tako imam spet 4 leta oz. 80.000km garancije.

Dopis so poslali meni in v vednost tudi servisu.

Sedaj ko imam to na papirju pa moram pametno sestaviti odškodninski zahtevek (vraèilo preveè plaèane kupnine) in prijavo ponarejanja listin (ponarejena servisna knjiga).

Potem se bo šele zaèelo èakanje ;)

Blond
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
ice-g
Nov uporabnik

Napisal/-a ice-g Sr mar 21, 2007 8:47 pm

kaj pa glede prejšnega lastnika?
si tam kaj iztržil?

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 21, 2007 9:00 pm

jaz ti rečem pa tko,če ti avto dela kot urca in nimaš nobenih težau se ne sekiraj in živciraj ,ker neboš s tem nič naredil 100%
kje pa je dokaz da ni imel avto 138.000 kilometrov ali pa kako lahko dokažeš ,da nisi "ti" vračal kilometrov (to sem ti napisal v razmislek :idea: ) pa veliko kilometrov 8) 8) 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ice-g
Nov uporabnik

Napisal/-a ice-g Pe mar 23, 2007 9:08 am

Kdo pravi da se ne da vidit, da kilometri niso vračani. Ne vem če imajo tak računalnik na servisu, ampak v reno fabrki jih ziher imajo in se lahko pogleda kdaj so kilometri vračani oz. vidi se kdaj je bil nameščen nov program, za koliko kilometrov se je števc zavrtel nazaj itd.... vidi se celo kolikokrat si brmzal.

Blond
Novinec

Napisal/-a Blond Pe mar 23, 2007 9:30 am

ice-g je napisal/-a:Kdo pravi da se ne da vidit, da kilometri niso vraèani. Ne vem èe imajo tak raèunalnik na servisu, ampak v reno fabrki jih ziher imajo in se lahko pogleda kdaj so kilometri vraèani oz. vidi se kdaj je bil namešèen nov program, za koliko kilometrov se je števc zavrtel nazaj itd.... vidi se celo kolikokrat si brmzal.

Ice-g - Na Renault Nissan Slovenija pravijo, da se pri nižjih cenovnih modelih tega ne da videti. Baje pri višjem cenovnem razredu DA pri Cliotih pa NE.

Michelin - Na kupoprodajni pogodbi piše koliko kilometrov je imel avto na dan nakupa.
Kupoprodajna pogodba je overjena. Na Renault Slovenija pa imajo podatek, kdaj je bil avto na garancijskem servisu.
Vse je na papirjih in ni kaj dvomit ali se izgovarjat.

Kaj bom jaz imel od tega ? NIÈ oz. nekaj stroškov in izgubljenega èasa.
Kaj bom dosegel s celotno zadevo ???? OGROMNO Pooblašèeni serviser je bil ujet pri nepravilnem delu in morda jih bo izuèilo. Prodajalec bo plaèal kazen, morda se celo vsedel malo (odvisno kdo je ponaredil servisno knjigo). Za ponarejanje se gre sedet.

Morda pooblašèeni servis veè ne bo delal tega, Morda ta prodajalec ne bo veè prodajal avtov z ponarejenimi kilometri in papirji. Morda nekdo, ki to bere se bo zamislil in ne bo prodal svojega avta s ponarejenimi kilometri ali celo karamboliranega.
Morda bo kak uporabnik avtomobilizem.com bolj pazljiv pri nakupu rabljenega avtomobila.
Morda bo celo TEBI pomagalo ko boš kupoval rabljen avto in NE boš naletel na lažnega ker je prodajalec uvidel kaj ga lahko doleti.

Morda pa ... kdo ve.

Jaz mam cajt in voljo se zezat.

LP
Blond

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Pe mar 23, 2007 3:17 pm

Svaka ti cast. :clapclap

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Pe mar 23, 2007 3:38 pm

No sedaj ko vemo da je pooblaščeni servis kriv lahko svetovni slovenski javnosti sporočiš ime "servisa".
Ker če ne bo javni linč, ne bo nič narejeno oz. minimalna kazen za "servis".

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe mar 23, 2007 4:00 pm

ice-g je napisal/-a:Kdo pravi da se ne da vidit, da kilometri niso vračani. Ne vem če imajo tak računalnik na servisu, ampak v reno fabrki jih ziher imajo in se lahko pogleda kdaj so kilometri vračani oz. vidi se kdaj je bil nameščen nov program, za koliko kilometrov se je števc zavrtel nazaj itd.... vidi se celo kolikokrat si brmzal.

ja pa kdaj si kšno u avtu pelu :rofl :rofl :rofl :rofl
Slika
Slika
Slika

surfer13
Nov uporabnik

Napisal/-a surfer13 Po apr 23, 2007 12:52 pm

Carsko Blond, kr dej jih!!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 So maj 05, 2007 10:31 am

Blond res si car da boš šel do konca, to se mora enkrat končat, predstavljaj si da bi bili vsi takšni kot ti, mislim da bi preprodajalci počas pobirali flaše po parkih in jih nosili v trgovine za par centekov, to Blond, voluharji prevarantski :D

Blond
Novinec

Napisal/-a Blond So maj 05, 2007 11:03 am

Ma ja ... ampak to se bo vleklo in vleklo.

Naj omenim samo, da pošiljam že 10 piporoèeno pismo pooblašèenemu serivserju in se pogovarjamo za invensodno poravnavo.
Èe bodo pripravljeni plaèati zahtevan znesek potem celo ne bo potrebno preko sodišèa.

Blond

urukhai
Nov uporabnik

Napisal/-a urukhai Ne maj 06, 2007 7:19 am

LP pozdrav vsem. Sam imam tudi podoben primer. Za dobro ohranjeno vozilo sem pred 20 dnevi plačal 2.400 EUR ( let. 95 ) , kupil pa sem ga preko avto hiše. V avto hišo je vozilo prišlo s strani prijatelja od lastnika hiše. Dejansko je bil samo en lastnik tukaj pa se je pojavil potem posrednik, ki je vozilo reg. na sebe in ga prodal naprej. Problem pa je v tem, da sem vozilo kupil preko oglasa v katerem je pisalo, da je prevozil 174.000 KM sam pa sem nato preko prvega lastnika in nalepk na vozilu o opravljenih tehničnih pregledih ugotovil, da je bilo dejansko prevoženih 276.000 KM. To se pravi, da je ta " osebek ", ki je vozilo pripeljal v avto hišo vrnil za 102.000 KM števec nazaj. Sam sem danes tudi vzpostavil kontakt z lastnikom hiše, ki mi je vozilo prodal in z " osebkom ", ki je vozilo od prvega lastnika plasiral naprej. Tu je potem prišlo do debate, da to ni tako hudo, da se lahko dogovorimo, da se ne spomni kje je vozilo kupil in podobne bedarije. Povedal sem mu da bom zahteval del kupnine nazaj, drugače pa se bom obrnil na organe pregona saj gre očigledno za goljufijo in zavajanje kupca. Tako, da bom tudi sam vztrajal kot Blond, čigar zgled me ni potegnil noter saj sem ta post zasledil šele danes vendar se z njim strinjam v celoti, da taki " osebki " morajo dobiti svoje, če nič drugega vsaj kazenski pregon za Goljufijo. Mimogrede tudi pri meni so vse stvari dokazljive s papirji od prvega lastnika, servisa in hiše, kjerje vozilo menjal staro za novo.

Blond
Novinec

Napisal/-a Blond Ne maj 06, 2007 9:20 am

Pozdravljen !

Zgleda da se v vseh manjših avtohišah pojavljajo enaki problemi. Èe gre sluèajno za Renaulta se obrni na Renault Nissan Slovenija in jim lahko obrazložiš. Za zaèetek po telefonu obvezno tudi pisno priporoèeno. Tam so zelo fer in boš dobil kak dober nasvet.

Kar se pa tièe tvojih pravic pa lahko avto vrneš in zahtevaš denar nazaj in vse stroške, ki si jih imel s tem, saj je kupoprodajna pogodba nièna ker so v njej navedeni lažni podatki.
Lahko zahtevaš nazaj samo prevè plaèano kupnino (kot mi) in vse stroške.
Lahko pa se zmenite kar tako.

Èe bi rad igral po pravilih se èimmanj pogovarjaj po telefonu, ker to ni potem nikjer zabeleženo. Mi delamo vse preko priporoèenih pisem. Je pa to ogromno dela in kar nekaj stroškov. Ampak kot si rekel, èe imaš vse papirje v roki, ki zagotavljajo tvojo prav potem ti predlagam da kar vstrajaš. Zna pa se to vleèt. Tudi nekaj let.

Èe se ti da lahko tudi v tej temi poroèaš o svojih rezultatih, èe pa boš potreboval kak nasvet pa kar vprašaj. Ampak tudi jaz nisem noben profi ampak je to moj prvi tak problem in se še kar uèim .

Obilo sreèe in potrpljenja ti želim.

Blond

urukhai
Nov uporabnik

Napisal/-a urukhai Ne maj 06, 2007 1:20 pm

Blond hvala, ker si se oglasil. Seveda bom poročal, kaj sem v zvezi tega dosegel. Bom pa vztrajal, ker gre tukaj za ljudi, ki so obrnili že več poštenih kupcev tako, da bom probal vsaj njim stopiti na prste. Kot sem rekel sem v taki službi, da te zadeve poznam, kar se kriminalnih zadev tiče tako, da sem jih tudi prvič poklical, ko sem imel nekaj v rokah in ko so zadeve dokazljive. Lahko se zavleče za nekja časa zadeva pa ni draga, ker ne gre zta zasebno tožbo ( skrita napaka ) pača pa za kaznivo dejanje, ki je uradno pregonljivo in se potem tukaj vključi policija, ki zadeve raziskuje. Verjamem pa,d a jim to ne bo po godu, ker gre verjetno za več vozil.

V glavnem se slišimo.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Ne maj 06, 2007 1:58 pm

samo poprav ;)
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie To maj 08, 2007 4:15 pm

Ja, tole vrtenje kilometrov nazaj in podobna prikrivanja podatkov so v Sloveniji že vrsto let kr nacionalni šport, katerega si privoščijo tudi veliki uvozniki, kaj šele zasebniki. Jst sem se samo enkrat opekel, nikoli več! Ne kupim več avta v SLO. Jih raje uvozim iz Nemčije, kupim pri velikih pooblaščenih prodajalcih kot je "BMW Niederlassung" ali pač pooblaščeni prodajalci za druge znamke. Tam dobiš brezhiben avto s polno garancijo za eno leto, ki zajema vse razen potrošni materjal, kot so npr. zavorni diski in ploščice, gume in podobno... pa še ti morajo biti v brezhibnem stanju, ko ti avto prodajo. Garancija velja tudi za starejše avtomobile kot 2 leti. Uveljavljaš jo lahko tudi pri nas na pooblaščenih servisih (osebno preverjeno za BMW). Pred nakupom zveš tudi vso zgodovino vozila, morebitne poškodbe, popravila, tudi točno število predhodnih lastnikov in ne kot pri nas, ko se vsi nekaj skrivajo za zakonom o varstvu osebnih podatkov in ti na ta način prodajo mačka v žaklju... ali pa kao dajo garancijo, ko je pa kaj narobe pa zveš da ta dejansko zajema le primere, ko pogledajo bati skozi blok motorja, vse ostalo pa ne... grrr. BMW Niederlassung ti uredi tudi vse papirje za izvoz iz Nemčije, tako da samo še plačaš in se odpelješ za Slovenijo, kjer potem tudi ni zapletov okoli homologacije, saj imaš že vse potrebno sabo. Ko izračunaš vse stroške, pa prideš tudi na približno enako ceno kot so avtomobili v SLO, mogoče malce odstopa gor ali dol pri določenih modelih.
Tko da če kupujete avto za malce več denarja, se vam vsekakor splača stopiti v Nemčijo ponj... bo tako lahko kr nekaj nejevolje in stroškov v prihodnosti prihranjenih, pa še zaradi večjega trga je več izbire in načeloma so tudi avtomobili bolje založeni z dodatno opremo kot pri nas ;-)

urukhai
Nov uporabnik

Napisal/-a urukhai Če maj 10, 2007 1:00 pm

Lahko vas samo obvestim, da sem včeraj dobil del kupnine nazaj ( 1/5 danega zneska ) tako, da sem zadovoljen. Sedaj sem dal za vozilo realno ceno. Verjemite pa, da če ne bi imel pogojev mi sigurno ne bi vrnili denarja saj so se že sami pozanimali pri odvetniku. Lahko bi se sicer stvar vlekla dalj časa vendar v končni fazi bi sam moral dobiti denar nazaj ( obresti, nekoriščenje vozila ... ) tako, da je to bilo za obe strani najboljše.LP in hvala vsem, ki ste nudili podporo.

Blond
Novinec

Napisal/-a Blond Če maj 10, 2007 1:13 pm

Odlièno ! Èestitam !

Tako boda naslednjiè malo premislili v kaj so se spustili. Èe se ti zdi, da so nefer pa vloži še kazensko ovadbo na MNZ.

Jaz pa sem dobil dopis od njihovega odvetnika, da ne mislijo niè dat, da so sicer priznali napako, ampak niso odgovorni in da ne bo niè.

Tako imam sedaj priznanje pooblašèenega serviserja, da so ponaredili servisno knjigo in dopis odvetnika, ki pravi, da je servis resnièno naredil napako. In pa dopis renault nissan slovenija, da so pri pooblašèenem serviserju odkrili nepravilnosti.

No sedaj pa bom vložil kazensko ovadbo na MNZ za prejšnjega lastnika - zavajanje in za pooblašèeni servis - ponarejanje listin.

Potem pa sem upravièen do odškodnine in povraèila preveè plaèane kupnine.
Pa še sedet bo šel kdo... pa tut èe ne sem dosegel svoje.

Seveda pa bo to šeeee trajalooooo.....

LP
Blond

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če maj 10, 2007 1:58 pm

Naredi vsem potrošnikom uslugo in vpleti medije, brez tega je to vse skupaj brca v temo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če maj 10, 2007 2:06 pm

Res je, da so Nemci glede realnih kilometrov bolj pošteni od Slovencev, niso pa najbolj pošteni. V neki nemški avtoreviji sem prebral, da ima ena tretina rabljenih vozil prevrtene kilometre. Po nemški zakonodaji igranje s tahografi ni kaznivo dejanje, je pa zato zavajanje kupca, kar je treba na sodišču dokazati. Žal so tudi v Nemčiji dobili nov nacionalen šport, še posebej, ker večino "smeti" izvozijo novonastalim vzhodnim "demokracijam", ki so bile pod raznimi pritiski tržne ekonomije prisiljene omiliti, zakonodajo glede uvoza rabljenih vozil. Podobno usodo doživljajo tudi države JV Evrope, ki naj bi z uvozom dvanajst let starih golfov in audijev "pomladile" vozni park. Samo poglejte kaj prevažajo bolgarski in romunski šleperji... neverjetna sreča za Nemčijo, saj se bodo v dveh letih popolnoma znebili avtodeponij. Da me ne zanese preveč na politično področje, bi izrazil svoje mnenje glede stanja na trgu rabljenih vozil pri nas. Dilerji večinoma ponujajo vozila uvožena iz Italije in Nemčije (teh je vse manj, ker so predraga), ki so dodobra zdelana (službena, taxi, poštna, halo pica, DHL, UPS in še kaj). Po ličaski obdelavi in nastavitvi tahografa se ponujajo po zelo ugodni ceni. Tako naletite na štiri leta starega dizla, ki ima do železa oguljeno pedalo za sklopko , gladek volan in razmajano prestavno ročico... in kar je neverjetno se tak avto razmeroma hitro proda.
Še vedno obstajajo dokaj pošteni trgovci, ki jih je vedno manj saj ne morejo konkurirati cenovno ugodnejšim ponudbam malo manj poštenih dilerjev.
Kot je nekdo omenil je dobra rešitev nakup rabljenega vozila pri velikem in preverjenem trgovcu. Končni stroški bodo nekaj višji od domače ponudbe vendar je to malenkost od stroškov popravila zaradi pretrganega jermena.
Pa še nasvet tistim, ki kupujete preko mobile.de in autoscaut24: izognite se najcenejšim avtov z nesramno nžmalo kilometri.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov