Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So dec 23, 2006 12:22 pm

protonika je napisal/-a:Joj, Slide, bodi vesel, če se je tebi vedno vse lepo izšlo, tako kot piše v zakonu.

Pa odgovori še na vprašanje iz testa CPP:
Kaj moraš narediti, ko zavijaš levo:
a) prižgati smernik
b)pogledati v vzvratno ogledalo
c) se prepričati, ali to lahko storiš varno.

Pravilni odgovor je c. In na to finto so lovili njo. Ni pogledala, kaj se dogaja za njo.

Če te nekdo prehiteva, povrh vsega še tam kjer to NI dovoljeno in na način ki NI dovoljen se je še vedno on tudi dolžan po ZAKONU prepričati da lahko manever varno izpelje.
Tukaj je naredil napako on in še vedno pravim, škoda da ni izkoristila vseh pravnih sredstev saj sem prepričan da bi sodnik presodil tukaj v njeno korist. Žal se je tukaj tvoji znanki naredila krivica in situacija ni bil rešena pravilno. Vsaj če gledam podrobnosti nesreče ki so meni znane. Tukaj ni vprašanje sreče za izid takšnih in drugačnih prekrškov, ampak le kdo je storil prekršek ali napako, zaradi katere se je zgodila nesreča.
Pomojem so tvojo znanko po domače povedano zjebali... :? Razen če jaz in ti česa ne veva kar je vplivalo na to nesrečo.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So dec 23, 2006 12:38 pm

tule bi samo dodal da tudi jas poznam primer, ko je moj kolega vozil po cesti, edn je pa iz parkirisca ven zavil in bum, on je imel stop zna, pa je bil kolega kriv, ker je "vozil prehitro"
povedal bi se samo da človek ki je zavijal iz križišča dela na občini, ter da je mojega kolega takoj po nesreči še udaril.
in ja nesrečo sem videl na lastne oči ker sem ravno šel iz sosednje trgovine
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So dec 23, 2006 8:31 pm

seeman66 je napisal/-a:Če sem jaz na prehitevalnem pasu, in prehitevam vozilo s 130km/h na uro, ne delam prekrška s počasnostjo, če je živc v Audiju nestrpen in se mu mudi. Prehiteva me po desni strani, mrtvi kot, ne vidiš bum.

Dva stavka, ki sta si kontra. Ko prov lepo s 130 prehitevas, se lepo nasmihas in si ves srecen, ko za sabo enega zadrzujes, ko ma 10x drazji avto. Obenem si tudi napisal, da te lahko prehiti po desni. Od tukaj sklepam da si ti na prehitevalnem in ni na desni strani nobenega, ce te lahko un prehiteva. A se razumeva?

In modeli dejte si neki dopovedat, tisti s komleksom v glavi. Prehitevalni pas je pas kjer se prehiti avtomobil, se da malo gasa ali pa mogoce celo malo vec gasa. Prehitis kar imas za prehitet, se vrnes nazaj na vozni pas potem pa tam telovadi, karkoli bos ze telovadil. In ne imet v zakomleksani glavi, se se peljem 130 nic mi ne morete. 1x te bo eden nabasal in te bo ta tvoj komleks " se se peljem" spravil v trugo. Tukaj ne mislim idiotov, ko se ti nalima na rit pa blenda pa misli, da je celoten svet njegov.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So dec 23, 2006 9:26 pm

esem je napisal/-a:Bolj kot tvoje razburjanje (kaj pa je definicija dobrega šoferja - vsekakor ne to, kar si ti napisal - da ima redko nesreče?) bi pomagalo, če bolj natančno poveš, kako se je to sploh zgodilo. Tvoj oče je lahko kriv edino v primeru, če je na prehitevalnem pasu zmanjšal hitrost oz zaviral in tako dobil Audija na bok. Če je bil prej Audi za njim, sta samo dva scenarija - ali ta ali pa je Audi pospeševal/prehiteval. To. da je Audi klical policijo prvi, lahko kaže na to, da se je morda tudi s tem hotel oprati. Že ve zakaj.
lp

se strinjam z izjavo. pač jebiga nimaš kej praskat kle. položnca domou pa je.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 23, 2006 10:36 pm

protonika je napisal/-a:...
Pa odgovori še na vprašanje iz testa CPP:
Kaj moraš narediti, ko zavijaš levo:
a) prižgati smernik
b)pogledati v vzvratno ogledalo
c) se prepričati, ali to lahko storiš varno.

Pravilni odgovor je c. In na to finto so lovili njo. Ni pogledala, kaj se dogaja za njo.

V konkretnem primeru se je prepričala, saj je pogledala, da komu nasproti vozečih ne seka vožnje. Kaj je zadaj, gospe pri 40-tih v križišču, s smerokazom in s polno črto (kako je potem ona zavijala - je bilo prekinjene samo par metrov?), nima kaj zanimat. Tam enostavno avta ne bi smelo biti, torej po zakonu tudi ni pričakovan in ne more biti spregledan.
Če je bilo križišče in polna črta, je njen del krivde zaradi nepozornosti nazaj možen izključno, če bi jo počilo označeno vozilo na nujni vožnji. V takem primeru niti ni treba gledat nazaj (po zakonu, zaradi varnosti seveda ja), ker ne more pričakovat nikogar. Gospa je pač za**bala, ker ni šla do konca, ker bi gotovo dobila, če je seveda vse tako, kot si napisala. Žal je nasilje še vedno (in vedno bolj?) većkrat uspešno. Smo še zelo blizu divjemu zahodu, žal kdaj celo trezni ljudje ne ločijo med krepitvijo pravne države in rušenjem le-te(vzeti zakon v svoje roke, vaške straže itd).

Škoda tudi zaradi vseh nas, ki se nam zaradi uspešnosti takih mahinacij lahko ponovi kaj podobnega. Kdaj se bo nehala taka praksa smejanja zakonom in to celo od merodajnih?

BTW >Ve kdo za primerljiv dogodek, ki se je kasneje pravilno končal? Taki seveda so - mene zanima, če je za laži, pritiske in poskus prevare kdo odgovarjal. Je to naloga in dolžnost pravosodja, da preganja take? Kolikor vem, je! Koliko jih je bilo obsojenih in na kakšno kazen?

PS pogovori se z gospo, morda obstajajo še kakšna izredna pravna sredstva.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne dec 24, 2006 5:54 pm

Esem, pred križiščem je polna črta (poseben pas za zavijanje levo), tam, kjer sta stranski cesti, je spet prekinjena.
Kolegica je stvar dala ad acta.
Je pa vse več primerov, ko te poskušajo drugi izigrati, to ni edini primer, ki ga poznam osebno. Nekateri se vseeno srečno končajo, kakšen pa tudi ne. Žal. Pravica je upodobljena s prevezo čez oči - so že vedeli, zakaj. Policaji pa tudi včasih ne vedo čisto točno, kaj bi sami s sabo - če se samo spomnim, kakšne bedarije so me spraševali, ko mi je nekdo vdrl v avto... In ko so njih zanimale popolnoma nepomembne stvari, je tat na drugem koncu v miru vdrl še v nekaj avtov.
:o
Protonika ima bullbar.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To maj 15, 2007 12:29 am

Tukaj vidim,da večina daja krivdo mojemu fotro.
Moj foter zlo dobro vozi in res ne spada v tisto kategorijo šoferjeu kot pravite nekateri.Pač to se lahko zgodi vsakemu in ne moreš samo na podlagi tega človeka zapečatit za slabega šoferja.To je napaka.Jaz ga ne zagovarjam ker stvar je zaj***l on ampak tisti audi ima tudi svojo krivdo.
Ja moram reč da se bo verjetno moj foter dobro zvlekel ker tisti ki ga je prijavil je želel iztržit iz njega maximum.
Samo odkar je moj foter šel osebnemu advokatu ki je biuši policaj je pa tišina... :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov