Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Voznik začetnik - registracija

Napisal/-a voO Če jun 14, 2007 10:42 pm

Ravnokar sem naredil izpit za B kategorijo in me zanima, če smem voziti avtomobil, ki ni registriran za voznika začetnika?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jun 14, 2007 10:43 pm

seveda lahka
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če jun 14, 2007 10:53 pm

lahko voziš brez skrbi, edino če ti povzročiš nesrečo moraš kriti 20% nastale škode.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če jun 14, 2007 10:56 pm

Samo pel se do prve nesreče pol bos pa vidu kako naprej :P kr za mladega voznika ga se zavarvej ce se misliš pelat bo bolše.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če jun 14, 2007 11:31 pm

Milsim da ni problem, dokler se ne zakantas v bok kaksnega novega bmwja. Takrat bo tistih 20% naneslo kar nekaj fičenkov pri totalki.

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Napisal/-a voO Pe jun 15, 2007 5:13 am

Če jaz povzročim nesrečo, plačam 20% nastale škode na drugem vozilu (men zavarovalnica nič ne da), če se pa drug vame zabije, pa un plača? Al moram kar v obeh primerih plačat?

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

Napisal/-a wild_one Pe jun 15, 2007 5:28 am

če ti povzročis plačas 20%.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 15, 2007 5:49 am

voO je napisal/-a:Če jaz povzročim nesrečo, plačam 20% nastale škode na drugem vozilu (men zavarovalnica nič ne da), če se pa drug vame zabije, pa un plača? Al moram kar v obeh primerih plačat?

Sam sicer imam za 2.8 leta izpita za sabo , kar nekaj kilometrov (slabih 100k), pa vendar je bilo kolegico (lastnico salona) "zelo neočitno" strah kaj me če se mi kaj zgodi - dobro OK res sem star 25, ampak to ne spremeni dejstva, ko ti nekdo da v roke v roku 1.5 meseca par lastnih vozil z najnižjo vrednostjo 5mio :) za dan, dva testnega vožnje. Pa js sprašujem kolegico kva zaboga tok cinca, k itak če je vozilo od drugiga lastnika nam zdej norel po Celju in okolici. Nakar zvem zelo veselo novico: v kolikor se kdo drug v tebe zaleti ti bo zavarovalnica krila tebi škodo v všini 80%, 20% pa boš, še vedno zaradi nezavarovanja vozila po sistemu mladi voznik, plačal sam. V določenih primerih ti gre tudi boniteta - vendar v slednje nisem prepričan. Tako, da če ste doma dobro stoječa familija pa boš vozu avto za 300.000k vredu, če pa si ne morte privoščit kakšnega polmilijonskega udarca in več, pa resno razmislite o tem, da bi dali vozilo zavarovali za mladega voznika. Če pa ti povročiš nesrečo, so ti pa tako ali tako razloži kako je na stvari. Preden greš na pamet verjet folku iz foruma in povedat fotru, ti predlagam, da pokličeš vašega zavarovalnega agenta in nato še lastno zavarovalnico na informacije. Da če se kaj zgodi (nihče ti ne privošči) si na 2x preveril, kako in kaj je s kritjem škode in o tem informiral tastare - da ne bo prvi stavek (a nisi reku, da mi, če se zabiješ,...). Zavarovalnice so postale kurbe in ne bit presenečen, če boš izvedel dve različni stvari.

Meni osebno se tudi zdi sicer to zavarovanje 20% bedarija, ker že vsa tri leta vozim vse 3 avte pri hiši brez problemov, je pa res da v kolikor ne svojega, mam vedno zram punco, vožnja je še previdnejša in "vozima skupaj". Nekateri mladi vozniki so sicer res umetniki - like moj sosed: dobil motor, rasul motor. Vzel novega domačega pasata, razsul pasata v drevesa. Vzel domačega golfa V se obrnil na avrocesti na streho,... tako da pamet v glavo. Meje avtomobila preizkušaj na kakšnem letališču, praznem parkplacu, nikakor pa ne na cesti in ne zaupaj magičnim beseda "airbag", "abs", "tcs", "esp",... čudežev elektronika ne premore. Predvsem pa srečno vožnjo ti želim :)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jun 15, 2007 11:10 am

bedarija...ti ne moreš krit škode za katero nisi odgovoren, saj nisi nič kriv! Odgovoren je za povračilo škode tisti, ki nesrečo POVZROČI. OK? In tudi z njegovega zavarovanja bo šla škoda. Stvar se seveda obrne če nesrečo povzročiš ti, takrat odgovarjaš za škodo sam, če imaš avto komplet zavarovan, krije zavarovalnica, če si maldi voznik, odstotek škode pade nate, če pa si pijan ali pa recimo brez izpita, pa komplet škodo kriješ sam.

Podobno zmotno prepričanje velja, da če se kdo zaleti vate ko si pijan, da si za nesrečo avtomatsko kriv. Ni res.

p.s edino če je različno od zav. do zav. Drugače pa je bilo v praksi tak kot sem zapisal. mlada voznica, vanjo je trčil voznik in avto ni bil zavarovan za mladega voznika. vsa škoda je šla iz zavarovanja povzročitelja, blo je pa to decembra 2006.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Napisal/-a voO Pe jun 15, 2007 12:52 pm

Slide je napisal/-a:bedarija...ti ne moreš krit škode za katero nisi odgovoren, saj nisi nič kriv! Odgovoren je za povračilo škode tisti, ki nesrečo POVZROČI. OK? In tudi z njegovega zavarovanja bo šla škoda. Stvar se seveda obrne če nesrečo povzročiš ti, takrat odgovarjaš za škodo sam, če imaš avto komplet zavarovan, krije zavarovalnica, če si maldi voznik, odstotek škode pade nate, če pa si pijan ali pa recimo brez izpita, pa komplet škodo kriješ sam.

Podobno zmotno prepričanje velja, da če se kdo zaleti vate ko si pijan, da si za nesrečo avtomatsko kriv. Ni res.

p.s edino če je različno od zav. do zav. Drugače pa je bilo v praksi tak kot sem zapisal. mlada voznica, vanjo je trčil voznik in avto ni bil zavarovan za mladega voznika. vsa škoda je šla iz zavarovanja povzročitelja, blo je pa to decembra 2006.

Se mi je zdelo, da ne bi jaz plačal škode, če se drug vame zabije. Že kar neki folka mi je rekl, da škodo brez kritja zavarovalnice plačam le v primeru, da nesrečo povzročim jaz.

Vseen pa upam, da do nesreče ne bo nikoli prišlo, pa če bo avto registriran za mladega voznika al pa ne.

PS: hvala za odgovore

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jun 15, 2007 1:04 pm

Vseeno raje doplačaj tistih par evrov. Če povzročiš nesrečo, bo tista oseba 100% šla po ovratnico in iztržila par tisoč € odškodnine, čeprav ji morda sploh nič ne bo.
Sedaj pa si izračunaj, koliko je 20% od 2000€ materijalne škode in še 3000€ telesnih poškodb.

2000€ materijalne škode je lahko samo malo počen odbijač ...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov