voO je napisal/-a:Če jaz povzročim nesrečo, plačam 20% nastale škode na drugem vozilu (men zavarovalnica nič ne da), če se pa drug vame zabije, pa un plača? Al moram kar v obeh primerih plačat?
Sam sicer imam za 2.8 leta izpita za sabo , kar nekaj kilometrov (slabih 100k), pa vendar je bilo kolegico (lastnico salona) "zelo neočitno" strah kaj me če se mi kaj zgodi - dobro OK res sem star 25, ampak to ne spremeni dejstva, ko ti nekdo da v roke v roku 1.5 meseca par lastnih vozil z najnižjo vrednostjo 5mio

za dan, dva testnega vožnje. Pa js sprašujem kolegico kva zaboga tok cinca, k itak če je vozilo od drugiga lastnika nam zdej norel po Celju in okolici. Nakar zvem zelo veselo novico:
v kolikor se kdo drug v tebe zaleti ti bo zavarovalnica krila tebi škodo v všini 80%, 20% pa boš, še vedno zaradi nezavarovanja vozila po sistemu mladi voznik, plačal sam. V določenih primerih ti gre tudi boniteta - vendar v slednje nisem prepričan. Tako, da če ste doma dobro stoječa familija pa boš vozu avto za 300.000k vredu, če pa si ne morte privoščit kakšnega polmilijonskega udarca in več, pa resno razmislite o tem, da bi dali vozilo zavarovali za mladega voznika. Če pa ti povročiš nesrečo, so ti pa tako ali tako razloži kako je na stvari.
Preden greš na pamet verjet folku iz foruma in povedat fotru, ti predlagam, da pokličeš vašega zavarovalnega agenta in nato še lastno zavarovalnico na informacije. Da če se kaj zgodi (nihče ti ne privošči) si na 2x preveril, kako in kaj je s kritjem škode in o tem informiral tastare - da ne bo prvi stavek (a nisi reku, da mi, če se zabiješ,...). Zavarovalnice so postale kurbe in ne bit presenečen, če boš izvedel dve različni stvari.
Meni osebno se tudi zdi sicer to zavarovanje 20% bedarija, ker že vsa tri leta vozim vse 3 avte pri hiši brez problemov, je pa res da v kolikor ne svojega, mam vedno zram punco, vožnja je še previdnejša in "vozima skupaj". Nekateri mladi vozniki so sicer res umetniki - like moj sosed: dobil motor, rasul motor. Vzel novega domačega pasata, razsul pasata v drevesa. Vzel domačega golfa V se obrnil na avrocesti na streho,... tako da pamet v glavo. Meje avtomobila preizkušaj na kakšnem letališču, praznem parkplacu, nikakor pa ne na cesti in ne zaupaj magičnim beseda "airbag", "abs", "tcs", "esp",... čudežev elektronika ne premore. Predvsem pa srečno vožnjo ti želim