Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Sr jun 06, 2007 6:34 am

dejstvo je, da bi morali alkoholiziane voznike še bolj kaznit, posebno tiste, ki povzročijo nesrečo.

kdor gre pijan za volan naj se zamisli, da s tem lahko škoduje drugim in sebi.

zavarovalnica ima prav! pa več takih primerov poznam, da pijani vozniki plačujejo škodo 5 ali še pa več let in PRAV JE TAKO. zakaj bi mi na račun pijanih voznikov plačevali višje zavarovlane premije!

se strinjate?

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr jun 06, 2007 8:14 am

spreat je napisal/-a:dejstvo je, da bi morali alkoholiziane voznike še bolj kaznit, posebno tiste, ki povzročijo nesrečo.

zavarovalnica ima prav! pa več takih primerov poznam, da pijani vozniki plačujejo škodo 5 ali še pa več let in PRAV JE TAKO. zakaj bi mi na račun pijanih voznikov plačevali višje zavarovlane premije!

se strinjate?

Jaz se strinjam s tabo, samo v tem primeru je mislu da je že trezn in je biu tolk pametn da se ni prejšnji večer odpeljal domov, samo ga je pa drugi dan vseeno zjeb**o! Izplačaj pa pozabi na vse, ker če boš zavlačeval pa hodu po sodiščih se ti bojo samo še stroški nabrali :?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jun 06, 2007 8:42 am

napi je napisal/-a:
S to tvojo simulacijo lahko zaključiš nekomu življensko pot

o tem zgornjem stavku bi se pa dalo še na dolgo diskutirati, kdo komu prej zaključi življenjsko pot ... pijan voznik nedolžnemu udeležencu v prometu, ali on kasneje temu pijancu ko ga toži. Lahko bi se reklo, da ima človek morda sploh še srečo, da ga ima priložnost tožiti. :x

Pa da ti še to pod nos vržem. O tvojem karakterju dovolj pove že dejstvo, da se tožite 7 let za odškodnino. Če bi bil poštenjak, bi takrat skeširal tistih par milijončkov, ne pa da se nekdo že 7 let nateguje s tabo in vprašanje, če je sploh že dobil kak denar za povračilo škode.

Mislim ko te nekdo terja za tak velik denar v enkratnem znesku, z plačo okol 600€ bruto ti ne ostane druga kot štrik okol vrata al pa šus v glavo.

tako da rajši svoje pametne izjave zadrži za sebe ker ne poznaš ozadja kaj se je dogajalo.

Če bi razmišljal trezno in delal trezen, bi vse to namesto tebe plačala zavarovalnica. ;) Je bila dovolj dobra šola za v prihodnje?

lukac11
Nov uporabnik

Napisal/-a lukac11 Sr jul 25, 2007 1:03 pm

f.taunus

nikoli ne tako govorit. da se ne boš slučajno kdaj po treh pivah ob pizzi zaletel v mene ker te oskubim do golega z takšnim mišljenjem kot ga imaš. Pa sej veš, tudi če sem jaz kriv, sej si lih uno malenkost preko.

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Sr jul 25, 2007 1:10 pm

lukac11 je napisal/-a:f.taunus

nikoli ne tako govorit. da se ne boš slučajno kdaj po treh pivah ob pizzi zaletel v mene ker te oskubim do golega z takšnim mišljenjem kot ga imaš. Pa sej veš, tudi če sem jaz kriv, sej si lih uno malenkost preko.

saj pa ima f.taunus prav!!! ob pizzi pa itak coca cola najbolj paše :)

kdor gre pijan za volan je itak ...

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr jul 25, 2007 2:28 pm

Fantje, fantje nehajte se prepirati, jaz bom pa rekel takole: vsak, ki je kadarkoli imel nesrečo takšno ali drugačno je do konca oskubil zavarovalnico samo dobrega odvetnika si rabil (tudi zdaj se še verjetno to lahko). To se je delalo in se bo, samo znajti se je treba. Eni se pač znajo.
Časi so se pa malo obrnili, zavarovalnica gleda na vse, kako boš plačal in nič druge.

Je pa drugače ali si v "normalnem" stanju ali si pijan ko klada, to je ja normalno.Ni?
Pri "normalnem" stanju ti zavarovalnica bolj stoji ob strani kot pijanem. :roll:
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 25, 2007 3:16 pm

spreat je napisal/-a:dejstvo je, da bi morali alkoholiziane voznike še bolj kaznit, posebno tiste, ki povzročijo nesrečo.

se strinjate?

spet eden največjih angeljčkov na svetu.

sam sem osebno proti alkoholu v avtu. ne gre skupaj.

samo človeč če se ga fajn naseka, lahko še nasledn popoldne piha po bo mel preveč v krvi... čeprav mislim da je reakcija že na ravni kot če bi bil trezen.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jul 25, 2007 3:22 pm

splash je napisal/-a:

se strinjate?

spet eden največjih angeljčkov na svetu.

sam sem osebno proti alkoholu v avtu. ne gre skupaj.

samo človeč če se ga fajn naseka, lahko še nasledn popoldne piha po bo mel preveč v krvi... čeprav mislim da je reakcija že na ravni kot če bi bil trezen.

Naslednji dan je maček. Naslednji naslednji dan pa je res reakcija že ok.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr jul 25, 2007 3:48 pm

f.taunus je napisal/-a:Pojdi do odvetnika, pa tam rešuj svoje cestne probleme alkoholiziranega stanja. Da se v mene pijanec zaleti, simuliram najmanj pol leta hudih bolečin v vratu in križu. ;)

Se mi samo zdi, ali "f.taunus" podpira ogoljufanje ljudi za njihov težko prislužen denar?

Kajti nekomu nabiti nesorazmerno visoke stroške (prelisičiti zavarovalnico ali fizično osebo za izplačilo neke neupravičene odškodnine za poškodbe, ki jih ni bilo) je goljufija in kot takšna kaznivo dejanje, medtem ko je povzročitev prometne nesreče samo prekršek.

Takšne vrste goljufije so enako kot kraja denarja nekomu in ne vem od kod vam opravičilo za to.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 25, 2007 4:23 pm

RENO911 je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Pojdi do odvetnika, pa tam rešuj svoje cestne probleme alkoholiziranega stanja. Da se v mene pijanec zaleti, simuliram najmanj pol leta hudih bolečin v vratu in križu. ;)

Se mi samo zdi, ali "f.taunus" podpira ogoljufanje ljudi za njihov težko prislužen denar?

Kajti nekomu nabiti nesorazmerno visoke stroške (prelisičiti zavarovalnico ali fizično osebo za izplačilo neke neupravičene odškodnine za poškodbe, ki jih ni bilo) je goljufija in kot takšna kaznivo dejanje, medtem ko je povzročitev prometne nesreče samo prekršek.

Takšne vrste goljufije so enako kot kraja denarja nekomu in ne vem od kod vam opravičilo za to.

saj veš da je to samo velik, gobec. ko bi pa prišlo do situacije bi pa utihnil. je pa res kaznivo to in ni treba oglaševat po internetu.

preveč off topic smo... naj kdo pomaga kolegu, ki potrebuje pomoč... jaz ti le povem, da brez odvetnika ne bo šlo.

odvetniška družba Čeferin (taborska - grosuplje), kar zna v takih in podobnih primerih...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jul 25, 2007 7:43 pm

odvetniška družba Čeferin deluje na principu nakaži nam nekaj tisoč € in bomo sploh pogledali vašo zadevo ;)

lp
Slika

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Sr jul 25, 2007 8:02 pm

Mogoče ti KZVD lahko kaj pomaga baje so zlo dobri za take stvari

in še link

http://www.kzvd.si/
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

greenpeace
Nov uporabnik

Kraj: dravograd

Napisal/-a greenpeace Sr jul 25, 2007 10:35 pm

glej moj foter se je zaleto v trosilc soli napihal 1,54 po starem dobo kazen od policije in zavarovalnica ga je terjala za kr vlko vsoto, ker je ni plačal kakšno leto al mal več, se mu je obljubil rubež, v tistem času je zavarovalnica nabila kr vlke obresti tk da je mogo še tisto plačat. Ampak jas mu čisto privoščim škoda da ni še več kazni dobil pa še narezat ga bi blo treba ker je vozo pijan.
vw je najtajbulši :)

lukac11
Nov uporabnik

Napisal/-a lukac11 Če jul 26, 2007 9:24 am

greenpeace je napisal/-a:glej moj foter se je zaleto v trosilc soli napihal 1,54 po starem dobo kazen od policije in zavarovalnica ga je terjala za kr vlko vsoto, ker je ni plačal kakšno leto al mal več, se mu je obljubil rubež, v tistem času je zavarovalnica nabila kr vlke obresti tk da je mogo še tisto plačat. Ampak jas mu čisto privoščim škoda da ni še več kazni dobil pa še narezat ga bi blo treba ker je vozo pijan.

Hmmmm...tolko o starševskem odnosu. Ma sej si bolan če mu to privoščiš.

Vidim da se tle tako ne da pogovarjat...uglavnem po vašem če si pijan moreš nasankat kokr le lahko. Sam ne vozim pijan, imam omejevalec na treh pivah, se mi je pa že po treh pivah zgodilo da mi je na dvopasovnici nasproti pripeljal b**** na skuterju po zadnji. No pa saj nima veze da izziva smrt...jaz sem "pijan" in kriv.
Kaj pa vi trezni, da na prehodu za pešce rahlo taknete mimojedočega in glumi in glumi pa kasira pa kasira...vam pa se je to zgodilo v trenutku nepazljivosti...kar se lahko vsakemu.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Če jul 26, 2007 2:14 pm

Samo je pa takole: kdo reče trenutek nepazljivosti:

Zame je trenutek nepazljivosti pri 8 pivih :lol:

Ko vozim ne pijem, ko pa NE vozim pa velikooooo preveč spijem, 1000% rešitev.

Ko pa ga veliko preveč spijem si pa poiščem šoferja in to je to.
Pa mi je vseeno če je na cesti domov 100 patrulj in 50 frulic za pihanje. :lol:

Nekaj je pa ziher, drugemu ne privošči kar si sam ne želiš.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jul 28, 2007 8:36 pm

No upam, da bo tale post dal misliti marsikateremu pametnemu cloveku, ko spije nekaj alkohola in ves brihten v avto.

Tebi, pa veliko uspeha pri pozitivn razresitvi verjetno dokaj komplicirane zadeve. Tako malo cez dovoljeno mejo in tako veliko problemov. Odpisi strik, bo pa vejretno veliko zivcev in tezkih trenutkov. Srecno ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So jul 28, 2007 10:32 pm

S tem alkoholom so težave tudi zato, ker ljudje ne morejo enostavno, preden sedejo za volan, preveriti koliko ga imajo v telesu. Zato so tu vedno neke igrice, ki se jih gremo in računamo če je preko ali ni in potem ugotovimo, da pa najverjetneje res ni preveč in se peljemo.

Glede na to koliko časa (je ziher že enih 30 let) se že zajebavamo s tem alkoholom za volanom, bi že lahko razvili neke zanesljive mašince za preverjanje prekomerne alkoholiziranosti. Res da obstajajo ti testerji, ampak so vsi povrsti nezanesljivi.

Mogoče je potem res edina rešitev 0,0. Sedaj namreč ravno zaradi omejitve 0,5 spijemo dva pira, mogoče še tretjega, če bi bilo 0,0 bi pa kar začeli že z brezalkoholnimi pijačami.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov