Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Mozer
Nov uporabnik

Pomoč(prehiter)

Napisal/-a Mozer Sr avg 15, 2007 2:38 pm

Najprej lep pozdrav vsem članom foruma! Na forumu sem našel že precej koristnih informacij pa vseeno, da vam obrazložim mojo situacijo.
Zgodilo se je predvčerajšnim, ko sem se iz službe ob pol 11ih peljal iz Domžal v Zadobrovo po "stari" cesti. Policija me je ustavila v Dragomlju, na radarju pa naj bi bilo kar 92km/h. Tabla za Dragomelj stoji 600 m od mesta kjer je stala policija, mene pa so izmerili na nekaj čez 400m direktno izza ovinka, tako da ni bilo nikakršne variante da bi jih videl, oz da bi oni videli mojo predhodno situacijo. Dobil nisem nikakršnega obvestila o prekršku, ničesar nisem podpisal, policaj mi je le rekel da bom o vsem obveščen po pošti.(sodišče, najmanj 5 pik ter minimalno 500 evrov kazni)
Prosil bi vas za kakršenkoli nasvet in pa seveda ali veste, če je policija ravnala v skaldu s postopki(ali bi moral dobiti kakšno obvestilo na kraju prekrška, ali karkoli podobnega). Kako naj ravnam v nastali situaciji?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!
LP Mozer

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 15, 2007 4:05 pm

Najprej lep pozdrav.

Ne bi vedel točno kako in kaj...lahko ti priporočam da mal googlaš al pa greš brat zakone...so vsi na internetu. Kar ti pa lahko rečem je pa da napišeš takoj ko dobiš kazen pritožbo, a naj te opozorim, da pritožba ne zadrži plačila, se pravi boš najprej plačal potem se pa pritoževal.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Sr avg 15, 2007 6:09 pm

Vem, da ti tole ne bo nič pomagalo pri nastalem problemu, ampak vseeno. Probaj naslednjič max 60 vozit po naselju, pa če že res moraš potem malo bolj stopi na gas izven naselja .. je ceneje pa tudi relativno manj nevarno.

Da ne bom čist offtopic. Naredi tako kot je predhodnik napisal. Najprej plačaj račun (obvezno), potem pa se pritoži, če res misliš, da imaš za to osnovo. Če ti odobrijo pritožbo, pa dobiš vrnjen denar.

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek Sr avg 15, 2007 6:43 pm

Da ne bom čist offtopic. Naredi tako kot je predhodnik napisal. Najprej plačaj račun (obvezno), potem pa se pritoži, če res misliš, da imaš za to osnovo. Če ti odobrijo pritožbo, pa dobiš vrnjen denar.[/quote]

to pa prvic slisim,brez skrbi da ko enkrat placas ne bos nikdar
vec videl tisti denar.
moje mnenje,pocakaj na kuverto,potem pa hitro pritozbe
pisat,najboljse na KZVD,lp ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr avg 15, 2007 6:46 pm

itak bo padel sodnik ;) pa naj se tam pritožuje kolker se zna. čeprav pri takih stvareh se da zelo težko, ni nobene slike, ničesar. tvoja beseda proti njegovi.

lp
Slika

Mozer
Nov uporabnik

Napisal/-a Mozer Sr avg 15, 2007 7:27 pm

Mogoče kdo vseeno ve ali bo moral kaj podpisati, oz. dobiti neko obvestilo o prekršku na kraju dogodka? (vem da jim zapisnika po novem zakonu ni treba več pisati)
LP Mozer

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Sr avg 15, 2007 7:40 pm

robek je napisal/-a:Da ne bom čist offtopic. Naredi tako kot je predhodnik napisal. Najprej plačaj račun (obvezno), potem pa se pritoži, če res misliš, da imaš za to osnovo. Če ti odobrijo pritožbo, pa dobiš vrnjen denar.

to pa prvic slisim,brez skrbi da ko enkrat placas ne bos nikdar
vec videl tisti denar.
moje mnenje,pocakaj na kuverto,potem pa hitro pritozbe
pisat,najboljse na KZVD,lp ;)[/quote]

Vsekakor plačaj, ker pritožba ne zadrži izvršitve kazni in tako tudi plačila ne, le račun bo na koncu dosti višji. Potem pa se pritoži, čeprav mmožnosti za uspeh ni prav veliko.

Pa ni bil stacionarni (v vozilu) radar? Ker če ja, potem ti tko ni treba nič podpisovat, ker te imajo narisanega.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne avg 19, 2007 11:22 am

Mogoče se jaz motim ampak kot jaz vem ne rabi bit policaj v avto in te ne rabi niti ustavit.Pač radar je postavljen zadaj v avtu in tist ki gre prehitr ga pofotka in je zapečaten.Pol pa dobiš eno lepo presenečenje po pošti...juhu :D
Naj me kdo popravi če se motim :)

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek Ne avg 19, 2007 11:33 am

smuky je napisal/-a:Mogoče se jaz motim ampak kot jaz vem ne rabi bit policaj v avto in te ne rabi niti ustavit.Pač radar je postavljen zadaj v avtu in tist ki gre prehitr ga pofotka in je zapečaten.Pol pa dobiš eno lepo presenečenje po pošti...juhu :D
Naj me kdo popravi če se motim :)

to je res ;)
ampak njega so ustavli policaji,ki pa po novem
ne podpises nic,ampak lahko samo cakas kdaj
bo prispela kuverta :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov