Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dr.cic
Nov uporabnik

Nov zakon !!!

Napisal/-a dr.cic To sep 30, 2003 8:33 pm

Nov zakon !!!
dons sm gledu porocila pa sm lih ujeu neki o novem zakonu da bi se loh izpit za auto delu ze pr 16, pr 17 ga bi dumu pol pa en let vozu z starejso osebo v avtu ! :D
men se zdi to fanj k si loh pol mladi vozniki naberejo vec izkusn!

a je kdo ze kej slisu o tem,pa a kaj si kej vi mislteo tem? :?:

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ To sep 30, 2003 8:52 pm

Mislm da bi blo super, nazalost si se zmotu...to je zaenkrat samo predlog... :?
Slika
02' TOUGE GHOST

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder To sep 30, 2003 9:01 pm

Se govori o tem, je pa res samo predlog zaenkrat.

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To sep 30, 2003 9:35 pm

S tem ni nic narobe.Mislim pa,da je treba postaviti tudi zgornjo mejo.Marsikdo sedi za volanom pa ne vidi do stekla kaj sele na cesto,da o refleksih sploh ne govorim!V mislih imam starejse osebe,ki jim bi bilo potrebno uvest zelo pogoste zdravniske preglede.Zelo nevarni in nepredvidljivi vozniki so.Govorim iz izkusenj.

Ruff_Ryder
Novinec

Napisal/-a Ruff_Ryder To sep 30, 2003 9:42 pm

To pa zavisi od cloveka. Moj deda je 76 (recimo :? ) pa vozi bolje k velik folka k ga poznam :wink:

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To sep 30, 2003 9:50 pm

Sem vesel za tvojega dedeja.Tip,ki ga imam v mislih se moje trobe ni slisal na 2 metra.Zato sem omenil zdr.preglede.Nisem hotel vse starejse voznike v isti kos metat,ker vsi pa tud niso za odpis saj si sam rekel,da je deda zakon :wink:

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To sep 30, 2003 9:54 pm

Ja, nekateri dobr avto vozjo... Eni so pa buh pomagej. Najprej so gluhi, tut men se je zgodilo da niso slišal troble. Eni majo pa tut šipe na okularjih, ki so debelejše od 2h centimetrov. Tut vidjo čez uno armirano šipo lih kkšno packo pred sabo. Uglavnm, en je vame ruknu pred semaforjem, kr je mislu da sm še mal dle... No škode ni blo nobene (razn poliranja), ampk kriza!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To sep 30, 2003 10:28 pm

kva pa pol k boš hotu Ven ??

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Sr okt 01, 2003 8:14 am

pa ka vam je ka ne vidite da samo zaradi oziroma večina prometnih nesreč se naredi zaradi mladih voznikov jaz pa sem mišljenja da bi bilo bolj pametno ko bi se malo to povišalo na 21 let ker to je obup ka delajo ti mladi vozniki ampak ne usi
lp tigrica

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr okt 01, 2003 8:27 am

To če te ni slišal ko si mu trobil nima veze, ker če imajo lahko gluhonemi ljudje izpit, potem lahko tud deda vozi, če je malo naglušen.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Sr okt 01, 2003 8:32 am

Glede na to kaj sem jaz vceraj poslusala...vozje z instruktorje ze pri 16-ih, drustvene lahko delas pol pri 17-ih, pri 18-ih izpit. Res me zanima kolko starsev se bo vozilo naokrog s svojimi otroci in res me zanima kje jih bo vecina staknila denar, da bodo 2 leti!!! placevali instruktorja.

Dejstvo je pa tako: pri nas v hribih :lol: folk vozi ze pri petnajstih in pri 18-ih, ko gredo delat izpit ze obvladajo, nekateri ga ne naredijo niti pri 20-ih! In leta vozniskih izkusenj NISO zagotovilo za dobrega voznika. Moja mat po 25 letih nima pojma o voznji, jaz imam izkusenj 4 leta in lahko recem, da znam vozit!!!! Res pa je, da vozim vsak dan in sem bla ze vsepovsod :D

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Sr okt 01, 2003 8:56 am

Jaz sem tudi za to, da se uvedejo pogostejši zdravniški pregledi za starejše. Zadnjič sem videl enga dedeka, ki je komaj hodil, na eni strani ga je podpirala palica, na drugi strani pa žena. A ni hudič, da se ni vsedel v enga cliota (proces vstopanja v avto in privezovanja je trajal sigurno 5 min) Pol pa avto vžge gas do konca in s sklopko regulira hitrost avta...jao jao :? Pol mi pa naj reče da bo lahko ustavil, če mu kakšen otrok stopi na cesto, pomoje ga še videl nebi... Seveda so tudi izjeme, ampak žal jih je zelo malo, ostali pa povzročajo sive lase voznikom ki bi radi peljali vsaj po omejitvah, ne pa 53 tam kjer je omejitev 90. Pol te pa razpizdi pa gas, pa nepremišljeno prehitevanje,pa...... pol smo pa mladi vozniki norci :!:
LP!

Ruff_Ryder
Novinec

Napisal/-a Ruff_Ryder Sr okt 01, 2003 9:02 am

Kokr vem naj bi izpit lahko delal pred 18 sam dokler nisi 18 bi se mogu vozit v spremstvu odrasle osebe (kar je res zelo 'tezko' najdet). :lol:

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Sr okt 01, 2003 9:03 am

Ja za atate točn to !! Ja jst sm pr 17 delu izpit .pol k sm bil 18 naredu s prvo i sedaj zelo zadovoljen sam sabo!!

galli
Nov uporabnik

Napisal/-a galli Sr okt 01, 2003 9:36 am

mah dej do so govoril že 7 let nazaj pa kva je blo nč!!!!!
tko da tud zdej nebo nč.Pa kar se tiče k je en reku da se še pr 15 vozjo pr njih u gorah al kjer kol pa da pol obvladajo obvladajo moj k.... ni samo uselu da se vozjo pr 15 letih to je povsod enim pustijo doma drugim ne drugod 4-je vržejo 5 kosov pa kupjo jugota pa se podijo okol pa se pol vate zaleti pa kaj boš naredu mulo neregistriran avto brez izpita, edin da ga dam pelš pa fotra okepaš ene parkrat da takoj prnese gotovino. Drugač pa men se zdi tole pr 16 ni tako slaba zadeva. Maš pa mulce k bo naredu izpit pa bo mislu da je boga za j***a prjev in da obvlada stvar maš pa take k si nebo upu prtisnt na gas pa bo počas vozu. Razlika je v ljudeh. Maš ljudi k so sposobni,ki majo občutek za avto k vozjo brez obremenitev, maš pa ljudi k je zgublen na cest.

lp.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 01, 2003 9:39 am

Jst sm pri 17 že vozu avto izpit pa sem šel delat pri 22. Brat je imel prej izpit in če me je policaj ustavil sem povedal bratove podatke in dobil sem položnico, ker nisem imel dokumentov, pa je blo 1000 sit in sem bil vesel. Pa do 25 leta se pravi 8 let nisem imel nobene nesreče potem pa v parih mesecih 3 in potem do letos spet nič. Nikoli pa nisem bil sam kriv, vedno je kdo prletu vame ali pa me izrinil iz ceste.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Sr okt 01, 2003 9:47 am

Ejga mogoče je pa avto kriv , MAGNET !!!!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 01, 2003 10:10 am

Ja k sm twingota prodal, je imel še parkrat totalko. Res je bil magnet za nesreče.

LP
Nebivedu
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov