Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Ali je na avtomobilu obvezno imeti dve tabljici naenkrat?

Napisal/-a svizc So sep 15, 2007 7:02 pm

Pozdravljeni!

Z kolegom ravnokar predelujeva moj avto v PS-u, zacela sva pri sprednjem odbijacu. Ker bova probala avto narediti cimbolj realen, kakrsnegakoli pac bi lahko z svojim zasluzkom in zivci naredil me zanima za sprednji oz. zadnji odbijac. Je nujno na avtomobilu imeti naenkrat 2 tabljici, sepravi spredaj v prostoru namenjenemu za tablico, in pravtako zadaj. Ker razmisljam da na sprednjo stran avtomobila sploh nebi dal tablice, imel bi jo samo zadaj. Kako je z tem?

Sorry ce je tema ze postavljena, samo jest nobene podobne nisem nasel...

PS. Ideja mi je prisla v glavo iz avtoshowa, ker rumena honda spredaj nima tablice, pa se vseeno vozi po cesti. Enkrat sem ze bral nekaj glede tega, nisem pa preprican ce sem prav prebral da je nujno imeti na avtu SAMO eno tablico.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So sep 15, 2007 7:05 pm

mislim da moras met 2 tablici

nisem glih 100%

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 15, 2007 7:10 pm

:lol: Kaka vprašanja mož. Seveda moreš met spredaj tablico. Jaz se sicer vozim brez, samo te pač policaj vsake tolko povprašajo po zdravju ko te ustavijo. Že če jo maš za prednjo šipo in ne na odbijaču, ti lahko da kazen.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc So sep 15, 2007 7:15 pm

Kako majo pa potem lastniki teh predelanih avtomobilov zmenjeno, kt nimajo tablic na sprednjem odbijacu? Skos modro kuverto sabo? Kaksen je pa potem tvoj izgovor Lumpy_ ko te ustavijo?

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI So sep 15, 2007 7:15 pm

Zakon
Pravilnik o registrskih tablicah motornih in priklopnih vozil (Ur. l. št. 74/05)
Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1-UPB1) (Ur.l. št. 51/05 - členi: 190., 195., 196., 199.)

Z eno registrsko tablico morajo biti označena naslednja motorna vozila udeležena v cestnem prometu v Republiki Sloveniji:
* motorna kolesa,
*štirikolesa,
* lahka štirikolesa,
*trikolesa,
*kolesa z motorjem,
*priklopna vozila,
*traktorji in
*traktorski priklopniki.

Z dvema registrskima tablicama morajo biti označena vsa ostala motorna vozila udeležena v cestnem prometu v Republiki Sloveniji.

Itd ...

Lp, A

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 15, 2007 7:24 pm

@svizc, skoz se kaj najde :) Sej v kratkem pride gor zalimana. 4 mesce se že spravlam k temu pa še mi ni uspelo. :lol: Dvostranski tesa trak sem nabavo, pa založo, da mam zdaj spet to za izgovor da nemorem zalepit tablice. :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov