Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Mestni redarji

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 7:58 am

Pred dnevi sem parkiral svojega konjička od robu cestišča na dovozu na parkirni prostor Zdravstvenega doma v Novem mestu. Kako je to območje zatrpano z pločevino raje ne govorim. Prometnega znaka za prepoved parkiranja nobenega. Ko pa se vrnem po avto, me na sprednjem steklu čaka dobrodošlica za 83€ po točki 7, odstavek 4, in člen 52 ZVCP, kateri pravi "Ustavitev in parkiranje je prepovedano: na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca ipd...)"
Se je že kdo srečal z podobno situacijo in ali je plačal ali ne? Kako je z pritožbami?
LP.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 19, 2007 8:13 am

Takim pametnjakovičem kot si ti in podobni bi blo treba avto s pajkom odpelat. Eni tako parkirajo da tud rešilc na nujni vožnji ne more mim, ne vem kaj bi reku če bi bil ti notr al pa nekdo tvojih bližnjih.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr sep 19, 2007 8:14 am

Hm.... z pritožbami bo bolj težko.... najboljš da plačaš čim prej in imaš mir. Moja sestra se ravno tako dobil listek za napačno parkiranje, pa se je pritožila, pa ni nič pomagalo... še stroške sodnika je plačala.... Na parkirne kazni res ne vem kolk se splača pritožit.....
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 8:25 am

ban je napisal/-a:Takim pametnjakovičem kot si ti in podobni bi blo treba avto s pajkom odpelat. Eni tako parkirajo da tud rešilc na nujni vožnji ne more mim, ne vem kaj bi reku če bi bil ti notr al pa nekdo tvojih bližnjih.

No Ban, zelo si brihten vidim! Če dobro prebereš moje besedilo, sem napisal da je dovozna pot na parkirišče in ne v Zdravstveni dom in tam rešilec v življenju še ni bil in ne ebo, ker imajo oni svojo pot v ZD in tudi tak b**** nisem, da bi šel delat take pizdarije, sem že malo predolgo za volanom in poznam kulturo prometa morda bolje od tebe, toliko o tvoji izjavi!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 19, 2007 8:31 am

Če si bil takrat tako brihtem ko si tam parkiru bod pa še zdej pa napiš pritožbo in upej na najbolš. Itak je to tvoja pravica.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 8:33 am

ban je napisal/-a:Če si bil takrat tako brihtem ko si tam parkiru bod pa še zdej pa napiš pritožbo in upej na najbolš. Itak je to tvoja pravica.

A si ti na forumu zato, da podjebavaš ali nimaš kaj bolj pametnega dela?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 19, 2007 8:36 am

marjanko je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Če si bil takrat tako brihtem ko si tam parkiru bod pa še zdej pa napiš pritožbo in upej na najbolš. Itak je to tvoja pravica.

A si se ti na forum samo zato prjavu da odpreš eno temo k je bla že n-tič obdelana? Mal uporab iskalnik.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 8:44 am

ban je napisal/-a:
marjanko je napisal/-a:

A si se ti na forum samo zato prjavu da odpreš eno temo k je bla že n-tič obdelana? Mal uporab iskalnik.

Hvala!
To je morda edina pametna, ki ti jo je uspelo izustiti v tej temi!

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Sr sep 19, 2007 9:00 am

Ko sm js dobil takšno obvestilo na šipo v Ljubljani, sem ga lepo zmečkal in zabrisal v koš, čez en mesec sem dobil po pošti, pa ga nisem sprejel... Od takrat je minilo 3 leta in to je to...nič...
Vglavnem ne vem če to še drži, če ti obvestilo ni dano v roke (ampak pusti za brisalci) se smatra kot da ti ni bilo vročeno... vsaj včasih je bilo tako...

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 11:54 am

Včasih je bilo bolj za reskirat, danes imajo že veliko več pooblastil, saj so stroškovni organ, čeprav je med njimi polovica napol pismenih. Pa saj ni panika, da plačaš res pizdarijo, ki jo narediš ali pa neko pošteno ceno, ne pa tako odiranje. In razumem, če pač zaserješ in res nekoga oviraš, tukaj pa je kristalno jasno, da gre samo za pobiranje globe.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr sep 19, 2007 1:02 pm

Pepo25 je napisal/-a:Ko sm js dobil takšno obvestilo na šipo v Ljubljani, sem ga lepo zmečkal in zabrisal v koš, čez en mesec sem dobil po pošti, pa ga nisem sprejel... Od takrat je minilo 3 leta in to je to...nič...
Vglavnem ne vem če to še drži, če ti obvestilo ni dano v roke (ampak pusti za brisalci) se smatra kot da ti ni bilo vročeno... vsaj včasih je bilo tako...

ni več tako
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Sr sep 19, 2007 1:06 pm

Enako sem storil kot Pepo25 pred dvema letoma, toda dandanes ne vem če bi več oz. če bi se zmuznil, ....

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr sep 19, 2007 1:08 pm

marjanko je napisal/-a:Včasih je bilo bolj za reskirat, danes imajo že veliko več pooblastil, saj so stroškovni organ, čeprav je med njimi polovica napol pismenih. Pa saj ni panika, da plačaš res pizdarijo, ki jo narediš ali pa neko pošteno ceno, ne pa tako odiranje. In razumem, če pač zaserješ in res nekoga oviraš, tukaj pa je kristalno jasno, da gre samo za pobiranje globe.

drugače se reče prekrškovni organ

Ko sm js dobil takšno obvestilo na šipo v Ljubljani, sem ga lepo zmečkal in zabrisal v koš, čez en mesec sem dobil po pošti, pa ga nisem sprejel... Od takrat je minilo 3 leta in to je to...nič...

verjemi, da ni več tako (iz lastnih izkušenj)......davčna te vedno najde.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 19, 2007 2:00 pm

Pepo25 je napisal/-a:Ko sm js dobil takšno obvestilo na šipo v Ljubljani, sem ga lepo zmečkal in zabrisal v koš, čez en mesec sem dobil po pošti, pa ga nisem sprejel... Od takrat je minilo 3 leta in to je to...nič...

Obvestilo je obvestilo in nima pravnih posledic, čist neki druzga je pa odločba, ki jo dobiš priporočeno na dom in se vroča osebno. In tud če je ne prevzameš v 15 dneh se šteje da si jo po tem roku prejel in takrat začenjo teči vsi roki. Torej se po novem ne da več izogibat vročitvi.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr sep 19, 2007 2:55 pm

En normalen perkerplac nej rajš nrdijo pa bo vsaj neki pametnga od njih.

Je pa tud res, da lahko parkiraš tudi pod pljučno bolnico (če se ne motim) je pa res, da je potrebno iti potem 200m peš. Ali pa pri Tušu.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 19, 2007 5:35 pm

pa tut niso več samo polpismeni.... :oops:
Slika

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 6:39 pm

FBR je napisal/-a:En normalen perkerplac nej rajš nrdijo pa bo vsaj neki pametnga od njih.

Je pa tud res, da lahko parkiraš tudi pod pljučno bolnico (če se ne motim) je pa res, da je potrebno iti potem 200m peš. Ali pa pri Tušu.

Vidim, da poznaš kar dobro tiste razmere tam okoli ZD. Tam bi se dalo narest še vsaj toliko parkplacov kot jih je že sedaj, samo ni volje pri odgovornih. Jezi pa me, ker ni nobene prepovedi za parkiranje in tam kjer sem jaz parkiral ni ne požarna pot, ne intervencijska, skratka nič, razen dovoz do parkirišča.
Pri pljučni se menda še da parkirat, pa pri Tušu, kjer sem parkiral danes, ampak komaj dobil še prosto.
Ja, treba bo plačat.... bom pa vseeno napisal par sočnih tako županu, kot tistim baretkam, ki hodijo po mestu, kot bi imeli koruzni štok v riti :-P

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če sep 20, 2007 9:57 am

marjanko je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:En normalen perkerplac nej rajš nrdijo pa bo vsaj neki pametnga od njih.

Vidim, da poznaš kar dobro tiste razmere tam okoli ZD. Tam bi se dalo narest še vsaj toliko parkplacov kot jih je že sedaj, samo ni volje pri odgovornih. Jezi pa me, ker ni nobene prepovedi za parkiranje in tam kjer sem jaz parkiral ni ne požarna pot, ne intervencijska, skratka nič, razen dovoz do parkirišča.
Pri pljučni se menda še da parkirat, pa pri Tušu, kjer sem parkiral danes, ampak komaj dobil še prosto.
Ja, treba bo plačat.... bom pa vseeno napisal par sočnih tako županu, kot tistim baretkam, ki hodijo po mestu, kot bi imeli koruzni štok v riti :-P

BTW... to misijo poberanja denarja pred ZD imajo že kar lep čas...včasih pridejo oboroženi celo s policijo...da jih ni sram, pred bolnišnico te bodo še s tem j@bal.......

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če sep 20, 2007 10:20 am

Kot je blo rečeno, lahko parkiraš na makadamskem parkingu pod pljučno, pr tušu, spodej maš celo parkirno hišo v dveh nadstropjih, al pa tam kjer je bla včas novotehna-pr železniški postaji. Zdej so tam tiste objekte porušl ker bo šla tam cesta. Je pa drgač v pripravi načrt da se celovito prenovi ta bolnišnični kopleks, urejena bodo tudi parkirna mesta itd. Sam bo treba še mal počakat da bo to realizirano-če bo sploh kdaj :D

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Pe sep 21, 2007 7:55 am

ban je napisal/-a:Kot je blo rečeno, lahko parkiraš na makadamskem parkingu pod pljučno, pr tušu, spodej maš celo parkirno hišo v dveh nadstropjih, al pa tam kjer je bla včas novotehna-pr železniški postaji. Zdej so tam tiste objekte porušl ker bo šla tam cesta. Je pa drgač v pripravi načrt da se celovito prenovi ta bolnišnični kopleks, urejena bodo tudi parkirna mesta itd. Sam bo treba še mal počakat da bo to realizirano-če bo sploh kdaj :D

Do realizacije načrta bodo zlahka prišli, če bodo tako dejavni pri lepljenju listkov. Žal se to rešuje na način "palica in udari" pač po slovensko, menda je to še balkanska šola. Jaz pravim tako, prvo mi daj pogoje in možnost in če jih ne spoštujem in upoštevam, potem me pa udari.
Jaz parkiram tudi pri Tušu ali malo stran, vendar če imam pisamo uro na fizioter. in to opravim med delovnim časom, da ne grem zaradi tega na B, potem res nisem mogel iskati P ne vem koliko stran od ZD. Pač, plačal bom, vendar bi raje še 1x več, če bi res storil nek tak prekršek, to pa je dobesedno kraja denarja na najlažji možen način.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov