Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man Če okt 25, 2007 7:03 am

@Slash83: sam sem imel podoben primer.. Če opravljajo dela na cesti in ni pravilno označena z znakom za 'delo na cesti' itd, potem ti bo vsekakor škoda povrnjena..
V kolikor pa so označbe pravilne, pa lahko dobiš kazen za neprilagojeno hitrost (po besedah policista..).

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če okt 25, 2007 11:06 am

T-Man je napisal/-a:@Slash83: sam sem imel podoben primer.. Če opravljajo dela na cesti in ni pravilno označena z znakom za 'delo na cesti' itd, potem ti bo vsekakor škoda povrnjena..
V kolikor pa so označbe pravilne, pa lahko dobiš kazen za neprilagojeno hitrost (po besedah policista..).

Znak za delo na cesti še ne pomeni da so lahko na cesti luknje
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 25, 2007 12:03 pm

AndrejD je napisal/-a:Znak za delo na cesti še ne pomeni da so lahko na cesti luknje

saj smo omenili omejitev hitrosti in ce so znaki 30/40 potem se ve da je treba prilagodit
pa ceprav se moras peljat 20km/h :idea:

je pa statisticno pogledano skozi oci analitikov v Evropi najbolj poskrbljeno prav v Angliji
http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=31
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če okt 25, 2007 12:31 pm

mmm nevem zakaj mešate lj plače v to debato k pa niso nč bolše kt drugje..

pa ja za vsako malenkost če te postopek nč ne stane se je treba borit ;)

upam da rata...

lp

Uporabniški avatar
tony t
Nov uporabnik

Napisal/-a tony t Če okt 25, 2007 6:14 pm

Da vam neki povem. Jz sm mel nesreco v mesecu maju k sm povozu pokrov jaska ki je bil sredi ceste ob odprtem jasku. Ko sem opazil sem obmotal vendar sem vseeno zadel z zadnjo desno gumo. Takoj sm poklicu policijo k so naredil zapisnik in potem sem sel naslednji oz drugi dan na zavarovalnico adriatic ocenit skodo. Ocenili so mi jo na 300 evrov, vendar imajo s cestnim podjetjem sklenjeno franaiso, ki znasa 417 evrov oz. 100 000 sit. Tko da so mi rekli da mi more placat skodo cestno podjetje. Na kar oni meni ni dolgo nazaj odgovorijo da mi ponujajo 70 evrov, ki je bila ocenjena skoda s strani policije, ki je navedena po nestrokovni oceni. Se naprej mi pa tezijo za original racune. Original racunov nimam ker sm jz kmalu po nesreci dal popravit
skodo pac cim ceneje. Ali naj bi jih cakal 5 mesecev.Ubistvu sm pa jaz tam na Adriaticu napisal naj mi povernejo skodo po ocenitvi. Kljub tem da je od zavarovalnice ocenjena skoda mi nocejo placat 300 evrov, tako da se se danes o tem pregovarjam na cestnem podjetju in upam da bom nekako svoje dosegu. Za vse druge pa svetujem da ce ze imajo skodo s strani cestnega podjetja in se jim dozdeva da bo manjsa od 417 evrov nej raje gre na original servis pa nej se cestno podjetje tam zgovarja kukr ce. Ne naredite iste napake kot sem jo jaz, sej ubistvu nism vedu ne. Tok da iz moje strani traja ze pol leta pa se zdej nismo nasli skupnaga jezika :(

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če okt 25, 2007 6:34 pm

sicer nisem vsega bral ampak.. pomoje boš težko dokazal, da se je to zgodilo tam.. upam, da si slikal luknjo predno je bil o tem obveščen izvajalec.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 27, 2007 10:48 am

Ok no če je velika luknja....... ki je posledica nevzdrževanja ali del na cesti pol še rečem.....me pa zanima kako to da se še noben ni spomnu in bi jih tožu vsako leto....ker vso dobr vemo kake so ceste..... in vsi dobr vemo da zarad tega prej crknejo ključni deli podvozja....... v nemčiji bi lahk nardil 200.000 km pa bi blo podvozje še novo.... tle pr nas pa po 30-40 tisoč po podvozju že vse ruži...... ampak ne morš pa dokazat....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov