Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Radar v rit?

Napisal/-a imilet1 Če nov 15, 2007 6:49 pm

Pozdravljeni!

No, danes je na hitri cesti ajdovščina-NG stal bel golf 3 parkiran v smeri vožnje in to za skalami na počivališču....da se ga ja ne vidi.Ker se mi je takoj zazdelo da je radar sem zabremzal in odvil na počivališče ter rikverc do golfiča.In glej ga zlomka, na sovoznikovem sedezu je imel kot nek pokazatelj hitrosti oz. display in poleg tega še fotoaparat, ki je bil obrnjen v smeri voznje,kar pomeni da je meril v zadek vozila,kar pa je meni do zdaj še neznano, razen provide seveda.No v vozilu ni bilo nobenega, pa sem ga malo opazoval in za vsak avto je pokazalo izmerjeno hitost.

Zanima me tudi ali veljajo kazni za izven naselja ali veljajo kazni za voznjo na avtocesti,namrec tu sta povezani hitra in avtocesta?Kako je s tem??

PS: star golf 3 z uno bunko spredaj.
Zadnjič spremenil imilet1, dne Če nov 15, 2007 7:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Re: Radar v rit?

Napisal/-a W_Golf Če nov 15, 2007 6:56 pm

imilet1 je napisal/-a:Pozdravljeni!

PS: star golf 3 z uno bunko spredaj-sm ze mislil da je kak kmet s kurilcem.

Upam da si naletel na radar, pa da bo kazen velika.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če nov 15, 2007 7:14 pm

W_Golf je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:Pozdravljeni!

PS: star golf 3 z uno bunko spredaj-sm ze mislil da je kak kmet s kurilcem.

Upam da si naletel na radar, pa da bo kazen velika.

Kdo pa je reku, da je šel čez omejitev. On je napisal, da je zabremzal (iz recimo normalne hitrosti na nulo) in šel rikverc.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 15, 2007 7:19 pm

imilet1 je napisal/-a:...In glej ga zlomka, na sovoznikovem sedezu je imel kot nek pokazatelj
hitrosti oz. display in poleg tega še fotoaparat, ki je bil obrnjen v smeri voznje,kar
pomeni da je meril v zadek vozila,kar pa je meni do zdaj še neznano, razen provide
seveda.No v vozilu ni bilo nobenega, pa sem ga malo opazoval in za vsak avto je pokazalo
izmerjeno hitost.

tu sem povedal za 2 ki sta aktivna v taksnih in drugacnih vozilih
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 122#914122
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To nov 20, 2007 2:10 am

Ce prav vem, morajo biti ti radarji na mestih, kjer je oznaceno, da se izvajajo meritve nadzora hitrosti.

Ce teh tabel ni, potem te vseeno lahko izmeri, vendar te mora kasneje (cez recimo 1km) ustaviti prometna patrulja in zaracunat kazen.

Torej, ce je opozorilo, te slikajo in dobis kazen na dom. Ce jih ni, te morajo na licu mesta.

PS:
Ce imam narobe, naj me kdo popravi!
Slika

dms
Novinec

Napisal/-a dms To nov 20, 2007 3:26 am

kixs je napisal/-a:Ce prav vem, morajo biti ti radarji na mestih, kjer je oznaceno, da se izvajajo meritve nadzora hitrosti.

Ce teh tabel ni, potem te vseeno lahko izmeri, vendar te mora kasneje (cez recimo 1km) ustaviti prometna patrulja in zaracunat kazen.

Torej, ce je opozorilo, te slikajo in dobis kazen na dom. Ce jih ni, te morajo na licu mesta.

PS:

Mislim,da to ni cist res.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 20, 2007 8:24 am

dms je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Ce prav vem, morajo biti ti radarji na mestih, kjer je oznaceno, da se izvajajo meritve nadzora hitrosti.

PS:

Mislim,da to ni cist res.

To definitivno ni res! Me je dobil na radar bel golf III ki je stal na bus postaji, in sicer v smeri vožnje. Čez cca. tri tedne sem dobil od policije domov prijazno pismo, da sem prekoraču hitrost in zraven je bil plačilni nalog, slike pa ni blo.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To nov 20, 2007 10:37 am

Bom moral ocitno to se enkrat preverit.

Se je pa na nasem koncu pojavilo veliko tabel, ki opozarjajo na meritve hitrosti in to na mestih, ki so stalnica za radar.

Me je pa na mestu, kjer te table ni, ustavil policaj z laserjem in me seveda takoj ustavil. Prav tako je bil radar izven tega mesta in je malo kasneje ob cesti stala patrulja in ustavljala vozila.
Slika

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec To nov 20, 2007 10:18 pm

PS:

No mene so takole policaji oz radar slikali septembra in sem kr lepo dobil sliko domov po pošti. Ni bilo nobenih opozorilnih tabel da se opravljajo meritve hitrosti in nobenih polcajev ni bilo videti. Tako da,kr lepo pričakuj kakšno slikco na dom,seveda če si mogoče vozil prehitro :D

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To nov 20, 2007 10:37 pm

kje si šel ti v rikverc? po ac?

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr nov 21, 2007 12:09 am

To, s tem belim golfom 3 je postala kar modna muha na tej hitri cesti, od kar so prišli stacionarni radarji. Itak vsi zavirajo pred stacionarcem pred predorom Vipavski križ, potem pa spet gasa. Po izvozu Vipava pa lepo pričaka presenečenje za vogalom. Tam je omejitev 100km/h, da ne bo kdo mislil da je 130km/h.
Ponavadi ustavljajo prav na koncu hitre ceste, kjer je SOS postajališče. Videl sem jih že nekajkrat.
blazp, če hočeš videt kako se pelje rikverc po AC, se samo zvečer ustaviš na Petrolovi bencinski pred mejnim prehodom Vrtojba :roll:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 21, 2007 8:45 pm

blazp je napisal/-a:kje si šel ti v rikverc? po ac?

Preberi si še enkrat prvi post :!:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Sr nov 21, 2007 8:54 pm

ma on je bil na počivališču za nekimi skalami...in takoj ko sem ga zaznal sem pobremzal in direkt odvil na pocivalisce ter rikverc nazaj do golfica...

pa pizdarija,vsak dan sem na cesti,ker kombi vozim in tm jih res se nisem videl...fora je pa v tem da nevem kolko sem tocno vozil...

a pol pravis da traja 3 tedne za slikco..?

Uporabniški avatar
Z_oka_lo!!
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Z_oka_lo!! Sr nov 21, 2007 9:03 pm

Če je služben avto se ne sekirat :lol: :lol:
Kaj je pijano se strezni,kaj pa je noro pa noro ostane...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr nov 21, 2007 9:08 pm

Z_oka_lo!! je napisal/-a:Če je služben avto se ne sekirat :lol: :lol:

bravo... misljenje s prvo prestavo
mislis ce dobi kazen sef... da ne bo pogledal potnih nalogov kdo se je kje nahajal oz
kdo je imel vozilo :idea: ...in seveda odtrgal od place oz. kakorkoli ze urgiral
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če nov 22, 2007 11:02 pm

ma sj je potni nalog
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov