Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Menjava avtomobila OČE-SIN

Napisal/-a aklan86 To nov 27, 2007 9:11 pm

Pozdravljeni!

Zanima me kakšen je najelegantnejši način (beri najcenejši), da z očetom zamenjama lastništvo avtomobilov. Kaj je pri tem največji strošek?

Torej oče bo kupil nov avtomobil svojega bi dal meni, jaz pa mojega njemu, da bo dal staro za novo.

Kaj je v tem primeru najbolje storiti?

Če rabite še kakšno informacijo bom pa z veseljem napisal...

barka
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a barka To nov 27, 2007 9:44 pm

zdravo! pomoje je najbolš da pač naredita darilno pogodbo.. in tam navedeta use predmete menjave oziroma daru.. nekaj takega :) ko sem jaz kupil od očeta avto sva naredila tako..
A sm kej reku?!

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To nov 27, 2007 9:52 pm

In koliko potem plačaš davka oz. tistih taks? Mislim da je nek % od vrednosti avtomobila. Ali se motim? In če se to naredi za dva avtomobila vrjetno ni tako poceni.

barka
Nov uporabnik

Napisal/-a barka To nov 27, 2007 10:05 pm

evo sm se zdele pozanimu... s tem načinom bi plačala pristojbino za darilno pogodbo in pa davek, zaradi tega ker bi ti podaril očetu darilo.. v obratni smeri (torej tvoj oče tebi) pa davka ne plačujeta.. sem pa močno prepričan da je to najcenejši način.. še posebi če je tvoj avto malo starejši oz. ni vreden veliko.. naj še kakšen pravnik pove kej o tem.
A sm kej reku?!

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To nov 27, 2007 10:18 pm

Zakaj pa v obratni smeri ne plačama nič? To mi ni logično, saj bi konec koncev moral narediti dve darilni pogodbi.

Avta sta oba vredna nekje 4k€, sem se pa svojega naveličal + oče je prvi lastnik, redni servisi, boljši občutek...

Drugače pa hvala za hitre odgovore!

barka
Nov uporabnik

Napisal/-a barka To nov 27, 2007 10:22 pm

oče je pravnik.. zato hitri odgovori :D ni čisto prepričan ampak misli da bi se lahko z eno pogodbo uredilo .. če ne pa 2.. zato nič ne plačata (davka) v smeri oče sin ker je to pač smisel darilne pogodbe.. tudi mi2 sva naredila tako ( no plačata pač pristojbine.. ki pa niso nek hud znesek če se pravilno spomnim)
A sm kej reku?!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 27, 2007 11:17 pm

pri novmu avtu se zmenta da data tvojga notr-čene nebo nakupa- ti pa nared običn prepis pa plačaš unih 15 eur pa je
lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov