Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To dec 04, 2007 8:53 am

splash je napisal/-a:no, pogledam in vidim da sem jaz temo odprl. kdo pa drug. haha.

lahko se pohvalim da še zmerej ne pijem ko vozim... :)

grem raj peš v zidanico...

no, imam vprašanje.

kolega je par dni nazaj pihnil 0.82 (po tanovem). ni voznik začetnik, samo mislim da pri tej vrednosti itak to ni več pomembno.

v glavnem sedaj mu najbrž sledi odvzem izpita za vedno pa še kakih 500€ najbrž.

na žalost ni imel sreče. samo domov se je hotel zapeljat iz gostilne. (dobr kilometer- pa še to sredi podeželja) pa so se za njim pripeljali in ga z lučkami ustavili. seveda so videli da se je odpeljal iz gostilne in so takoj vedli da ga je treba ustavit.

je bla napaka, velika, sam ve dobro, samo zanima pa me, če je kak možnost da se izogne k ponovnemu opravljanju izpita?

pa ne spet pisat da mu je prav, ker je pač pil. vsi smo isti (če ne pa veliko),

spiješ 2 pira pa 2 špricerja pa je to rezultat...

Kot mlademu vozniku bodo policisti podali obdoložlini predlog na sodišče po 130. členu ZVCP-1,UPB4 in sicer po D točki 3. odstavka:

"d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila".

Tu je predpisanih najmanj 10 KT, kar za mladega voznika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ker je presegel mejo 7 KT. Tista prepoved vožnje Mv pa v tem primeru ne bo izrečene, ker je nesmiselno izkrekati dve stranski sankciji. Že tako ali tako bo vozniško prenehalo, zato ne bo smel voziti MV (motornega vozila).

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton To dec 04, 2007 11:25 am

Uniqe je napisal/-a:No pa bom še jst zastavil eno vprašanje, ki skoraj spada v to temo :) Recimo, da čez en teden ne bom več mladi voznik, dobil pa sem že pošto, da grem lahko na novo narest izpit. Zdaj če izpit na upravni enoti naredim jutri, pa če potem spijem pivo in me ustavijo. Kaj sledi, bi mi lahko vseeno napisali kazen, ker sem tisti teden še mladi voznik? To me že nekaj časa zanima. Hvala

Če te prav razumem, ti čez en teden poteče vozniško dovoljenje, vendar ti je UE že poslala, da lahko že prej podaljšaš vozniško dovoljenje! Kljub temu če boš že prej podaljšal vozniško dovoljenje oziroma če ti bojo dal novega, maš noter datum kdaj si opravil kategorijo in tako si še vedno voznik začetnik en teden. Ker se pogleda, kdaj si kategorijo opravil in nato od takrat 2 leti oziroma do dopolnjenega 21 leta starosti si voznik začetnik.
"One shot One kill"

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To dec 04, 2007 11:32 am

Matevz S. je napisal/-a:
splash je napisal/-a:no, pogledam in vidim da sem jaz temo odprl. kdo pa drug. haha.

lahko se pohvalim da še zmerej ne pijem ko vozim... :)

grem raj peš v zidanico...

no, imam vprašanje.

kolega je par dni nazaj pihnil 0.82 (po tanovem). ni voznik začetnik, samo mislim da pri tej vrednosti itak to ni več pomembno.

v glavnem sedaj mu najbrž sledi odvzem izpita za vedno pa še kakih 500€ najbrž.

na žalost ni imel sreče. samo domov se je hotel zapeljat iz gostilne. (dobr kilometer- pa še to sredi podeželja) pa so se za njim pripeljali in ga z lučkami ustavili. seveda so videli da se je odpeljal iz gostilne in so takoj vedli da ga je treba ustavit.

je bla napaka, velika, sam ve dobro, samo zanima pa me, če je kak možnost da se izogne k ponovnemu opravljanju izpita?

pa ne spet pisat da mu je prav, ker je pač pil. vsi smo isti (če ne pa veliko),

spiješ 2 pira pa 2 špricerja pa je to rezultat...

Kot mlademu vozniku bodo policisti podali obdoložlini predlog na sodišče po 130. členu ZVCP-1,UPB4 in sicer po D točki 3. odstavka:

"d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila".

Tu je predpisanih najmanj 10 KT, kar za mladega voznika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ker je presegel mejo 7 KT. Tista prepoved vožnje Mv pa v tem primeru ne bo izrečene, ker je nesmiselno izkrekati dve stranski sankciji. Že tako ali tako bo vozniško prenehalo, zato ne bo smel voziti MV (motornega vozila).

hmm, saj sem napisal da NI mladi voznik

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To dec 04, 2007 12:56 pm

Sorry, spregledal sem.

No potem pa velja naslednje:
(4) Voznika, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:
d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

(5) Vozniku, učitelju vožnje in spremljevalcu iz tretjega odstavka in vozniku iz četrtega odstavka tega člena, ki ima več kot 1,50 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, se poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk.

Torej sledi obdolžilni predlog in sodba z globo najmanj 500 EUR in 18 KT, kar pomeni prenehanje veljevnosti vozniškega dovoljenja. Edino kar se še upošteva toleranca alkotesta, ki znaša do vrednosti 1.00 mg/l +-0.05 mg/l. Torej 0.82 - 0.05 mg/l.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov