splash je napisal/-a:no, pogledam in vidim da sem jaz temo odprl. kdo pa drug. haha.
lahko se pohvalim da še zmerej ne pijem ko vozim...![]()
grem raj peš v zidanico...
no, imam vprašanje.
kolega je par dni nazaj pihnil 0.82 (po tanovem). ni voznik začetnik, samo mislim da pri tej vrednosti itak to ni več pomembno.
v glavnem sedaj mu najbrž sledi odvzem izpita za vedno pa še kakih 500€ najbrž.
na žalost ni imel sreče. samo domov se je hotel zapeljat iz gostilne. (dobr kilometer- pa še to sredi podeželja) pa so se za njim pripeljali in ga z lučkami ustavili. seveda so videli da se je odpeljal iz gostilne in so takoj vedli da ga je treba ustavit.
je bla napaka, velika, sam ve dobro, samo zanima pa me, če je kak možnost da se izogne k ponovnemu opravljanju izpita?
pa ne spet pisat da mu je prav, ker je pač pil. vsi smo isti (če ne pa veliko),
spiješ 2 pira pa 2 špricerja pa je to rezultat...
Kot mlademu vozniku bodo policisti podali obdoložlini predlog na sodišče po 130. členu ZVCP-1,UPB4 in sicer po D točki 3. odstavka:
"d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila".
Tu je predpisanih najmanj 10 KT, kar za mladega voznika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ker je presegel mejo 7 KT. Tista prepoved vožnje Mv pa v tem primeru ne bo izrečene, ker je nesmiselno izkrekati dve stranski sankciji. Že tako ali tako bo vozniško prenehalo, zato ne bo smel voziti MV (motornega vozila).