Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

prodat avto, pustit registracijo

Napisal/-a domen_ Če jan 17, 2008 11:56 pm

zdravo

najprej: se nikol nism prodaju avta tak da ne vem kako to gre, pa bi rad vprasu pa ne najprej skurcat, najprej povedat pol pa skurcat;).
torej: verjetno mi bo sodnik za prekrske vzel izpit, avto je pa se registriran in ma tehnicnega opravljenga za pol leta (se mal vec) pa bi ga rad prodal. novega ne bom registriral, bom mogu najprej se enkat izpit narest. no zanima me ce se to da: da bi pustu kupcu tisto registracijo (pa kakih 100eur visjo ceno zato). mislim ubistvu ne vem ce sm se prov izrazu sploh, ker ne vem kaj se da z registracijo sploh narest.
ubistvu bi js rd: ko bi prodal avto kupcu bi se on lohka furu do preteka registracije pa tehnicnega, u zameno bi mu pa 100eur (al pac neki) visjo ceno dal.

zdej pa me zanima 'formalni','pravni' postopek kak to narest (ktere papirje kaj kako kje)
hvala za nasvete

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jan 18, 2008 12:18 am

vidva sam prepis naredta(kupoprodajna pogodba katero mora notar overit pa stara tvoja polica in prometna) pa povej da mu boš registracijo pustil.njemu bo nardila zavarovalnica novo zavarovalno polico do tehničnga oziroma veljave le tega.pol pa naj gre na občino po novo prometno ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jan 18, 2008 3:03 am

aha kaj se pa meni z bonusom zgodi pol? grem nazaj na nulo? kaj se mi pa z bonusom zgodi ce mam recimo prepoved voznje za pol leta?

a lahk namest kupoprodajne tud komisijsko pogodbo? k je bols za kupca, ni treba davka placat, men je pa isto

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Pe jan 18, 2008 7:37 am

domen_ je napisal/-a:aha kaj se pa meni z bonusom zgodi pol? grem nazaj na nulo? kaj se mi pa z bonusom zgodi ce mam recimo prepoved voznje za pol leta?

Bonus ti ostane še dve leti po preteku zadnje registracije na tvoje ime.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 18, 2008 6:06 pm

pa ne k notarju hodit :!: :roll: na upravni plačaš za to 1€, prapis pa narediš tako kot si rekel, daš komisionarju
litr bencina, litr olja ;)

sebabravo
Nov uporabnik

Napisal/-a sebabravo Ne jan 20, 2008 3:49 pm

Samo če pustiš avto napisan nate boš imel po poteku zavarovanja za tekoče leto še dodatnih 5% bonusa, verjetno si to imel v glavi. Jaz sem tudi tako prodal 2 avta.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov