Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

alexigor
Nov uporabnik

Naletel na radar - ni zapisnika !!! posledice ???

Napisal/-a alexigor Pe feb 01, 2008 8:20 pm

zdravo !
pred dnevi sem v naselju prehiteval počasi vozeč traktor, pa so mi z ročnim laserskim merilnikom namerili 94 km/h - se pravi 44 km prekoračitve. Normalno da sem še moral opravit alkotest, ki je pokazal 0,0.

Po nekajminutnem prijetnem pogovoru o okoliščinah prekrška mi stric policaj ni dal v podpis nobenega zapisnika, je pa rekel da bo dal predlog k sodniku za prekrške.

Zanima me kakšne bi lahko posledice za moj proračun in pa prevsem ali zadeva pri sodniku za prekrške brez zapisnika sploh vzdrži. (500€ + 5 točk ??? , odvzem ???)

Kakšne imate kaj izkušnje s sodniki za prekrške glede pojasnjevanja olajševalnih okoliščin - koliko jih upoštevajo.
Na primer-jaz sem začel prehitevati še izven naselja kjer je omejitev 70km/h ,... res počasno vozilo pred menoj , ...

hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe feb 01, 2008 8:35 pm

ja da bo država kej dobila od tebe ti bojo dal garant globo za plačat. glede točk pa odvisno.zakon je zakon če piše tko piše tko. prekoraču si za 44 km/h. če bo pulcaj napisu da si biu v naselju kar bo verjetn držal bojo šle tut točke.
lep dan še naprej pa srečno
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe feb 01, 2008 8:40 pm

Tolerance je za 5km/h, kar pomeni da bi padel pod omejitev,če bi se te policaj usmilil, in ti napisal da nisi bil v naselju,kar se pa ne bo zgodilo zato ker hočejo denar.

lp

alexigor
Nov uporabnik

Napisal/-a alexigor Pe feb 01, 2008 8:46 pm

a pol ni obvezen zapisnik ?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe feb 01, 2008 9:16 pm

Sodnik za prekrške bo dobil zapisnik direktno iz policijske postaje, kazen si si pa že sam izračunal. Če boš pa klican na zaslišanje pa ne vem,kakor se jim zazdi.

lp

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Pe feb 01, 2008 9:30 pm

kolko se je traktor peljal da si ga mogo z 94 prehitet? 80? :roll:
Slika

alexigor
Nov uporabnik

Napisal/-a alexigor Pe feb 01, 2008 9:58 pm

jao... , ma pred mano sta peljala tovornjak in pred njim traktor - ma manj kot 30.
Traktorja sploh nisem videl. ko sem prehitel tovornjak med njima ni blo dovolj varnostne razdalje da bi se vrinil mednju, pa sem nadaljeval še mimo traktorja, s tem zapeljal mimo krajevne table in ECOLA.
Fial Stilo power pač :D

alexigor
Nov uporabnik

Napisal/-a alexigor Pe feb 01, 2008 10:00 pm

@Salieri - pa v tvojih krajih je blo - tam od Ptuja proti Spuhlji :(

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe feb 01, 2008 11:00 pm

hmm...moja izkušnja je bila tut taka, da nism nič podpisal (zapisu na en pildek), ko so me dobilo na mopedu brez čelade in neregistrirani motor itd...(moj-registriran bil na servisu).po 9 ih mesecih sm dobil vabilo se zglasim pr sodnici...jaz sm vsaj bil obravnavan kot mladoletna oseba...pol dobim po razgovoru pismo, da naslednjič bom na sodišču strožje obravnavan.pa sreča, da je bil fotr zravn ko zna besede prevračat na nekrut način in me je izmazal iz težave.
tk da za vsak slučaj kr začni šparat 500€ (moj nasvet).če pa nimaš še nobene pike, pol ti izpita ne bodo uzeli.lahk da boš dobu par pik pa odvzem za kak mesec.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So feb 02, 2008 2:02 am

Salieri je napisal/-a:kolko se je traktor peljal da si ga mogo z 94 prehitet? 80? :roll:

takoj se more najdt en pa pametovat...
kaj je briga kolko je letu traktor,še enkrat preber kaj ga zanima in če ne znaš odgovort,bodi raje tiho! :idea: :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

xbox
Nov uporabnik

Re: Naletel na radar - ni zapisnika !!! posledice ???

Napisal/-a xbox So feb 02, 2008 4:17 am

alexigor je napisal/-a:zdravo !
pred dnevi sem v naselju prehiteval počasi vozeč traktor, pa so mi z ročnim laserskim merilnikom namerili 94 km/h - se pravi 44 km prekoračitve. Normalno da sem še moral opravit alkotest, ki je pokazal 0,0.

Po nekajminutnem prijetnem pogovoru o okoliščinah prekrška mi stric policaj ni dal v podpis nobenega zapisnika, je pa rekel da bo dal predlog k sodniku za prekrške.

Zanima me kakšne bi lahko posledice za moj proračun in pa prevsem ali zadeva pri sodniku za prekrške brez zapisnika sploh vzdrži. (500€ + 5 točk ??? , odvzem ???)

Kakšne imate kaj izkušnje s sodniki za prekrške glede pojasnjevanja olajševalnih okoliščin - koliko jih upoštevajo.
Na primer-jaz sem začel prehitevati še izven naselja kjer je omejitev 70km/h ,... res počasno vozilo pred menoj , ...

hvala za odgovore!

Sem lani isto prekoračil kot ti...:x Nič ti nerabijo dat zapisnika, ker gre za prekoračitev za več kot 30km/h v naselju... Po kakšnem pol leta-do enega leta boš domov dobil od sodnika kazen 500eur+4 kazenske točke in 1 mesec odvzema izpita, pod pogojem da še nisi bil pred tem nič kaznovan... drugače pričakuj še več... Hja pri nas so pač taki zakoni, da sodniki ne poznajo olajševalnih okoliščin. Za njih samo velja meritev na radarju :evil: Jaz sem se pritožil in zaj že več kot mesec čakam na odgovor...

dms
Novinec

Napisal/-a dms So feb 02, 2008 4:50 am

xbox je napisal/-a: Hja pri nas so pač taki zakoni, da sodniki ne poznajo olajševalnih okoliščin. Za njih samo velja meritev na radarju :evil: Jaz sem se pritožil in zaj že več kot mesec čakam na odgovor...

In kaksne so olajsevalne okoliscine????

Potem,ce razvijem to vaso teorijo v extrem,je v primeru,da zbijes otroka olajsevalna okoliscina to,da si bil pijan?

Ce se greste hitro vozit,potem sprejmite riziko,da dobite kazen.

Pa kako hodte vi prehitevat,ce sploh neveste kaj prehitevate?

Sklepic
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sklepic So feb 02, 2008 11:28 am

dms je napisal/-a:
xbox je napisal/-a: Hja pri nas so pač taki zakoni, da sodniki ne poznajo olajševalnih okoliščin. Za njih samo velja meritev na radarju :evil: Jaz sem se pritožil in zaj že več kot mesec čakam na odgovor...

In kaksne so olajsevalne okoliscine????

Potem,ce razvijem to vaso teorijo v extrem,je v primeru,da zbijes otroka olajsevalna okoliscina to,da si bil pijan?

Ce se greste hitro vozit,potem sprejmite riziko,da dobite kazen.

Pa kako hodte vi prehitevat,ce sploh neveste kaj prehitevate?

ne pametuj....

alexigor
Nov uporabnik

Napisal/-a alexigor So feb 02, 2008 12:48 pm

Jao jao ... ma saj se strinjam tud s tistimi , ki zdaj tu nekaj moralizirajo.

Sicer pa do zdaj nimam nobenih kazenskih točk pa tud pri sodniku za prekške sem bil enkrat pred cca. 22 leti (ko še nisem imel izpita :twisted: ). Nobene prometne nesreče (no ja-enkrat se mi je en v rit zaletel),... tak da ... lepo prosim.

Jaz točno vem kje lahko prehitevam.Vsak z normalno razvito vizualno predstavo si iz napisanega lahko predstavlja situacijo.

Ne trdim da nisem naredil prekrška! Ali ? HVALA !

Pravzaprav me bolj razp.zd.jo tiski, ki se spravijo prehitevat, pol pa mimo z 5km več kot prehitevano vozilo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov