Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Rok za sodniške prekrše

Napisal/-a peaceboy Sr feb 20, 2008 8:29 am

Zdravo,
iskal sem po ineternetu pa nisem našel. Zanima me, če recimo dvigneš pošto po zakonu zadnji 15 dan, iskaže pa se, da si bil vabljen en dan prej(se pravi 14 dan). Kaj v tem primeru? Oziroma ali res drži, da če dvigneš zadnji 15 dan, da mora do datuma vabila-soočenja biti najmanj 8 dni po tem datumu?
Najlepša hvala za pomoč

peaceboy
Nov uporabnik

Re: Rok za sodniške prekrše

Napisal/-a peaceboy Če feb 21, 2008 6:30 am

Pa kaj noben ne ve odgovora, meni se zdi, da mora vse skupaj padet zaradi proceduralne napake. Kaj pravite?

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Pe feb 22, 2008 6:25 pm

Smiselno je pisno se opravičiti, da si prepozno prejel vabilo. Seveda te lahko ponovno povabijo.
popust

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Po feb 25, 2008 6:45 am

Mare2 je napisal/-a:Smiselno je pisno se opravičiti, da si prepozno prejel vabilo. Seveda te lahko ponovno povabijo.

Sicer ne vem kaj naj bi se jaz opravičeval. Sami so mi narobe poslali. Če imam 15 dni rok za dvig pošte, mi ne morejo dati termina pred tem rokom. Sicer je od takrat minilo že ene 8 mesecev, mogoče so pa sami odstopili, ker so vidli, da so se zajebali. Pravijo, da bi bilo fino, da bi kar dobil sodbo. Potem bi lahko vse skupaj padlo, ker so me obsodili brez, da bi imel možnost obrambe, to je pa baje ustavna pravica. Samo vprašanje, kako to velja v naši državi.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po feb 25, 2008 9:38 am

Ne se razburjat. Kot prvo bi lahko napisal ali si vabljen kot osumljeni,priča ali očividec, ali gre samo za razjasnitev okoliščin. Če si naredil p.....jo, si ne misliti, da ti jo bodo kar tako spregledali.99% je da boš dobil ponovno vabilo, ali pa kar sodbo o prekršku. Na to pa lahko napišeš pritožbo da se nisi mogel zagovarjati, ker si prepozno prejel pošto.Rok za zastaranje prekrška pa je 4 leta če se ne motim.
Tole je bolj ugibanje, ker si dal premalo podatkov.

lp

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Po feb 25, 2008 9:56 pm

Res nevem zakaj pošiljajo tako, da je rok za dvig pošte 15 dni, obravnava pa poteka že prej. Tudi pri men je blo tak in res je bla sreča, da sem dvignil pošto prej (to je bilo nekje 7 dni po prejetju) in sem imel zaslišanje že kar naslednji dan (se pravi 8 dni odkar so poslali). Bil sem pa vabljen kot priča.

Seveda, če nebi prišel, bi bil deležen še nekih sodnih stroškov, ki bi nastali zaradi mene, ker nebi prišel (tak je pisal).

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To feb 26, 2008 10:57 pm

shalej je napisal/-a:Res nevem zakaj pošiljajo tako, da je rok za dvig pošte 15 dni, obravnava pa poteka že prej. Tudi pri men je blo tak in res je bla sreča, da sem dvignil pošto prej (to je bilo nekje 7 dni po prejetju) in sem imel zaslišanje že kar naslednji dan (se pravi 8 dni odkar so poslali). Bil sem pa vabljen kot priča.

Seveda, če nebi prišel, bi bil deležen še nekih sodnih stroškov, ki bi nastali zaradi mene, ker nebi prišel (tak je pisal).

Tu se odraža sposobnost nekaterih. Če je rok 15 dni imaš pravico dvigniti zadnji dan.Sreča da ali ne, v končni fazi če te ne bi bilo na zaslišanje ni tvoja krivda, bi se pa po dvigu moral pisno opravičiti zakaj se vabilu nisi odzval. Tako je volk sit in koza cela. Stroške kakšne :?: če niso nastali po tvoji krivdi, malo morgen :!:

lp

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Sr feb 27, 2008 6:42 am

seeman66 je napisal/-a:Ne se razburjat. Kot prvo bi lahko napisal ali si vabljen kot osumljeni,priča ali očividec, ali gre samo za razjasnitev okoliščin. Če si naredil p.....jo, si ne misliti, da ti jo bodo kar tako spregledali.99% je da boš dobil ponovno vabilo, ali pa kar sodbo o prekršku. Na to pa lahko napišeš pritožbo da se nisi mogel zagovarjati, ker si prepozno prejel pošto.Rok za zastaranje prekrška pa je 4 leta če se ne motim.

lp

Ma ni nič kaj takega, za eno pihanje se gre, 0.26 sem napihal, glih toliko, da je čez mejo. Mogoče se lahko celo zližem s toleranco. Še sam policaj ni vedel ali naj piše ali ne (nekoga je klicaril po telefonu in spraševal kaj naj naredi), potem je pa rekel naj se sodnik odloči.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 27, 2008 11:02 am

peaceboy je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Ne se razburjat. Kot prvo bi lahko napisal ali si vabljen kot osumljeni,priča ali očividec, ali gre samo za razjasnitev okoliščin. Če si naredil p.....jo, si ne misliti, da ti jo bodo kar tako spregledali.99% je da boš dobil ponovno vabilo, ali pa kar sodbo o prekršku. Na to pa lahko napišeš pritožbo da se nisi mogel zagovarjati, ker si prepozno prejel pošto.Rok za zastaranje prekrška pa je 4 leta če se ne motim.

lp

Ma ni nič kaj takega, za eno pihanje se gre, 0.26 sem napihal, glih toliko, da je čez mejo. Mogoče se lahko celo zližem s toleranco. Še sam policaj ni vedel ali naj piše ali ne (nekoga je klicaril po telefonu in spraševal kaj naj naredi), potem je pa rekel naj se sodnik odloči.

Mogoče komandirja ali pa mamo, s pihanjem je pa tako da so frulice indikatorji alkohola, etilometri so pa merilci alkohola. Se pravi frulica pokaže koliko ga naj bi bilo oz .prisotnost, etilometer ti pa dejansko izmeri alkohol.

lp

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Če feb 28, 2008 5:53 pm

[
lp[/quote]
Ma ni nič kaj takega, za eno pihanje se gre, 0.26 sem napihal, glih toliko, da je čez mejo. Mogoče se lahko celo zližem s toleranco. Še sam policaj ni vedel ali naj piše ali ne (nekoga je klicaril po telefonu in spraševal kaj naj naredi), potem je pa rekel naj se sodnik odloči.[/quote]

Mogoče komandirja ali pa mamo, s pihanjem je pa tako da so frulice indikatorji alkohola, etilometri so pa merilci alkohola. Se pravi frulica pokaže koliko ga naj bi bilo oz .prisotnost, etilometer ti pa dejansko izmeri alkohol.

lp[/quote]
Etilometer je samo na postaji ali se motim, ali jih nosijo s sabo? Zdaj itak je kar je. Se bom že nekako zlizal.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če feb 28, 2008 5:58 pm

Kolikor vem jih imajo(etilometre) samo v maricah.

lp

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy So mar 01, 2008 5:54 am

seeman66 je napisal/-a:Kolikor vem jih imajo(etilometre) samo v maricah.

lp

Se pravi čimbolj daleč od maric, oziroma policije:)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost