Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Ne feb 03, 2008 12:00 am

tocno tako, 8 dni od datuma ko si prevzel posto zacne veljati prepoved;-) od redni kontroli je posledica 500€ pa neki centov drobiza zraven

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ Ne feb 03, 2008 9:11 pm

OK, hvala za info.. ocitno se ne bomo vozili kej dost ;)

ika
Nov uporabnik

Napisal/-a ika Po feb 04, 2008 3:52 pm

hvala za odgovore. bomo pa več doma zdej.... :)

CM
Novinec

Napisal/-a CM So feb 09, 2008 3:55 am

Moj kolega se je prepovedi vožnje za nekaj časa izognil tako, da ni prevzemal pošte. To je bilo že nekaj časa nazaj, tako da ne vem, kako je sedaj. :)

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So feb 09, 2008 9:19 am

Plačaj kazen in se zamisli...za goljufanje države imamo odvetnike in politike.
Plačaj in imaš mir.

ika
Nov uporabnik

Napisal/-a ika Po feb 11, 2008 9:36 am

če ni pevzel pošte ni nič naredu. a ni tko, da prepoved začne veljat v osmih dneh po prevzemu pošte? se pravi, ko podpišeš?

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani Po feb 11, 2008 1:39 pm

vcasih so ble ene druge fore :-) zdej pa je tko ja

CM
Novinec

Napisal/-a CM Sr feb 13, 2008 4:25 pm

ika je napisal/-a:če ni pevzel pošte ni nič naredu. a ni tko, da prepoved začne veljat v osmih dneh po prevzemu pošte? se pravi, ko podpišeš?

Kdo pa je rekel, da je kaj podpisal?
Jaz bi poskusila isto, ampak sploh ne morem podaljšati vozniške, ker imam prepoved do 2010 :shock: Razen, če se bo komisija drugače odločila :pray:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr feb 20, 2008 1:38 am

do 2010?? kaj si pa nardila da mas tolk dolg?

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Sr feb 20, 2008 2:07 am

jaz sem imel pred leti prepoved vožnje tri mesece in sem se kljub temu brez težav vozil. čisto normalno. malo riskiraš pa je.

ive
Nov uporabnik

Napisal/-a ive Sr mar 12, 2008 9:55 pm

Matevz S. je napisal/-a:V osmih dneh po prevzemu pošte je pravnonočna, tako velja od takrat tudi prepoved, ki bo vpisana v evidenco pri Upravni enoti ( dostop ima tudi Policija), v vozniško nič ne vpisujejo.

tole je iz 124 celna ZIKS:

(1) Kazen prepovedi vožnje motornega vozila se izvrši z dnem pravnomočnosti sodbe, s katero je kazen izrečena.

(2) Kazen prepovedi vožnje motornega vozila se za potrebe izvrševanja te kazni vpiše v evidenco izdanih vozniških dovoljenj. Podatke vpisujejo sodišča, pri katerih ti nastanejo. Vpišejo se:
- podatki o sodbi (številka in datum sodbe, organ, ki je sodbo izdal, datum pravnomočnosti sodbe, podatki o kategorijah vozniškega dovoljenja za katere je izrečena kazen prepovedi vožnje motornega vozila),
- podatki o času trajanja izrečene kazni, računajoč od dneva pravnomočnosti sodbe in
- podatki o preteku časa iz prejšnje alinee.

(3) Dostop do podatkov iz evidence iz prejšnjega odstavka in pravico do njihove uporabe imajo le tisti, ki so po zakonu upravičeni do pridobivanja podatkov iz kazenske evidence (105. člen Kazenskega zakonika).

(4) Vpis iz drugega odstavka tega člena se opravi z elektronsko obdelavo podatkov.

(5) Sodišče seznani obsojenca z dnem vpisa iz drugega odstavka tega člena.

(6 Minister, pristojen za vodenje evidence izdanih vozniških dovoljenj, lahko podrobneje predpiše način izvršitve kazni prepovedi vožnje motornega vozila.".

(http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/3/ziks_1_upb1/cleni/124.clen/124.clen)

ni mi pa cisto jasno kdaj postane kazen pravnomocna, namrec 8, dan lahko se oddam pritozbo in sele po roku morebitnega prejema pritozbe lahko oni vpisejo podatke v evidenco in morali bi me obvestiti.

Mogoce pa minister ni opravil svoje vloge iz 6. odstavka

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 12, 2008 10:59 pm

Jao jao :D
Da vam obrazložim ( na podlagi izkušenj)
Prvo dobiš pošto oz. sodbo v kateri je navedena kazen....zapisnik policista in položnica za kazen... Tisto začne veljati čez 8 dni ( oz. 8 dni imaš časa da se morebiti pritožiš). Ko preteče 8 dni sodba postane pravnomočna ( nisi se pritožil nisi se zagovarjal itd.). Kmalu zatem pa dobiš še eno pismo v kateri je navedeno kaj in do kdaj in od kdaj imaš prepoved.

Tako je bilo pr men..... prvo sodba..... po 9tih dneh pa sem dobil še eno pošto v kateri je pisalo od kdaj do kdaj imam odvzem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

ive
Nov uporabnik

Napisal/-a ive Sr mar 12, 2008 11:12 pm

jao jao pa sem skor doktoriral iz kazenskega prava..
hvala ti za tole pojasnilo.. ze nestrpno cakam posto ;)

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani So mar 15, 2008 5:26 pm

odvisno nekateri smo dobil posto 1 mesec po tem ko je prepoved voznje ze potekla :-)

bobo25
Nov uporabnik

Napisal/-a bobo25 Po mar 17, 2008 7:27 am

mene pa zanima, če moram iti na upravno enoto in mi tam v izpit vpišejo da imam prepoved vožnje en mesec ali pa mi samo domou pošljejo od kdaj pa kdaj velja ta prepoved hvala

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Po mar 17, 2008 8:10 am

bobo25 je napisal/-a:mene pa zanima, če moram iti na upravno enoto in mi tam v izpit vpišejo da imam prepoved vožnje en mesec ali pa mi samo domou pošljejo od kdaj pa kdaj velja ta prepoved hvala

Nič ni treba iti, kolega je dobil obvestilo, da mu neha veljati prepoved v roku enega tedna. Sploh ni vedel, da se mu je prepoved začela. To je tisto, ko je nekdo prej zapisal, da ko dobiš sodbo in se ne pritožiš začne veljati 8 od dneva prejema. Takrat je zadeva pravnomočna in mislim, da ti potem ne pošiljajo dodatnega obvestila, da ti velja prepoved.

alesh84
Nov uporabnik

Napisal/-a alesh84 Pe mar 21, 2008 4:39 pm

No tudi jst sem včeraj že odpru eno temo na tole. Ta teden sem prav tako dobil domov sodbo z izrekom prepovedi vožnje motornega vozila za en mesec. Se pravi da lahko že drug teden pričakujem še eno pošto z datumom prepovedi? A potem se ne vpisuje več v vozniško dovoljenje daum od kdaj do kdaj je prepoved? Načeloma imaš potem še vedno izpit samo ne velja ti. V primeru, da te ustavijo in ne preverijo gre vse lepo skozi???
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost