Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

tarantela
Nov uporabnik

hudo zavozila.....

Napisal/-a tarantela So nov 06, 2004 2:25 pm

upam, da mi bo lahko dal kdo kakšen pameten nasvet kaj naj naredim?! :cry:

No, kupila sem BMW, preko Integre (serviser in zastopnik BMW v MB) in preko enega tipa. Gre pa takole: En ata (recimo da je Franci) je imel ta avto in ga je dal v ceno novega, zato je ta avto postal last firme Integra v MB. Potem je na itegro prišel en tip (recimo da je Jože), ki je bil fulll zapufan in je hotel prodati svoj avto. Na Integri so mu ocenili avto, vendar s ceno ni bil zadovoljen, ker je imel velike dolgove, zato so se dogovorili, da mu daje nekja v $, nekaj pa v avtomobilu-torej v tem mojem BMW-ju. On je potem prodajal avto in ga prodal meni. Pogodbo za 250.000 SIT sem podpisala z Integro, denar pa sem dala 350.000 SIT Jožetu (torej je imel 100.000 SIT dobička). V Integri so mi rekli, da ne delajo tehničnega (ker avto ni imel tehničnega sem ga normalno hotela narediti), zato sem šla na tehnični šele čez 2 dni po podpisu pogodbe in tam so ugotovili, da mi sploh-niti približno ne delajo zavore (zadnja desna blokira, ter ročna je v p.m.). Naklar sem poklicala mojega kolega, ki je mehanik in so ugotovili, da bi bilo na vtu potrebno marsikaj popraviti, da bi bil v voznem stanju, če bi hotela original BMW-jeve dele bi odštela 250.000 SIT!!!! :shock: JA, in zato sem hotela razveljaviti pogodbo, vendar mi na Integri povernejo samo 250.000 SIT, kolikor je pisalo v pogodbi, Jože pa mi denarja ne da, ker ej preveč zapufan. Integra je rekla, da oni nimajo nič pri tem, da njih ne briga kakšen je avto-oni so mi ga prodali, kao fukam naj se z njim pa jaz!!! Na pogodbi paše piše, da ne odgovarjajo za morebitne skrite napake :o . Jože mi ne da denarja, že tako sem vrgla stran 11.000 sit za preizkušnjo, 12.000 za zavarovanje, 7.000 za tehničnega, 15.000 da sem na silo zrihtala zavore in pa termostat (ki je bil, da ne bi verjeli preščipnjen), pa čep na hladilniku,.... In zdej ne vem kaj naj z avtom, kako naj od unega tipa dobim še teh 100.000 SIT, pa me zanima, če Integra res ne more tu nič. Nakar izvem, da so z njim tudi imeli podpisano neko pogodbo za ta avto, kakšno ne vem....

V glavnem ali lahko kakorkoli izterjam od Integra denar za popravilo avtomobila, ker so mi dali totalno šfukanega, rekli pa so mi, da so naredili na njemu servis!!!

Kaj naj?! Jaz hočem svoje dinarčke nazaj!!!!!! :cry:

tarantela
Nov uporabnik

Napisal/-a tarantela So nov 06, 2004 3:31 pm

že pogrutala, denar bo spet MOJ!!! Prebrala zakon o varstvu potrošnikov, piše velikoooo zanimivega. Poleg tega Videno-Kupljeno pravno formalno nima nobene veljave. V vsakem primeru ti po zakonu pripada garancija za skrite napake, ki je dvomesečna. Jožetu in
Integri bom poslala "pozdrave", vse naslednje (če ne bo ugodeno moji želji) pa bo pošiljal moj odvetnik!

Fullll sm HUDA!!! :evil: Grrrrrrrr :x :x :x

Uporabniški avatar
honda man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a honda man So nov 06, 2004 3:43 pm

ne se dat,pa upam d ti uspe. ;)

Lp, Luka

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So nov 06, 2004 3:55 pm

To da ročna ne dela ni nikakršna skrita napaka...
Skrita napaka, je napaka, ki je ob potrebni skrbnosti pri pregledu vozila ni bilo moč opaziti...je treba probat a ne?...kokr se men zdi no...ponavadi je še zmeraj kupec, torej ti, v tem primeru, potegnil kratko...sploh če je oni res zapufan :evil:

Želim ti pa velik sreče... ;)

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
thomas1
Nov uporabnik

Napisal/-a thomas1 So nov 06, 2004 4:00 pm

Ja veliko sreče tudi z moje strani.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So nov 06, 2004 5:03 pm

good luck, drugače pa mislim da je garancija za skrite napake 8 dni če se ne motim
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan So nov 06, 2004 5:13 pm

lahk ti samo rečem, da iz napak se učimo.
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Ne nov 07, 2004 12:05 pm

INFINITI je napisal/-a:good luck, drugače pa mislim da je garancija za skrite napake 8 dni če se ne motim

6 mesecev pri nakupu rabljenega vozila....I think so

no koncno nekdo, ki si prebere ZVPOT :D

srecno!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Ne nov 07, 2004 12:20 pm

6mescov!? pa model ti nisi resn tako garancijo ti pač dajo ene trgovine na novejše avte,drgač pa garancije ni beri pozorno(niti en dan) Maš pa sm 8dni reklamacijsko obdobje ko lahko zadevo vrneš in dobiš nazaj denar,vendar pa če ste v pogodbi zapisali da je prodajna cena 250000sit zmenili se pa za 350000sit pomeni da je šlo za nateg davkarije in tu ne moreš nič,v skrajnem primeru boš dobila nazaj le svojih 250000sit in to je to,se pa strinjam tudi da zavore niso nikakršna skrita napaka in brez zamere vendar če štacuna ne dela tehničnega lah veš kuj da je neki zlo narobe ker štacune itk ful lažji nardijo tehnični kot ti zarad poznanstev.Želim ti srečo seveda vendar realno mislim da nimaš kaj preveč možnosti za uspeh. :cry:
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

tarantela
Nov uporabnik

Napisal/-a tarantela Ne nov 07, 2004 7:57 pm

Kljub temu, da je bil avto kupljen videno-kupljeno, mi po zakonu pripada dvomesečna garancija za skrite napake (katere so na avtu bile), poleg tega pa klavzula videno-kupljeno pravno formalno nima nobene veljave. Zakon pa zahteva obvezno garancijo tudi za rabljeno blago, ki ga prodaja prodajalec, registriran za opravljanje te dejavnosti.

in kaj vse je bilo na avtu narobe:
roka leva
roka desna
zglob roke (2 kom)
nosilci mosta (2 kom)
kardanski zglob
jermen (2 kom)
prednji diski (2 kom)
zadnji diski (2 kom)
pakne
termostata ni bilo (bilo je samo ohišje)
oba računalnika tester ni zaznal
hladilnik pušča

In tu ne bom popuščala! Hočem nazaj vseh svojih 350.000 SIT in pika!!! :evil:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne nov 07, 2004 8:21 pm

zakaj si dala 350 če piše 250?????????
vsaka stvar ima garancijo, tud če to ne piše, najkrajši garancijski rok je 8 dni
v tem času lahko zahtevaš denar nazaj
pomoje soi nardila napako ker nisi automobila prej pregledala oz se zmenla vsaj za tehničnega
glede na to kaj je vse narobe, auto vrn, tko dobiš 250 000 takoj
za 100 000 se boš mogla pa kregat z unim jožetom francelnom...
podpis

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne nov 07, 2004 9:49 pm

tarantela je napisal/-a:Kljub temu, da je bil avto kupljen videno-kupljeno, mi po zakonu pripada dvomesečna garancija za skrite napake (katere so na avtu bile), poleg tega pa klavzula videno-kupljeno pravno formalno nima nobene veljave. Zakon pa zahteva obvezno garancijo tudi za rabljeno blago, ki ga prodaja prodajalec, registriran za opravljanje te dejavnosti.

roka leva
roka desna
zglob roke (2 kom)
nosilci mosta (2 kom)
kardanski zglob
jermen (2 kom)
prednji diski (2 kom)
zadnji diski (2 kom)
pakne
hladilnik pušča

To NISO vse skrite napake...:?
Jz ti srčno privoščim dnar in ugoden razplet, vendar mam občutek da si spet ena takih, ko prebere 4 člene in ve vse...tako kot nekateri tukaj...ni dovolj da poznaš svoje pravice, poznat morš tud pojme in tvoje obveznosti...zato se raje zapelji do odvetnika, ki se na te stvari spozna...ne pa prebrat 5 členov, ki ti govorijo v prid, če ne poznaš osnov, poleg tega, ti pa ne priporočam da se spuščaš v tožbo, saj bo preteklo ene 5 let preden bo razrešeno ti pa boš tacajt mela "pokvarjen" avto...je pa res, da v primeru ugodnega razpleta kasiraš še obresti ;) Ampak uspeh ni zagotovljen...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Ne nov 07, 2004 9:58 pm

tarantela je napisal/-a:
roka leva
roka desna
zglob roke (2 kom)
nosilci mosta (2 kom)
kardanski zglob
jermen (2 kom)
prednji diski (2 kom)
zadnji diski (2 kom)
pakne
hladilnik pušča

Edino kar bi tukaj lahko bila skrita napaka je manjkajoc termostat. Sploh si pa naredila napako ko si podpisala pogodbo za 250k ceprav si dala 350k tako da lahko na razliko 100k kar pozabis. Tudi ce jih tozis ne bos dosegla nic ker si uradno za avto dala 250 jurjev.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne nov 07, 2004 10:05 pm

nažalost ampak je res!!
Bremze, zglobi, roke, jermeni, kardan... to niso skrite napake!!!To je potrošni materjal!!
in če se ne spoznaš na avte , ti priporočam, da ne kupuješ več starih avtov!!!
vsaj ne sama, ampak imej s seboj kakega kolega, ki se malo spozna na avte!!!

Skrita napaka je rečmo, če nimaš Air begov montiranih, avto pa jih serijsko ima!
V tvojem primeru je to termostat, mogoče računalnik, glede hladilnika pa nevem!

Tako da ti moram rečt, da si za velko večino ti kriva, da si kupila tak avto! :?
Nočem bit nesramen, ampak tako je.

Upam da dobiš kaj denarja nazaj in da narediš malo zbrke v firmi, kjer si to kupla, ker je preveč takih "firm", ki se ukvarjajo z "prodajo", v bistvu pa samo iščejo potencialno žrtev da jo "nategnejo"!!
Če ne druzga, ti bo to dobra šola.Saj veš vsaka šola pa nekaj košta!

kot se že rekel, upam da dobiš denar nazaj (tudi če ne vsega)!
lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne nov 07, 2004 10:21 pm

BlazB je napisal/-a:
tarantela je napisal/-a:
roka leva
roka desna
zglob roke (2 kom)
nosilci mosta (2 kom)
kardanski zglob
jermen (2 kom)
prednji diski (2 kom)
zadnji diski (2 kom)
pakne
hladilnik pušča

Edino kar bi tukaj lahko bila skrita napaka je manjkajoc termostat. Sploh si pa naredila napako ko si podpisala pogodbo za 250k ceprav si dala 350k tako da lahko na razliko 100k kar pozabis. Tudi ce jih tozis ne bos dosegla nic ker si uradno za avto dala 250 jurjev.

To je res - vse kar si naštela razen mogoče termostata ni skrita napaka, ampak deli ki se izrabijo in jih je potrebno zamenjati. Nisi kupila novi avto ampak RABLJANI z izrabljenimi deli - too bad
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 07, 2004 10:34 pm

Draga šola... :?
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne nov 07, 2004 10:38 pm

če ga ne bo vrnila v roku osmih dni od nakupa bo še dražja....
vrni dokler je šansa
tistih 100 000 verjetno ne boš vidla več
za stroške k si jih mela z autom se mogoče da kej zment pr prodajalcu
podpis

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Ne nov 07, 2004 10:53 pm

En predlog, če se ti da matrat, pa se mal bl zajeb... Pejd do Integre pa jim reč, da če ti ne povrnejo stroškov, ki si jih mela z avtomobilom (pa še kej se zravn zmisl), da jih daš v časopis! Men vrjam, slabe reklame si ne bojo hotl prvošt!

Še nasvet: To deli z odvetnikam!
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne nov 07, 2004 11:04 pm

pomoje se boš lažje kot da ti vrnejo denar zmenila, da ti avto tehnično vsposobijo!!!
Pa ne preko vez, ampak da greš z njimi ali pa da ga ti pelješ na tehničnega po njihovem servisu!!
Ker to je pa res!!- oni ti morajo prodati tehnično brezhiben avto!!!
Glede na to , da si ga kupila, ti je verjetno všeč in te ne bo motilo, če ti vstane v lasti?!
Probej se zment, da ti te nepravilnosti odpravijo na njihove stroške.

tarantela
Nov uporabnik

Napisal/-a tarantela Po nov 08, 2004 9:12 am

Ja, ravno sedaj sem jim poslala dopis, naj mi vse popravijo ali pa denar nazaj!
Bomo videli kaj bodo rekli.....
In avto sem kupila 2.11.2004, torej sem urgirala v roku 8dni! Tko da nimajo kaj!

In ko sem kupovala avto sem imela s seboj mehanika, ampak če ga ne daš na dvigalo
bolj malo vidiš, pa še unim ni tako ali tako bilo všeč, ko smo zaprosili za testno vožnjo-
za en giro! Tehničnega sem od njih tudi zahtevala, vendar so mi rekli, da tega ne
delajo pri njih, da pa je bil avto pregledan in tudi servisiran pred kratkim!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost