Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Pritožiti da ali ne? Napad na Uradno Osebo

Napisal/-a tešo Če apr 14, 2005 6:50 pm

včeraj sem na dom dobil pismo od Okrajnega sodišča iz šmarja pri jelšah. In da moram plačati kazen ke sem g. policistu rekel nekaj neokusnih besed ter mu grozil s pretepom vendar me je on izzval. noo ... pa preidimo k zgodbi

lani 12.4. se z bratom peljeva iz podčtrtka proti brežicam ... hotela sva prespati pri bratovi punci v Imenem vendar je pršlo nekaj vmes in sva morala nujno v brežice. peljeva se midva lepo počasi vse po pravilih ura je bila okoli 1:30 zjutraj. jaz sem bil sovoznik. kar na1x se nam za rit prlepi policijski avto nas spremlja cca. 5 km in nato nas zasustavi z rotaciskimi lučmi, jaz sem na sopotnikovem sedežu spal, brat je šel opravlat preizkus alkota, in med tem časom ko brat opravlja alkotest pride do avta drug Policist in me hoče zbudit ter naj grem ven da bo še na meni opravil alkotest, jaz sem mu rekel da iz avta ven ne grem ter alkotesta pa tudi ne bom opravljal. .... a v odločbi piše pa da med tem ko je moj brat opravlal alkotest sem jaz kao pršel sam ven iz avta in začel klet po policistih in jim začel grozit s pretepom itd.... saj s pretepom sem jim zagrozil ter tudi psoval sem čez njih samo takrat ko me je g. policist začel nagovarjat ter provucisrat naj pridem ven iz vozila ... potem v odločbi sem zasledil še eno lažno trditev da na koncu tega postopka ki je trajal cca. 2 uri da sva se z bratom med seboj kao neki prerivala ter da sva oba pala v grabo to pa sploh ni res ... na koncu postopka je bilo tako z bratom sva stala oba skep, policisti so napisali kazni bratu ker je preveč pihnu in ker je pač vozil vinjenega sopotnika (mene) in nato so policaji še kar naprej stali in kot da bi čakali da bi jih prvi vžgal sam sem bil tok pr zavesti da tega nism naredu .. nato reče moj brat Kaj še čakate kazni ste napisal kaj bi zdej še radi pojte že, nekam drugam urejat zadeve mislim da na tem koncu ste vse uredili in nato prteče en policaj ter naju oba z bratom prverne v grabo. jst sem se vstal v sekundi ter se zaluafal za Policajom vendar me je brat ustavil in Policisti so se odpeljali .. zahteval sem seveda še identiteo Policista da ga jaz tožim ker se je fizično spravil name ker me je porinil v grabo vendar svojega imena in priimeka ni hotel povedati in se vsedel v avto ter odšli so dalje.

se pravi v odliobi ki sem jo jaz dobil sta dve dejstvi neresnični ... nism se jaz vmešal medetm ko je brat pihal ampak me je policist prebudil in izzival, pa to zadnje dejstvo je totalno neresnično da sva se z bratom prerivala in oba prevrnla ... ampak naju je policaj porinil v grabo ter spizdu

kazen je ovrednotena s 30.000 SIT + 15.000 Sodnih stroškov zanima me če lahko napišem pritožbo ter na kak način naj to napišm ker nism v življenju še nikol protožbe pisal

sem študent in nimam niti za pivo, kaj šele 45.000 SIT

zanima me tudi če napišem pritožbo ma kaj šanse da ta zadeva zastara al pa da se bar rok plačila prestavi za 6 mesecov ko bom delal prek študenta .. se bom lažje odreku 45-im jurji

Hvala!
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Če apr 14, 2005 6:55 pm

Pojma nimam, želim ti pa veliko sreče. Čeprou ma vsaka zgodba svojo stran.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Če apr 14, 2005 6:57 pm

tezka bo...policaj ima vedno prav :?

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Če apr 14, 2005 7:01 pm

Jao, kaj nej ti rečm...jst bi si dubu dobrega odvetnika in tožu vse po spisku...sam čudna se mi zdi tale zgodba 1. majhna kazen za tako stvar, 2.pomoje bi te mogl kej klicat na zagovor......napiš pritožbo....če za odvetnika ni keša...al pa povpraši na pravniki.net....vem, da ni veliko v pomoč a vseeno...

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če apr 14, 2005 9:06 pm

1. ne gre za napad na uradno osebo, ki je klasificiran kot kaznivo dejanje. Dobil si predlog sodniku za prekrške po 11/2 členu Zakona o prekrških zoper javni red in mir ki določa kazen do 120.000 SIT za osebo ki se nedostojno vede proti uradni osebi pri uradnem poslovanju, ali zaradi uradnega poslovanja ali ne upošteva na kraju samem odrejenega zakonitega ukrepa uradne osebe.

Več kot očitno si kršil to določbo, tako da pomojem pritožba ne bo uspela
Btw, si imel srečo, ker je kazen zate dokaj nizka. Lahko bi dobil tudi do 120k SIT. Če nimaš denarja se na sodišču raje zmeni za odlog plačila ali pa plačilo po obrokih saj ti v drugačnem primeru grozi blokiranje računa.

Lahko se pritožiš na policijo glede postopka, npr. ker se ni hotel predstavit ampak zaradi tega žal kazen ne bo nič manjša.

Preden se spraviš pisat pritožbo pa ti želim še veselo branje:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=26892
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če apr 14, 2005 9:58 pm

Hehe prov nasmejal sem se ob branju tvoje zgodbe.policaj pride do vaju in vaju porine v graben :cry Fak kaj se ti vse ne zgodi ;) mislim da je bimmer povedak svoje in je verjetneje najbolj zanesljiva varianta ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe apr 15, 2005 6:19 am

Poišči tega policaja, pa ko bo u civilu ga polom, samo mej vsaj 5 prič, da te je on napadu, pa da je on izzival. Sigurno maš 5 dobrih kolegov, ki bodo pričali zate, da te je policaj napadu.
Men so tut včasih skos težil v moji občini, pol k sta bla pa dva orenk tepena, so se pa umiril, zdej se pa lepo pozdravljamo kadar se srečamo in imam mir pred njimi. Ko me ustavijo se vedejo spoštljivo in pregledajo papirje in ravno tako jaz, pa imamo vse v parih minutah urejeno. Ni izzivanja ni prerekanja in vse se lepo uštima. Pa mislim, da jih je tut šef mal u roke vzel, ker so bli res neznosni, zdej so pa nekako znosni
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe apr 15, 2005 6:41 am

Sami hudi :D

Bimmer, dobra razlaga...

Avtor teme - kje si videl da kaj takega rečeš policaju.. V nobenem primeru se tega ne dela.. Vesel bodi nizke kazni.

Mene je tud včer polcaj ustavu, pa začuda nismo mel nobenga sporazuma, še mal pa bi šli na pijačo se pogovarjat o tuningu... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe apr 15, 2005 7:29 am

Ja mislim, kaj si pa pričakoval??? Policaja si k*****l, nisi hotel stopiti iz avta, tvoj brat je bil pijan, ti tudi najbrž... 30 jurjev je še malo, jaz se ne bi kaj preveč sekiral...

Zdej si pa predstavljaj, da si ti v službi (ne vem ali si ali nisi), pa se ena stranka dere nate, čeprav si jo ti samo vprašal če želi kaj, pa te pošilja nekam, pa ti grozi.. A bi ti blo kul, ali bi ga tudi polomil???

Dejte enkrat razumet, da so policaji v službi. In njihova služba je, da te vprašajo določene stvari in ugotovijo določene stvari. In niso tam, da se ti spucavaš nad njimi, ko si pijan ali slabe volje ali whatever. So v službi in to morajo početi, če pa naletijo na tečno stranko jih pa čist razumem da izkoristijo vse možnosti in mu nabijejo kazen. Noben nima rad, da mu v službi težijo, zapomnite si to.

Seveda če te policaj neupravičeno dr*a, potem se moraš seveda pritožit, če je bilo pa tako, kot sem jaz razumel da je bilo, pa nič čudnega...

Poglej na to še iz te strani. Če ne bi bil takrat pameten, pa ne bi sikal nazaj, pa skakal za policajem, bi imel danes 45k več v žepu. Par minut normalnega pogovarjanja-45k... A se ne splača???

Aja, če me vprašaš pa za nasvet. Zmeni se na obroke, kar ni neki velik problem. Dobil boš na pet obrokov, kar pomeni kakih 10k na mesec. Lahko še na kaj več mogoče... Pritoževat se ti kaj dosti ne splača, tudi če bi jim rad dopovedal, da te je policaj napadel, jim tega ne boš dopovedal, ker so oni uradne osebe, noben sudija ne bo tega kupil... žal...

Drugič pa po pameti!!!

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe apr 15, 2005 8:52 am

V gostilni vedno plačaš kar si zapil.
Pri kaznih je isto.
Lahko pa obroke poizkusiš.

Samo za informacijo, kaj se da tudi nardit: Dobu sem 95kSIT kazni. Nobenga nisem žicu za obroke. Samo plačevat sem začel obroke. Razdelil na 6, pa plačeval mesečno. Ni bilo nobenih komentarjev,nobenga sranja, skratka plaču na obroke BP.
Probi tako nardit. (volk cel in koza sita). :)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Pe apr 15, 2005 9:39 am

Še to, osebe pod vplivom alkohola so ponavadi zelo razdražljive in tudi zelo majhen poseg v njihovo osebno integriteto se lahko odrazi z zelo intenzivno reakcijo. To je psihologija, dokazano empirično preverljivo to drži. Vsak sodnik tudi to ve in težko boš ti dokazal, da te je policist izzival. Prej bo sodnik ugotovil, da si bil pijan in zato lažje razdražljiv tudi na policistov zakonit ukaz!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 15, 2005 10:02 am

Haha, v večini primerov tudi jaz nimam kaj dobrega proti policajem povedati, toda v tem primeru upam trditi, da je za vse storjeno kazen tako nizka, da bi jo moral že včeraj plačati, ne pa se pritoževati :-)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe apr 15, 2005 11:16 am

Sam nebivedu, ce ti nisi pacient ej. Pa jest ne vem - sej bi blo pametnejs od mene, ce bi bil tih, pa ne morem. Teb al manjka neki v zgornjem stuku al si pa tam s kaksnga hriba, ki je ze mal izven civilizacije.

Kar se pa bilokaksnega prerekanja s policisti tice je to tko, kot bi scal proti vetru. Casi so se spremenil in tud policaji so sli na zahod. Zato, ce ga serjes po cesti bodi pripravljen odgovarjat za svoje neumnosti in stoje in z dostojanstvom sprejet, kar ti pripada.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe apr 15, 2005 2:30 pm

Rjuhar je napisal/-a:Sam nebivedu, ce ti nisi pacient ej. Pa jest ne vem - sej bi blo pametnejs od mene, ce bi bil tih, pa ne morem. Teb al manjka neki v zgornjem stuku al si pa tam s kaksnga hriba, ki je ze mal izven civilizacije.

Kar se pa bilokaksnega prerekanja s policisti tice je to tko, kot bi scal proti vetru. Casi so se spremenil in tud policaji so sli na zahod. Zato, ce ga serjes po cesti bodi pripravljen odgovarjat za svoje neumnosti in stoje in z dostojanstvom sprejet, kar ti pripada.

ka je tebi ćlovek ... ? meni nekaj manjka v glavi? dej mal registriraj besede preden jih napišeš.

zanime me koliko od vas uporobanikov foruma bi trpeli da Policist dreza v vsa in da mu nebi nekaj nazaj povedali? ... sedaj ne vem če ste vsi pičke bodte pičke .. jst ne j***m uniforme zame so vsi enaki naj bo klošar ali uradna oseba vszag pozdravim in ga spoštujem to je mogoče malce moje napaka ampak zame je človk človk ne glede kje dela kak je oblečen

no hvala vse za odgovore nekateri odgovori so bli zelo praktični in celo uporabil bom tole varijanto da bi plačeval po obrokih

prosil bi vas kako to uredim da bi plačeval po obrokih napr. na mesc da bi plačeval po 15k da se rešimj tega v 3 mescih ... kak naj to napišm in komu?

hvala
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe apr 15, 2005 2:42 pm

pa kaj si ti nebivedu mogoče

Ihh, maš prekratko vžigalno vrvico pa explodiraš preden ti glava zakurbla. Pustmo stat

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Pe apr 15, 2005 3:03 pm

O.K. Najprej, bi rad razjasnu, da se nobenmu ne postim f.... To sam glede tizga, če smo pi...
Vem pa, da dobra beseda dostkrat lepo mesto najde. Preizkušeno tud pr policajih.
Jaz vedno najprej probam s komunikacijo, kot normalen civiliziran človek. ;)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe apr 15, 2005 3:49 pm

tešo: Rjuhar je govoril moderatorju z nickom nebivedu

tudi jaz priporočam obroke, ker drugače bo šla blokada računa in verjemi, da skoraj dnevno poslušam od moje punce kako to pol zgledajo te obresti.... ne dobro, ti povem :?
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe apr 22, 2005 4:58 pm

tešo, plačaj kazen. Se pa ne čudim, da so vaju z bratom porinili v graben, če si jim prej grozil in jih zmerjal. Ne pozabi, da so tudi oni ljudje. In, kot si se slikovito izrazil, ne upoštevaš uniforme, zakaj bi te torej policist moral obravnavati s spoštovanjem in v skladu s svojimi pooblastili, če ti njega ne priznavaš kot osebe z določenimi pooblastili in mu očitno izkazuješ nespoštovanje? Lahko se sicer potem izvijaš, da spoštuješ vsakega, tudi klošarja, vendar štirje spodaj citirani stavki povedo vse:

... sedaj ne vem če ste vsi pičke bodte pičke .. jst ne j***m uniforme

Naslednjič ohrani mirno kri in mu ne daj razloga, da ti karkoli obesi, pa ti bo veliko lažje.

Lp

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Pe apr 22, 2005 5:45 pm

tešo je napisal/-a:... sedaj ne vem če ste vsi pičke bodte pičke .. jst ne j***m uniforme

Tukaj pride na mestu en latinksi pregovor: Dura lex, sed lex. -- "Zakon je krut, a je [še vedno] zakon."
Če ne "j***š uniforme je to tvoj problem... Pač nekateri ljudje so z zakonom dodatno zaščiteni, da lahko opravljajo svojo službo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe apr 22, 2005 5:47 pm

vaj tu fak pa nisi šel ven pihat? Pa saj to moreš it, če ti policaj reče.
Kar se pa tiče tega, da ne jebeš uniforme, je pa tak: jaz je tudi včasih nisem, pa je precej udarlo po žepu, zdaj pa jo spoštujem, pa nič po žepu več ne udari.
Celo 66 sem v naselju peljal, pa mi je za 5 k položnico prineso, pa reko : plačajte to, pa bo vredi. sem reko: hvala, pa smo šli.
Kazen je 45 k zato, ker cop noče met sranja s tabo, ker te je porino. v grabo.
navadno sprejmeš enako energijo, kot jo oddajaš.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov