Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Help RADAR

Napisal/-a JonyBravo So jun 04, 2005 7:46 pm

Hello, to all.

Ali mi lahko kdo pove, kaj se rešiti da, ko te radar dobi da pelješ 90 namesto 50 (v naselju)?

Kajti mene so dobili. In ja vem da sem in deep shit.

To isključno mislim pri sodniku.

Zahvaljujem se vnaprej.
Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So jun 04, 2005 7:52 pm

bojim se da nimas kaj dosti za narest plačaš ....
kaj bolj pravnega ti bo pa kdo drug povedal
teli radarji so prov zaj.... :evil:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jun 04, 2005 7:55 pm

Ti si svoje ze naredil,sedaj samo pocakaj na sodnika!Mislim halo,ne recem da se men to nemore zgoditi sam je pa res mala verjetnost da peljem 90km/h skozi naselje.Mislim res nevem kaj naj recem,drzi se omejitev,ker te lahko vse to malo prevec drago stane.Jaz te nemislim tu napadati sam nimas kaj narediti tukaj,zal mi je zate,samo probaj se dogovoriti da bos poravnal po obrokih. :?

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo So jun 04, 2005 8:01 pm

A pa kdo ve kasna je kazen (koliko denarno + koliko točkovno).

Vem pa da je velik. Sploh pa za studenta.

Hvala
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo So jun 04, 2005 8:04 pm

Sam kaj me pa tudi muči je, da mi nobenega listka niso dal?

A to zdej tud tega več ne dajejo?
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jun 04, 2005 8:26 pm

(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v
naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do
vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.
Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad
10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega
prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.

d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za
več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.
Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega
vozila.

najmanj 120 000, najmanj 5 pik in prepoved vožnje
dobil boš pa pošto od sodnika za prekrške
podpis

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So jun 04, 2005 8:51 pm

Jah, to da si študent morš upoštevat tud kadar voziš-10%čez omejitev, pa vsak študent lahk cola, če ga dobijo :D
Drgač te bojo pa za ta dogodek kr pošteno oskubili-tko da drugič rajš v izi furat-nimaš stroškov s policaji, manjšo porabo, pa še udeleženci v prometu so bolj varni-časovno pa tud ne boš mel večje izgube zarad tega-preverjeno! :D

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jun 05, 2005 12:22 pm

ja teli radarji so kar kruta zadeva.hitro se ti zgodi da te kje ustrelijo.jaz mislim da kakšne hude teorije glede denarne kazni ni.lahko pa probaš naredit dober vtis pred sodnikom in ti mogoče vzame kakšno piko manj.še posebaj če je bil to tvoj prvi resnejši prekršek ;)

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne jun 05, 2005 3:54 pm

ko smo glih pr radarjih:

tej tanovi kanguji k majo radar zadi za šajbo, pa stoji in te slika.

a on lahko slika tud ko se vozi? al mora obvezno stat?

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne jun 05, 2005 4:09 pm

vepar je napisal/-a:ko smo glih pr radarjih:

tej tanovi kanguji k majo radar zadi za šajbo, pa stoji in te slika.

a on lahko slika tud ko se vozi? al mora obvezno stat?

Obvezno stat! Med vožnjo te ne more, ker sam radar nima podatka kolk hitr se kangoo vozi.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne jun 05, 2005 4:10 pm

olajšal si mi spanje :D

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Ne jun 05, 2005 4:42 pm

Ja to pa obvezno mora stati!!!!

Kajti potem bi moral meti ze kr mal boljši PC da računa kolk že sam policijski avto voz in potem po algoritmu izračunati kolk pa vozi avto od zadaj.

P.S. Ali za mojo kazen bi jaz moral že vsak kako potrdilo dobiti na licu mesta? Pa še to, kako hudiča pa policaj lahko dokaže da je bil to moj avto na radarju (sodelavc "policajcek je sedel v avtu in ni mogel videti")? Samo je pa smešno ž, kako to da se ne nabavijo pištole ki še slikajo avto, ali pač nočejo tega naresti ker tko pa le lahko mal glumijo!!!

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne jun 05, 2005 4:48 pm

odgovarjal boš za svoje dejanje in na ta način še blagajno nafilu...

itak ti morjo predložit slikovni material, da dokažejo in po moje ga majo

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Ne jun 05, 2005 4:55 pm

Slikovnega materijala ziher nimajo. Če ne bi mi ga že pokazali. Snemal pa je z navadno pištolo, brez fotiča.

P.S. Sicer pa vem da bom moral plačat za svoje dejanje, kar sem se sprijaznil.

lp
Jony
Zadnjič spremenil JonyBravo, dne Po jun 06, 2005 8:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jun 05, 2005 5:45 pm

da še jaz svoje pristavim. :oops:
včeraj sem se mal hitreje zapeljal v eno naselje kjer pa ni omejitve 50!malo za tablo od naselja je postavljena še ena z omejitvijo 60, ker je potem rahel ovinek in pa še ena cesta se priključi.izza tega ovinka je na avtobusni postaji stal bel kangoo, zraven pa je bil na tistem stativu radar in en model zraven.ko sem ga opazil sem mel notri slabih 80. to je pa bilo ravno nekje sredi križišča.zdaj je bolj malo verjetno da bi mi upoštevali omejitev 90 (ne verjamem da me je slikal ko sem že bil čez križišče). avto je itak od starcev, sam sem študent tako da ne vem kako bo.
tukaj sem nekaj gledal zakon pa ni mi preveč jasno kako se to obravnava.a tukaj gledam kot da sem vozil zunaj naselja (skozi naselje ni omejitve-razen tisti odsek)?
vem da bo treba plačat, tukaj nimaš kaj :cry:
tko da, koliko bo znesla kazen?dobro da v sredo končam z obveznostmi na fax-u tako da grem lahko delat, bom lahko starcem vrnil če bo položnica prej prišla.
tistih odgovorov v stilu:napiši pritožbo, saj si bil že čez križišče ko te je slikal in je bila omejitev 90 se vzdžrite ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Po jun 06, 2005 8:11 pm

P.S. Kakšen zegen pa mam:

No v soboto, ko me je radar pač ustavil. Mi je pokazal pištolco kolk sem šel in na kaki razdalji (PS nima fotiča). Mi reče da takoj stopim iz avto in grem kar k sodelovcu, ki pa je napol spal v avtu in kadil čik. Vzel dokumente napisal ime in priimek kolko sem sel kje itd... Vrnil dokumente ni mu ni bu. Sem se pač usedel v avto in odpeljal. Nauk zgodbe je: Da so policajcki se zmeram pozabljivi. (Nisem podpisal in ni mi dal potrdila na katerega se lahko pritožim itd...)

Kull ne. Piz.. sm happy

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po jun 06, 2005 8:21 pm

JonyBravo je napisal/-a:P.S. Kakšen zegen pa mam:

No v soboto, ko me je radar pač ustavil. Mi je pokazal pištolco kolk sem šel in na kaki razdalji (PS nima fotiča). Mi reče da takoj stopim iz avto in grem kar k sodelovcu, ki pa je napol spal v avtu in kadil čik. Vzel dokumente napisal ime in priimek kolko sem sel kje itd... Vrnil dokumente ni mu ni bu. Sem se pač usedel v avto in odpeljal. Nauk zgodbe je: Da so policajcki se zmeram pozabljivi. (Nisem podpisal in ni mi dal potrdila na katerega se lahko pritožim itd...)

Kull ne. Piz.. sm happy

Lp
Jony

dobiš vse po pošti....
vabilo k sodniku za prekrške

glede unga tadruzga pa:
če si šou mim table za naselje, potem je omejiteu 50, če je bla pol tabla 60 potem velja 60, če ne pa 50
in če si vozu 90 maš kazen napisano v mojem postu malo više, ker je enaka
podpis

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po jun 06, 2005 8:23 pm

Kar pomeni da gres k sodniku ... Ti ne rabi dat nobenga papirja in nic za podpisat ...
@Yugo: kaksna tabla za nasleje je bla? C eje bla z robom, si ga naj ..., ce je bla brez roba, pa 60, pa zatem krizice, si OK, ker je potem tam omejitev 90 ...
Slika

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Po jun 06, 2005 8:37 pm

p.s. Kolego je vstavil tudi pred kratkim vendar se je policajcek spomnil in je moral podpisati. In je tudi sel sodniku. Policajcek mu je pa rekel da se lahko pritozi v roku 8 dneh, na listek katerega mu je dal.

p.s. Zdaj pa vprašanje, na podlagi čega te sploh lahko optožijo, ko ste tako pametni pres mano dva? Kajti tako brez podpisa lahko pridejo pa na parkirišče vzamejo podatke z tablice in napišejo poročilo da si vozil 200 na 50km hmmmmmm. Nekako logično ne?

Aja sej res policaj je bog in batina ;)

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po jun 06, 2005 10:22 pm

jakaracman je napisal/-a:Kar pomeni da gres k sodniku ... Ti ne rabi dat nobenga papirja in nic za podpisat ...
@Yugo: kaksna tabla za nasleje je bla? C eje bla z robom, si ga naj ..., ce je bla brez roba, pa 60, pa zatem krizice, si OK, ker je potem tam omejitev 90 ...

saj pravim da je bila brez roba...kržišče e pa za rahlim ovinkom, tako da možno da me je pred ovinkom slikal :( ,sicer bi se dalo izgovarjat da sem bil že za križiščem vendar se ne bom iz vam neznaih razlogov...
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost