Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
avto freak
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Ujet na radar

Napisal/-a avto freak So jun 18, 2005 10:00 pm

LP

Imam sledečo težavo..Včeraj sem po zaloški vozil 83kmh(izmerjena po radarju)..Omejitev je bila 40kmh..BIla je prazna cesta, policaj je meril na roko... Sedaj me pa zanima kakšna sankcija mi sledi...Policaj je rekel najmanj 150.000 sit in pa najmanj 5 kazenskih pik..Zanima me pa predvsem sledeče..Ali je možno da mi ne vzamejo izpita..In pa če mi ga ali mi ga za trajno ali za koliko časa?

ps:Novo temo sem napisal ker mi nihče ni odgovril na vprašanje v temi "help radar"
peš honda je ta naj ta bol

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So jun 18, 2005 10:18 pm

kar je je ...

če boš vedu se boš sam še bol sekiru

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo So jun 18, 2005 10:30 pm

Najprej mes 8 dni da se izjasnis o okoliscinah prekrska.

Pol dobis dam njhovo videnje prekrska in verjetn zravn tud kazen.
Pol pa ce se nocs placat takoj napises ugovor in spet cakas.
Na koncu bos skor zihr placu,ampak probat je treba.
K se men kej tazga zgodi poklicm cloveka k se prov z ugovori
iz prometne stroke ukvarja,in je tud mene ze resu 3x,pa se mnogo drugih.

Lohk pa takoj placas,das izpit za 6 mescov pa bos prej fertik
budalesaj in poznali te bodo

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So jun 18, 2005 10:51 pm

dlje čakaš, več obresti je in na koncu ti davčna začne trgat od plače
samo sranje

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So jun 18, 2005 11:13 pm

svabo je napisal/-a:Najprej mes 8 dni da se izjasnis o okoliscinah prekrska.

Pol dobis dam njhovo videnje prekrska in verjetn zravn tud kazen.
Pol pa ce se nocs placat takoj napises ugovor in spet cakas.
Na koncu bos skor zihr placu,ampak probat je treba.
K se men kej tazga zgodi poklicm cloveka k se prov z ugovori
iz prometne stroke ukvarja,in je tud mene ze resu 3x,pa se mnogo drugih.

Lohk pa takoj placas,das izpit za 6 mescov pa bos prej fertik

Samo popravek: po novem imas pet delovnih dni = enako kot 8 dni, ce je se kksn praznik vmes al kksna podobna stvar...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
avto freak
Nov uporabnik

Napisal/-a avto freak Ne jun 19, 2005 2:20 am

A ti ga lahko odvzamejo za trajno(sem voznik začetnik, vendar je to moj prvi prekršek)?
A mi ga sigurno odvzamejo za določen čas(npr. 5mescov) in ga potem dobim nazaj brez da bi ga ponovno delal al kako je s tem?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jun 19, 2005 9:48 am

če te je zmeril s pištole se lahko zgovarjaš na dež (če je bil), pa na nenatančnost merjenja. nekaterim uspe.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne jun 19, 2005 10:34 am

kje pa je stal radar?Drgač pa če si 80 pelu tm k so ležeči polcaji in divjal kokr večina odkar so tanovi nižji ležeči, pol se mi zdi kr prov da so te, pa še vse une k vsak dan raspalijo 100-120 morjo!!!
Če pa nisi peljal tam se pa opravičujem, ker vem da je le tam 40 omejitev...zato sem se malo razpisal ker vidim koliko norcev divja tu okoli...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Ujet na radar

Napisal/-a lublancan Ne jun 19, 2005 10:48 am

avto freak je napisal/-a:LP

Imam sledečo težavo..Včeraj sem po zaloški vozil 83kmh(izmerjena po radarju)..Omejitev je bila 40kmh..BIla je prazna cesta, policaj je meril na roko... Sedaj me pa zanima kakšna sankcija mi sledi...Policaj je rekel najmanj 150.000 sit in pa najmanj 5 kazenskih pik..Zanima me pa predvsem sledeče..Ali je možno da mi ne vzamejo izpita..In pa če mi ga ali mi ga za trajno ali za koliko časa?

ps:Novo temo sem napisal ker mi nihče ni odgovril na vprašanje v temi "help radar"

32. člen zvcp-1

(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v
naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do
vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.
Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad
10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega
prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za
več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.
Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega
vozila.

torej kazen je:
najmanj 120 000 in najmanj 5 točk, sam pomoje bo kazen glede na to, da si prekoraču za 43 km/h oz. več k 100% kar dost višja
Zadnjič spremenil lublancan, dne Ne jun 19, 2005 11:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.
podpis

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Ne jun 19, 2005 10:50 am

če bi bil dež, sploh ne bi merili hitrosti, ker piše v pravilniku o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu, da je eden od pogojev relativna vlažnost lahko največ 60 %. Se pravi, če je bila izmerjena hitrost 83 km/h ti je potem napisal 80 km/h, oz vsaj moral bi. Kar se pa kazni tiče, bo pa verjetno NAJMANJ 120 jurjev in NAJMANJ 5 kazenskih točk + prepoved vožnje MV. Vsaj tako piše v zakonu.
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne jun 19, 2005 11:58 am

Ko ne bos placal, se ti bo davcna vsedla na racun. Kamorkoli bos sel v sluzbo, se zmeni, da ti plačajo na roko. Davcni pregon traja 10 let. tvojih 200 000 sit bo takrat vrednik kakih 1,8 mio sit, ampak ti ne smes imet racuna, niti premicnih in nepremicnih sredstev.
Ni frke, 10 let pocakaj, pa je :lol:

Zmeni se za obroke.
Najbolj tumasto pa je, ko reces, d aje bila cesta prazna.
So me pijanega ustavli in sem reko, da je ura 3 zjutraj pa nisem nobenga ogrozal, pa se mi je smejat zacel :lol:
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Ne jun 19, 2005 12:16 pm

Ja, res nicht gut. Zdej majo pač akcijo cel mesec, zanč sm 4 radarje vidu u treh dneh, tko da sm meu srečo. Vprašanje je zdej, a je 83 že z odbitkom al brez?
Ker če je brez pol je sigurn 100% čez omejitev in gre lahko kokr vem celo na ponovno delanje izpita.
Zadnjič spremenil krt206, dne Ne jun 19, 2005 12:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Ne jun 19, 2005 12:22 pm

ja sam kokr jest vem morjo na izmerjeno hitrost odbit se 3% in pol pride pos 80.vsaj tko so men naredl.pa se to kotkr jst vem z laserjem ne sme mert u stoje in iz roke ampak mora imet naslon, ker je izmerjena hitrost s tem nenatancna

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Ne jun 19, 2005 12:25 pm

Imilet1 pa a si ti pandur da kle neki govoris da mu je prav.j*** ga mal je pohodu in so ga koknl.
Ce si pa ti nedelski penzijonist k se pele k na pogreb je pa tvoj problem.

In ne klele da se ti zdi prov,alo.
Verjetn zarad takih k si ti,k padejo 3 kaplce dezja na avtocesti peles 50 in to po prehitevalnem pasu,ker si ves posran da te ne bo kam zabrisal!
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
avto freak
Nov uporabnik

Napisal/-a avto freak Ne jun 19, 2005 12:30 pm

imilet1 lej jst ga nism tm pohodu k so ležeči ampak tm od bolnice naprej..Pa še to ga sploh nism pohodu ampak lepo vožnja v 6. al pa 5. prestavi in j*** ga..Pa še nov avto sem dubu ta isti dan...

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Ne jun 19, 2005 12:32 pm

avto freak je napisal/-a:imilet1 lej jst ga nism tm pohodu k so ležeči ampak tm od bolnice naprej..Pa še to ga sploh nism pohodu ampak lepo vožnja v 6. al pa 5. prestavi in j*** ga..Pa še nov avto sem dubu ta isti dan...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Polo s 6 prestavami, hudo, kaj pa maš za eno mašinco?

Uporabniški avatar
avto freak
Nov uporabnik

Napisal/-a avto freak Ne jun 19, 2005 12:41 pm

dj ne deli se norca ker veš da sem biu s golf 5ko..hint.. :!: :idea: :!:

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne jun 19, 2005 12:44 pm

svabo je napisal/-a:Imilet1 pa a si ti pandur da kle neki govoris da mu je prav.j*** ga mal je pohodu in so ga koknl.
Ce si pa ti nedelski penzijonist k se pele k na pogreb je pa tvoj problem.

In ne klele da se ti zdi prov,alo.
Verjetn zarad takih k si ti,k padejo 3 kaplce dezja na avtocesti peles 50 in to po prehitevalnem pasu,ker si ves posran da te ne bo kam zabrisal!

Čak mal, čak. Če prov razumem, so zate tisti, ki vozijo po omejitvah hitrosti al penzionisti, posranci al pa idioti?! :roll: Pa se ti zavedaš kaj sploh pišeš??
V končni fazi so omejitve hitrosti postavljene z namenom! Sej se lahk komu zgodi, da pomotoma pelje mal čez omejitev hitrosti, sam ne pa take absurdne prbit, da nekdo nevede prekorači omejitev za 2x! Če te smem popravt:taki peljejo druge posledično na pogreb, ne pa-citiram: "nedelski penzijonist k se pele k na pogreb"!!!
In pol se folk čud da mladi umirajo na cesti...ma dej mal preber svojo izjavo,no! :roll:

@avto freak: Se ti ne zdi da neki ni v redu, če se pri omejitvi 40na uro pelješ v 6.prestavi? :?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov