Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

obvestilo o prekršku-nujno

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 12:48 pm

Takole to zgleda:

OBČINSKA INŠPEKCIJA IN REDARSTVO-OBČINA IZOLA
OBVESTILO O PREKRŠKU 043735

Pooblaščena uradna oseba je ugotovila da ste v Izoli dne X.X.XXXX, ob XX uri z vozilom XXXX reg. štXXX v-na >>neimenovan- v simonovem zalivu<< storili nasednji prekršek:
1.
2.
3.
4. parkirali v nasprotju s 56. členom ZVCP

...................................................................Foto (ni obkrožen)

...........................................................pooblaščena uradna oseba XXX

ZANIMA ME: Koliko je za plačat saj nikjer ne piše, oziroma če sploh je , slika ni označena, prav tako ne številka računa na katerega naj plačam. Kako naj se pritožim, če bom dobil kaj po pošti... SVETUJTE!!!

Storil sem naslednjo napako pri parkiranju:
Priponke
parking.jpg

Uporabniški avatar
princ
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Re: obvestilo o prekršku-nujno

Napisal/-a princ So jul 09, 2005 1:13 pm

perko84 je napisal/-a:Takole to zgleda:

OBČINSKA INŠPEKCIJA IN REDARSTVO-OBČINA IZOLA
OBVESTILO O PREKRŠKU 043735

Pooblaščena uradna oseba je ugotovila da ste v Izoli dne X.X.XXXX, ob XX uri z vozilom XXXX reg. štXXX v-na >>neimenovan- v simonovem zalivu<< storili nasednji prekršek:
1.
2.
3.
4. parkirali v nasprotju s 56. členom ZVCP

...................................................................Foto (ni obkrožen)

...........................................................pooblaščena uradna oseba XXX

ZANIMA ME: Koliko je za plačat saj nikjer ne piše, oziroma če sploh je , slika ni označena, prav tako ne številka računa na katerega naj plačam. Kako naj se pritožim, če bom dobil kaj po pošti... SVETUJTE!!!

Storil sem naslednjo napako pri parkiranju:

Probaj v ugovor napisati, da je vozil nekdo iz USA, Avstralije nek tvoj sorodnik ki ga ni in te ne morejo kaznovati. Med tem časom pa je odpotoval in se ne razume na naše zakone. To bi moralo zadostovati. Napiši bistvo brez nakladanja. Saj oni tebi morajo dokazovati, skratka pa niso tebi dokazali prekrška ampak le vozlilu. Vozil pa ga je lahko kdo drug. To zadostuje za policjo moralo bi tudi za njih!!!!

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 1:17 pm

pa kaj misliš da majo tam res tok drugačne zakone, če mene uprašaš je to neumnost. ZVCP se ne smejo kej bistveno razlikovat, čene pride do kaosa. Sej se tud prometni znaki ne smejo razlikovat. Mislš da če je pri nas omejitev 50, tist z USA mislijo da je minimalno 50. :roll:
Mene najbolj čudi da ni številke na katero bi lahko plačal kazen niti zneska. Mogoče bi se lahko na to kaj pritožil ;) ali ne :cry:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth So jul 09, 2005 3:16 pm

[quote="perko84"]pa kaj misliš da majo tam res tok drugačne zakone, če mene uprašaš je to neumnost. ZVCP se ne smejo kej bistveno razlikovat, čene pride do kaosa. Sej se tud prometni znaki ne smejo razlikovat. Mislš da če je pri nas omejitev 50, tist z USA mislijo da je minimalno 50. :roll:

Ja nekje imajo bistveno drugačne zakone kot pri nas. Poglej Anglijo recimo :) Reč da je pršu na obisk prijatelj od tam, naslov si pa izmisli. Preverjeno je šlo čez po starem zakonu ker je zastaralo, kako je pa z novim pa ne vem :roll:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 3:21 pm

to ni slaba ideja, sam jst tega nebi znal sestavt, oziroma ne vem kako naj sploh začnem :oops:

pa glede na skico, a sm sploh kriv :oops:

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 3:30 pm

aja, pa kolk se taka kazen plača, k jst bi plaču po polovični ceni pa sploh ne morem k nimam naloga

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX So jul 09, 2005 3:31 pm

Zelo profesionalna slikca. :P

A pa je bila na sredini polna črta, ker če je bila bi moral naredi prekršek, ko bi speljeval iz parkirišča.Zato pa zgleda, da je dovoljeno parkiranje samo v eno smer. :?
Slika

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 3:37 pm

XFX je napisal/-a:Zelo profesionalna slikca. :P

A pa je bila na sredini polna črta, ker če je bila bi moral naredi prekršek, ko bi speljeval iz parkirišča.Zato pa zgleda, da je dovoljeno parkiranje samo v eno smer. :?

sj vidš da je prekinjena :lol:

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX So jul 09, 2005 3:38 pm

perko84 je napisal/-a:
sj vidš da je prekinjena :lol:

Sem mislil, da se ti je roka tresla. :P
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So jul 09, 2005 4:56 pm

Pa sej ne morem vrjet no,... Kr nekaj svetujete pa noben pojma nima kaj govori. Mi lahko poveš, zakaj si narisal tisto sliko? Da se nebi slučajno kdo pretegnil in mogoče pogledal v zakon kaj sploh piše v 56.čl. Ne raje se vtikate v sliko, ki je popolnoma brez pomena. Nikjer ni prepovedano postavit avto v nasprotno stran, pač delaj z njim kar ti paše.
U glavnem,... 56.čl. ZVCP-1 govori o območjih kratkotrajnega parkiranja, in očitno si prekoračil mejo 2ur kot je dovoljeno parkirati na takih mestih.
Glede možnosti plačila; predvidevam, da si dobil na avto samo listek z napisom "Obvestilo o prekršku". Kot sem tukaj že neštetokrat pisal obvestilo nima nobenih pravnih posledic in tudi zoper to obvestilo ni možnosti pritožbe. Kar ti preostane je čakanje na priporočeno pošto, kjer bo priložen tudi plačilni nalog. Zoper to odločbo se lahko v 8 dneh tudi pritožiš ali pa ga (v 8.dneh) plačaš po polovični ceni. Sicer pa, vse to piše na odločbi tako, da je vse kar je potrebno pri tem samo znanje branja!
Torej,...še kakšno vprašanje
Zadnjič spremenil BiMMER, dne So jul 09, 2005 5:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 4:59 pm

ja hvala, si mi vse razložil, lohk sam še poveš kok je taka kazen in če jo lahko plačam prej da je polovična. Parkiral sem pa res v modri coni in do sedaj sploh nisem vedel :oops:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER So jul 09, 2005 5:03 pm

kazen je 10.000SIt, torej 5000 v 8 dneh od vročitve plačilnega naloga. Ne mudi se ti nikamor, ko ti bodo poslali pošto imaš časa 8 dni da plačaš polovičko.
Prej, preden dobiš plačilni nalog pa itak sploh ne moreš plačat
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

gigoxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a gigoxxx So jul 09, 2005 5:47 pm

BiMMER je napisal/-a:Pa sej ne morem vrjet no,... Kr nekaj svetujete pa noben pojma nima kaj govori. Mi lahko poveš, zakaj si narisal tisto sliko? Da se nebi slučajno kdo pretegnil in mogoče pogledal v zakon kaj sploh piše v 56.čl. Ne raje se vtikate v sliko, ki je popolnoma brez pomena. Nikjer ni prepovedano postavit avto v nasprotno stran, pač delaj z njim kar ti paše.
U glavnem,... 56.čl. ZVCP-1 govori o območjih kratkotrajnega parkiranja, in očitno si prekoračil mejo 2ur kot je dovoljeno parkirati na takih mestih.
Glede možnosti plačila; predvidevam, da si dobil na avto samo listek z napisom "Obvestilo o prekršku". Kot sem tukaj že neštetokrat pisal obvestilo nima nobenih pravnih posledic in tudi zoper to obvestilo ni možnosti pritožbe. Kar ti preostane je čakanje na priporočeno pošto, kjer bo priložen tudi plačilni nalog. Zoper to odločbo se lahko v 8 dneh tudi pritožiš ali pa ga (v 8.dneh) plačaš po polovični ceni. Sicer pa, vse to piše na odločbi tako, da je vse kar je potrebno pri tem samo znanje branja!
Torej,...še kakšno vprašanje

Se bom skliceval na domnevno "policistovo" izjavo,v kateri navaja da ni možnosti pritožbe oz. ustavitve samega postopka sproženega zoper civilno osebo preden dobi osebek v roke takoimenovano "priporočeno pošto". Slednje informacije so nepravilne oz. nepopolne. Ker g.policist vedno in samo gleda po uradnih predpisih ZVCP je omejen samo na strokovne razlage postopka oz. nadaljnega kazenskega postopka ob kršenju ZVCP. Obstaja tudi druga plat zgodbe. Zoper slednje obestilo, ki ga je uradna oseba izdala se lahko poda ugovor upravi, kjer uradna oseba opravlja svojo funkcijo v tem primeru redarska služba (če sem razumel pravilno). V ugovoru se lahko navede kup obremenilnih točk ( slednje so odvisne od kršitve člena ) zoper uradno osebo, ki je postopek opravljala in s tem se privede do ponovne obravnave kazni oz. razveljavitev slednje. Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 09, 2005 5:55 pm

glede teh pritožb, naj povem da sem parkiral na coni ki dovoljuje parkiranje za 2 uri. Odkrito lahko povem da je bil avto parkiran 2 uri pa nekaj minut čez, samo tega jas ne morem dokazat, po drugi strani pa tudi redarstvo ne. Tako da: se lahko pritožim na podlagi tega. Oziroma ali mi lahko kdo sestavi kakšno pritožbo ali kaj podobnega, ker tega do sedaj še nisem počel, ker sem vedno plačal, tokrat pa se ne počutim krivega, zlasti zato ne, ker je bilo kup avtomobilov s kopersko registracijo tam parkiranih cel dan pa niso dobili obvestila. Poštenost pa taka :cry:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne jul 10, 2005 10:08 am

gigoxxx je napisal/-a:.... Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.

Nevem sicer na koga leti tole ampak če bi bolje pregledal forum bi lahko opazil moj članek PRITOŽBA ZOPER POLICIJO, kjer so lepo opisani vsi postopki pritožbe. Članek sem napisal ravno iz tega vzroka, da ne pišem istih podatkov v vsak post.

Če si pa mislil kaj drugega se pa opravičujem ampak res ne razumem najbolje kaj si hotu povedat!

@perko84: Nevem kako imajo zadevo urejeno v Izoli, ampak ponavadi ti lahko prekršek dokažejo s kakšnimi fotografijami, ki so opremljeni z datumom in uro. To, da pa na obali kaznujejo večinoma vozila z LJ tablicami (oz. z ne KP) je pa itak že splošno znano!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
princ
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a princ Ne jul 10, 2005 8:05 pm

BiMMER je napisal/-a:
gigoxxx je napisal/-a:.... Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.

Nevem sicer na koga leti tole ampak če bi bolje pregledal forum bi lahko opazil moj članek PRITOŽBA ZOPER POLICIJO, kjer so lepo opisani vsi postopki pritožbe. Članek sem napisal ravno iz tega vzroka, da ne pišem istih podatkov v vsak post.

Če si pa mislil kaj drugega se pa opravičujem ampak res ne razumem najbolje kaj si hotu povedat!

@perko84: Nevem kako imajo zadevo urejeno v Izoli, ampak ponavadi ti lahko prekršek dokažejo s kakšnimi fotografijami, ki so opremljeni z datumom in uro. To, da pa na obali kaznujejo večinoma vozila z LJ tablicami (oz. z ne KP) je pa itak že splošno znano!

Če si res policist, ti moram napisati, da je res kršil predpis s tem da je zavil levo na parkirišče ob cesati po novem lahko parkiraš le v smeri vožnje iz druge strani pa ne smeš. Vsaj tako se prakticira v Murski Soboti. Imamo isti primer parkirišč ob glavni cesti in je vse povsod tako. Če se prepelješ iz kontra smeri ne smeš parkirati na levi strani ampak le na strani v smeri vožnje!!!!

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Ne jul 10, 2005 8:31 pm

ja ubistvu je možn oboje: da so me kaznovali ker sem bil predolgo parkiran na coni ki dovoljuje 2uri, ali ker sem parkiral v nasprotni smeri, pa sj je črta prekinjena, pomoje me zarad tega nebi smeli :oops:
Pa na obrazcu ni tega razloženga zakaj so me razen če je po tem členu kot je rekel bimmer, dovoljeno parkiranje za dve uri, v tem primeru se bom pritožil saj nisem imel avta tam več kot dve uri, pa tudi dokazati mi tega ne morejo saj avto ni bil slikan. Mislm čist nepošten, podlo, barbarsko... pol se pa sprašujejo zakaj folk hodi na Hrvaško na morje

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Po jul 11, 2005 9:33 pm

Princ, ...ne pametuj! Če je človek napisal da je kršil 56.čl ZVCP-1 si odpri zakon in preberi kaj pravi!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Po jul 11, 2005 9:42 pm

BiMMER je napisal/-a:Princ, ...ne pametuj! Če je človek napisal da je kršil 56.čl ZVCP-1 si odpri zakon in preberi kaj pravi!

dobr sj to je jasno pol zakaj sm dobu kazen sam hočem rečt da mi tega ne morjo dokazat da sm bil predolg tam, niti jast njim da nism bil. Sj če kdaj dobim kašen listek al pa kazen plačam, ker sem seveda kriv, samo tokrat nisem in bi se tud za jurija skregu, ker sm preveč pošten in enga turista ne bodo takole zajebaval :evil:

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a puhko Po jul 11, 2005 10:25 pm

Če si res policist, ti moram napisati, da je res kršil predpis s tem da je zavil levo na parkirišče ob cesati po novem lahko parkiraš le v smeri vožnje iz druge strani pa ne smeš. Vsaj tako se prakticira v Murski Soboti. Imamo isti primer parkirišč ob glavni cesti in je vse povsod tako. Če se prepelješ iz kontra smeri ne smeš parkirati na levi strani ampak le na strani v smeri vožnje!!!!

Še en pameten :roll: :roll: , ja v tvoji glavi se pa zakoni kar čez noč spreminjajo!!! :P
Daj mi povej kater policaj ti je rekel, da ne smeš parkirat na drugi strani ceste, se pravi kontra!!! Če pri tem drugih udeležencev ne ogrožaš, če to storiš varno in pri tem ne kršiš cestno prometnih pravil!!! Se pravi če ne zapelješ čez polno črto!!
:shock: :shock:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov