Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Hrvaški policaji --> mafija

Napisal/-a Cyberbug Pe jul 29, 2005 10:14 am

Pozdravljeni vsi tukaj....

Da vam zaupam kaj se je mojim tastarim zgodilo včeraj, ko so se vračali iz Vodic.

Omejitev je bila 70, fotr je pa peljal 76 in je naletel na radar. Ok, vse lepo in prav, pač ni bil pazljiv. Ampak da mu pa pol prbije policaj, da je kazen 500 HRK, mislim, halo... kaj pa tistih par % odstopanj, ki s hitrostjo naraščajo?

Po pogovoru, je pristal policaj na 200HRK, mu je fotr razložil na lep način, da se vrača domov v Slovenijo in da ima samo še teh 200HRK.

Dobr saj ne vem kolikšna bi bila kazen če bi se to vse skupaj zgodilo pri nas v Sloveniji, ampak vseen, ne moreš pol iz 500 na 200 znižat. Itak, da je šlo vsakemu policaju 100 v žep pa čao Slovenčki....

Zanima me kaj se zgodi če ne moreš plačati kazni, če res nimaš več denarja? Pa še to, ali kdo ve kakšno njihovo stran, kjer naj bi bili njihovi cestni predpisi in kazni?

Uživajte še naprej...

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Pe jul 29, 2005 10:21 am

ja stara zgodba....balkan press..... 200 kun....bot veseu da ni 500....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 29, 2005 10:24 am

To vsi delajo - me prov zanima kako bi ti s plačo 120k sit živel kje ob morju, ko se vse cene poleti dvignejo k pr norcih. Pač poberejo svoj del pogače in lepo živijo.

Pr nas so pa policaji prepošteni, pa ne vzamejo 5k sit - pa bi lahko full dobr živel, če bi blo tko kt je pr njih dol.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug Pe jul 29, 2005 10:35 am

tukaj so njihovi zakoni pa si jih oglejte, še posebaj člen 56 : http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2021.htm

pa še njihovi radarji (upam, da mi bo uspelo sliko pripopat :) )

LP
Priponke
aut-radari-ilu[2].JPG

pele
Novinec

Napisal/-a pele Pe jul 29, 2005 10:57 am

Zakaj gledate tako črnogledo na take zadeve?Iz tega potegnite ven kaj dobrega: pri nas je za tak prekršek približno enaka kazen, s to razliko da ne moreš prav nič barantati.

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug Pe jul 29, 2005 11:09 am

Ne gledam črnogledo, ampak pri nas se držijo predpisov, zakona, Hrvati se jih pa ne, še enkrat poglej člen 56, kjer piše da če prekoračiš nad 10 do 30km omejitev dobiš kazen 500 HRK, ne pa da prekoračiš 6 km pa ti prbije to kazen.

Če naredim prekršek, bom plačal, ampak tako, kot je z zakonom določeno, ne pa 2x več.

Še nekaj sem uspel poiskati in vam posredujem.

Lepo se imejte, pa uživajte na dopustu, brez zapletov..... :)
Priponke
AvtoRadarji2.jpg
AvtoRadarji.jpg

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Re: Hrvaški policaji --> mafija

Napisal/-a BLaZZeD Pe jul 29, 2005 11:40 am

Cyberbug je napisal/-a:Pozdravljeni vsi tukaj....

Dobr saj ne vem kolikšna bi bila kazen če bi se to vse skupaj zgodilo pri nas v Sloveniji, ampak vseen, ne moreš pol iz 500 na 200 znižat. Itak, da je šlo vsakemu policaju 100 v žep pa čao Slovenčki....

Uživajte še naprej...

Pri nas bi dobu plačilni nalog za 10.000 sit, če bi se seveda policaju dalo ubadat s tako majhno vsoto....
Sicer pa kar se tiče hrvatov, sej to vedno delajo, prbije ti visoko kazen, da se pol zmeniš za manjšo.... kar pa gre itak njim direkt v žep
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe jul 29, 2005 12:25 pm

hmmm mi nismo imeli kun in so nam dokumente vzeli in pustili da smo šli v menjalnico menjat, in kao je reku da bo javu na mejne prehode, češ da ne moremo zbežat.
če pa ni denarja pa ne vem kaj bi naredil.
Slika

peter rutar
Nov uporabnik

Napisal/-a peter rutar Pe jul 29, 2005 12:45 pm

Prvo pravilo, ki se ga je treba držati v tujini je, da nisi doma. V tujini so pač druge navade in drugi običaji. Če tega ne znaš sprejeti potem je bolje, da ostaneš doma. Vseprevečkrat me je namreč v tujini sram , da sem slovenec, ker se najdejo eni modeli, še slabše pa so ženske, ki npr. domačinom v grčiji težijo, da je paradajz narezan preveč na debelo, italijane zmerjajo s cigani, da ne govorim, da jim pred njihovo hišo zasedejo park plac. Najbolj smešni oz tragikomični pa se mi zdijo osebki, ki se spravljajo red delat na hrvaškem in hrvate učit, kaj je prav in kaj ne. Enkrat sem bil na enem žuru dol in sicer v eni majhni vasi in je eden hrvat rahlo najedal, ne samo slovencem ampak vsem po vrsti (bil je namreč nabit). Potem se je pa en slovenc spomnu in ga nabou. In so hrvatje skočli ukup. Jaz sem jim dal čist prou, ker en slovenc v njihovi vasi ne more reda delat, ker je tam gost, tko kot ne moreš ene prpelat smrkavcu od sestre pa čeprav ti osle kaže al pa avto poškraba.
V glavnem ko si v tujini si v gosteh in tako se je treba obnašat. Seveda pa je prav, da se tudi domačini obnašajo do gostov primerno. Tega pa hrvati še lep čas ne bodo znali.

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Pe jul 29, 2005 12:46 pm

M3 je napisal/-a: če pa ni denarja pa ne vem kaj bi naredil.

sam res, kaj bi naredil, ce ga res nimas

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe jul 29, 2005 12:49 pm

pofafaš mu ga. :lol:

verjetno bi znal kaj zaplenit. samo to edin preko sodišča.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Pe jul 29, 2005 1:03 pm

te bi verjeten brez ostal :D

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Pe jul 29, 2005 1:10 pm

Stuhec je napisal/-a:

Ja k sva midva z lubico v poreču dobila kazen (policijsko) za napačno parkiranje 300kun+ 300 kun pajk......sva policajčku rekla, da se glih odpravljava domov in da nimava tolk keša več.....on je pa reku, da v primeru, če ne moreš plačat, greš naslednji dan k sodniku za prekrške (lokalnemu :? ) kjer na konc dobiš plačilni nalog za poravnat + penale, ker si bil obravnavan na sodišču........tko da mislm, da hočš nočš morš plačat.

P.S. Tablice vozil na deponiji kamor pajk vozi avte, so bile: slovenske, češke madžarske....zanimivo, da od tujih avtov ni bilo nemcev in italijanov, da o kaki sledi o vozilu s hrvaško registracijo sploh ne govorim :)

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe jul 29, 2005 1:17 pm

Jst sm zadnjič naredu kr velko neumnost dol na hrvaškem in me je dobu policaj (105 v radar namest 60 + prehitevanje čez polno črto in križišče) - hotu mi je dat 1000 kun kazni pa nasledn dan sodnika + verjetn bi me odstavu iz prometa. Ker sm mogu bit v pon na šihtu sm se hotu tko nekako na roke zmenit z njim, pa mi reče, da me za 400kun na roke spusti naprej. Ker tud tolk nism mel ane, mi je pol hotu vzet dokumente od avta, vozniško, osebno... karkol, sam da se nasledn dan vrnem (no, to je tista fora, kaj če ni denarja). No, pol smo vsi iz avta uspel napraskat 350 kun, na konc sm se mu pa zgleda tolk zasmilu, da je tist kupček dal na pol, pobasu v žep 200kun in reku: "Sretan put."
No, ko sm že hotu it nazaj k avtu me je poklicu nazaj, pa me vprašu, če je to moj avto, pol pa še prbil: "Ljepa kola." Takrat mi je kr zavrel, sam sm biu vseen srečen, da se mi je tako dobro izšlo.Kje v Sloveniji bi pa lahk naredu tak prekršek za 6,5k... :P
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jul 29, 2005 1:19 pm

Jurchi je napisal/-a:
Stuhec je napisal/-a:

Ja k sva midva z lubico v poreču dobila kazen (policijsko) za napačno parkiranje 300kun+ 300 kun pajk......sva policajčku rekla, da se glih odpravljava domov in da nimava tolk keša več.....on je pa reku, da v primeru, če ne moreš plačat, greš naslednji dan k sodniku za prekrške (lokalnemu :? ) kjer na konc dobiš plačilni nalog za poravnat + penale, ker si bil obravnavan na sodišču........tko da mislm, da hočš nočš morš plačat.

P.S. Tablice vozil na deponiji kamor pajk vozi avte, so bile: slovenske, češke madžarske....zanimivo, da od tujih avtov ni bilo nemcev in italijanov, da o kaki sledi o vozilu s hrvaško registracijo sploh ne govorim :)

Itaq majku jim.... , lopovsko,kradejo kjer se jim sprdne,in to sam vzhodne boge državice,bemu jim "##$M#$#R#RM#RMG%K :D

Sam se mi pa zdi zakaj je tko,ker smo bl varčen narod ko se gre na dopust nas pa na tak način olupjo,hočeš-nočeš->platil boš :D

DMEJR#R(#(#D#(#()R#IF#=)=V$K :evil:

LP Killah bee :D vročina.press
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jul 29, 2005 1:20 pm

Jurchi je napisal/-a:
Stuhec je napisal/-a:

Tell me about it! :evil: -Jaz sem v zagrebu pokasiral isto 500 kun za pajka + 500 KN kazni, ker sem "pazi sad ovo" - parkiral manj kot 5 METROV od prehoda za peščce. Vse druge pizde z ZG tablcami pa so bile naparkirane vsepovprek po okolici - eden u civicom celo direktno na prehodu. Dobr da me je kolega iz ZG potem odpeljal po avto, celo dvignil je denar in mi posodil. Tam sem seveda napizdil vse skupaj ampak, hočeš nočeš po zakonu ima prav, vendar je to res svinjski način. Pa ja... tudi jaz sem mu postavil vprašanje ob pogledu na parkirišče/*deponijo "što dana jebete samo strance a?" - NA PARKIRIŠČU SO BILE VSE TUJE TABLCE :evil: :evil:

Na koncu sem mu še rekel da hvala za tako prijateljsko obravnavanje in da naj ta denar zapravijo za cest in ulice v ZG, ki so prava sramota za tako mesto - ko da se voziš po albaniji madrfakr, ne pa čez center miljonskega mesta - PIZDURINE! :evil:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe jul 29, 2005 1:34 pm

nebivedu je napisal/-a:To vsi delajo - me prov zanima kako bi ti s plačo 120k sit živel kje ob morju, ko se vse cene poleti dvignejo k pr norcih. Pač poberejo svoj del pogače in lepo živijo.

Pr nas so pa policaji prepošteni, pa ne vzamejo 5k sit - pa bi lahko full dobr živel, če bi blo tko kt je pr njih dol.

Čak zdej mi pri tebi nekaj ni jasno. Dostkrat sem zasledu kako pišeš da je slovenija "banana republika" in podobne zadeve. Zdej pa govoriš kako so policaji propošten.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe jul 29, 2005 1:48 pm

jst bi bil vesel če bli naši policisti tudi taki kot so hrvaškem. da bi se jih dalo podkupit
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug Pe jul 29, 2005 2:02 pm

jst bi bil vesel če bli naši policisti tudi taki kot so hrvaškem. da bi se jih dalo podkupit

Halo, a pa veš kam bi to peljalo....? Podkupljiva policija.... mislim. Pol sploh ne bi bilo pravice, že tako jo je mal.

Dobr ne rečem, da je fajn, da se zmenš za kazen, ki si jo dobil v prometu, ampak to ne gre... če se hočjo it Evropo, pa turizem...

Aja, pa da nimajo denarja, to je njihova država kriva, kaj se pa tok zapufajo z vsako zadevo, ja itak da pol mali človek najbolj trpi. Dobr, pustmo politiko, ker ima vsak svoje mnenje in svoje nadzore.

Uglavnem, treba jih bo v naslednjih letih bojkotirati, pa bi mogli vsi Slovenci na dopust kam drugam :) Mislim, da nas bi pol bolj cenli kot turiste, ne pa da smo predzadnji ali celo zadnji po priljubljenosti.

Lep in pa hladen dan še naprej.... :)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe jul 29, 2005 2:10 pm

tešo je napisal/-a:jst bi bil vesel če bli naši policisti tudi taki kot so hrvaškem. da bi se jih dalo podkupit

Hajoj pol bi blo šele sranja. Bi blo isto ko v Indiji in Maleziji (država z največ korupcije).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost