Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

darwin
Uporabnik

Obvestilo redarstva n-tič

Napisal/-a darwin To okt 04, 2005 12:09 am

O teh obvestilih se je že pisalo in pisalo, toda odgovora na moje vprašanje pa nisem našu.
OK, parkiru sm narobe in tokrat se me pa lotl kr s pajkom (tokrat prvič). No, po treh urah mi je le ratal prit na Cesto veh cesarjev, plačam 16.000 kazni za pajka (oz. kakorkol se to že imenuje), se vsedem v avto, tema se je že nardila, dež je šou in vklopim brisalce, pol pa vidm, da mam na šipi še obvestilo redarstva.
Zdej pa: že tko je blo vse razmočeno, pol sm pa še brisalce vkloplu in mi je zmečkal obvestilo in položnico in zdej ne vem ne kakšno kazen so mi dal, ne sklicne številke (mam eno kepo mokrega papirja).
Vprašanje: Ali se mi osemdnevni rok šteje od dobljenega plačilnega naloga ali od storjenega prekrška in kje v drugem primeru dobim podatke, k jih rabim (višina kazni in sklic).

Za odgovore se zahvaljujem.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er To okt 04, 2005 6:56 am

sploh se ne obremenjuj s tem, tko al tko ti bojo po pošti še najmanj 2× poslal nalog za plačilo kazni...in vsakič posebi maš 8 dni časa da plačaš "sam" 50% kazni

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To okt 04, 2005 8:11 am

Da boš pa 100% prepričan, pokliči na službo mestnega redarstva, povej kaj se ti je zgodilo in jih prosi, naj ti povejo kaj ti je storiti. Mogoče ti pa sploh ni treba plačat, glede na to, da si plačal že pajka.

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL To okt 04, 2005 9:00 am

svadreb je napisal/-a:Da boš pa 100% prepričan, pokliči na službo mestnega redarstva, povej kaj se ti je zgodilo in jih prosi, naj ti povejo kaj ti je storiti. Mogoče ti pa sploh ni treba plačat, glede na to, da si plačal že pajka.

Vrjem da je treba :) vem iz lastnih izkušenj :evil:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To okt 04, 2005 9:13 am

Eno je pajek, drugo je pa obvestilo redarstva zarad napačnega parkiranja. Jst sem mel zadnč podobno situacijo, parkiru sem na pločniku pred blokom in nasledn dan pozabu it avto premaknt. Prvo so pršli mestni redarji, mi dal za brisalc kazen 10.000 sit, čez cajt je pa še pajk pršel. Za pajka je pa še dodatnih 16.000 sit, torej skupej 26 jurjev zarad enga k.... parkiranja. :evil: :bonk

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride To okt 04, 2005 9:18 am

Tisto na sipi je bilo samo obvestilo. Placilni nalog z vsem kar spada zraven pride kasneje po posti.
SlikaSlikaSlika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe okt 07, 2005 7:56 pm

JOYride je napisal/-a:Tisto na sipi je bilo samo obvestilo. Placilni nalog z vsem kar spada zraven pride kasneje po posti.

Ja, ja, ravno to me zanima. Ali je polovička 8 dni po obvestilu ali po plačilnem nalogu?
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So okt 08, 2005 2:18 pm

8 dni po obvestilu in 8 dni po vročitvi plačilnega naloga!

Obvestilo o prekršku nima pravne veljave in se nanj ni možno pritožiti. V vsakem primeru lahko brez problema vržeš obvestilo stran in počakaš na plačilni nalog, ki ti ga poštar osebno dostavi na dom!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] Če okt 26, 2006 1:43 pm

Ali je to res, da potem ko mi bo poštar domov prinesel plačilni nalog, da še velja po tistem 8 dni?

Kaj če dobiš listek na avto, pa je nekdo nesramen in ti ga odtakne z brisalca in vrže stran. Ti pa sploh ne veš, da si to dobil?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če okt 26, 2006 2:14 pm

[Psyho] je napisal/-a:Ali je to res, da potem ko mi bo poštar domov prinesel plačilni nalog, da še velja po tistem 8 dni?

Kaj če dobiš listek na avto, pa je nekdo nesramen in ti ga odtakne z brisalca in vrže stran. Ti pa sploh ne veš, da si to dobil?

Preberi še enkrat celo temo, ali pa vsaj prejšen post :?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če okt 26, 2006 2:29 pm

BiMMER je napisal/-a:8 dni po obvestilu in 8 dni po vročitvi plačilnega naloga!

Obvestilo o prekršku nima pravne veljave in se nanj ni možno pritožiti. V vsakem primeru lahko brez problema vržeš obvestilo stran in počakaš na plačilni nalog, ki ti ga poštar osebno dostavi na dom!

ko ti poštar prinese domov pa lahk po tem v osmih dneh plačaš polovičko....
Slika

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Če nov 02, 2006 6:26 pm

evo pa še moj problem:

pred časom sem bil na dopustu v tujinii, med tem sem dal svoj avto na servis, po tem pa ga je šel iskat kolega. Dogovorjena sva bila da avto zapelje k sebi domov, in da se v tem času ko mene ni lahko vozi on in še nekaj ostalih prijateljev.

No in pred nekaj dnevi sem dobil plačilni nalog za 10k za napačno parkiranje, iz časa ko sem bil jaz v kanadi. Zdaj očitno je da jaz nisem vozil, noben od unih bumbarjev :lol: pa se ne spomni da bi on parkiral napačno in dobil obvestilo redarstva.

kaj narediti. naj jaz pišem da pač nisem vozil, ker sem bil v tujini (in priožim kopije letasčih kart), in da je pač avto v tem času uporabljalo več ljudi, ali to ne pomaga in bom motral poravnati kazen jaz???

hvala za odg.
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 02, 2006 6:31 pm

Najboljs da vsak od unih " bumbarjev" da kakega jurja pa placate kazn pa je mir. Drugače si kot lastnik avta to dolzan storiti ti, čeprav ga nisi uporabljal, oziroma moras povedati kdo ga je uporabljal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Če nov 02, 2006 6:31 pm

Kazen bo dobil tisti na katerega je pisan avto,.a je tak problem ugotovit kdo je parkiru avto tam,..al pa vsem zračunaš del, ker so itak vsi uporabljali tvoj avto,...

pa a ne veste nekega modrega izreka, da se žensk pa avtomobilov NE posoja :lol:

ps:me je zgornji mal prehitel
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 02, 2006 6:33 pm

:wiihuu zmagu sm :D

Pa rek gre drugače....avta se ne posoja..za ženske to ne vela več :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Ne nov 05, 2006 8:26 pm

Načeloma naj bi veljalo, da te za isti prekršek lahko kaznujejo samo 1x.

Če si plačal pajka, ti ne more še redarstvo izsiliti plačila.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne nov 05, 2006 9:22 pm

GapsoN je napisal/-a:Načeloma naj bi veljalo, da te za isti prekršek lahko kaznujejo samo 1x.

Če si plačal pajka, ti ne more še redarstvo izsiliti plačila.

to ti misliš :lol: prvo plačaš lepo pajka pol pa dobiš domov položnico za napačno parkiranje.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Ne nov 05, 2006 10:20 pm

Ja, saj pajek ni kazen, pajek služi le odstranitvi, da se ne ovira promet.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Ne nov 05, 2006 10:23 pm

speedfreak je napisal/-a::wiihuu zmagu sm :D

Pa rek gre drugače....avta se ne posoja..za ženske to ne vela več :P

:rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po nov 06, 2006 7:47 am

če se ti pritožiš na obvestilo in priložiš letalske vozovnice na tvoje ime, pol si dosegel oprostitev....
plačilo pajka je pa res samo plačilo odvoza, obvestilo redarstva je pa posebej prekršek....
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov