Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

TCG
Nov uporabnik

Kraj: MARIBOR

PROSIM POMAGAJTE!!!

Napisal/-a TCG To nov 08, 2005 2:33 pm

Pred 1 mescom sem kupila puntota l. 2000 dala za njega 850k v račun pa še svojega, tako da sem doplačala 250k, ker je bil zadnji blatnik malo porasan sem mu rekla če mi ga lahko popravi in je rekel ni problema še dodatnih 10k, ker sem laik za avtomobile-ženska sem mislils da je z avtomobilom vse ok. Ko se pripeljem domov( TA PRODAJALEC RABLJENIH AVTOMOBILOV IMA DELAVNICO, ŠTRIHA AVTE) začne v amaturki nekaj pretakat malo se mi je zdelo čudno nakar ugotovim da gretje ne dela ga pokličemo in mu povemo kaj je z avtom on pa še vedno zagotavlja da je z avtom vse v najlepšem redu. Čez 3 dni grem na Fiatov pooblaščen servis ga dajo na test :cry: 1. air bagi so bili sproženi in jih noter ni ne voznikovega in sovoznikovega, 2. centrala volana( računalnik) pokvarjen 3. tesnilo glave pokvarjeno.( V pogodbi piše da je avto bil lakiran po levi strani in , da nima air bagov. Ampak on je to zaterjeval,kot da jih ta avto nikoli ni imel , ko sem ga klicala pa je izjavil, da so bili prejšnemu lastniku ukradeni( haloo) napisala reklamacijo po 8 dnevih včeraj poštar prinesel, da je frajer ni niti dvignil na pošti, bila pri tržnem inšpekturu pred 2 tednoma. Danes pa kličemo frajerja in reče, da naj odmaknem tožbo od inšpektorja, da sebomo pol dalje menli, da mi vrne avto samo naj prvo odmaknem to od tržn. inšpek.( pri prejšnem lastniku sem se pozanimala in je reko, da je avto bil poškodovan-karamboliran in so bili air bagi sproženi
Prosim vas naj mi kdo pomaga, ker sem že čisto na tleh in ne vem več kaj naj naredim.
Naj odmaknem tožbo?
Avto pa rabim saj ne moram ga na dvorišču gledat pa peš okoli hodit.
HVALA VSEM, KI MI BOSTE POMAGALI!

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a dean007 To nov 08, 2005 2:54 pm

Jaz tožbe nebi odmaknil...-ja bi šel do KONCA proti njega! :twisted:

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To nov 08, 2005 3:12 pm

jst nebi popustil,če bi me že tkole nategoval.zdaj pa ti njrga zapni.
velik sreče

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To nov 08, 2005 3:48 pm

Joj take bi blo treba sam :-:o !!!
Ma glej jaz ti svetujem , da naj ti prvo vrne avto pa stroske , ki si jih imela itd... pol pa , ce bos dobila vse povrnjeno, kar zahtevas pa umaknes tozbo. Kr , ce prej umaknes pol te bo se dalje nategoval. Kr problem je s temi tozbami , ki znajo trajat v nedogled , ti bos pa se vedno ves ta cas brez avta. Lp

P.s A to je ta pri rondoju na teznu malo naprej od šerbineka???
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To nov 08, 2005 4:02 pm

Predlagam sledeče:

Če bi ga tožila, bi od njega dobila določeno odškodnino, on bi moral plačat sodne stroške in imel bi še slabo reklamo.
Pojdi do njega, mu vse to povej in se dogovorita, da zgoraj omenjene faktorje nekako preračunata v tolarčke in se dogovorita za izvensodno poravnavo.
Torej če bi ga tožil bi npr dobila par sto jurjev odškodnine, sodni stroški bi tudi znašali par sto jurčkov, slaba reklama - neprecenljivo ;) , pa še kupnino bi ti moral vrnit. Malce mu odpri oči ;)

Srečno!

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 08, 2005 4:38 pm

kot je YOC povedal, tako sem jaz naredil pred malo manj, kot tremi leti

tožba je res trajala skoraj eno leto, ampak sem si z iztoženim denarjem in malim kreditom potem kupil nov avto. se splača, verjami mi. samo se pa pripravi na stroške in se z odvetnikom dogovori, da bodo njegovi stroški poravnani, ko bo tožba končana, kajti če tožbo dobiš, je krivec dolžan poravnati VSE sodne stroške.

če se ti je to zgodilo v mb, mi piši PM, pa ti svetujem mojega odvetnika, ki je to z mano uredil.

LP
Slika

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG To nov 08, 2005 7:44 pm

hVALA VAM VSEM ZA DANE NASVETE, KI JIH BOM UPOŠTEVALA AVTO NI BIL KUPLJEN V MB AMPAK V OKOLICI CELJA.BOM PATE PROSILA ZA ŠT. ODVETNIKA , ČE NE BO ŠLO DRUGAČE
HVALA!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 08, 2005 9:01 pm

no, ti kr na izi, če ti bo potreben, povej, sem vedno tukaj :)

pa samo tak... na forumu ni zaželjeno pisanje z velikimi črkami, ker to pomeni kričanje v chat in forum slengu, pravtako pa je prepovedano z pravilnikom teg foruma :?
Slika

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG To nov 08, 2005 9:36 pm

se opravičujem ,sem nova na tem forumu pa res nisem vedela
lp.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To nov 08, 2005 9:41 pm

sej kul pa dobrodošla...

vem da si vsa na trnih.. mislim da če mu mal "zatežiš" oz. ga opozoriš na to kaj lahko pričakuje v primeru tožbe.. hja mogoče pa spregleda...

vendar vedi da moraš biti striktno pomerjena ko govoriš in odločna ter jasna z besedami tako narediš učinek na človeka kot da se res nekaj spoznaš..

razen če ni nek ekspert.. no vsekakor upoštevaj besede oz. nasvete YOC-a...

upam da zrihtaš to čim prej...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To nov 08, 2005 11:17 pm

... držim s tabo, ampak ni mi jasno kaj je za vas tožba :?: :?: kaj to ti in vsi ostali prekajenci mislite na " Prijavo tržni inšpekciji". Moje mnenje: čim prej se poravnaj, naj ti vrne denar, mogoče še stroške in z njim zaključi. V primeru tožbe bo on že 2x menjal firmo!

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN To nov 08, 2005 11:48 pm

Take barabe je trba polovit in pozapret . Poznam kar nekaj takšnih , ki kupijo zaletene avtomobile , potem pa jih spravijo v promet . In menim , da se take svinjarije ne bi smele dogajat . Jst osebno bi mi odtrgal glavo s hrbtenico vred , pa še po frisu bi mu skakal !!! :evil:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr nov 09, 2005 12:45 am

saj če je avto bil zbit, pa je vredu popravljen potem ni panike. Problem se pa začne pri takih nategunih, ki pol mečejo slabo luč na vse :S Jasno pa da zbit avto, pa če je še ne vem kako dobro popravljen nima take vrednosti kot cel. Tko da...svetujem ti nej ti da ga poklices nej ti da dnar nazaj, ti njemu avto, pa kupi nekaj drugega.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Če nov 10, 2005 1:22 am

Še ima morda kdo kakšen nasvet kaj naj onemu frajerju povem, ker grem jutri kar direktno k njemu? Malo me je že strah saj bi rada svoj avto nazaj da se lahko vozim kot človek ne pa da moram avto gledat samo na dvorišču.
Hvala! :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če nov 10, 2005 2:33 am

Najprej ti sigurno svetujem, da se izogneš sodišču, če je le možno - torej človeku predstaviš pogoje pod katerimi ne greš v tožbo in umakneš prijavo trž. inšpekciji.
Sodni mlini pač meljejo počasi, to pa ti verjetno ni v interesu.

Namigni mu, da si ga pripravljena razkriti v medijih (preverjeno, tednik...) - to mu bo sigurno zatreslo kolena. A le namigni! Ne izsiljuj.

Če še vedno ne bo pripravljen na kompromis je tožba zadnja (legalna) pot do rešitve..
Zadevo pa se da po hitrem a sicer ne najbolj legalnem postopku rešiti z izterjevalcem. :twisted:

Ne popuščaj pri pogajanju - ne pusti se spet nasankat.
Ne hodi sama do njega, saj zna biti agresiven, glede na to, da si šibkejšega spola.

srečno

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Če nov 10, 2005 12:12 pm

Hvala ti bass samo kako pa prit do izterjevalcev, če druge poti ne bo? :?:

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Če nov 10, 2005 12:41 pm

Ja ta frajer je rekel, da mi naj ne bi vrnil denarja, ker je dobil od tržn. inšpekcije 200k za plačat, ker ni v 8 dneh odgovoril. Ampak saj to mu pa res nisem jaz kriva, a ne. Študirala sem o izterjevalcih ima kdo izkušne z njimi in kako pridem do njih?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a Slide Če nov 10, 2005 12:44 pm

TCG je napisal/-a:Ja ta frajer je rekel, da mi naj ne bi vrnil denarja, ker je dobil od tržn. inšpekcije 200k za plačat, ker ni v 8 dneh odgovoril. Ampak saj to mu pa res nisem jaz kriva, a ne. Študirala sem o izterjevalcih ima kdo izkušne z njimi in kako pridem do njih?

Včasih so bili celo v salomonovih oglasnikih oglasi za izterjave. Drugače bi pa pomoje v vsaki malo bolj "takšni" gostilni znali pomagat z iskanjem. Bi ti hitro prišlo na ušesa komu častit pijačo da bi se najprej malo pomenil s tabo potem pa...izterjava ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Če nov 10, 2005 1:03 pm

glede izterjevalcev... ti jih odsvetujem, nikoli ne veš kdaj se bo potem pri tebi kdo oglasil.
Najprej izkoristi pravne možnosti, se pravi prijava tržni inšpekciji, en pogovor z odvetnikom glede morebitne tožbe (postopki, dokumenti...) res da dolgotrajno, ampak če nisi avta kupila pri enodnevni firmi običajno že kakšno pismo iz odvetniške pisarne zadostuje.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Re: PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a Clio_16V Če nov 10, 2005 1:45 pm

Slide je napisal/-a:
TCG je napisal/-a:Ja ta frajer je rekel, da mi naj ne bi vrnil denarja, ker je dobil od tržn. inšpekcije 200k za plačat, ker ni v 8 dneh odgovoril. Ampak saj to mu pa res nisem jaz kriva, a ne. Študirala sem o izterjevalcih ima kdo izkušne z njimi in kako pridem do njih?

Včasih so bili celo v salomonovih oglasnikih oglasi za izterjave. Drugače bi pa pomoje v vsaki malo bolj "takšni" gostilni znali pomagat z iskanjem. Bi ti hitro prišlo na ušesa komu častit pijačo da bi se najprej malo pomenil s tabo potem pa...izterjava ;)

Verjetno ne bo samo pjaca pac pa tut izkoriscanje nje same, zato prste stran od tega pa pojdi po legalni poti...vzemi to kot nasvet.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov