Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

REDARJI???

Napisal/-a barby To nov 15, 2005 3:48 pm

Oj!

Zanima me če kdo ve a so se kazni za napačno parkiranje podražile? Jst sem dobila kazen 20.000!!! :evil: Kaj so nori? Pa če ma kdo kak nasvet kako lepo pritožbo napisat pa dejansko ni treba plačat.... hja... če tak čudež obstaja... here i am! :D :D

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk To nov 15, 2005 3:52 pm

Si že mogla na pločniku al pa na prehodu za pesce prkerat da si staknla 20k.Men je pa učer tut ratal en obvestilo redarstva prdelat,sm prkeru na parkernm mestu sam nism meu listka pa je znesl 10k,šment ne :evil:

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Napisal/-a barby To nov 15, 2005 3:56 pm

Itak... na pločniku... :roll: kje je dobrih starih 5 jurjev..... cjoooo :( :cry:

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To nov 15, 2005 4:13 pm

Nauči se parkirat pa bo. Na pločnik halo, dobr da ti ni kdo po avtu hodil ker si mu zaprla pot. A vam je res tok težko na parkirišču parkirat in dat tistih 200 SIT. Je cenej 20.000sit ane.....za ta denar bi lahko celo leto na parkiriščih parkirala.

LP

Alfist
Novinec

Re: REDARJI???

Napisal/-a Alfist To nov 15, 2005 4:15 pm

barby je napisal/-a:Oj!

Pa če ma kdo kak nasvet kako lepo pritožbo napisat pa dejansko ni treba plačat....

In na kaj se boš pritoževala, da nisi vedela da ne smeš na plčniku parkirati.

LP

beliblisk
Novinec

Napisal/-a beliblisk To nov 15, 2005 4:20 pm

Ma ne prtožš se po vsej vrjetnosti na odgovorno osebo se prau mestno redarstvo k ne vem čist točn kakšne pooblastila mam zato sm si pa uradn list sprintu pa ga bom mau prečitu ane.Sicr pa ja alfist prkeraš na parkirišču če ga pa ni si ga pa narišš :P

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Re: REDARJI???

Napisal/-a HajdukS To nov 15, 2005 4:21 pm

Alfist je napisal/-a:
barby je napisal/-a:Oj!

Pa če ma kdo kak nasvet kako lepo pritožbo napisat pa dejansko ni treba plačat....

In na kaj se boš pritoževala, da nisi vedela da ne smeš na plčniku parkirati.

LP

Ne vem kaj morte vsi neki moralizirat. Ce nimas kj pametnga za povedat, kar bi ji pomagal, bod raj tih.

PS: nismo vsi s kmetov... Kdaj pa kdaj enostavno nimas kje za parkirat...

PS2: hoja cez avte (za kar je po tvoje lahko srecna da se ji ni zgodilo) je mal hujsi prekrsek kot napacno parkiranje.

PITBULL
Nov uporabnik

Kraj: veleje

PITBULL

Napisal/-a PITBULL To nov 15, 2005 4:30 pm

barby posluš me! :!: povej mi kk dougo si mela parkiran avto na :twisted: plošniku? pa mogoč ti lohk pomagam! :P

LAŠKO PIVO PIJEMO UNIJA PA Š :twisted: ČIJEMO!

:vrum :pivo
PITBUL HRRRRR, JIIIIIIHHAA!

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso To nov 15, 2005 4:43 pm

Tale temo bo spet zelo pogloblena :roll:
JAz sem tudi včeraj skasiral 20 jurjev, ko sem parkiral na vilharjevi za bežigradom in nisem s tem oviral nikogar in je promet nemoteno potekal v obe smeri niti nisem oviral pešcev, ker nisem bil na pločniku..No sedaj me je izučilo in parkiram med bloki, kjer nikjer ne piše da je samo za stanovalce in me boli ku.rac kje bodo parkirali stanovalci.
Alfist prosim da mi zaupaš parkirišče v lj kjer plačaš 200 sit na dan za parkirni prostor ;)
Na jetra mi gre ta idiotska redarska služba, ker prasice kasirajo 20k za napačno parkiranje kljubtemu da ne oviraš NIKOGAR in isto kazen dobijo tisti, ki zaparkirajo cel vozni pas na križišču z dunajsko(če sploh dobijo kazen).večina ljudi pusti svoj avto tam kjer sicer ni dovoljeno ampak nikogar ne ovira.in če so ti prostori recimo ob cesti se hitro nabere 20-15 avtomobilov in redarski jastrebi so v trenutku na delu in pokasirajo recimo 400 jurjev na 100 metrih ceste.še sprehodit se jim ni treba.od kdaj je kazen 20 jurjev pa ne vem.to je že kar spodobna kršitev hitrostne omejitve :evil: jebeš tako sorazmernost :x

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To nov 15, 2005 6:00 pm

parkiranje na prostoru, namenjenemu invalidom - 20k sit.
lp pilgrim

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To nov 15, 2005 6:03 pm

Vuso je napisal/-a:Tale temo bo spet zelo pogloblena :roll:
JAz sem tudi včeraj skasiral 20 jurjev, ko sem parkiral na vilharjevi za bežigradom in nisem s tem oviral nikogar in je promet nemoteno potekal v obe smeri niti nisem oviral pešcev, ker nisem bil na pločniku..No sedaj me je izučilo in parkiram med bloki, kjer nikjer ne piše da je samo za stanovalce in me boli ku.rac kje bodo parkirali stanovalci.
Alfist prosim da mi zaupaš parkirišče v lj kjer plačaš 200 sit na dan za parkirni prostor ;)
Na jetra mi gre ta idiotska redarska služba, ker prasice kasirajo 20k za napačno parkiranje kljubtemu da ne oviraš NIKOGAR in isto kazen dobijo tisti, ki zaparkirajo cel vozni pas na križišču z dunajsko(če sploh dobijo kazen).večina ljudi pusti svoj avto tam kjer sicer ni dovoljeno ampak nikogar ne ovira.in če so ti prostori recimo ob cesti se hitro nabere 20-15 avtomobilov in redarski jastrebi so v trenutku na delu in pokasirajo recimo 400 jurjev na 100 metrih ceste.še sprehodit se jim ni treba.od kdaj je kazen 20 jurjev pa ne vem.to je že kar spodobna kršitev hitrostne omejitve :evil: j**eš tako sorazmernost :x

Pri zupančičevi jami zraven unga pokopališča ( a je mirje al neki takega) je en peščen kjer plačaš 300 sit /dan sam morš rečt da si zaposlen v Ž.jami. Mat tam parkira dnevno pa da 300 sit.

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš To nov 15, 2005 6:16 pm

Kazen, ki ti ni osebno vročena, je možno spodbijati. Ne vem pa po katerem zakonu in členu.
Mogoče ti bo tu znal kdo drugi pomagati.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To nov 15, 2005 6:38 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:Kazen, ki ti ni osebno vročena, je možno spodbijati. Ne vem pa po katerem zakonu in členu.
Mogoče ti bo tu znal kdo drugi pomagati.

bo itq dobila na dom, oziroma lastnik vozila
če priporočene pošte ne bo prevzela, se bo po mislm da 15 dneh štela za vročeno in kazen bo pravnomočna
podpis

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To nov 15, 2005 7:00 pm

Napisi pritozbo in povej da nisi ti vozila avta in ne ves kdo je uporabljal tvoj avto.. Ce se da dobi nekje potrdilo, pričo, da si v tistem casu bila nekje drugje in nisi ti tja parkirala avta.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To nov 15, 2005 7:07 pm

HajdukS je napisal/-a:Napisi pritozbo in povej da nisi ti vozila avta in ne ves kdo je uporabljal tvoj avto.. Ce se da dobi nekje potrdilo, pričo, da si v tistem casu bila nekje drugje in nisi ti tja parkirala avta.

kazen bo dobil lastnik vozila, če ne bo povedu kdo ga je vozu in se tega kršitelja ne bo dalo najdt, bo kazen plačal lastnik
štorije z bratrancem iz bosne ne užgejo več

če ne plača, bo šlo pa itq na davkarijo
sicr pa, a nisi dobila samo obvestila o prekršku? mislm da se na to ne da prtožt in morš dobit kazen po pošti domou
podpis

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To nov 15, 2005 8:12 pm

Redarji na žalost ne kaznujejo samo tistih, ki resno ovirajo pešce ali promet, ampak vse povrsti, ki nimajo belega kvadratka okol sebe. :roll:

Enako sem jaz kasiral na Postojnski (vzporedna s Tržaško, za Volto) 20k, tako kot vsi, ki so parkirali na pol na cesti na pol na plocniku na strani pri Trzaski. Samo a ni čudno, da je ta ulica _vsak_ delovni dan enako zaparkirana v celotni dolžini in kot, da ni očitno da parkrnih mest tam okoli na veliko primankuje. S kom je v tem primeru kaj narobe res ne vem. Z več kot 20imi vozniki, ki so vsi parkirali na enak način, ali redarjem, ki mora izpolniti dnevno normo in jo je lažje izpolniti na eni ulici, kot da bi šel opozarjat tiste, ki so res narobe parkirani. Pešci pa po zakonu potrebujejo 1.6m širok pločnik - očitno mora bit dovolj prostora, da gredo lahko trije invalidi z vozički vštric - mislim, da je 80 cm povsem zadosti.

Pa če bi šel ta denar vsaj v kakšna cenejša parkirišča, se ne bi pritoževal zaradi plačila, samo bo sigurno šel za druge butaste reči. Ura parkiranja na najbližjem parikirišču pa stane 200 sit, kar je preračunano na moj urnik parkiranja 30h na teden, cez 25k na mesec.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso To nov 15, 2005 9:28 pm

Bor je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Tale temo bo spet zelo pogloblena :roll:
Na jetra mi gre ta idiotska redarska služba, ker prasice kasirajo 20k za napačno parkiranje kljubtemu da ne oviraš NIKOGAR in isto kazen dobijo tisti, ki zaparkirajo cel vozni pas na križišču z dunajsko(če sploh dobijo kazen).večina ljudi pusti svoj avto tam kjer sicer ni dovoljeno ampak nikogar ne ovira.in če so ti prostori recimo ob cesti se hitro nabere 20-15 avtomobilov in redarski jastrebi so v trenutku na delu in pokasirajo recimo 400 jurjev na 100 metrih ceste.še sprehodit se jim ni treba.od kdaj je kazen 20 jurjev pa ne vem.to je že kar spodobna kršitev hitrostne omejitve :evil: j**eš tako sorazmernost :x

Pri zupančičevi jami zraven unga pokopališča ( a je mirje al neki takega) je en peščen kjer plačaš 300 sit /dan sam morš rečt da si zaposlen v Ž.jami. Mat tam parkira dnevno pa da 300 sit.

Vem katerega misliš,ampak tam je že zelo zgodaj vse ful.sej mi ni panike, če imam fax ob 8ih.lepo grem tja parkirat plačam tiste pare in pustim avto tam.kasneje je pa težko dobit tam kej frej.ok sej med bloki v župančičevi se zmeraj najde kakšen plac, ampak mi je malo zoprno tam puščat zaradi stanovalcev.sranje je to kakor mate pravi da redarji pridejo na eno mesto kjer je veliko ljudi, ki sicer napačno parkirajo ampak nikogar ne ovirajo in začnejo polnit mestni proračun z mojim denarjem, ki gre za kakšen mobitel od Slaka ali pa Danice.Na vilharjevi so vsak dan isto parkirani in vsak dan so zdej listki gor.Lepijo jih pa nekako med 9-12.malo naprej tam kjer je podhod na železniški pa dostikrat stoji policija in piše listke tistim, ki so tam parkirali.neumnost
Povejte mi tudi kje je logika da je kazen za tako parkiranje enaka kazni za parkiranje na invalidskih prostorih.Mah brezveze.Jutri bom šel plačat tisto polovico in si prihranu nadaljnje drekanje

:evil:

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Sr nov 16, 2005 10:49 am

Moje mnenje je, da je plačevanje "readarskih" kazni največji idiotizem in ga lepo odsvetujem vsakomur - sploh pa brezposelnim ali pa študentom (takim pač, ki se jim ne morejo "obesit" na plačo)!
Poznam veliko ljudi, ki dobivajo "pozdravčke za brisalcem" večkrat mesečno, pa do sedaj niso plačali še niti ene kazni!!? Samo pritožiti se je potrebno na plačilni nalog (ki ga dobiš po pošti) in imaš zeloo velike možnosti, da tvoj plačilni nalog ne bo nikoli prišel na vrsto pri sodniku za prekrške, možno je celo, da se vrli redarji z njim sploh ne bodo ubadali, saj je pri nas še vedno preveč naivnežev, ki take kazni pač plačujejo.
Tudi sam nikoli ne kupim parkirnega listka za parkiranje v centru, ker se mi pač zdi to nepotrebno! Če dobim obvestilo "bebcev s srednjo šolo v rdečih uniformah" pač napišem "zahtevo za sodno varstvo" v dolžini 2-3 stavkov in to je to!
Če koga zanima še kaj več, naj mi piše na ZS!

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Sr nov 16, 2005 11:15 am

Hja ne vem če se splača preprosto ignorirat take pozdravčke, ker sm tud jst dobil pred letom in pol obvestilo redarstva, pa sm pred kratkim dobil iz davčne obvestilo da mi bodo trgali in da bom moral kriti še sodne stroške, najbolj se splača takoj plačati pa maš mir!!!

lp Jure :twisted:
HONDA accord 2.0 VTEC

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr nov 16, 2005 11:18 am

chino je napisal/-a:Moje mnenje je, da je plačevanje "readarskih" kazni največji idiotizem in ga lepo odsvetujem vsakomur - sploh pa brezposelnim ali pa študentom (takim pač, ki se jim ne morejo "obesit" na plačo)!

obesjo se ti ko dobiš plačo, oziroma ko maš dnar na računu, tud čez 10 let, ker te terja davkarija in ne redarstvo

ostalga pa ne bom komentiru, sam povedu bi da se je zastaralni rok podvojil in da so velik primerou opustil, zato da bi lahko nove reševal hitreje...
podpis
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov