Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

nesreča...

Napisal/-a enrique Sr jan 18, 2006 4:35 pm

Imam izkušnjo...in sicer model pred mano je mel kljuko na kombiju in mi je čist odbijač uničl ker sm z minimalno hitrostjo v njega prpelu, kdo je zdej kriv?Hvala za odg.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr jan 18, 2006 4:37 pm

Jah, ti. :? Pač si se mu zaletel v rit... če ne bi blo kljuke, bi se pa kam drugam.

Edino če nima kljuke homologirane, ga bi pa mogoče lohk zaje***. ;) Ampak bodi fer, pa priznaj, da si kriv.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr jan 18, 2006 4:40 pm

Za moje pojme si kriv v vsakem primeru ti! Varnostna razdalja. Glede kljuke pa ,ce je tista ,ki se dol vzame ,lahko pac dobi kasno kazen ker je ni odmontiral, al pa ce ni homologirana , to pa je tudi vse! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

Napisal/-a enrique Sr jan 18, 2006 4:48 pm

ok sm pozabu povedat, sm mel dost velko razdaljo sam on se je zaletu v avto pred njim...ne vem a to igra kakšno vlogo?
Zadnjič spremenil enrique, dne Sr jan 18, 2006 4:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Sr jan 18, 2006 4:48 pm

Ja varnostna razdalja to je to...
Tko,da po mojem si lahko vesel,da si primu v kljuk,ker če bi bil brez kljuke bi pa njegov paraurt poškodoval...Potem bi pa lahko komplikacije nastale (kupon)...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr jan 18, 2006 4:51 pm

V vsakem primeru si kriv ti OK, pa če ima on gor našraufan kavč na avto! Premajhna varnostna razdalja. Drugo je ali ima on to homologirano. Če nima, bo pač plačal kazen, če ste klicali policijo. Preprosto... :D

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Sr jan 18, 2006 4:55 pm

enrique je napisal/-a:ok sm pozabu povedat, sm mel dost velko razdaljo sam on se je zaletu v avto pred njim...ne vem a to igra kakšno vlogo?

ja kako ti je pa ratalo potem, če si mel dost razdalje? sneg, led??
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Sr jan 18, 2006 5:01 pm

kriv si ti, ker je bila premala varnostna razdalja... ne moreš se zgovarjat na sneg ali pa led al pa karkoli drugega. Za take primere, ko je spolzko bi voznik moral to upoštevati tudi pri varnostni razdalji.

Pa koliko vem je ta "varnostna razdalja" tudi samo približen reakcijski čas, ko tvoje oči zaznajo in pošljejo signal možganom, možgani pa signal nogi, da ta stopi po bremzi!!! Ni s tem mišljeno razdalja na kateri se bo avto ustavil, zato, ker se različni avti različno hitro ustavijo.

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

Napisal/-a enrique Sr jan 18, 2006 5:43 pm

oh škoda, a mogoče kdo zna na hitro poiskat prednji odbijač za renault clio RTletnik 94 bele barve, (meglenk ne rabim so ostale cele)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jan 18, 2006 5:49 pm

lol, veš kolk je takih cliotov na avto.netu :D :lol: :lol: si kr sam lepo najd :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Sr jan 18, 2006 6:05 pm

ja a on ne bo dobu kazni za kluko tud če ma homologirano se mislim da ne smeš kr z njo vozit ampak jo moraš imeti pospravljeno.......
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jan 18, 2006 6:06 pm

Prvo sožalje za nesrečo in za uničen odbijač upam,da čimprej popraviš nastalo škodo in da čimcenej prideš do delov.Ta post ni namenjen samo tebi ampak veliki večini tle gor ki odpirajo take teme v tem stilu.
Zj pa k temi
enrique je napisal/-a:ok sm pozabu povedat, sm mel dost velko razdaljo sam on se je zaletu v avto pred njim...ne vem a to igra kakšno vlogo?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislim a ste eni smešni ej a niste nikol izpita delali a ste ga mogoč kupili ti veš kaj pomeni varnostna razdalja to pomeni da četudi se vozilo pred teboj nenadoma ustavi zarad katerega koli vzroka se mu ti ne smeš zalete od zadaj saj moraš vožno prilagodit hitrosti in razmeram na cesti če si se mu zaletel od zadaj bodi vesel da maš sam ti uničen odbijač ker poznam primer ko se je kolega zaletel v vozilo pred njim in ga je tip tožil zaradi domnevne bolečine v vratu pa čeprav udarec ni bil močan ampak ko je kolega policaju razlagu da je vozilu pred njem pač čist brez veze ustavilo to policaja sploh ni zanimalo v avtošoli smo se učili kako računat varnostno razdaljo torej koliko metrov rabiš pri določeni hitrosti da se lahko ustaviš večina voznikov precenjuje svoje sposobnosti in misli da je njihov avto pač vsemogočem sam kljub vsem sistemom od ABS-a naprej pri 100km/h rabiš kr neki metrov da se ustaviš poleg tega pa je tuki prisoten še reakciski čas.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr jan 18, 2006 6:08 pm

fant... prvo se prepričaj kam daješ teme... to je za pravne nasvete... pa napiši drugič razumljivo, ker sem menda prebral prvo 3× tvoj post potem pa prvi odgovor, da mi je sploh postalo jasno kaj želiš vprašat...

premikam v pravne nasvete
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jan 18, 2006 6:09 pm

Glede vlečne kljuke pa sam to vozilo jo nebi smelo imeti gor ampak pospravljeno it on bo tuki dobil pač kazen za ta prekršek,če ste nesrečo prijavili
sam kljub vsemu si ti kriv zaradi neprimerne varnostne razdalje in pač škode ki je pri tem nastala

BTW.Upam da si iz te nesreče,kjer je sreči trpela samo pločevina kaj naučil in pač kaj koristnega izvlekel iz tega.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

Napisal/-a enrique Sr jan 18, 2006 6:58 pm

RegY je napisal/-a:fant... prvo se prepričaj kam daješ teme... to je za pravne nasvete... pa napiši drugič razumljivo, ker sem menda prebral prvo 3× tvoj post potem pa prvi odgovor, da mi je sploh postalo jasno kaj želiš vprašat...

premikam v pravne nasvete

ok no, sej nisem nič slabega mislil, samo vprašal sem.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 18, 2006 7:33 pm

Hmmm...torej si ti v tem primeru avtomatsko kriv? Ker če se je on spredaj pokno, se je dejasnko ustavil v trenutku(če bi se recimo zaletel v avtobus)
Kako je potem v primeru verižnega trčenja?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jan 18, 2006 7:54 pm

V primeru verižnega trčenja se men zdi da gre takole. Tist k se je tazadn zaletu, da kupon tistmu v katerga se je zaletu in se ta zgodba ponavla dokler ne pride do tistga avta k je prvi, se pravi tist avto, k ma sam zadn konc zbit, je na bolšem, kajti ne rab dajat kuponov. Upam da se nism zmotu.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr jan 18, 2006 8:00 pm

pr verižnem ponavad zadnje vozilo prleti v spredaj vozeča/stoječa in ta vozila se zarad unga k se je zaletu, zaletavajo drug v druzga
kriv je tist k je povzroču trčenje, se prav čist zadnje vozilo
vsa škoda se krije iz njegovga kupončka
podpis

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

Napisal/-a enrique Sr jan 18, 2006 10:13 pm

lublancan je napisal/-a:pr verižnem ponavad zadnje vozilo prleti v spredaj vozeča/stoječa in ta vozila se zarad unga k se je zaletu, zaletavajo drug v druzga

sam v mojem primeru je blo tako da se je najprej kombi zaletel potem pa še jaz.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr jan 18, 2006 10:20 pm

enrique je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:pr verižnem ponavad zadnje vozilo prleti v spredaj vozeča/stoječa in ta vozila se zarad unga k se je zaletu, zaletavajo drug v druzga

sam v mojem primeru je blo tako da se je najprej kombi zaletel potem pa še jaz.

vožnjo morš prilagodit razmeram na cesti pa met ustrezno varnostno razdaljo
to ti bojo policaji povedal

poglej mau bolho pa odpade, odbijač za cliota, sploh beu more bit strašno pocen tko da se ne sekiri
podpis
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov