Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
esem je napisal/-a:kaj pa, če serviser ne pristane na nobeno od teh dveh možnosti? Naj pustim avto njemu ali kaj? Obstajajo kakšni servisni inšpektorji oz koliko učinkoviti in hitri so?
milankregar je napisal/-a:esem je napisal/-a:kaj pa, če serviser ne pristane na nobeno od teh dveh možnosti? Naj pustim avto njemu ali kaj? Obstajajo kakšni servisni inšpektorji oz koliko učinkoviti in hitri so?
Odpelješ avto brez plačila. Mislim ej, preveč se bojite teh raznih nategatorskih podjetnikov. Se jih bojite zato, ker mislite da so razadi statuisa "pravne osebe" več vredne od vas in polne denarja? Bullshit ... kot potrošnik/stranka si bolj zaščiten, ti nategatorski podjetniki pa ponavadi v hudih finančnih škripcih, zato se tudi poskušajo posluževati takšnih nategancij.
Takšno izkušnjo sem jaz imel s servisom ene tiskarske naprave:
Nehala je risati, v glavnem nekaj narobe. Peljal sem na servis in rekel, da naj samo pogledajo kaj je narobe in me pred popravilom pokličejo, pa povedo koliko bo popravilo stalo. Seveda oni pokličejo in samo rečejo, da je popravljeno.![]()
Si mislim, OK -super, nič hudega ni bilo narobe, pridem tja in mi reče račun za 150.000sit, nova naprava (še boljša in kvalitetnejša od te moje 4 leta stare) pa je stala nekje 170-180.000sit. Zamenjali so vsega boga ...
Se nekaj prepiramo tam, nisem hotel plačati, pa se kolega zraven mene spomni, naj prvo preverimo če naprava sploh dela. Prej me sploh ni zanimalo, če dela ali ne, ker me je cena skoraj vrgla na rit. Da serviser napravo na mizo, kolega pa samo reče: "Milan, primi in nesi ...". Odnesla sva v avto in odpeljala brez plačila ... serviser me je potem še 1x klical in zahteval plačilo, pa sem mu povedal da mu plačal ne bom! Zmenila sva se, da samo pogleda, pa pove kaj je narobe, jaz pa mu plačam samo servisne ure, ne pa da budalo gre zamenjat elektroniko ...![]()
Bi se takrat tudi pošteno nategnil, če bi plačal ... ker je čez 2 meseca zadeva spet crknila.
bass je napisal/-a:Primer:
Človek, ki ima zaradi nesreče izmaličen obraz gre kot samoplačnik k plastičnemu kirurgu, da mu popravi nos in se dogovori za ceno 500.000sit. Kirurg pa med opreracijo poleg nosu pacientu naredi še kompletno rekonstrukcijo obraza, kar nanese skupnih 1.700.000sit. Operacija je sicer izvedena perfektno, a kaj, ko dogovora za tak obseg ni bilo, saj pacient nima toliko denarja......malce abstraktno, a vseeno zadane bistvo - to potem ni več posel, ampak izsiljevanje. To pa je nezakonito.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov