Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Gvava
Nov uporabnik

Olajševalne okoliščine??

Napisal/-a Gvava Po mar 13, 2006 3:23 pm

Pozdravljeni!
Sem nov na tej strani, ker do sedaj nisem imel težav s prometnimi prekrški in policisti, ampak vidim da je stran ful zanimiva, tko da vse pohvale vsem ki se trudite za to.

Zdej pa k mojmu problemu...

Danes zjutraj ob 3.30!!!! so me ustavli naši vrli policisti, ker sem prekoraču hitrost v naselju kjer je omejitev 50 km/h, peljal sem se pa 80 km/h. Zagrožena mi je kazen 60.000 SIT in pa 3 kazenske pike. sej nimam kej rečt, vozil sem prehitro in naredu prekršek. Zdej pa naprej... po pregovarjanju s policisti, mi je eden od policajev reku da lahko v roku 5 dni na njihovo policijsko postajo pošljem neke vrste pritožbo v kateri lahko naštejem olajševalne okoliščine, potem pa njihovi šefi določijo višino kazni. Zanima me kaj lahko napišem pod olajševalne okoliščine, pa če se to sploh splača pošiljat??? Sam sem mal razmišlju o tem, da ima avto ABS, potem da na cesti ob tej uri ni bilo žive duše, opravu sem tud alkotest in je pokazal 0.00, nikol do sedaj še nisem storu nobenga prekrška,... če ima kdo kakšen nasvet ali podobne izkušnje bom zelo vesel vseh odgovorov. Ker 60.000 in 3 pike res ni glih mala kazen za radar ob 3.30 zjutri ko na cesti skoraj ni prometa.

Hvala vsem že v naprej za odgovore! LP! Miha

Gvava
Nov uporabnik

Napisal/-a Gvava Po mar 13, 2006 3:29 pm

Še to bi vprašu...

A se mi splača it do odvetnika da mi on napiše to pritožbo al karkoli že?

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Po mar 13, 2006 3:50 pm

Gvava je napisal/-a:Še to bi vprašu...

A se mi splača it do odvetnika da mi on napiše to pritožbo al karkoli že?

Sej vse ql pa prav, nič druga ne znam pokomentirat kot tvoj ABS, v čem je finta? To je samo moje mnenje, raje ne piši noter ABSa ker boš neumno izpadel... Res je da bolj varno ustaviš vozilo, ampak v končni fazi ne gre zato.. Naselje kot naselje, predstavljaj si pešca ki ti skoči na cesto 5m pred tabo.. niti reversi od boeinga 747 ti ne pomagajo.

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Po mar 13, 2006 5:01 pm

Če ti mulc skoči 5m pred tabo na cesto je še 20km/h preveč.

Drugače pa lahko napišeč kakšna je bilaširina ceste, ABS lahko tudi napišeš (saj ne bo nobeden na tebe kazal kako si neumen, lahko ti samo pomaga), je bil v naselju pločnik, razsvetljava...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po mar 13, 2006 5:36 pm

glejte olajševalna okoliščina je, da je tvoja žena rojevala, da maš zadi napou mrtvega človeka in ga pelješ v bolnico

abs ni olajševalna okoliščina, niti tvoja kariera rally voznika, pnevmatike bridgestone....

kot olajševalna okoliščina je neka stvar zaradi katere je tvoj prekršek minimalen v primerjavi s posledicami, če tega ne bi storil
recimo reševanje življenja, preprečitev neseče (da potegneš ko vidš da te bo nekdo nasadu odzadi)...
podpis

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po mar 13, 2006 5:55 pm

olajševalna okoliščina ti je lahko npr da še nikoli nisi bil kaznjen pa že dolgo maš izpit. drugo ne vžge. baje so zadeve preko odvetnika drage... zastonj pa ti noben nebo delal.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po mar 13, 2006 5:59 pm

alexmazda je napisal/-a:olajševalna okoliščina ti je lahko npr da še nikoli nisi bil kaznjen pa že dolgo maš izpit. drugo ne vžge. baje so zadeve preko odvetnika drage... zastonj pa ti noben nebo delal.

to mau težko uveljaviš pri fiksni kazni
kadar pa je kazen v razponu, pa se nekaznovanost upošteva in potem dobiš nižjo kazen
podpis

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po mar 13, 2006 6:02 pm

jst tko pravim: če delaš sranje plačaj! pa sej otrok ti sicer nebi skočil pred avto ob pol 4 zjutraj, a včasih se dogajajo tudi bolj čudne stvari. pazi kako voziš, pa je!

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Po mar 13, 2006 8:32 pm

V petih dnevih se lahko zjasniš o dejstvih in okoliščinah, ki se bodo upoštevale v kasnejšem postopku (postopkih). Dejstva ki jih boš navedel kasneje kot v določenem roku, v nobenem izmed kasnejših postopkov ne bodo upoštevana!

Sicer ne vem natančno ali je za storjeni prekršek predpisana kazen v razponu, ampak policist ti je skor sigurno povedal najnižjo možno, ki jo lahko dobiš, tko da manj kot 60k ne pričakuj... Velik več pa tud ne...

Po moje se ti splača pošiljat zadevo, samo če se imaš v prihodnosti namen pritožit še na odločbo ki jo boš dobil iz Policije...
Slika

boby1
Nov uporabnik

Napisal/-a boby1 Pe mar 17, 2006 7:50 pm

morda ti bi upalilo, da ti je žena rojevala. drugače so pa tele izjave o koliščinah prekrška samo farsa, da se pač pokažejo kako je prijazna policija do nas državljanov.
jaz ne poznam nobenga, ki bi mu dali opomin.
jaz sem tud danes dobil domov položnice za radar, pa ti nobeno kesanje al pa nekaznovanost ne pomaga, oni pač kasirajo in ti očitajo prekršek, ki je bil navsezadnje steorjen.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe mar 17, 2006 8:14 pm

boby1 je napisal/-a:morda ti bi upalilo, da ti je žena rojevala. drugače so pa tele izjave o koliščinah prekrška samo farsa, da se pač pokažejo kako je prijazna policija do nas državljanov.
jaz sem tud danes dobil domov položnice za radar, pa ti nobeno kesanje al pa nekaznovanost ne pomaga, oni pač kasirajo in ti očitajo prekršek, ki je bil navsezadnje steorjen.

policaj ti pove da maš možnost za pritožbo zato ker je to njegova dolžnost

kar se tiče opomina-
oče ni bil prvezan- 1.5 leto nazaj- in ga je vstavu policaj- na križišču je zavijal levo- policaj pa je bil na desni na drugi strani- ko ga je videl je zapeljal naravnost- naredil prekršek, da je lahko vstavil
oče mu je povedal, da bi lahko odšel naprej (zavil levo) brez da bi mu ustavil- kao je bil fer
pa se je policaj nasmehnu pa mu reku, da nej se priveže in srečno

jst sm pa vozu po avtocesti pa skor prehitu policiski avto v civilu- vozil sm 160 zato sm prbremzu pa se postavu za njega- on je vozu cca 140-150
pa se vozm za njem pa kr naenkrat se postavi znak pa me ustavjo
pride policaj do mene pa mi reče za dokumente pa vpraša zakaj sm prbremzal, ker nismo šli prehitr
sm mu reku da smo šli več kot 130km/h
pa je reku nej naslednič raj pelm mim

tko da kljub kar nekaj plačanim kaznim mamo tud pozitivne izkušnje s policaji
(čeprov jih kljub temu ne srečujem rad- ker me v 80% to košta :P )
lp

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Pe mar 17, 2006 8:18 pm

boby1 je napisal/-a:morda ti bi upalilo, da ti je žena rojevala. drugače so pa tele izjave o koliščinah prekrška samo farsa, da se pač pokažejo kako je prijazna policija do nas državljanov.

Sej ni vse tako crnobelo. Poznam kup ljudi, ki so jim dali samo opomin. Je pa res, da so zenskega spola in atraktivnega izgleda :D
GTi rocks?!

boby1
Nov uporabnik

Napisal/-a boby1 Pe mar 17, 2006 8:53 pm

no to so opomini na samih mestih, drugače pa je, če gre enkrat zadeva naprej v obravnavo.
saj tak se da marsikaj zmenit, samo odvisno na kakega policaja naletiš.
jaz sem tud po AC čez dvesto letel, pa sem samo pribremzal na 160, toliko da sem šel "normalno" mimo, potem pa nazaj po gasu. saj mi niso nič mogli, ker so bili s službenim avtom in ti ne morejo dokazat hitrosti, pa četud bi šli za mano

atahalajc
Nov uporabnik

Napisal/-a atahalajc Po mar 20, 2006 10:32 am

Lp,
no sam sem ravno tako dobil med vikendom kazen zaradi prehitre voznje. Omejitev je 50, sam sem vozil 70. Dobil sem kazen 30k + stroski postopka ter 3 kazenske tocke, ce se ne motim (no v glavnem sploh ni vazno). Zanima pa me sledece, ker kakor se mi dozdeva z raznimi pritozbami ne bom prisel dalec, kako pa napisem "prosnjo", da mi omogocijo odplacilo kazni na obroke oz. zmanjsanje kazni, ker sem student ter ravno tako je to moj sploh prvi prekrsek na cesti, imam pa izpit ze 6 leto.

Hvala za pomoc

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Po mar 20, 2006 11:49 am

Tole na obroke se da brez problema zmenit!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 20, 2006 12:18 pm

jaz tudi mislim da ne bi smel bit problem za obroke, čeprav je mišljeno da bi to napisal na tisto izjavo kjer se izjasniš o okoliščinah-tako mi je rekel en policist.
litr bencina, litr olja ;)

atahalajc
Nov uporabnik

Napisal/-a atahalajc Po mar 20, 2006 9:30 pm

Lp,
pa mi zna kdo bolj podrobno tole razlozit, kako napisati oz. napisem jaz pritozbo oz. kaj naj napisem, da mi bodo dali kazen na obroke, ali je naj kar poklicem tja in se zmenim z njimi?

hvala za pomoc

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po mar 20, 2006 9:39 pm

Pritožba se že nekaj časa imenuje ZAHTEVA ZA PRAVNO VARSTVO, o tem pa imaš kar par tem pod to rubriko, če si malo prebereš boš brez težav napisal zadevo.

Po telefonu ne boš nič dosegel, pravne zadeve se urejajo pisno in sicer s priporočeno pošto.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To mar 21, 2006 11:01 am

bass je napisal/-a:Pritožba se že nekaj časa imenuje ZAHTEVA ZA PRAVNO VARSTVO, o tem pa imaš kar par tem pod to rubriko, če si malo prebereš boš brez težav napisal zadevo.

Po telefonu ne boš nič dosegel, pravne zadeve se urejajo pisno in sicer s priporočeno pošto.

Ne poslusaj prevec policajev ker bos napacno informiran. SODNO VARSTVO oz pravno varstvo NI ENAKO KOT PRITOZBA NA IZDANO KAZEN!

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To mar 21, 2006 11:32 am

bass je napisal/-a:Pritožba se že nekaj časa imenuje ZAHTEVA ZA PRAVNO VARSTVO, o tem pa imaš kar par tem pod to rubriko, če si malo prebereš boš brez težav napisal zadevo.

Morte pa se zavedat nekaj:
vsaka prošnja ali pritožba, ki zahteva svojo obravnavo ali proučevanje, vas bo stala dodatnih 10K SIT.

Primer:
domov dobiš odločbo o prekršku, zraven pa položnico za npr. 100K SIT. Pritožiš se, pritožbi ne ugodijo. Spet dobiš položnico za 100K SIT + 10K SIT za stroške potopka. Zdaj te kazen košta že 110K SIT.

Pol pošlješ prošnjo, da bi plačal na obroke. Prošnji ugodijo. Dobiš položnice za obročno plačevanje kazni 100 tisočakov + še eno položnico za 10K SIT za stroške obravnave. Torej skupni stroški zdaj znašajo že 120K SIT.

Zato pred ugovori temeljito premislite, kakšne možnosti za zmago imate, ker vas vsak ugovor dodatno košta, če ne uspete dokazati, da niste krivi.

Kot olajševalne okoliščine pa lahko navedeš kar so že prej napisali: ženini popadki, vožnja poškodovanca na urgenco ipd. Mogoče bi vžgalo tudi to, da bi navedel, da si vozil hitreje ker je bila popolnoma prazna in pregledna cesta, da se je od daleč videlo, da ni nikjer žive duše ker je bila noč, na cesti nobenega avta, da je bila cesta osvetljena, urejen pločnik za pešce, če je seveda bil ipd. Zmogljivosti vozila in svoje sposobnosti ne moreš imeti za olajševalne okoliščine.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov