Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

pimi1
Nov uporabnik

Nasvet po prometni nesreči

Napisal/-a pimi1 To mar 28, 2006 8:06 pm

Kolega je imel prometno nesrečo; na cesti kjer je omejitev 50km/h je peljal cca.80km/h. Nenadoma mu je s poljske poti na cesto zapeljal moped. Posledice so bile jasne moped na haubi, mopedist na tleh, avto razbit. Mopedistu ni bilo nič. Po ogledu policistov, so dali predlog k sodniku za prekrške, kjer mu pa sedaj grozi odvzem vozniškega dovoljenja. kakšne možnosti so da bi se temu izognil saj mu je edini poklic, ki ga opravlja voznik kamiona. Kakšni nasveti ali predlogi, hvala.

PS:TISTI KI MISLITE SAMO KRITIZIRAT BODITE RAJE NEPISMENI

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To mar 28, 2006 8:13 pm

V najboljšem primeru bo razglašen za sokrivega. On zaradi neupoštevanja omejitve hitrosti, mopedist pa zaradi izseljenja prednsti. Tako da bi mogočer lahko kaj v tej smeri naredil. Naj si vzame dobrega odvetnika in naj probata omilit kazen v smeri da je njiegovo preživetje odvisno od izpita ker je poklicni voznik.
Slika

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi To mar 28, 2006 9:32 pm

stench je napisal/-a:V najboljšem primeru bo razglašen za sokrivega. On zaradi neupoštevanja omejitve hitrosti, mopedist pa zaradi izseljenja prednsti. Tako da bi mogočer lahko kaj v tej smeri naredil. Naj si vzame dobrega odvetnika in naj probata omilit kazen v smeri da je njiegovo preživetje odvisno od izpita ker je poklicni voznik.

Najbolje da pokličeš odvetniško pisarno ČEFERIN.
Mislim, da bi ti ta človek znal pomagat.
Boris

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex To mar 28, 2006 9:49 pm

Ali je on sam rekel da je vozil 80km/h ali je to ugotovila policija? Če je rekel sam potem je že tukaj nardil napako. To razjasni pa ti bomo lahko kaj pomagali!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 28, 2006 9:49 pm

Dejstvo je, da se bo mogu pr kakšnemu odvetniku mal skeširat, če bo hotu obdržat izpit. good luck
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K To mar 28, 2006 9:53 pm

Kaj je blo to blizu mb na dravskem dvoru?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To mar 28, 2006 9:59 pm

Kaksn je pa vzrok za odvzem vozniske? Sej ce 30 prevec peles je "samo" 60.000 SIT pa 3 točke. Moj fotr je mel podobn primer..se je en v njega zaletu (un je prisel iz dvorisca na cesto), fotr pa je prevozu stop znak (se je prej prepričal da je cesta prazna, unga pa ni mogu videt da prihaja iz dvorisca). No, fotr je placu kazen za neupostevanje znaka stop, kriv je bil pa tisti ki je prisel iz dvorisca na cesto...

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 To mar 28, 2006 10:10 pm

O, pišuka, prehitro je vozil in zbil mopedista... Hvaležen naj bo, da nima koga na vesti, ne pa da zdaj oba drkata folk tle gor kolk kazni bo dobu :roll: :?

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex To mar 28, 2006 10:12 pm

tony1! Si prebral PS pri prvem postu? :)

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To mar 28, 2006 10:39 pm

Pred 5-imi leti sem imel podoben primer, ko mi je tovornjak izsilil prednost. Omejitev 50 km/h, jaz 80 km/h. Zavorne poti ni bilo, sem samo rekel, da sem vozil 50 km/h in je bila zadeva rešena v trenutku. Seveda sem na koncu koncev še nekaj zaslužil.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

pimi1
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi1 Sr mar 29, 2006 6:22 pm

Najlepša hvala za odgovore, hitrost zo izračunali policaji....a ni bilo enkrat nekaj govora da če je tvoj poklic, ki ga opravljaš poklicni voznik naj nebi vzeli vozniškega dovoljenja, ker bi s tem ogrozili tvoje delovno mesto in vir preživetja.
Aja, posebej se moram zahvalat za odgovor uporabnika TONY1, upam da ne boš nikoli v kakšni drugačni ali enaki situaciji, takrat se spomni na tvoj odgovor.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr mar 29, 2006 6:26 pm

moj nasvet: tako dolgo naj piše pritožbe, da bo zadeva zastarala... pa k sodniku naj ne hodi. ne bojo ga prisilno privedli, verjemi mi! naj pove da mu termini pač ne ustrezajo, jih bojo prestavljali 2 leti in bo zadeva končana

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr mar 29, 2006 7:21 pm

alexmazda je napisal/-a:moj nasvet: tako dolgo naj piše pritožbe, da bo zadeva zastarala... pa k sodniku naj ne hodi. ne bojo ga prisilno privedli, verjemi mi! naj pove da mu termini pač ne ustrezajo, jih bojo prestavljali 2 leti in bo zadeva končana

ja seveda, pol pa svizec zavije čokolado v folijo :roll:

sam res, kake ti danes pokaš po forumu... :?
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe mar 31, 2006 1:37 pm

če mene prašaš bi mogu dobit samo kazen za prehitro vožnjo v višini 60 tisoč sit če je mopedist zapeljal iz neprednostne na prednostno je pa sam kriv da se ni prepričal prej ne vem sicer kakšna je bila dejanska situacija al je pripeljal iz nepreglednega ovinka,... sam imam tud podoben prioblem se vleče že nekaj let imel sem prometno nesrečo in sem pripeljal po prednostni un k se ja vame zaletu pa iz parkirišča in pol so pametni policisti men napisal kazen da sem jaz kriv ker sem v križišču enakovrednih cest ??? (WTF kako je lahko križišče enakovrednih cest če so pa znaki ???) u bistu na to idejo so prišli ker na parkirišču ni znaka stop in po tej logiki ima un k pride iz gostilne prednost pred drugimi :?: u glavnm kreteni od kretenov :!: :!:
....

danny
Novinec

Napisal/-a danny Pe mar 31, 2006 2:28 pm

Po moje, se tudi nima za izpit kaj bat... Je pač vozil prehitro... in za to lahko odgovarja.... vsekakor ne z odvzemom vozniškega dovoljenja. Saj ni povzročil hude telesne poškodbe. Mislim da reševanje stvari z odvetnikom ni slab predlog.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe mar 31, 2006 6:57 pm

danny je napisal/-a:Po moje, se tudi nima za izpit kaj bat... Je pač vozil prehitro... in za to lahko odgovarja.... vsekakor ne z odvzemom vozniškega dovoljenja. Saj ni povzročil hude telesne poškodbe. Mislim da reševanje stvari z odvetnikom ni slab predlog.

ja..ispit zlo dvomim da mu gre! ker motoristu kot je rekel ni nič!
torej ispit verjetno nebo sel!! edino kar je kot so napisal! verjetno bo mogu palcat in kazenske pike!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe mar 31, 2006 9:07 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:če mene prašaš bi mogu dobit samo kazen za prehitro vožnjo v višini 60 tisoč sit če je mopedist zapeljal iz neprednostne na prednostno je pa sam kriv da se ni prepričal prej ne vem sicer kakšna je bila dejanska situacija al je pripeljal iz nepreglednega ovinka,... sam imam tud podoben prioblem se vleče že nekaj let imel sem prometno nesrečo in sem pripeljal po prednostni un k se ja vame zaletu pa iz parkirišča in pol so pametni policisti men napisal kazen da sem jaz kriv ker sem v križišču enakovrednih cest ??? (WTF kako je lahko križišče enakovrednih cest če so pa znaki ???) u bistu na to idejo so prišli ker na parkirišču ni znaka stop in po tej logiki ima un k pride iz gostilne prednost pred drugimi :?: u glavnm kreteni od kretenov :!: :!:

Bi blo pametno poslikat križišče z vseh koncev, kje in kakšni sploh so znaki(in to takrat, ne zdaj ko so jih morda že postavli). Če oni dejansko ni imel nobenega znaka, potem je lahko vozil tako, kot da je na enakovredni cesti...kreteni od kretenov so kvečjemu tisti ki so znake pozabl postavt :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 Po avg 21, 2006 11:58 am

jz bi tud uprašu kako kazn lahko dobim pa kaku je z izpitam kukr sm meu prometno nesrečo prejšnji petek naredilo se je naslednje na cesti sem hotel polkrožno obrnit pri tem sem spregledal avto ki se mi je zaletelo v desni bok

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 21, 2006 12:44 pm

mene pa zanima k men mi gre pa ful na falus k eni ne znate niti tok da bi razumel vas pisat pa vejce tut še vidl kukr niste pol pa da rabm eno uro da kva sploh hocte pošajnam

how the "f" did you ever pass the theory?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po avg 21, 2006 1:22 pm

pr teoriji je treba sam obkrožvat :P (za vozniško)

lp
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov