Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Prodaja avtomobila-nujno rabm pomoč

Napisal/-a Nisde To avg 01, 2006 10:57 am

V ponedeljek 31.7.2006 sem prodal avto drugemu lastniku in ker pač overitev pogodbe ni bila mogoča mi je on pač plačal za avto, pustu osebno izkaznico in reku da pride jutri(se pravi danes) da narediva prepis. Seveda ga danes ni bilo pa telefon ma tud izkloplen. Avto je odpeljal, prometno ima on jst pa sam njegovo osebno. Kaj mi zdej preostane da naredim in kakšne so lahko posledice (avto gre po vsej vrjetnosti v bosno :evil: )? A lah sploh kj nardim al sam čakam do konca zavarovanja ki poteče 10.11.2006 in a lahko pol sploh odjavim avto glede na to da nimam tablic? Djte mi prosm pomagat vsi k kj veste glede tega k sm res u p***i in ne vem kaj naj nardim! Kakršna kol alternativa, tud če je mal mim zakona mi prosm povejte kaj bi se dal nardit!
Hvala vsem!
Lp.

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover To avg 01, 2006 11:01 am

Hah, ena od možnosti je prijava kraje vozila ;)

Podobne teme so že bile na tem forumu, ampak folk, to se dogaja že nevem koliko let, dajte se navadit NIKOLI, ampak NIKOLI dajat avta človeku, dokler je pravno formalno avto vaš. V tem primeru denar NI vse. Verjetno veste, da človek sedaj lahko nekoga denimo povozi do smrti in zbeži - potem pa dokazujte, da v avtu niste bili vi... :roll:
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Napisal/-a Nisde To avg 01, 2006 11:14 am

Ja pravjo da po toči zvoniti je prepozni! Največji hec je da sm si reku da tega nam nkol naredu, pa sm! Sicer mi preostane da grem do njega domov sam kaj bom pa s tem naredu je pa tud drugo! Po eni strani sm jezn na občino in na notarje za njihov nehuman urnik dela, ker če hočeš avto prodat morš že praktično dopust uzet da poštimaš use v zgodnjih jutranjih urah. A ma kdo kkšn predlog kaj naj nardim ker to da sm zaj**u že vem. Bom mal okol pobrsku sam sm tok živčn da bi najraj poisku unga pa mu čreva vn izčupu!(nase sm pa tud jezn k ps).

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover To avg 01, 2006 11:33 am

Dejansko čimprej prijavi krajo - pomojem. Fajn bi blo prijavt sicer samo krajo tablic in dokumentov, ampak potem načelno policija hoče avto vidt - vsaj ko sem jaz prijavljal krajo tablic, je bilo tako...Jaz bi pomojem klical kapse in rekel "alo, ukradl so mi avto z dokumenti v senčniku". Nardijo zapisnik in gotovo, keš pa itak imaš.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To avg 01, 2006 11:35 am

Hmm Probaj ga nekako kontaktirat in ga upozori, da boš prijavil krajo vozila. Potem pa pojdi na policijo in jim razloži zadevo.

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover To avg 01, 2006 11:45 am

Bor je napisal/-a:Hmm Probaj ga nekako kontaktirat in ga upozori, da boš prijavil krajo vozila. Potem pa pojdi na policijo in jim razloži zadevo.

Mislim da je tudi on v prekršku, glede na to, da je nekomu dal vozilo, brez pooblastila in prenosa lastništva. Tako kot je fora, če maš recimo od kolega avto, se furaš brez pooblastila - če reče kolega, da ti je avto dal, sta v prekršku oba, če rečeš, da si ga vzel brez vednosti, le ti kot voznik...Glede na to jaz pomojem ne bi šel razlagat policiji detajlov...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To avg 01, 2006 1:07 pm

Čist možno. Sam kaj je recimo kazen 10- 20k Sit ( več pomoje že skor ni) proti optožnici, da si nekoga povozu al pa da je tvoje vozilo sodelovalo pri ropu al pa kaj podobnega. Še vedno boljš, da kazen dobi. :)

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi To avg 01, 2006 1:14 pm

Prepisa - overovitve kupoprodajne pogodbe ne moreš narediti, če nimaš prometne. Jaz bi na tvojem mestu prijavil zaradi suma storitve goljufijo. ker kraje ne moreš prijaviti, saj ti je plačal za avto, ter lahko ga prijaviš zaradi dela na črno. Prijavi ga na policiji, obrazloži kaj je bilo in oni bodo ukrepali naprej, delo na črno pa na inšpektoratu za delo.
Glede tega, da pa mu ni napisal pooblastila, pa velja ustni dogovor isto kot pogodba, ker se je dogovoril, da bo vozilo shranjeno pri novem kupcu, do dokončnega prepisa.
DZANZI

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To avg 01, 2006 2:30 pm

Če maš kupoprodajno napisano je ok(uno modro al pa saj gor šasija pa tip motorja in si zmagu), če ne je :twisted:

Drugač sem pa sam kr dostkart avto pustil kupcu (prometno)ne da bi naredu prepis a vedel sem da je tveganje...kljub temu sem drug dan naredil prepis ter overitev da sem se izognil komlikacij....Sej drugač sem pa mel podatke o kupcu, kje živi itd. ne pa mobija.

Ali imaš podatke njegove ?
Ime, priimek, naslov.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Napisal/-a Nisde Sr avg 02, 2006 6:15 pm

Lepa hvala usem za pomoč. Sicer je pa sedaj vse u redu, pač sem napačno ocenil človeka in smo danes use uredili (res da sem mogu it u velenje ampak to mi je biu še najmanjši problem). Sicer ste pa dali konkretne odgovore in to mi je zlo ušeč. Na policijo sem šou in jim razložu zadevo pa so rekli "sam si si kriv" (v smislu ker i**** si) in da naj ga pač sam poiščem in sam uredim torej nobenega korektnega odnosa in koristnega nasveta s strani "POLICIJE". Vem da sem sam zafuru ampak se mi je čudn zdel da če bi me že mislu napet za registrecijo zakaj bi mi dal svojo osebno (sm jo preveru poleg potnega lista in je use klapal tko k mora) poleg tega da je dau za avto 25k pa samo 3 mesece do konca registracije. No in dans me je poklicu in sva use uredila sam sm pa na usakem koraku meu probleme tko da se je izšlo glih za glih. Naslednjič pa ko bom prodajal avto bom kupcu rekel da si ga pride lahko ogledat samo takrat ko občina in use ostalo dela da se use uredi na enem mestu v moji prisotnosti, če pa bo že hotu pridt pogledat avto pa če se ne uredi prepis pa zavarovanje avta ne dobi. To se mi zdi najbolj smiselno in najbolj pametno. In tko k je GTA lover reku tistih 25kza avto ni nič v primerjavi s tem kakšne pizdarije bi lah meu zarad tega. Ampak ta avto k ga mam zdj zih nam prodaju najmanj ene 6 let tko da za naslednjič pač vem kako in kaj. Sam glupo je pa k pa pride en res pošten človk pa zarad takih pizdarij čaka na avto in si pol misl "lej k mi ne zaupa" sam tko pač je. Po uradni poti al pa nič. Hvala usem za pomoč pa upimo da bo tega čedalje manj.
Lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr avg 02, 2006 6:21 pm

Ne vem zakaj vsi colate denarce in davek državi, ko pa je miljon firm, ki se ukvarjajo s prepisi vozila za par jurijev. Jaz sem prepis uredil po telefonu, človek mi je pripravil vso dokumentacijo, prišel sem jo iskat, plačal 6k in konec debate. Potem sem šel s kupcem zavarovat avto in to je to. End of story.
Ne pa notarji pa občina pa blablabla. Škoda cajta in živcev.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr avg 02, 2006 6:40 pm

Se nebi moral bolj strinjati z bass-om. Kaj je bolj naizi, dat pogledat avto kupcu, se peljat na testno, pa ce mu je vsec se zapeljat skupaj do ene firme z rabljenimi avti (sej jih je ko dreka), pa tak lepo prepis naredit, das ful manj denarja, vse uredis na enem mestu, vse kul.. Razen ce mas fetis letat po upravni enoti, pa obcini, pa notar..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Napisal/-a Nisde Sr avg 02, 2006 7:12 pm

Kaj pa overovitev pogodbe na občini (255 Sit ni ne vem kakšen strošek) ali pa pri notarju (4000 sit pa se mi že zdi nateg)? Nisem še slišu da se da brez tega to uredit in tud tm k urejajo prepise in zavarovanja in use so rekl da se ne da nč narest! Kaj na pol nardim? Pokličem čudežno trnujlčico ki mi bo uverla pogodbo da lahko steče prepis in zavarovanje dalje? Sorry če sm se zmotu in obstaja drug način za katerega ne vem sam tud tm k se s tem ukvarjajo ceu življene mi niso mogl pomagat! Aja, za prepis sem pa dal 2400 Sit + 255 Sit za overovitev tko da na boste misll da sm zmetu 3.564.684.643,1 Sit za en ušiv prepis. Imamo pa v Domžalah recimo EURO AVTO kjer tud urejajo te zadeve (PRODAJA RABLJENIH VOZIL IN PREPISI) pa k sm jst kupvou drug avto smo mogl počakat na overjeno pogodbo ker brez overovitve je baje nična to mi pa žou nč ne pomaga.
Lp

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr avg 02, 2006 7:22 pm

Upravne enote imajo 255 SIT. In kolikor vem so poleg notarjev edine pooblaščene za overjanje papirjev, ki se tičejo prenosa lastništva motornih vozil. Brez tega pa avta ne moreš registrirat, ker uradno ni tvoj...
Razni posredniki tudi brez lastnikovega podpisa ne smejo in ne morejo prodati npr komisijsko prodajanega vozila. V vsakem primeru je treba prenos lastništva oz. pogodbo o komisijski prodaji overiti. In razni EVRO AVTI ipd ne morejo brez dovoljenja (beri kupoprodajna pogodba ali pogodba o komisijski prodaji) nič.
LP
Martin

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Napisal/-a Nisde Sr avg 02, 2006 7:26 pm

martk je napisal/-a:Upravne enote imajo 255 SIT. In kolikor vem so poleg notarjev edine pooblaščene za overjanje papirjev, ki se tičejo prenosa lastništva motornih vozil. Brez tega pa avta ne moreš registrirat, ker uradno ni tvoj...
Razni posredniki tudi brez lastnikovega podpisa ne smejo in ne morejo prodati npr komisijsko prodajanega vozila. V vsakem primeru je treba prenos lastništva oz. pogodbo o komisijski prodaji overiti. In razni EVRO AVTI ipd ne morejo brez dovoljenja (beri kupoprodajna pogodba ali pogodba o komisijski prodaji) nič.
LP
Martin
;) :D

Končo en ki ve kako se stvarem streže! Bravo! Bass-Glede prepisa preko telefona pa to sm pa mal skeptičn če ti je pa ratal in to še brez overovitve mi pa kr dj številko da mi boš ti uredil use kar po telefonu!

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Sr avg 02, 2006 7:35 pm

Prijavi na policijo in razloži kako je do tega prišlo....
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Napisal/-a Nisde Sr avg 02, 2006 7:39 pm

Black Jack je napisal/-a:Prijavi na policijo in razloži kako je do tega prišlo....

Sm probu in so mi rekl da sm si sam kriv in da naj ga osebno poiščem sicer je pa sedaj urejeno (sm se gor razpisu kaj je blo potem).
Hvala useen.
Lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr avg 02, 2006 7:43 pm

Nisde je napisal/-a:Kaj pa overovitev pogodbe na občini (255 Sit ni ne vem kakšen strošek) ali pa pri notarju (4000 sit pa se mi že zdi nateg)? Nisem še slišu da se da brez tega to uredit in tud tm k urejajo prepise in zavarovanja in use so rekl da se ne da nč narest! Kaj na pol nardim? Pokličem čudežno trnujlčico ki mi bo uverla pogodbo da lahko steče prepis in zavarovanje dalje? Sorry če sm se zmotu in obstaja drug način za katerega ne vem sam tud tm k se s tem ukvarjajo ceu življene mi niso mogl pomagat! Aja, za prepis sem pa dal 2400 Sit + 255 Sit za overovitev tko da na boste misll da sm zmetu 3.564.684.643,1 Sit za en ušiv prepis. Imamo pa v Domžalah recimo EURO AVTO kjer tud urejajo te zadeve (PRODAJA RABLJENIH VOZIL IN PREPISI) pa k sm jst kupvou drug avto smo mogl počakat na overjeno pogodbo ker brez overovitve je baje nična to mi pa žou nč ne pomaga.
Lp

ko narediš prepis pri nekom, ki ma komisijsko prodajo, mora pogodbo overit PRODAJALEC
torej, tud če bi ti on nekam pobegnu, ti lahko še vedno pogodbo overiš in je avto njegou
res je treba še uredit formalnosti na občini oz tehničnih pregledih, kjer on sklene zavarovanje oz. ti odjaviš vozilo
podpis

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Napisal/-a Nisde Sr avg 02, 2006 7:50 pm

lublancan je napisal/-a:
Nisde je napisal/-a:Kaj pa overovitev pogodbe na občini (255 Sit ni ne vem kakšen strošek) ali pa pri notarju (4000 sit pa se mi že zdi nateg)? Nisem še slišu da se da brez tega to uredit in tud tm k urejajo prepise in zavarovanja in use so rekl da se ne da nč narest! Kaj na pol nardim? Pokličem čudežno trnujlčico ki mi bo uverla pogodbo da lahko steče prepis in zavarovanje dalje? Sorry če sm se zmotu in obstaja drug način za katerega ne vem sam tud tm k se s tem ukvarjajo ceu življene mi niso mogl pomagat! Aja, za prepis sem pa dal 2400 Sit + 255 Sit za overovitev tko da na boste misll da sm zmetu 3.564.684.643,1 Sit za en ušiv prepis. Imamo pa v Domžalah recimo EURO AVTO kjer tud urejajo te zadeve (PRODAJA RABLJENIH VOZIL IN PREPISI) pa k sm jst kupvou drug avto smo mogl počakat na overjeno pogodbo ker brez overovitve je baje nična to mi pa žou nč ne pomaga.
Lp

ko narediš prepis pri nekom, ki ma komisijsko prodajo, mora pogodbo overit PRODAJALEC
torej, tud če bi ti on nekam pobegnu, ti lahko še vedno pogodbo overiš in je avto njegou
res je treba še uredit formalnosti na občini oz tehničnih pregledih, kjer on sklene zavarovanje oz. ti odjaviš vozilo

Čisto res! Sam mene je skrbel da pač nau že čez noč kkšno pizdarijo naredu ker bi biu jst odgovoren za to oz. bi meu velik problemov z dokazovanjem da nism vozu jst ker bi prepis lahko urediu šele nasledn dan pa še en moj kolega je preveru njegov dosje in je po kartoteki "zelo priden" in me je sam zarad tega skrbel.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Sr avg 02, 2006 9:02 pm

Nisde je napisal/-a:Končo en ki ve kako se stvarem streže! Bravo! Bass-Glede prepisa preko telefona pa to sm pa mal skeptičn če ti je pa ratal in to še brez overovitve mi pa kr dj številko da mi boš ti uredil use kar po telefonu!

Seveda se da. Avto sem pregledal in se zmenu kdaj ga pridem iskat. Par dni prej sem prodajalca poklical in mu dal podatke. On je šel s podati lokalnemu prodajalcu avtomobilov in uredi prepis. Potem je odšel s kupoprodajno pogodbo na občino in jo overil oz je overil svoj podpis.
Čez par dni sem prišel po avto. Jz sem njemu odštel denar on pa meni izročil ključe in vse papirje. Sem samo odšel na zavarovalnico, naredil zavarovanje za preizkušnje in na tehničnih pregledih dvignu preizkušnje jih nabil na avto in se odpeljal. Čez 2 dni sem v domačem kraju šel na tehnične preglede in avto registriral ter zavaroval. Urejeno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov