Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

smuky
Novinec

nesreča

Napisal/-a smuky Sr dec 20, 2006 11:29 pm

pač stvar je bila takšna da je bil moj foter na autocesti na prehitevalnem pasu in za njim je vozu audi in pol ko se je hotel dat nazaj na desni pas je ruknu v audija ker se je pred njim dal na desni pas in tega moj foter ni opazu in sicer pol je tisti z audijem spizdu in prijavu mojega fotra....
zdaj me pa zanima če si kaj kriv če spizdiš s kraja nesreče in da nisi krivec nesreče??

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr dec 20, 2006 11:41 pm

... avtocesta!!!! prehitevalni pas je za prehitevanje, vozni pas pa je za vožnjo,... torej Audi ne sme prehitevat po desnem-voznem pasu, torej ga ne moreš ruknit... ata pa si naj malo D ogledalo naštela, ker zgleda da je nevaren voznik...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Sr dec 20, 2006 11:46 pm

Se strinjam :!:
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr dec 20, 2006 11:47 pm

moj foter je zelo dober šofer in njegove nesreče so zelo redke... ;)
mislim da me nisi razumel ker audi ga ni prehiteval po desnem pasu ampak je pač pred njim šel na vozni pas in moj foter tega ni opazu in zato ga je ruknu.. :?

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr dec 20, 2006 11:48 pm

DrMr je napisal/-a:... avtocesta!!!! prehitevalni pas je za prehitevanje, vozni pas pa je za vožnjo,... torej Audi ne sme prehitevat po desnem-voznem pasu, torej ga ne moreš ruknit... ata pa si naj malo D ogledalo naštela, ker zgleda da je nevaren voznik...

kot si reko prehitevalni pas je za prehitevanje in ne za tiste ki jih je strah prehitet šleparov in se vedno po levi vozijo.

v kratkem voznik audija je prijavil nezgodo prej, bil je prvi na desnem pasu, voznik more bit siguren pri zamenjavi špure da ne ogroza drugih, avdi ni mus da je prehiteval ampak se samo v mrtvem koti tvojega očeta peljal in pok.

jaz bi reko da bo kriv oče, lahko pa sporočis kak ze izide. če je voznik audija mel kakšno pričo kao v avti pa ste popušli

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas Sr dec 20, 2006 11:49 pm

smuky je napisal/-a:moj foter je zelo dober šofer in njegove nesreče so zelo redke... ;)
mislim da me nisi razumel ker audi ga ni prehiteval po desnem pasu ampak je pač pred njim šel na vozni pas in moj foter tega ni opazu in zato ga je ruknu.. :?

zakaj se nista na prvi priložnosti stavla in se pomenla o tem ??

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr dec 20, 2006 11:56 pm

mene zanima če si kaj kriv če pobegneš z nesreče kjub temu da nisi storilec??

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če dec 21, 2006 12:06 am

... zakaj pa si prepričan, da ata ni storilec!!! če ga je ata rukno bočno je storilec, če pa ga je Audi nabasal od zadaj, pa ni storilec... pa še eno na tisto kar si omenil, da je ata dober šofer... njegove nesreče (dve, tri,... na leto :?: ) so zelo redke :D ... dober šofer nima nesreč...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če dec 21, 2006 12:15 am

dober šofer nima nesreč...LOL... :bonk
noben človek ni prfekt in tudi najboljši mojstri za volanom grešijo pa ne samo to se tudi ubijejo...
tako da ne mi takšne biksat ker noben ni prfekt,brez napak... :roll: :roll:
in sploh kdo je reku da jaz mislim da on ni kriv mislim dej beri malo boljše moje poste...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 21, 2006 12:33 am

Bolj kot tvoje razburjanje (kaj pa je definicija dobrega šoferja - vsekakor ne to, kar si ti napisal - da ima redko nesreče?) bi pomagalo, če bolj natančno poveš, kako se je to sploh zgodilo. Tvoj oče je lahko kriv edino v primeru, če je na prehitevalnem pasu zmanjšal hitrost oz zaviral in tako dobil Audija na bok. Če je bil prej Audi za njim, sta samo dva scenarija - ali ta ali pa je Audi pospeševal/prehiteval. To. da je Audi klical policijo prvi, lahko kaže na to, da se je morda tudi s tem hotel oprati. Že ve zakaj.
lp

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas Če dec 21, 2006 12:33 am

glej tvoj foter je storilec ker je drugo vozilo spregledal, fertig.

mogoče je voznik audija ga čakal ali pa zapeljal na parking ker je mislim da bo tvoj oče tud. vsekakor je bil tolko pametn da si je zabelezu registersko.

sploh si pa nemrem predstavlat kak se 2 avta lahko butneta na tak nacim, kaj ga je samo štrajfno, potegno al kaj

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če dec 21, 2006 12:54 am

esem je napisal/-a:Bolj kot tvoje razburjanje (kaj pa je definicija dobrega šoferja - vsekakor ne to, kar si ti napisal - da ima redko nesreče?) bi pomagalo, če bolj natančno poveš, kako se je to sploh zgodilo. Tvoj oče je lahko kriv edino v primeru, če je na prehitevalnem pasu zmanjšal hitrost oz zaviral in tako dobil Audija na bok. Če je bil prej Audi za njim, sta samo dva scenarija - ali ta ali pa je Audi pospeševal/prehiteval. To. da je Audi klical policijo prvi, lahko kaže na to, da se je morda tudi s tem hotel oprati. Že ve zakaj.
lp

moj foter je zelo dober šofer in verjemi mi na besedo...
to če je zaviral ali ne nevem...
v glaunem audi je bil na prehitevalnem za njim in pol kar na enkrat mu je bil bočno na voznem pasu in moj foter je reku da ga ni opazu.je pa čisto možno da ga je imel na mrtvem kotu ker ko je pogledal v desno stransko ogledalo ga ni videl...
moj foter pravi da je delno tudi audi kriv ker nesreča je bila storjena in on je pobegnu s kraja nesreče....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 21, 2006 1:17 am

smuky je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Bolj kot tvoje razburjanje (kaj pa je definicija dobrega šoferja - vsekakor ne to, kar si ti napisal - da ima redko nesreče?) bi pomagalo, če bolj natančno poveš, kako se je to sploh zgodilo. Tvoj oče je lahko kriv edino v primeru, če je na prehitevalnem pasu zmanjšal hitrost oz zaviral in tako dobil Audija na bok. Če je bil prej Audi za njim, sta samo dva scenarija - ali ta ali pa je Audi pospeševal/prehiteval. To. da je Audi klical policijo prvi, lahko kaže na to, da se je morda tudi s tem hotel oprati. Že ve zakaj.
lp

moj foter je zelo dober šofer in verjemi mi na besedo...
to če je zaviral ali ne nevem...
v glaunem audi je bil na prehitevalnem za njim in pol kar na enkrat mu je bil bočno na voznem pasu in moj foter je reku da ga ni opazu.je pa čisto možno da ga je imel na mrtvem kotu ker ko je pogledal v desno stransko ogledalo ga ni videl...
moj foter pravi da je delno tudi audi kriv ker nesreča je bila storjena in on je pobegnu s kraja nesreče....

Ti si bil zraven - in če bi on zaviral, bi vedel. Tvoj fotr je prepočasi prehiteval oz se umaknil na vozni pas. In ga je šel Audi prehitevat po desni...Glavni uradni krivec je on, s počasnostjo (seveda, če je bila res) je k neumnemu dejanju pripomogel fotr. Kazen za prehtevanje po desni in pobeg Audiju, kazen za negledanje in posledično izsiljevanje fotru. Sporoči kasneje, kako se je rešilo vse skupaj.
PS - poškodbe avtov, ljudi? Kaj je bilo s prehitevanim? Ga lahko dobite za pričo?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če dec 21, 2006 1:42 am

ma za enkrat se še nič ne ve....
nesreča se je zgodila 7.12 in danes je dobil moj foter sporočilo da ga je tisti z audijem prijavu... :?
v avtu je bil sam.avto od mojega fotra nima nič škode.za audija pa ne ve ker je pobegnu.
sicer pol je šel na policijo ampak ko je vidu da nima nobene škode pač ni šel notri.
ja on upa da ima policija pred vhodom kamero tako da se to vidi pa tudi ena policajka
ga je vidla tako da bomo vidli kako se bo to končalo... 8)
krivda je od obeh.je pa čisto možno da je tisti z audijem spizdu ker je vedu da je stvar zajebal on ker je imel namen prehitevat po desni in mislim da je zato kar mastna kazen.
jaz upam da bo mojemu fotru uspelo dat vsaj delno krivdo na audija.
ko izvem ti sporočim... ;)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če dec 21, 2006 9:55 am

In kva ma to zveze z AVTO-MOTO ŠPORTOM?!?!?!?

In ja, tvoj fotr je najvrjetneje kriv za nesrečo ne glede na karkoli. Žal.
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas Če dec 21, 2006 10:42 am

kot sem ze zgoraj napisal se tudi z pugijom strinjam. spregledal je avto na desnem pasu, če mu je bil v mrtvem kotu torej ni prehiteval audi. Ti se lahko komot po desnem pasu pelješ isto hitro kot voznik na levi, lahko še malo hitrej.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če dec 21, 2006 11:29 am

mistervegas je napisal/-a:kot sem ze zgoraj napisal se tudi z pugijom strinjam. spregledal je avto na desnem pasu, če mu je bil v mrtvem kotu torej ni prehiteval audi. Ti se lahko komot po desnem pasu pelješ isto hitro kot voznik na levi, lahko še malo hitrej.

Daj ne klobasaj neumnosti. Po VOZNEM PASU NE SMEŠ PREHITEVAT!!! Idi k eni uri avtošole pa vprašaj kaj pomeni PREHITEVALNI pas in kaj VOZNI pas.

Problem ki ga tukaj vidim je da, tega dogodka niso prijavili policiji ampak ga je nasprotnik. Kdaj pa je nasprotnik podal prijavo na policijo ?
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če dec 21, 2006 12:51 pm

Samo zmraj bi pa vsi nekaj za nazaj reševali. To se takoj nardi.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Napisal/-a mistervegas Če dec 21, 2006 12:56 pm

tja pri nas še jih mnogo živi za luno. vsaj v nemčije je tak da te kriminalci nebojo vun potegnili če prehitiš kakšn avto po desnem pasu ,(če neje se glih 100km hitreje mimu pelaš pa prehitiš naslednih 10 avtov) zmerna vožnja komot po desnem pasu se peljas mimo, peljas svoj tempo mogoce 15km več in se ne pustiš ovirat od vozila na levem pasu. (vem iz lastnih izkušen) tudi če sed bos 250 peljal te nebojo stavli ampak te bojo prehiteli da vidiš da so hitrejši. Strica so enkrat pri 270 z motorjem prehiteli krimiči v starem saab 900 turbo

pri nas se zarad napačnih stvari brigajo to je tak standart

drugac pa je Samotar prav povedil. Od nesreče je minolo 2 tedna in puba se zaj zanima komaj. v takšnih primerjih je najbojše odvetnika.

škoda da ni pri nas 3 pasovnic
pri slovenskih voznikah precej na AC opazam da se vsi neke grejo in hočejo drugim pokazat kak se vozi. zanalašč se neje umaknejo in dosti krat zabremzajo ko se jim za ritjo voziš (razdalja ce 5m in ne majn). samo za take talente mam jaz extra lekcijo hahahahah. drugač pa 99% slovencov ne ve kako funkionira zadrga sistem in kako se v rondoji vozit. razlog zato je pre malo izkušen vidim to na lastni punci in folk se preceni

prehitevalni pas je za prehitevat, in ne za tiste ki se uplejo enkrat 130 pelat in mislijo da bojo poleteli. naredim ca 100.000 KM letno (to kaj jih eni tu v celem zivlenju ne naredijo, tudi zaradi kratke zivlenske dobe) lahko več lahko majn. vozim kak mi paše sporto hitro vendar ne ogrožam drugih in hitrejšim avtam dam platz preden si to zaželijo ker spremlam promet za menoj.

tak zdaj pa z hamrom po meni in mojo slovenščino
Zadnjič spremenil mistervegas, dne Če dec 21, 2006 1:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če dec 21, 2006 1:09 pm

smuky je napisal/-a:moj foter je zelo dober šofer in njegove nesreče so zelo redke... ;)

Samo vprasanje. Je mogoce tvoj fotr kamper ( ce ti je poznan izraz ). Ker lahko tistmu spredaj zmigas, blendas, trobis, v Acadu skiciras, narises, razlozis, mu das navodila,....pa bo se kar kampiral na prehitevalnem pasu, ceprav...povdarjam CEPRAV ima vozni pas frej in bi se lahko mirne duse umaknil. Preden bruhnes ven z najstniskim izpadom, sem samo napisal primer. Ker ne vem kako je bilo, to ve samo on in ti ce si bil zraven.
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov