Kupoval sem si rabljen avto in naletel na enega res dobro ohranjenega, brez prask, na motorju skoraj nic olja(mogoc bi bla dihtunga pokrova ventilov za zamenat), vzge s prve, v glavnem avto kot iz skatlice za svojo starost (93 letnik).
Problem je v tem, da naj bi avto imel malo cez 100 konjev, gre pa nikamor. Tega ob kupovanju nisem vedel, ker je tisti dan padal dez pa se prometa je bilo veliko in ravno dirkat nisem mogel. V glavnem, tip je garantiral, da z motorjem ni nic narobe in to je bil pripravljen tudi podpisati. Podpisala sva garancijo za en mesec, da pac z motor, tak kot je ob ogledu, ne sme imeti problemov.
No ker se mi je kasneje doma zdelo, da pa res malo premalo vlece, sem ga peljal do mehanika (opel serviserja k popravla opelne ze vrsto let) in se je spomnil tega avta s prve. Rekel je, da naj bi bilo nekaj narobe z glavno gredjo (nekaj naj bi blo pozveceno in senzor ne sprejema tko k je treba pa zato ne delata 3. in 4. cilinder tko k je treba. No tko prbilzn se spomnem

In sedaj moznost 1: 1100€ za novo glavno gred in delo.
2: naj bi se dalo nekaj zvrtati in na novo en stift postavit ampak za to se potrebuje orodje k se ga zelo tezko dobi, ce pa ze, bo pa zelo drago.
Zanima me, kaj lahko storim, glede na to, da sva podpisala na roko to garancijo, denar pa sem mu ze ves dal.
Ali naj se sprijaznim, da mi avto ne vlece tako kot je treba oz. ga prodam naprej?
lp AS_