Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Kazen za poškodovanje prometnega znaka?

Napisal/-a fare Ne jan 21, 2007 2:25 am

Lep pozdrav,
pri zdrsu z cestisca sem z avtom podrl prometni znak!
Pri izdelavi zapisnika mi je policist rekel da to gre k sodniku ipd...
Zanima me koliksna je kazen, oz tocke al kaj?
Mimogrede imam polni kasko in nisem nic pil kar je pokazal tudi alkotester!!!

hvala
Zadnjič spremenil fare, dne Ne jan 21, 2007 7:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 21, 2007 4:30 am

Temo premikam v pravne nasvete.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jan 21, 2007 10:48 am

Povzročitev prometne nesreče 40k + mesec prepovedi
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jan 21, 2007 11:14 am

AndrejD je napisal/-a:Povzročitev prometne nesreče 40k + mesec prepovedi

+ nov prometni znak
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jan 21, 2007 12:34 pm

Ma čaki, kaj zdej je za vsako nesrečo, ki jo povzročiš 40 jurju, al kaj, pa tud če samo oplazneš recimo avto na parkirišču, al kako je to mišljeno?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jan 21, 2007 12:56 pm

Cash je napisal/-a:Ma čaki, kaj zdej je za vsako nesrečo, ki jo povzročiš 40 jurju, al kaj, pa tud če samo oplazneš recimo avto na parkirišču, al kako je to mišljeno?

Tak bi naj bilo sosed me na parkingu "oplazil" pa plačal kazen za povzročitev prometne nesreče.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Ne jan 21, 2007 1:32 pm

V ZVCP-1 obstaja 234. člen, kjer je določena sankcija za povzročitev prometne nesreče.
Tako je prepisana globa najmanj 30.000 SIT in 3 KT. V primeru, da je prometna nesreče povzročena zaradi kršitve prometnega pravila oziroma določbe o hitrosti, varnostni razdalji, strani oziroma smeri vožnje, prehitevanju, vožnji mimo ustavljenega avtobusa ali vozila, s katerim se prevaža skupina otrok, vzvratni vožnji ali obračanju na vozišču, nenadnem, zaviranju oziroma zmanjšanju hitrosti, vključevanju v promet oziroma prednosti vozil, vožnji pod vplivom alkohola, mamil ali drugih psihoaktivnih snovi, telesni ali duševni zmožnosti za vožnjo ali zaradi neupoštevanja prometnega znaka ali znaka policista, se izreče tudi prepoved vožnje motornega vozila.

V primeru, da je za prekršek, ki je vzrok za prometno nesrečo predpisana višja kazen, se izreče višja: npr. nerpilagojena hitrost ali izsiljevanje prednosti je najmanj 50.000 SIT in 4 KT.
Prepoved vožnje pa lahko traja od 1 do 12 mesecev - odvisno od predkaznovanosti in posledic prometne nesreče.
Po odločbi Ustavnega sodišča, se vse prometne nesreče obravnavajo tako, da se poda obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, razen nrp. trčenje na parkrišču v parkiran avto (ki mora bit prazen) ali kakšen drug objekt, kjer ni možnosti, da bi prislo do ogrožanja varnosti drugih udeležencev.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 21, 2007 7:05 pm

uf, ok dnar že razumem ampak prepoved pa saj sem sebi skodo naredo kaj ima to opraviti.. mislim zakaj prepoved?

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jan 21, 2007 7:40 pm

Cash je napisal/-a:Ma čaki, kaj zdej je za vsako nesrečo, ki jo povzročiš 40 jurju, al kaj, pa tud če samo oplazneš recimo avto na parkirišču, al kako je to mišljeno?

Za povzročitev nesreče je to najmanjša možna kazen 40k... ( 30k kazen + 10k povprečnine )
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jan 21, 2007 7:41 pm

fare je napisal/-a:
uf, ok dnar že razumem ampak prepoved pa saj sem sebi skodo naredo kaj ima to opraviti.. mislim zakaj prepoved?

Če si bil samo ti udeležen pol verjetno neboš dobil prepovedi 40 jurjev za povzročitev pa ti ne uide... + postavitev in cena novega znaka
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne jan 21, 2007 8:50 pm

AndrejD je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

Če si bil samo ti udeležen pol verjetno neboš dobil prepovedi 40 jurjev za povzročitev pa ti ne uide... + postavitev in cena novega znaka

zakaj se pa cena novga znaka ne vleče iz kaska?

hitri tdi
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri tdi Ne jan 21, 2007 9:06 pm

Kaj pa gume,in hitrost ki si jo imel samo uprašam

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jan 21, 2007 10:20 pm

Od kaj pa je ta kazen 40 flik?

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po jan 22, 2007 12:48 am

Potem pa ni čudno, da nekateri nočejo klicat policije ob prometni nesreči. To pomeni takoj izgubo kupončka, zraven pa še nagradnih 40kSit. Se mi pa zdi, da te kazni ne podarijo vedno. Pridejo, naredijo zapisnik in odidejo --> vsaj tako je meni znano.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po jan 22, 2007 7:52 am

Kaj kazen za preveč globoko dihanje so že uvedli? :roll:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 22, 2007 9:11 am

g.Kromfelna je napisal/-a:Potem pa ni čudno, da nekateri nočejo klicat policije ob prometni nesreči. To pomeni takoj izgubo kupončka, zraven pa še nagradnih 40kSit. Se mi pa zdi, da te kazni ne podarijo vedno. Pridejo, naredijo zapisnik in odidejo --> vsaj tako je meni znano.

po moje dobiš vedno kazen za neprilagojeno hitrost- sej morš vedno neki narobe narest, če ''hočeš'' s ceste
tud jst sm mel zdrs pri poledeneli cesti, k me je odnesl v bajto- sm se je dotaknu, mal polomu plastiko na odbijaču, uglavnem res ni blo hitrosti- pa sm dobu kazen
lp

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po jan 22, 2007 9:53 am

Eno vmesno vprašanje, po kolikšnem času kazen zastari?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 22, 2007 9:58 am

Če se ne motim, po 3 letih. Naj še nekdo potrdi, ker nisem 100%

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jan 22, 2007 11:58 am

Cash je napisal/-a:Če se ne motim, po 3 letih. Naj še nekdo potrdi, ker nisem 100%

Po 4 letih.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jan 22, 2007 2:51 pm

hitri tdi je napisal/-a:Kaj pa gume,in hitrost ki si jo imel samo uprašam
Gume vse 4 zimske voženi 1 sezono. Hitrost pa cca 55km/h. cesta pa polita z alkoholom in ostanki razbitih flaš, ker cesta pelje mimo mestnega parka kjer ga full pijejo. Policaj mi je reko, da bi v tem primeru mogo vozit 20ko in da sem imel neprilagojeno hitrost voznim razmeram. Pa sem reko da se on vsede v avto in poglada če on vidi kak je na vozišču? reko je ja saj vem da je cestišče umazano ampak je kar je in zakon je zakon!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov