Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

policisti na privatnem zemljišču

Napisal/-a the_man Ne feb 11, 2007 5:26 pm

lep pozdrav...
torej predvčerajšnjim sva bila s kolegom mal zuni..in ko me je pripeljal domov so za nama zavili policisti. naj samo omenim...da ne boste sprasevali...kak so zavili iz glavne ceste in zapeljali na stransko so bili na nasem zemljišču,privat cesta, ko je kolega parkiral pred hišo,našo,je policist spustil lučke, lučk ni spustil na cesti,niti naju ni poskusal ustaviti,peljal se nama je v riti,se pravi da smo ze bili na privatnem zemljiscu in oni tudi. vglavnem ni panike ampak policist je bil zelo nesramen,naj nastejem nekaj primerov:
-ko je stopil iz avta ni pozdravil ampak se zadrl:"zdaj pa dokumente pripravita"
-zasliseval naju je zakaj sma ustavila pred tujo hiso in trdil da jas ne zivim tam
-ko sem ga prosil ce lahko avto umakne iz trave,ker je parkiral na travi,s tem tudi na robniku ki je okoli trave se je samo smejal
-to poniževanje je trajalo cca pol ure, prijatelj je pihal, premetala sta nama cel avto
-aja da ne boste sprasevali zakaj sma si to pustila,od zacetka se nisma sodelovala,a potem je kolega ugotovil da nima ketn s seboj ima pa letne gume in bi ga lahko kje počakali,saj je nekako moral domov :lol:
sedaj me pa zanima samo to,ali imajo pravico ustavit cloveka na njegovem zemljiscu,ko je ta ze na njem in policaj tudi. bi se pritožil a je reko oče da se ne splača

hvala za mnenja

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Ne feb 11, 2007 5:32 pm

pomojm se ti nesplača prtoževat...samo skoz eno uho not skoz drugo vn pozabi na dogodek in bo use ok...pač policaji lahka delajo kar jim paše zgleda pa tud če s eboš prtožu se nbo zgodilo nč
zapisali bojo da si se prtožu to je pa tud use!!!
:(

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Ne feb 11, 2007 5:37 pm

če nisi dobu kazni se jaz na tvojem mestu ne bi pritoževal, ker ne boš nič dosegel.

kar se tiče ustavljanja na privatnem zemljišču:

Policaj ne sme izvajati svojih pooblastil na privatnem zemljišču brez sodnega naloga, razen v primeru kadar je ogroženo človeško življenje ali lastnina, oziroma v primeru, da se prepreči hujše kaznivo dejanje, ker pa kontrola dokumentov ne spada v nobeno od teh kategorij in za izvajanje le-te policist ne potrebuje naloga, pa policist ne sme izvrševati svojih pooblastil na privatnem zemljišču brez soglasja lastnika zemljišča.
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Ne feb 11, 2007 5:38 pm

ja sej sem se z očetom pogovoril,pa pravi da ne.ampak za naslednjič ko se mi bo kaj takega zgodilo,je pa fajn vedet kaj lahko v tistem trenutku storis,ne moti me da so naju ustavli,pa čeprav pred hišo,ampak odnos je bil pa neprofesionalen,nekorekten,poniževalen,...
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne feb 11, 2007 5:51 pm

to je res zanimivo, kaj človek lahko stori v takem primeru. Začneš z recitacijo zakona oz o pooblastilih, ki jih potrebuje...in če ne zaleže? Pokličeš policijo? :lol:

Je že tako, da je oseba v uniformi v prvi vrsti še vedno samo človek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov (prenizka plača, konec dolgoletne zveze, poslanec, ki mu ni mogel dati kazni etc). Je pač rabil žrtev...
Obey me. You'll be happier.

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Ne feb 11, 2007 6:27 pm

@ jorgeus: res je v prvi vrsti smo vsi ljudje, a policist MORA svoje delo opravljati korektno in odgovorno, kajti njegovo ravnanje s seboj nosi neke posledice. Kaj bi bilo, če bi se isti policist poleg poniževalnega odnosa spustil še v fizični obačun ali pa morda nekoga ustrelil? Ali je res treba dopuščati, da organi, ki naj bi skrbeli za varnost državljanov v prvi vrsti izvajajo teror nad njimi?

Sicer pa tudi na druge ljudi vplivajo različne vrste dejavnikov pa si večina izmed njih zato še ne jemlje pravice da bi se izživljala nad drugimi, izjema so seveda nekateri naduti (pod)povprečno izobraženi policisti, ki mislijo, da jim njihov status omogoča, da počnejo vse kar se jim zljubi.
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
kamikaza00
Novinec

Kraj: rogaška slatina

Napisal/-a kamikaza00 Ne feb 11, 2007 6:28 pm

za tabo lahko pride kam hoče pa kdaj hoče,tako mi je vsaj sodnica rekla ker sem imel skor isti primer
crx delsol vti

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne feb 11, 2007 6:31 pm

54m0 je napisal/-a:@ jorgeus: res je v prvi vrsti smo vsi ljudje, a policist MORA svoje delo opravljati korektno in odgovorno, kajti njegovo ravnanje s seboj nosi neke posledice. Kaj bi bilo, če bi se isti policist poleg poniževalnega odnosa spustil še v fizični obačun ali pa morda nekoga ustrelil? Ali je res treba dopuščati, da organi, ki naj bi skrbeli za varnost državljanov v prvi vrsti izvajajo teror nad njimi?

Sicer pa tudi na druge ljudi vplivajo različne vrste dejavnikov pa si večina izmed njih zato še ne jemlje pravice da bi se izživljala nad drugimi, izjema so seveda nekateri naduti (pod)povprečno izobraženi policisti, ki mislijo, da jim njihov status omogoča, da počnejo vse kar se jim zljubi.

ja, se čist strinjam, moj namen ni bil iskanje opravičila za to, kar je storil, le morebitni vzrok.

@kamikaza00: to kar si sedajle napisal pa je skrajno zaskrbljujoče in kaže na grozno st/ranje našega sodstva...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne feb 11, 2007 6:33 pm

Se pravi, da se lahko kar k tebi na kavo povabi, bodimo resni...
Lepo vljudno jih bi prosil, da se poberejo s privatnega zemljišča, zaklenil avto in jim obrnil hrbet. Če pa še kaj želijo pa naj pozvonijo in izigravajo maškare na vhodu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 11, 2007 6:35 pm

V tistem trenutku, ko je nastopil žaljivo in arogantno, bi poklical 113.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
kamikaza00
Novinec

Kraj: rogaška slatina

Napisal/-a kamikaza00 Ne feb 11, 2007 6:38 pm

ja,če so pa idioti,pol ko sm pa sodnici še reko da sta me hotla pred pragom tepst,ker tudi bi me če nebi prišel oče ven je pa še ona malo popizdla,tak da sm raje vtihno...
crx delsol vti

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne feb 11, 2007 6:39 pm

kamikaza00 je napisal/-a:za tabo lahko pride kam hoče pa kdaj hoče,tako mi je vsaj sodnica rekla ker sem imel skor isti primer

dvakrat ni za rečit da to res velja, ker če si lastiš terenca ti ga tud lahko vojska odpelje za potrebe vaj, tak da se ob tem kr lepo sliši, da lahko policaj na tvoji zemlji počne kar hoče :evil:
LP Rok

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Ne feb 11, 2007 8:06 pm

glede tistega da lahko pridejo za tabo,lahko ja ampak če bi že na javni cesti spustil lučke,tako pa naju je ustavil ko je njegov avto že vozil po privatnem zemljišču...
@bass-sem mu vljudno razlozil da je na privatnem in da nima tu kaj iskati,da nima sodnega naloga poleg tega naju ni ustavljal, ko se je smejal sem mu rekel da je lahko tu če že če,ampak naj da vsaj avto dol s trave, se je dalje smejal, potem sem mu pa izjavil da nima osnovnih možnosti da mu pokažem dokumente, pa sem tudi jas začel mal resneje. no kot sem napisal ker nisem zelel da bi kolega potem spodaj na javni cesti naj**** ker ni imel ketn sma prenehala.
@Samotar-da bi poklical policijo sem se spomnil pa sele ko sta odpeljala. pac jeza in stres ki sta mi ga povzrocla

hvala vsem za mnenja

lp

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne feb 11, 2007 9:11 pm

... vedno se najde izgovor: sum kaznivega dejanja :D :D :D ...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Napisal/-a GooDieZ Ne feb 11, 2007 10:05 pm

prometni prekrski niso kriti pod "sum kaznivega dejanja" razen v primeru prometne nesrece

V primeru kot si ga ti navedel bi bilo vse ok ce bi se policaja korektno obansala, o tem kaj vse bi se dalo naredit sedaj po dogodku pa nima smisla debatirat. Lahko gres v prijavo, pa ne dosezes kaj dosti, razen tega da imas pol tanjso denarnico. V vsakem primeru je njuna beseda proti vajini, pa pol vsi vemo kaj pride iz tega...

Lahko pa dam en nasvet, tak cist informativno...
Po zakonu imajo policisti (pre)velika pooblastila, imamo pa tud mi "navadni" drzavljani nekaj pravic v taksnem primeru.
Lahko zahtevas osebne podatke od policista, ki te "obdeluje"; Ime, Priimek in pa policijsko enoto na kateri dela (10. clen Pravilnika o policijskih pooblastilih). Sicer imajo na uniformah napisan priimek v celoti ni pa napisano ime, pise samo inicialka imena (X. Novak) ali pa se to ne. Policist je za svoja dejanja osebno odgovorn...

Pravilnik o policijskih pooblastilih

Sam sem pa ze ene 3x zahteval podatke od policista zarad nekorektnega odnosa pa jih v samo enem primeru nisem dobil, ampak v tem primeru je tud postopek ki ga je izvajal nad mano formalno zakljucil in vljudno zazelel srecno pot...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po feb 12, 2007 10:53 am

Začetnico imena in priimek imajo samo policaji z višjim 'činom', ostali imajo številko.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po feb 12, 2007 12:14 pm

Samotar je napisal/-a:Začetnico imena in priimek imajo samo policaji z višjim 'činom', ostali imajo številko.

U bistvu je niso dolžni nositi na nekaterih delovnih mestih, kar pa ne pomeni da je ne smejo, vendar je potem na takih mestih večina NE nosi, da se po nepotrebnem ne izpostavlja. Na drugih delovnih mestih pa je uporaba identifikacijske oznake z priimkom obvezna. Na določenih del.mestih torej ni nujna uporaba ploščice s priimkom, lahko pa jo ima in nekateri jo tudi imajo. ;)

Sicer me pa nadvse čudi, koliko ljudi na tem forumu pozna u nulo policijska pooblastila...sami kvazi pravniki in strokovnjaki s področja pooblastil in človekovih pravic...vsak zakon in vsak pravilnik si je treba prebrat in ZNAT razlagat, predvsem pa ne prebrat samo tisto kar ti v kakem momentu prav pride ampak še nadaljevanje...ker to da si nekje slišal da je policist vedno in za vse osebno odgovoren ti prav nič ne koristi :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Po feb 12, 2007 12:23 pm

jorgeus je napisal/-a:Je že tako, da je oseba v uniformi v prvi vrsti še vedno samo človek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov (prenizka plača, konec dolgoletne zveze, poslanec, ki mu ni mogel dati kazni etc). Je pač rabil žrtev...

Poslanska imuniteta ne velja za prometne prekrske, samo so to policaji zastekali po ene par letih ;)

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Po feb 12, 2007 12:30 pm

cakani je napisal/-a:
jorgeus je napisal/-a:Je že tako, da je oseba v uniformi v prvi vrsti še vedno samo človek, na katerega vpliva vrsta dejavnikov (prenizka plača, konec dolgoletne zveze, poslanec, ki mu ni mogel dati kazni etc). Je pač rabil žrtev...

Poslanska imuniteta ne velja za prometne prekrske, samo so to policaji zastekali po ene par letih ;)

:har :har :har :cry

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 12, 2007 12:38 pm

Kako pa se je končalo to nadlegovanje?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov