Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

vprašanje o policijskih "pravicah"

Napisal/-a the_man Ne maj 27, 2007 11:42 am

lp

kolegu so se včeraj zvečer policaji prilepli v "rit" in mu spuščali dolge luči, brez da bi bili na nujni vožnji in ob prazni ravni cesti. se pravi da bi ga v primeru nujne vožnje lahko prehiteli. potem smo prišli na to da če bi se slučajno zaleteli mu v "rit", bi bil kao on kriv ker bi kao policaja trdila da sta bila na nujni vožnji. meni se zdi to nesmiselno, a kolega trdi da ve za identičen primer. sedaj me zanima ali je iz pravnega vidika to sploh mogoče in ali se nujne vožnje ne evidentirajo. če je to res potem je bolše da se nehamo vozit po cestah.
hvala za odgovore in mnenja

lp, Erik
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Ne maj 27, 2007 12:03 pm

am ... glede nujne vožne .. če sta mu spušala dovge luči ... mogoče sta ga na kafe vabla..:D mam očeta za policaja in sem navajen teh fint ki jih majo .. ustavit ga ziher niso hotli čene bi spustli sireno pa lučke čene te pa ne ustavlajo pravilno ... če bi se ti pa zabiv v rit lahko pa ti komot od njega zahtevaš plačilo škode itd ....
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 27, 2007 12:13 pm

men so enkrat tko z dougm za ritjo vozil pa sm gladko zabremzau pa sta me ustavla pa tm neki zacela bit pametna jst sm se jima pa smejau,pa nism nc kazni dobu

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 27, 2007 3:00 pm

mogoče sta se policaja le dolgočasila pa sta malo "strašila" folk na cesti, kar teško verjamem hahah

pomoje se vsaka interv. vožnja evidentira ( da se ve kdo je bil na kateri intervenciji....) in po mojem mnenju, če bi se policaj/a zaletela tvojemu kolegu v rit potem bi ta moral plačati, zaradi neupoštevanja varnostne razdalje.....

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 27, 2007 4:18 pm

se mi je podobno zgodil pol leta nazaj pozn zvečer (ko je bla že tema), ko se mi je kaps čist na rit nalimu (no najprej čist lepo pelu, pol pa kr naenkrt čist za ritjo), ne vem, a me je hotu "nategnt", da bi potegnu. Škoda, k tkrt nism po bremzi :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne maj 27, 2007 4:34 pm

IcEm4n je napisal/-a:se mi je podobno zgodil pol leta nazaj pozn zvečer (ko je bla že tema), ko se mi je kaps čist na rit nalimu (no najprej čist lepo pelu, pol pa kr naenkrt čist za ritjo), ne vem, a me je hotu "nategnt", da bi potegnu. Škoda, k tkrt nism po bremzi :lol: :lol:

nc n arobe tut ce bi potegnu ti nima kaj narest nemore ti kazn napisat ker nima dokaza da si su prehitr.tut to se mi je ze naredl

Uporabniški avatar
hovi
Nov uporabnik

Napisal/-a hovi Po maj 28, 2007 12:30 am

Ko pišete "škoda da nisem zabramzal pa bi se mi v rit zaletel"

Zdaj pa pomislite, na ravni cesti ti ne smeš bremzat brez da imaš razlog, če sta v avtu dva policista je velika vrjetnost da boš ti ki si bremzal zgubil, lahko ga k večjemu samo "opozoriš", da pritisneš na pedalko za zavoro le tolko da se prižge zavorna luč, in vrjemi da ti bo nehal vozit za ritjo.

Tudi meni se je zgodilo že podobno, le da v avtu ni bolo policista, ampak navaden državljan:) ki se mi je zalomo na rit, pa sem samo malo stitsno pedalko pa je že mel večjo varnostno razdalijo kot bi bilo potrebno :)

P.S.: V večini primerov zmaga policija, ker policisti držijo skupaj :P

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po maj 28, 2007 7:55 am

Jst bi se ob prvi priliki umaknu s ceste, da bi šla mimo.

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Po maj 28, 2007 9:55 am

no jas sem tisti kolega ko sta se mi prilepila na rit in mi z dolgimi svetla v rit...fitna je bla v tem(za tiste ki veste kje je pristava pri mestinju) da je cca 800m dolga ravnina in naselje...škif se mi je na vrh brega nalepil na rit in z dolgimi sveto, hoto je da potegnem v naselju in mu pobegnem, kjer bi me on lahko zahaklal pa gnjavo...

kar se pa tiče da se mi zabije v rit...poznam primer ko se je ženska peljala po cesti in zabremzala, ker je hotela zavijat v levo na križišču...škifa sta se ji zabila v rit, nato sta trdila da sta bla na nujni vožnji, in imela luči ter sireno in da se ženska ni umaknila...ženska seveda avtomatsko kriva, sploh pa ni mogla spodbijat ker sta bila 2 v avtu ona pa sama...ka češ pol narest?pomojem se ne splača spuščat pa pritoževat, ker boš zagono več keša kot pa pridobil, dosego pa neboš itaq nič če si sam v avtu...

lp, slatncan

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Po maj 28, 2007 10:01 am

evo mojega kolega ja

no kot sma ze predebatirala, za konkreten primer verjamem da je bila kriva ja, samo je pa spet res da kljub nujni intervencijski vožnji policisti ne smejo ogrožat varnosti udeležencev v prometu, slednji pa so dolžni se v najkrajšem možnem času toliko umaknit da lahko intervencijsko vozilo brez ovir nadaljuje. to da sta dva v avtu nima pomena, ker policaj je kredibilna priča v vsakem primeru, razen da je recimo pijan ob prekršku. to da sta trdila da sta bla na nujni vožnji bi lepo preveril na njuni policijski postaji, kjer bi naj bila vodena evidenca.

lp, Erik
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po maj 28, 2007 10:39 am

Kaj se meni zdi ali se teme o policijskih neumnostih pojavljajo vedno pogosteje? :?

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Po maj 28, 2007 11:03 am

ShowDown je napisal/-a:Kaj se meni zdi ali se teme o policijskih neumnostih pojavljajo vedno pogosteje? :?

Se ja, saj je lahko že vsako "tele" oz. človek, ki ne ve kaj bi rad v svojem življenju, POLICAJ! :roll:

Uporabniški avatar
wackosan
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a wackosan Po maj 28, 2007 11:18 am

Asprex je napisal/-a:
ShowDown je napisal/-a:Kaj se meni zdi ali se teme o policijskih neumnostih pojavljajo vedno pogosteje? :?

Se ja, saj je lahko že vsako "tele" oz. človek, ki ne ve kaj bi rad v svojem življenju, POLICAJ! :roll:

Možnu, da na vaših konch, k ni druge zaposlitve.

Uporabniški avatar
hovi
Nov uporabnik

Napisal/-a hovi Po maj 28, 2007 11:39 am

lenivec je napisal/-a:zajec je laufal preko ceste, tik pred mojim avtom, onadva zadaj ga nistamogla videt....
kaj mi more?

Je slatncan povedal lep primer, da če sta 2 in da nimaš prič? pol pa si v temi

Glede tega da se vodijo evidenca, mislim da bo glavni na komisijski postaji raje dal vpis da sta bila ta 2 na nujni vožnji, kot pa da bo njegova policijska postaja na slabem glasu (odvisno kak kje, po mojem)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po maj 28, 2007 11:47 am

ma mislte da ste kr avtomaticno krivi.kaj se nism hotu umaknt.a vi mislte da ce so kapsi na nujni voznji da pa lah pocnejo kar jim pase al kaj?
djte se mau pomirit.lah je na 3 nujnh voznjah pa mu nc ne pomaga,najprej je douzn poskrbet da ne ogroza drugih.lucke so zato da se umaknes ce se pa iz kasnga razloga ne pa nemors bit kriv.on more v zakup uzet da mu se kdo nau umaknu pa mau spremljat promet okol sebe.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Po maj 28, 2007 1:14 pm

hovi je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:zajec je laufal preko ceste, tik pred mojim avtom, onadva zadaj ga nistamogla videt....
kaj mi more?

Je slatncan povedal lep primer, da če sta 2 in da nimaš prič? pol pa si v temi

Glede tega da se vodijo evidenca, mislim da bo glavni na komisijski postaji raje dal vpis da sta bila ta 2 na nujni vožnji, kot pa da bo njegova policijska postaja na slabem glasu (odvisno kak kje, po mojem)

prirejanje resnice, ne vem kak se strokovno reče, vem pa da je kaznivo dejanje
dvomim da bo komandir policijske postaje izpostavljal samega sebe in tvegal da ga javnost se bol osmesi

glede tega da sta dva, ona dva ko vozita 20cm za tvojim avtomobilom v temi ne vidita kaj se dogaja pred teboj, sta v prekrsku(ni varnostne razdalje) in sta kriva. vsaj men se zdi to logično
mamo mi tud pravice

lp

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks Po maj 28, 2007 1:24 pm

CarPC pa kaere spredi in zadi pa gremo :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 28, 2007 1:46 pm

slatncan je napisal/-a:no jas sem tisti kolega ko sta se mi prilepila na rit in mi z dolgimi svetla v rit...fitna je bla v tem(za tiste ki veste kje je pristava pri mestinju) da je cca 800m dolga ravnina in naselje...škif se mi je na vrh brega nalepil na rit in z dolgimi sveto, hoto je da potegnem v naselju in mu pobegnem, kjer bi me on lahko zahaklal pa gnjavo...

kar se pa tiče da se mi zabije v rit...poznam primer ko se je ženska peljala po cesti in zabremzala, ker je hotela zavijat v levo na križišču...škifa sta se ji zabila v rit, nato sta trdila da sta bla na nujni vožnji, in imela luči ter sireno in da se ženska ni umaknila...ženska seveda avtomatsko kriva, sploh pa ni mogla spodbijat ker sta bila 2 v avtu ona pa sama...ka češ pol narest?pomojem se ne splača spuščat pa pritoževat, ker boš zagono več keša kot pa pridobil, dosego pa neboš itaq nič če si sam v avtu...

lp, slatncan

Pri nas so že bili podobni primeri, ko so se hotl policaji na tak način delat frajerje, pa so nabasal na manijaka, ki je njiju dva in še intervencijo(4 komade) polomu.

Jst če sem 100% prepričan v svoj prav ne bom popustil tut trodelni omari ne, al pa tut če jih je več.
Old subarus never die, they just get faster!

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Po maj 28, 2007 2:43 pm

zenska bi lahko zahtevala komandirja ter ce bi se se on neki kurciu bi zahtevala se visjo silo in tko naprej ter po prijavah vidla ce sta bla ta2 policaja na nujni voznji!
višje,močneje,hitreje
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov