Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Tehnični pregled

Napisal/-a maius28 Če jun 21, 2007 11:02 am

Mogoč ni prav izbrana tema pa vseeno. Včeraj sem imle tehničnega in kot ponavad imam pač smolo je bil zraven tudi republiški inšpektor. Vse lepo in prav. Avto so gledali 1 uro. Vse od tlaka v pnevmatikah, do vsakih vrat, notranjoasti, opreme. Seveda vse lepo in prav. Meni se je mudilo v službo pas em bil tiho. Najdejo dve napaki in sicer parkirni žarnici nista delali. Spredaj in zadaj za tablico. Seveda sem padel. Sfrustriran, da zaradi tega, ker sem še prejšnji teden vse pregledal in je delalo. Pač peh. Sam ok, potem pa berem zapisnik in vidim, da je napisal tipson da so stikala hin, da je parabola uničena, da je bil avto na ravnalni mizi,.... Skoraj bi me kap. Avto je moj in sem prvi lastnik in seveda to ni res. Nakar mi pove, da jaz nismem tehnik in da nimam pojma o čem govoi. Poleg tega je zažel naglas govoriti in takrat sem ga ustavil in mu par stvari nagovoril. Sam gledal je in bil tiho. Seveda grem menjat žarnice in takoj nazaj. Sam 10 min je bilo mimo in seveda spet je hotel cel avto pregledat enako. Takrat mi je dvignilo prek vrha. V službo sem že zamujal in ... Seveda se ga nakuril v nulo. Potem so se še med sabo ruknili tam (delavci in on). Seveda potem so me spustili in se mi opravičili, da so mi zlomili plastiko za luč na tablici (sem že šel po originalno in jih izstavil račun).
No potem pa se je zgodilo. (Po 3 urah za tehnični pregled!!!!) Tip gre na malico in se vsede v avto kjer mu niso delale luči spredaj levo in zadaj desno. Lepo sem ga ustavil še na parkirišču in mu povedal. Samo me je gledal z debelim. In bil tiho. Do danes zjutraj nič. Potem pa me je danes klical (ne vem kje je dobil mojo številko) in se opravičil in prosil, če ne podam pritožbe zoper njega.
Bi ga vi prijavili?
P.S.: Poleg tega je govoril srbo-hrbaško. Niam nič proti temu, sam če je republiški inšektor se pa lahko malo potrudi a ne?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jun 21, 2007 11:06 am

zanimiv dogodek...jaz nevem če bi ga prijavu pomoje ne...spoštujem da se opraviči...kdaj pa kdaj mormo tud kakšno stvar spregldeat...če bi mi pa naredu večjo škodo na avtomobilu mi pa tožba ne uide
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Če jun 21, 2007 11:13 am

svašta...živim se vse zgodi....
;)
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če jun 21, 2007 11:16 am

Ja... sej imamo vsi svoje slabe dneve... ne morš zamerit, pač je človek kot vsi ostali... če bi se meni opravičil, bi bilo popolnoma dovolj.... moje mnenje pač. To da pa ni govoril lepe slovenščine me pa tudi nebi motilo.... je pa res, da bi se malo bolj delal neumnega da ga ne razumem.. :P
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če jun 21, 2007 11:22 am

js pa nebi podaw tožbe ampak bi mu lpo rek naj kakih 100,200€ namakne.k tk se pa tot nemore obnasat!
tot tbe bojo driblali ker koli se jim bo dwigno.kr daj!
Slika

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če jun 21, 2007 11:26 am

Po moje je čist brez veze neki kompliciral,mogoče je mev slab dan?? :D če ni večje škode na avtu,ga js nebi neki tožaru,pa še upraviču se je,tut to neki pomen!!!!

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HONDEK Če jun 21, 2007 11:35 am

pa pusti ga navsezadnje če se ti je opravičo pa le mogoče ni slabi človek ;)

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Če jun 21, 2007 1:24 pm

Kritik je napisal/-a:Ja... sej imamo vsi svoje slabe dneve... ne morš zamerit, pač je človek kot vsi ostali... če bi se meni opravičil, bi bilo popolnoma dovolj.... moje mnenje pač. To da pa ni govoril lepe slovenščine me pa tudi nebi motilo.... je pa res, da bi se malo bolj delal neumnega da ga ne razumem.. :P

Točno to, neumnega se je naredi. Saj ok bomo pozabili. Je pa res izgledalo, kot da bi mi pol avtomobila zmanjkalo. :D

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Če jun 21, 2007 1:26 pm

HONDEK je napisal/-a:pa pusti ga navsezadnje če se ti je opravičo pa le mogoče ni slabi človek ;)

Opravičil se je, ker je videl, da je naredil napako. Saj ok, sam ni pa treba napasti, kot da sem bil budala. Nisem bil jaz kriv, če mu žena doma ni dala. Čakamo spet 2 leti, potem pa bomo videli kaj bo.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Če jun 21, 2007 1:59 pm

HONDEK je napisal/-a:pa pusti ga navsezadnje če se ti je opravičo pa le mogoče ni slabi človek ;)

OK upravičil se je, mu lahko šteješ v plus.
Samo 95% ljudi se inšpektorju ne bi upalo pritožit in bi bili lepo tiho. On zanič svojo službo opravlja, ljudje pa trpijo. Lahko da se mu to dnevno dogaja. Ena pritožba ga v službi ne bo nič stala, če jih pa pogosto dobiva (to stalno dela) ga bodo pa malo potipali koliko ima sploh pojma o svojem delu. Mislim da je tule pritožba upravičena. Ča ga jaz ali pa ti v službi userjem me tudi opozorijo.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Če jun 21, 2007 3:11 pm

acom je napisal/-a:

Samo 95% ljudi se inšpektorju ne bi upalo pritožit in bi bili lepo tiho. On zanič svojo službo opravlja, ljudje pa trpijo. Lahko da se mu to dnevno dogaja. Ena pritožba ga v službi ne bo nič stala, če jih pa pogosto dobiva (to stalno dela) ga bodo pa malo potipali koliko ima sploh pojma o svojem delu. Mislim da je tule pritožba upravičena. Ča ga jaz ali pa ti v službi userjem me tudi opozorijo.

Tu se popolnoma strinjam!
Če ni sposoben opravljat svojega dela nj to prepusti nekomu ki je!
Pa tudi to ni blo vrjetno prvič, če se je tulk potrudu d je dobu tvojo cifro pa se ti šu opravičevat!
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Če jun 21, 2007 3:55 pm

acom je napisal/-a:

Jaz osebno mislim da je čisto preveč ljudi ki svojo delo opravljajo malomarno. Navkljub opravičilu bi njegovim šefom poslal pismo nezadovoljstva. Ne bi ga pa ravno tožil.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jun 21, 2007 5:00 pm

Kaj pa imaš potem to za eno skropucalo od avta, da zgleda kot razbit in popravljen, čeprav to ni bil. :?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jun 21, 2007 5:06 pm

Eni pa ste korajžni
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Če jun 21, 2007 5:11 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:
acom je napisal/-a:

Jaz osebno mislim da je čisto preveč ljudi ki svojo delo opravljajo malomarno. Navkljub opravičilu bi njegovim šefom poslal pismo nezadovoljstva. Ne bi ga pa ravno tožil.

Maš prav glede tega. Sploh nisem tkao pomislil. Pa še to avto je hotel slikati. Kar tako brez mojega dovoljenja. Pa nisem pustil, mu povedal za varstvo osebnih podatkov. Fotkič je takoj zapakiral.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Če jun 21, 2007 5:14 pm

f.taunus je napisal/-a:Kaj pa imaš potem to za eno skropucalo od avta, da zgleda kot razbit in popravljen, čeprav to ni bil. :?

Ni skropucalo, ampak navaden avto. Ni važn kak, pa ni treba žalit. Valda pa vem kaj je res in kaj ne. Kako pa bi ti reagiral, če bi ti to povedal?

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če jun 21, 2007 6:57 pm

Načeloma sem zelo toleranten človek, kar pa ne pomeni, da nimam določene meje, preko katere ne dovolim, da ljudje hodijo.
To, da mi na tehničnem pregledu načrtno zavlačuje postopek, preverja stvari, ki niso stvar storitve, ki jo plačam, da se do mene arogantno obnaša oz. da o meni postavlja sodbe (kako pa on ve, da nisem tehnik oz. tudi, če res nisem, nima nikakršne pravice tega reči), ... so pač stvari, ki jih do take mere ne morem več tolerirati. Tudi ob jezik bi v tem primeru se obregnil. Kot državljan RS ob upravnih postopkih v Sloveniji pričakujem, da bo osebje v kontaktu z mano bo uporabljalo zborno slovenščino in ne dialektizmov, žargonizmov, slengizmov, kaj šele popačene slovenščine in Bog ne daj, tujega jezika.
Potem je pa tukaj še eno dejstvo, ki se mi zdi veliko bolj zaskrbljujoče in alarmantno. Nekdo je očitno prestopil svoja pooblastila in prekršil Zakon o varovanju osebnih podatkov, ter podatke, pridobljene ob upravnem postopku uporabil za svojo korist!

Dejstvo, da je bil to republiški inšpektor mu ne daje nobenih olajševalnih okoliščin. Zaradi tega kar je, pričakujem samo še bolj korekten odnos.
Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi na institucijo, ki ga zaposljuje poslal dopis mojega nezadovoljstva s pozivom, da pričakujem, da bodo primerno ukrepali.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če jun 21, 2007 7:41 pm

Če so takšni republiški inšpektorji mi je pa jasno zakaj je tolko "brezhibnih avtov" na cesti
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jun 21, 2007 7:48 pm

opravičilo sprejmi ! a lahko poveš kje je ta tehnični pregled 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Pe jun 22, 2007 7:26 am

michelin je napisal/-a:opravičilo sprejmi ! a lahko poveš kje je ta tehnični pregled 8)

Sem se odločil. Seveda sem še prespal in sklenil naslednje:
1. Ne bom ga tožil, poslal pa bom pismo na ministrstvo o nezadovoljstvu in prekoračitvi varovanjao sebnih podatkov. Sam tudi delam v javni šlužbi in VEM kako se je traba obnašat. To je bilo preveč in pika.
2. Čeprav je lahko imel slab dan nisem jaz bil kriv za njegove tegobe in teževe, poleg tega pa se sam po cesti obrnem in res vidim kakšni avtomobili se voziji, ki bi naj bili tehnično izpravni. Kaj sem tukaj napisal, sem poslal tudi na forum ene nemške avtorevije in dobil odgovor od zaposlenega v ADAC-u in DEKRI, da je to ravnanje netolerantno in da inšepektor nima nobenih pooblastil glede dajanja komentarjev na avtomobilu, kaj šele slikanja brez mojega soglasja.

Hvala za besede in komentarje.

P.S.: Saj ni važno kje je bilo to, ker itak niso bili oni krivi, amak inšpektorček. ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov