GoGo je napisal/-a:Pozdravljeni, družinski znanec je pred mesecem dni kupil rabljeno vozilo
ford galaxy 1.9 tdi, od znane celjske avtohiše. Vozilo je letnik 2002 in je imelo
ob nakupu 130.000 km, ter potrjeno servisno knjigo. (avto je bil kupljen 2002 v nemčiji, 2004 pa uvožen v slovenijo, servisna knjiga je potrjena tako v nemčiji, kot
v sloveniji, s tem da ob nakupu ni opazil, da je zadnji servis v nemčiji lastnik imel na
150.000 tisoč, v sloveniji pa je bil po datumu naslednji na 70.000. Ko sem pogledal servisno kjnigo, je očitno da je ponarejena oz. da so bili servisi v sloveniji vpisani in poštempljani naknadno, s strani avtohiše ki je avto prodajala, in je tudi uradni servis zavozila ford). Sedaj se je izkazalo, da ima avto dejansko 250.000 kilometrov - to so
baje ugotovili na servisu, ker je mogu menjat turbino.
Strokovnjaki povejte, je kaka varianta, da bi avtohiša odgovarjla za
dokazano zbijanje kilometrov in ponarejanje servisne knige.
kam se obrnit?
yugo_tuning je napisal/-a:ja in kaj boš na boljšem ko ugotoviš?![]()
![]()
..menjati jo boš moral tako ali tako..oz kdorkoli
GoGo je napisal/-a:1.) Možakar je že povprašal na avtohiši, pa so ga na hitro odslovili, ces, da je rok za
reklamacije 8 dni. Sam pa mislim, da za ponarejeno servisno knjigo ta rok malce daljši:)
2.) Avtohiša: naj zaenkrat ostane neimenovana, če pa se bojo še grdo obnašali, pa bo informacija tu - ne smem povedat brez dovoljenja kolega.
3.) Kaj menite da lahko sploh zahteva? Povračilo stroška popravil verjetno ne, aja, btw, danes je spet ostal na cesti, avto se je skoraj vžgal, na servisu so ugotovili, da je dobesedno scvrlo eno manjšo škatlico z varovalkami, ki je v bližini akumulatorja.
Predvidevam pa da lahko zahteva nazaj sorazmerni del kupnine (avto je bil med dražjimi v ponudbi, glede na ostale.), saj je glede na kilometre verjetno vreden
precej manj.
Povedal mi je, da so bili v avtohiši izredno prijazni, in ko jih je vprašal, če so kilometri res realni in če avto nima nobene bistvene napake, za katero bi vedeli, so baje povedali: mi smo pa ja prevelika in preveč ugledna avtohiša, da bi si privoščili
napake in slab ugled.
No, če se ne bodo začel obnašat korektno, bodo že dobili svoje.
Aja, a kdo ve, če je za ponarejanje servisne knjige v kazrnskem zakoniku sploh predvidena kakšna kazen, ali jo avtohiša odnese brez posledic? Mi gre vse to že počasi na jetra...
grega88 je napisal/-a:Sm ne mi rečt da je bla to avtohiša ŠARGI!Mislm da o tej avtohiši je bilo že govora!Bem jim miša lopovskega!Srečno pri reševanju problema
.....s strani avtohiše ki je avto prodajala, in je tudi uradni servis zavozila ford).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov