Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Izsiljevanje

Napisal/-a SCANIA Če jul 26, 2007 2:26 pm

Namreč danes sem iz šleparjam zapelavu iz ulice na cesto katera ni glavna zaviju sm levo pogledam desno nikjer nobenga ko pa sm se s kamionam poravnau prikolica pa je bila še pot kotom sem pa zagledal policaja! seveda me je ustavu in mi napisau 208€ kazni +4 pike! po mojem ga jst nism izsilu on je pa tud mogu prltet!
zdej me pa zanima če je meu že kdo tako iskušno da je polcaja izsilu in kok je dobu kazni?
pa še kok pik mam lohk k mam že 2 leti izpit?
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Izsiljevanje

Napisal/-a MacTron Pe jul 27, 2007 10:52 pm

SCANIA je napisal/-a:pa še kok pik mam lohk k mam že 2 leti izpit?

takole gre ...18 pik imas do prenehanja veljavnosti vozniskega dovoljenja
torej ce so ti dali 4 pike imas se... 14 pik "v dobrem"... in po 3letih spet 18
ce ne bo kaksnih problemov... torej na 3leta se brisejo
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jul 28, 2007 12:48 am

ja pa si ga izsilu ce si zavijau na prednostno cesto.sj vi kamionarji to pogosto delate v stilu ko je jaci.
pa brez zamer

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 So jul 28, 2007 1:28 am

Glede na to da si zapeljal iz stranske na prednostno si ga ti izsilu, pa tut če on prpele glih kok mu paše......
Gre se za predvidevanje situacije......(bo reku vsak polcaj....)

Če pa imaš že 2 leti izpit, pa imaš na razpolago 18 točk... ostalo pa ti je že MacTron napisal......

LP

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So jul 28, 2007 1:41 am

A nima voznik začetnik dokler nima tri leta izpit le 7 pik? Lahko da sem motim, sem že pozabil kako točno je.

abbe je napisal/-a:ja pa si ga izsilu ce si zavijau na prednostno cesto.sj vi kamionarji to pogosto delate v stilu ko je jaci.
pa brez zamer

Kot da vi navadni vozniki pa to ne delate? Še bolj pogosto..

Pe še to.. avtor teme je napisal da je pogledal in da ni bilo policaja nikjer, ko je pa speljal in se skoraj čisto že vključil je pa policaj pripeljal. V takem primeru dvomim da je kazen primerna, sej več kot da se prepriča da je cesta prazna ne more nardit.

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Napisal/-a sebek 206 So jul 28, 2007 1:53 am

Koker jst vem, si voznik začetnik pri policiji 2 leti, za doplačilo 20% pri zavarovalnici pa 3 leta......

Glede prigoda policajev je pa tko....
1) Lahk da so se tut kje skrili in pač čakali na eno žrtev.......... V tem primeru je kazen nepravična, sam kaj moremo proti policajem........

2)Lahk je pa tut, da je pogledal, in preprosto spregledal prihajajoče vozilo, (kar se hitro zgodi-svetloba, vremenske razmere....... V tem primeru je pa čisto njegova krivda.......

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jul 28, 2007 2:58 am

ce gres po crki zakona je on njega izsilu.to nam je vsem jasno.to da je pa kazn dobu pa ni glih najbol upraviceno sj ce se vzame v obzir kok je kamion velk je normalno da rab neki dl cajta da spele...
ampak kaps ce ti hoce dat kazn ti jo bo dau nimas kj.
napis pritozbo.

trafo66

Napisal/-a trafo66 So jul 28, 2007 4:26 am

kar se policajev tiče so pa posebni biseri med njimi. ta ki ti je kazen napisal je baraba. jaz sem glih danes peljal po mestu točno 50 na uro in me je prehitel policaj ,po moji oceni je mel 70 na števci ali celo več. in taki naj pišejo kazni,ki sami ne upoštevajo pravil. sramota.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So jul 28, 2007 8:59 am

mah maš različne vrste policajev eni so uredu drugi so nepravični. pol maš pa tud 2 vrste kamionarjev eni na avtocestah delajo nesreče drugi pa vozjo po sovjem pasu. Je pa res da jaz kadar vidm kamionarja da se je kje zaciklu al pa zgubu mu ne trobm k budala ker vem kok zafukan je kamion obrnt sploh nek bogu za nogu.... glede kazni pa tko je dost smotan tkole k speleš pa se ti napopajo policaji lahko da so čakal, ali si jih ti spregledu al so pa prnorel zdej to ugotavlat se ne da je pa res da si po zakonu ti kriv in ti priporočam da plačaš kazen boš meu najmanj problemov ;)
....

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 28, 2007 9:45 am

Pavel_P je napisal/-a:A nima voznik začetnik dokler nima tri leta izpit le 7 pik? Lahko da sem motim, sem že pozabil kako točno je.

Voznik začetnik si do 21. leta starosti ali 2 leti.
Če je iz ulice zapelju, pol logično, da bo na prednostni cesti mogu it na nasprotn pas, da ne bo kaj ob cesti zgazil. Če pa je vidu, da ni nobenga nikjer v bližini in je policaja vidu že, ko je bil skor poravnan, ja kaj je boljš, da nazaj v ulico zapelje?

Se mi zdi, d v tem primeru ni blo lih najbolj prav od policaja (čeprov je res, d si ga mal izsilu), sam policaj bo mel vedno prav.
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne jul 29, 2007 12:07 pm

Moži zakaj vedno gledate tako mračno na kamionarje?
Dal bi vas jaz enkrat za volen takega šleperja! pa bi vidli da to ni avto ki je poskočen ,hiter,okreten. Z tovornjakom je pač malo težje v kakem mestnem prometu ali pa bolj gostem ker avto ti je dolh cca 4M šleper pa cca 10-15 in še daljši in seveda težji!

Res je da nekateri šoferi so res neizobrižni in kar provucirajo a večina je pazljivih!
Moje mnenje glede teh policajev je ena velika sramota in nesramnost da so te kaznovali saj bi lahko malo počakali in ti pustili prednost da se zravnaš!

Šta če nama šoferima kuča!
Make my day

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Ne jul 29, 2007 8:46 pm

Vrjetn je takih dogodkov k sm ga meu jst, zlo mal.
Naj povem še neki: Tedva policaja k sta me ustavla sta prej lovila 2 na motorju brez čelade in ko sem ga jaz "izsilu" sta se že vračala nazaj od neuspešnega lovljenja.
bistvo: prau men policaj dokomente pa potni nalog pa se mim pripelje en ata v avtomobilu pa ustav pa upraša: a sta vidva lovila kšna mulca na motorju? pa prav policaj:ja! pa prav ata gor v grmouju sta! pa prav policaj: ah, kaj čmo kr nej bosta :evil: upam da bote razumel kaj sm hotu povedat.
jao jao

sej vrjetn kšn ve kje je u Zalogu Merkatorjou skladišče.

Sebek 206: to kar si reku da bi me lahko čakal mi je že en varnostnik tm reku pol k so policaji šli! prav ta varnostnik: prou čakal so te.
sam po mojem so oni čakal unedva na motorju.

Kako je pa to: Za kamion sem dobu 4 pike pa če jih dobim še 3 pol mi gre sam za kamion izpit al tud za avto?

Fantje hvala za odgovore pa upam da ste me razumel kaj hočm povedat ;)
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA To jul 31, 2007 10:16 pm

a noben ne ve: al zgubim sam za kamion al za vse?
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To jul 31, 2007 10:19 pm

vse

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Napisal/-a sebek 206 To jul 31, 2007 10:21 pm

black je napisal/-a:vse

js tut tako mislim....

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To jul 31, 2007 10:25 pm

black je napisal/-a:vse

100%
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA To jul 31, 2007 10:28 pm

hmmm :? tnx za odgovor
Kula mamo racing team

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto To jul 31, 2007 11:21 pm

SCANIA je napisal/-a:Kako je pa to: Za kamion sem dobu 4 pike pa če jih dobim še 3 pol mi gre sam za kamion izpit al tud za avto?

preveri! neki so se zbunli, bla velika debata (al so kej dosegli pa ne vem). ne zastopim kaj ustrajaš pri sedmih pikah: imaš izpit več kot 2 leti, se pravi :arrow: 18 pik maximum

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Sr avg 01, 2007 6:25 am

Če greš izpit delat pri 18ih si voznik začetnik 3 leta in ker ni napisu kolk je star ni nujno da so se zmotli. Lahko da je še voznik začetnik.
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Sr avg 01, 2007 10:09 am

sej lih zato me zanima k eni pravjo da sm mladi voznik eni ne! str sm 20 izpit sm naredu oktobra mesca 2005 za avto, za kamion pa oktobra mesca 2006 izpit pa mi velja do julija 2008
Kula mamo racing team
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov