Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mulkec
Nov uporabnik

odvzem vozniškega dovoljenja

Napisal/-a mulkec Po avg 27, 2007 3:23 pm

gtzdzriušlđpšiug
Zadnjič spremenil mulkec, dne To okt 09, 2007 1:39 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po avg 27, 2007 3:27 pm

http://www.kzvd.si/domov.html

Sicer nimam izkušenj z njimi (na srečo)

Kaj pa si ušpičil?

mulkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mulkec Po avg 27, 2007 3:31 pm

njhzfzfiu,,hdjh ki nze
Zadnjič spremenil mulkec, dne To okt 09, 2007 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 3:56 pm

glede na to kaka je črna kronika...

upajmo da te je izučilo

pomoje ni pomoči.

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po avg 27, 2007 3:58 pm

mulkec je napisal/-a:0.81 mg/l alkohola v krvi

in zakaj te je skoraj kap???kaj si pa pričakoval da boš dobil za takšno pijano vožnjo??
poznam jih dosti, ki so toliko napihali...pa so se skoraj vsi zresnili in ne vozijo več pijani...upam da se boš tako tudi ti tako odločil... ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po avg 27, 2007 4:00 pm

Ja jst te pa čist razumem, sej nisi ti kriv da si pjan vozu ane, kapsi so krivi da so te ustavl, če ne bi blo use kul :cry:

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Po avg 27, 2007 4:11 pm

sarkazem on.
Kaki kapsi, minister je kriv, da folk vozi pijan po cestah. Naj odstopi!
sarkazem off.

Zgoraj pisocemu: vsaka sola nekaj stane. Drugic ne bos pil in vozil. Bodi srecen, da se je tako koncalo in ni prislo do kaksne nesrece, ker bi placal bistveno vec kot 500€ in nov izpit.

Luky

Napisal/-a Luky Po avg 27, 2007 4:15 pm

plačaj pa se ne jokaj, sprejmi posledice takšne kot so...
vsakih drugih besed je zate škoda!!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 27, 2007 4:18 pm

lahko si vesel da je samo 500.€ kazni ker bi ta lahko bila tudi večja ker nikoli ne veš kaj bi se lahko zgodilo če bi povzročil nesrečo in bognedaj tako z smrtnim izidom še posebi z stanjem mg/l alkohola pri tebi v telesu!

lahko je nam pametovati ampak stari kjes ti mel glavo ko si se usedl v avto???

mulkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mulkec Po avg 27, 2007 4:23 pm

jijhugutfihčlcjtg
Zadnjič spremenil mulkec, dne To okt 09, 2007 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Luky

Napisal/-a Luky Po avg 27, 2007 4:28 pm

mulkec je napisal/-a:Se opravičijem ker sem zaprosil za pomoč ker so na tem forumu očitno vsi zgledni vozniki.Priznam kriv sem ,linčajte me.Ne strinjam se edino s tem da ti odvzamejo izpit,saj je za moje pojme to isto kot da bi ti odvzeli izobrazbo.Vem da sem kriv in i zučilo me je zato mi ni treba pridigat,vendar ali ne bila dosti samo denarna kazen?

oprosti! ampak slabo prenašam vinjene voznike...
ponavadi ponoči vstajam zaradi njih ker so povzročili prometno...
potem pa še pametujejo na kraju nesreče-- da bi jim izpit kr doživljensko vzel...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Po avg 27, 2007 5:47 pm

KZVD... jao. Najprej se pizdi folk češ kako ni pravno jasno definirano, potem se pa s temi luknjami lovijo. Nič boljše. Vsaj tak vtis dobi človek. Bi bilo fajn če bi zrihtali besedičenje teh predpisov oz. zakonov, da ne bi bilo pametovanja.

Če se gremo diskusijo zakaj pride do odvzema. Prvo imaš določene ljudi, ki imajo dovolj denarja, da jim ta kazen ne predstavlja nekega večjega problema. Potem pa maš stalne prekrškarje, ki jih ne izuči in stalno delajo nove bedarije po cesti in si naberejo pike.

Glej, ne bi rekel če bi bila meja nižja, ampak 18 prekletih točk je pa kar veliko. Tako ali tako pa ti ne jemljejo izobrazbe, ampak dovoljenje, ker si pač v dovolj veliki meri dokazal da nisi upravičen do imetja le-tega.

Gledal sem na netu tele zadeve ko ti zračunajo nivo alkohola v krvi in četudi vzamem z malo rezerve, 0.81 je prekleto veliko. Koliko si sploh popil in zakaj nisi šel domov s taksijem? Saj sem že bil v podobni situaciji, tudi s kakim pirom v riti sem že vozil, ampak po več kot dveh pa raje hodim domov. Ne razumem kako vam rata se tok nacugat potem pa lepo za volan, res ne. Pa saj veš vnaprej da greš na pijanico. Če ne pa vsaj ne za volan...

No, kakorkoli že... Mama je mela enkrat nek prekršek in je spraševala od kolegice moža (policaj) če se ma kam pritožit, pa je rekel da nima smisla. Koliko je to res, ne vem. Obrni se na KZVD, pa upam da te je izučilo.

LP,
Oskar
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po avg 27, 2007 6:12 pm

0.81mg/l je cca. 1.6 promila.

Če rabiš za pol promila 2 velki pivi --> 6, raje 7 piv (ker si med pitjem prvega že pokuril). Ni baš trezno to :)

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po avg 27, 2007 6:29 pm

Nimaš kej pijan vozit! IN ne.. ne linčamo te samo kar si skuhaš to poješ!

gotnar
Nov uporabnik

Napisal/-a gotnar To avg 28, 2007 3:14 pm

A si dobil tudi prepoved delanja izpida za določen čas? oziroma....si imel kako obravnavo na sodišču...ali so samo poslali po pošti?

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 To avg 28, 2007 3:33 pm

mulkec je napisal/-a:Se opravičijem ker sem zaprosil za pomoč ker so na tem forumu očitno vsi zgledni vozniki.Priznam kriv sem ,linčajte me.Ne strinjam se edino s tem da ti odvzamejo izpit,saj je za moje pojme to isto kot da bi ti odvzeli izobrazbo.Vem da sem kriv in i zučilo me je zato mi ni treba pridigat,vendar ali ne bila dosti samo denarna kazen?

Ja itak, z izobrazbo ubijaš ljudi (to je tko kot bi recimo imel orožni list in dovoljenje za ravnanje z orožjem - recimo lovci, nekega dne pa nekoga ustreliš a zanalašč a ponesreč sploh ni važno, potem bi se pa še bunil da ti hočjo izobrazbo vzet) :roll: Lej izobrazba ti pomaga da bolje in lepše živiš - pač boljša služba, itd. Če pa voziš pijan (nič ne rečem, če spiješ pivo in pač pelješ), pa s tem ne samo da ogrožaš sebe ampak vse druge udeležence v prometu. Tko da hvalabogu da vsaj nekaterim odvzamejo izpit zaradi tega, mnogo jih pa takim kaznim uide. Nažalost. Skratka da tako pijan voziš je kvečjemu otročje dejanje in popolnoma neodgovorno, sicer pa kdor se zadnji smeje se najslajše smeje. Pa tko kot so ti rekl, če si bil lahko tok frajer pa pijan vozil bodi sedaj tolk frajer in plačaj kazen in prevzemi posledice...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To avg 28, 2007 8:46 pm

Žal ti kaj dosti ne moremo pomagat, ker tak je zakon in spremenit ga ne moreš, posledice so tukaj, tebe bo stalo več kot 2 povprečni min.slo.plači. Žal. Tud sam sem bolj osredotočen na to, da ne pijem alkoholnih pijač, če se ga že prbijem se to takrat, ko vozi nekdo drug. Sam pa vozim že štiri leta avto in nikoli pijan za volanom, ker se zavedam, da me bo koštalo veliko, če bom pijan in me bodo ustavli policaji-oz.lahko pride do prometne in bo še slabši.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto To avg 28, 2007 8:53 pm

(off topic/"dolmivisi" on: Dans gledam u ekraček: "Analiza; čakaj" :arrow: 0,08 :wiihuu :___o )
lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne sep 02, 2007 11:24 am

LOL no folk.. Pa.. Cist vsak dan en nov topic.. Napihu/pelju cez naselje/... sem tolk pa tolk, zdej mi bojo pa vzel izpit pa tolk pa tolk mam za placat.. Kaj loh nardim, prosm pomagejte mi!!! PLACEJ, PEJD SE ENKRAT IZPIT DELAT PA NEHEJ PIJAN VOZIT BEMOBOGA! 1.6 promila stari :shock: In ti se pol tle gres, zakaj ti pa morjo poleg denarne kazni se izpit vzet.. Mislm.. Sej ne mors vrjet no. Jest sm placu eno kazn zaradi hitrosti v naselju 500eur + 5 kt + 1 mesec prepovedi voznje, nikol vozu z vec kot 1 pirom v riti (nikol napihu niti stotinke promila), in sem po tem zamenjal avto iz 1.8 145KM bencinarja na 1.9 SDI 64KM dizla in vozim lepo po predpisih in se tist pir vcasih rajsi zamenjam za cocacolo, ne pa da se bom pizdil tle pa se isku nevemkaksne luknje, dejmo no.. Mal sprejet odgovornost pol tud, ce ze delamo pizdarije..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne sep 02, 2007 11:30 am

Za 500 EUR kazni + 700EUR za nov izpit imaš plačanih 2400 kilometrov z taksijem. :P Škoda da se ti je takrat smislilo 5 EUR za taxi. :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost