urosr je napisal/-a:Tale zakon ne velja za navadna osebna vozila ampak za homologirana oz. posamično odobrena vozila, to so pa vozila za prevoz varovanih oseb, za prevoz denarja itd... bolj v tem smislu.
Evo moje mnenje je, da je predlagatelj tega zakona pravo tele.
Da pojasnim, Podpiram temnenje zadnjih in bočnih stekel, ampak temnenje prednjega stekla pa je totalna bedarija od zakona. Ker naši politiki ne vedo kako bi z "višanjem kazni" uredili varnost v prometu, hkrati pa ti dovolijo da si 25% zmanjšaš vidnost pred sabo. Dobro vsi uporabljamo podnevi sončna očala med vožnjo, ampak poizkusite z sončnimi očali vozit ponoči, tako boste vsaj približno lahko videli, kako je. Že z normalnim steklom v temi, ob določenih pogojih težko vidiš (neoznačenega) pešca ali kolesarja na več kot 5m od avtomobilja, sedaj pa si to predstavljajte ob 25% zmanjšani vidljivosti.
Raje še kar naprej pešce v rit brcam, ker hodijo neoznačeni po cestišču, kot pa da ga imam celo življenje na vesti, ker sem si nalimal neko folijo gor...
Pač moje mnenje, sedaj me pa potolčte
dzanzi je napisal/-a:Ta odločba velja za vozila, ki so posamično odobrena, se pravi specialna vozila, ter za uvožena vozila, ki grejo na lpp, rti na homologacijo ob uvozu.
Pogoj je, da je vgrajen biper/zvočni signal za vzvratno vožnjo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov