Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

smuky
Novinec

prometna nesreča

Napisal/-a smuky Sr nov 14, 2007 9:31 am

Včeraj se je mojemu frendu zgodila prometna nesreča in sicer bi rad slišal še vaše mnenje.
Moj frend je bil v koloni na klancu in sicer on je šel v hrib.Mel je varnostno razdaljo ampak tipu pred njim je začel lezt avto nazaj.Moj frend je začel trobit ampak tip ni reagiral in ga je poču.
Problem je v temu ker tip ki je bil pred njim se zgovarja,da je moj frend kriv ker ni imel varnostne razdalje ko je speljaj a v bistvu ta moj frend sploh premaknu se ni in ga je tisti sprednji udaru.
Kdo je tukaj kriv in kaj lahko naredi ta moj frend,ker tisti tip noče priznat krivde??

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr nov 14, 2007 9:36 am

Varnostna tuki nima neke veze, ce govorimo, da je bila stojeca kolona. V tem primeru je navadno varnostna okoli meter in pol. Avto ti pa nima kaj lezt nazaj, tako da je avtomaticno kriv.

Ce je bila kolona, potem je verjetno se kdo videl?
Slika

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr nov 14, 2007 9:38 am

kriv je on saj ti avto nesme lest nazaj.
Zka pa ni policije poklical tvoj frend??

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 14, 2007 9:54 am

Definitivno je kriv tist pred njim k mu je avto nazaj zlezu.

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Sr nov 14, 2007 10:01 am

Avto nima kaj nazal lezt!!!
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr nov 14, 2007 10:06 am

Poklical bi policijo,bi tak d**** se dubu kazen za povzrocanje prometne nesrece k je bla nazadnje kolk 40k bivsih sit.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr nov 14, 2007 10:29 am

Ja,saj pol ko je stvar šla mimo je javil zadevo na policijo in so mu rekli,da brez podatkov od ta druge osebe oni ne morejo pridet do njega ker ne vedo kdo je bil..... :?
Sam si je pa zapisal tablico in je pač vprašal,da če kaj pomaga tablica in so mu rekli da ja ker tudi samo preko tablice lahko pridejo do njega.
Pač on je povedal kako je bila situacija in so mu rekli da bodo slišali še drugo plat in pol da bo dobil po pošti odločitev kazni glede na okoliščine....
Ja,jaz upam da se bo za mojega frenda vse dobro izšlo ker res ni bil nič kriv .

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr nov 14, 2007 10:31 am

Pa dobr je a ste deci al ne??!?! obnasate se k zgublene pickice. :roll:

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr nov 14, 2007 10:35 am

PiLLLe je napisal/-a:Pa dobr je a ste deci al ne??!?! obnasate se k zgublene pickice. :roll:

pe še res je ,,VEDNO moraš poklicati policijo,če se ne da rešiti oz,če noče nekdo priznati krivde
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
PiPi1883
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a PiPi1883 Sr nov 14, 2007 10:49 am

Jap se strinjam s tem kar sta napisala Pille pa bigturbo, če se stvar ne da normalno zmenit in napisat ''evroporočilo nešreče'' kjer krivec prizna krivdo in se pač oba podpišeta, potem skor ni druge kokr da se pokliče policija. Kokr je pa policija na sceni je pa za krivca situacija takoj dražja :)

LP

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 14, 2007 10:54 am

Takih nesreč se vedno bojim, da mi keri zleze nazaj v moj avto, pol pa še nebo priznal.
Policijo klicat če je tak ja.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr nov 14, 2007 11:09 am

Ja saj moj frend je zajebal ker ni takoj poklical policije sam kako bi lahko policija ugotovila kaj je res ker tisti tip se je skozi zgovarjal na varnostno razdaljo in tako jaz mislim da bi čist vsak od nas tako na oko pogledano rekel da je ta zadnji kriv brez dileme.... :?

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr nov 14, 2007 11:15 am

Lahko da bo še tvoj kolega kej kriv ker je moj prjatu mel situacijo ko se je vanj poču tip brez prižganih luči,nažgan kot trobenta in še pobegnu je s kraja nesreče pa povzroču še dve drugi nesreči iz tega je sledilo da je bil kolega sokriv in je plačal svoj razbit avto.Ugtovil pa smo da je bil un k se je zaletavu k nor odvetnik in da ma najbrž svinjske veze.PRAVNA DRŽAVA MY ASS !!! :con

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 14, 2007 11:38 am

Eni še zmeri preveč cvikate k je nesreča. Sej vrjamem, da si presenečen in ves iz sebe... po možnosti ti še povzročitelj teži da si ti kriv. Samo v takih primerih ne smete cvikent. Če si siguren, da nisi naredu nič narobe, mu samo zatež, da boš poklical policijo pa naj se on z njimi meni naprej.... s tabo se v končni fazi v takem primeru itak nima več kej....

Kolk ljudi takole plača sebi in povročitelju škodo...cccc.

Mal več j**c pa ne prec cvikent in priznat če niste krivi.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr nov 14, 2007 12:15 pm

FBR:

Lahko tudi obrnemo... veliko ljudi se obnasa otrocje in NOCE priznati odgovornosti za svoja dejanja in se zmisljuje, spreneveda, itd...

Do zdaj sem imel 3 "nesrece" v katerih sem bil udelezen.

1. na parkiriscu. Oba priblizno hkrati greva rikverkc - tega seveda nisem videl. Js se enkrat preverim, ko se sicer ze premikam iz boksa in zabrembzam, v tem trenutku se drugi poci ritensko v mojo rit. V tem trenutku sem js sicer stal in se je on pocil vame. Dejansko pa nisem mogel nic naredit, dokazov za to ni bilo, on pa itak ni videl, da sem se ustavil. Vsak sva krila svojo skodo - meni zadnja leva luc, njemu je pa cel odbijac odpadel.

2. na hitri cesti NM-LJ pri uvozu iz NM, ko so se urejali avtocesto in je bil pri uvozu STOP znak. Se mi tip urine pred mano, kot da je uvoz na avtocesto, bremzam - ni bilo dovolj, se umaknem na drugi pas in potem nazaj. Pasa sta bila locena s tistimi visokimi kolcki in sem ene dva povozil. Bilo je pa seveda ponoci. Tip se pelje naprej, kot da ni bilo nic!? Dam po gasu, 4 utripalke in z blendanjem za njim, ga takoj ulovim, tip ustavi, cel presenecen, njemu nic jasno. Vendar cisto prizna, da je mislil, da je normalen uvozni pas. Problem je bil potem, ker na svojem avtu nisem nic videl, da bi bilo kaj narobe. Mi da telefonsko. Naslednji dan sele vidim podrajsan odbijac do plastike in podrajsan levi blatnik.Seveda je bila tudi optika sf*kana. Ga poklicem, mu povem kako in kaj... in se ze zacne sprenevedat in zgovarjat, da sem peljal prehitro, itd. Seveda nisem! Na koncu, po izrecenih VELIKO besedah, se zmeniva, da mi poslje denar za optiko in se nekaj za popravilo prask. Ker sem sam popravljal, nisem bil na zgubi. Imel pa sem dosti poti levo-desno! :twisted:

3. na parkiriscu pustim avto. Pridem nazaj in imam vdrta vrata, ker kaksna kura ocitno ne zna obracat! Seveda ni nikjer kaksnega obvestila/telefonske! :twisted: Vrata so se zdej malo povita, ker sem sam ravnal.

Dejansko se zmenit DO KONCA na licu mesta ali pa policijo! Se pravi, ce se zmenita za neko povracilo stroskov, naj ti da denar takoj. Enostavno do bankomata in cao!

lp
Slika

Tiger007
Nov uporabnik

Napisal/-a Tiger007 Sr nov 14, 2007 1:37 pm

Na torek je mel moj sošolec prometno.Vozil je normalno po omejitvah(v naselju 30-40km/h) in je odzadi v sprednjo vozilo trčil(prepozno je zagledal da vozilo stoji in še sonce je sijal tko,da je blo ful težko videt lući).No potem se je zmenil z šoferjem,da se bosta brez policije zmenila pa da bi sošolc plačo škodo in prinesel drug dan denar,ker ga ni mel pr seb in ne na bankomatu,napisala sta pa poročilo o prometni in označila da ni nobeden poškodovan in itd.No danes pa pride policija v šolo pa njega pokličejo da so naredil zapisnik zaradi tega,ker sta ona dva šla k doktorju in seveda povedla kaj je vzrok.Zdravnica je morala posredovat,to logično,zastopim...sam zakaj nista mogla rečt ker drug vzrok!?On ne zastopi tega...pa vse in lepo so se pol zmenili...danes bi že mel denar...aja pa še to...bilo je pa odbijač poknjen,v kuferangu je mal podn nabil,pa zadnja vrata so enmal bila okrivljena...in je hotel tipson 500€ za popravilo... pa češ je reku da je optika čist sfukana...sošolc pa je ponujal 250 € pa je on reku da je premal?kaj pravite na to?Šlo se je pa za R5.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr nov 14, 2007 1:59 pm

Tiger007 je napisal/-a:bilo je pa odbijač poknjen,v kuferangu je mal podn nabil,pa zadnja vrata so enmal bila okrivljena...in je hotel tipson 500€ za popravilo... pa češ je reku da je optika čist sfukana...sošolc pa je ponujal 250 € pa je on reku da je premal?kaj pravite na to?Šlo se je pa za R5.

Torej, tisti pred njim je imel R5 in je hotel 500 € za popravilo?? Pa celi avto ni toliko vreden, ne glede na to kakšen je bil prej! Naj mu kr ocenijo totalko, pa še to 250 € preveč.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Tiger007
Nov uporabnik

Napisal/-a Tiger007 Sr nov 14, 2007 2:01 pm

Sej ni mel namena tolk dat,sam reku je mal več da je vidu kak bo reagiro?Ampak je začel pač da je premal....pač adijo pamet...mel je namen dat 200€.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr nov 14, 2007 2:21 pm

Varnostna razdalja v tem primeru ne pomeni nič, ker so stali v koloni. Varnostna razdalja pride v poštev kadar pride do naleta. Nalet je pa takrat, kada se zadnji zabije v prvega, ne pa kadar se prvi zabije v zadnjega. To je isko k na parkirišču. Če geš ven iz boksa pa rukneš avto si tikriv , ne pa un k je zraven parkiral. Itak se varnostna razdalja upušteva le med vožnjo. Če pa je unmu tipu avto lezu nazaj, pa da je tvoj kolega še trobu...mislim da je zadeva tukej logična. Sam policijo bi blo treba takoj poklicat.
Pa se je un tip kar odpelal naprej al kaj?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 14, 2007 2:44 pm

Res... je v takih primerih, ko ne gre zaupati soudeleženim v nesreči je najboljše poklicati policijo. V nekaterih primerih, kot vidite, tudi če ste vi krivi, ker na koncu vas lahko tako zajeb..., da boste nesrečo preplačali.

Sicer ni popolnoma v kontekstu, vedar vseeno. Nekaj časa nazaj, je bilo v Novem mestu zelo popularno, da so se cigani (baje je to pravilno slovnično) v križiščih dobesedno metali na avto. Prišel je kombi, ki je pred tabo pribremzal. Izstopila je romka/ciganka in se vrgla po tleh, kot da si jo zbil. Nato so izstopili še ostali iz kombija.
Večina se je v takem primeru ustrašila in zbežala, čez nekaj dni pa so domov dobili poročilo policije, da je bila nesreča prijavljena in da so šli cigani/romi celo tako daleč, da so obiskali tudi zdravnika, ker so bile zdravstvene posledice.
Drug tak primer je pa bil, ko so kar na lepem bremzali na ravni cesti brez razloga tako, da si jih nasadil. Oni so dobili plačano škodo.... seveda, glih popravljali so yugota, stojadine,... Izi način da so priši do denarja...P.S.: zavarovalnica ne odplačuje več takih škod.
Kakor koli že. To je recimor res težak primer, ko res ne veš ali bi čakal z njimi policijo, ali boš bejžal ker ne veš kaj vse ti lahko naredijo. Skratka svinjarija!!!

Skratka brez policije je zelo teško dokazovati, ker je beseda proti besedi, razen če se na avtu kristalno jasno pozna, kdo je koga ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov