Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX To jan 08, 2008 6:24 pm

On tebe tožit ziher ne more. Samo je pa glupo, da ma kazen za pobeg iz kraja prometne nesreče, ker mu je kamen priletel na tvojo šipo.. kaj nimaš zavarovanih stekel?

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden To jan 08, 2008 6:29 pm

sj če njemu pade iz kasona kakšen kos materijala in ti povzroči škodo je avtomatsko on kriv.škodo mora poravnat pa če maš al pa nimaš zavarovanih šip!tk da če je to res kar praviš ti nič ne more.

lp Robi

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To jan 08, 2008 6:40 pm

NoFX je napisal/-a:On tebe tožit ziher ne more. Samo je pa glupo, da ma kazen za pobeg iz kraja prometne nesreče, ker mu je kamen priletel na tvojo šipo.. kaj nimaš zavarovanih stekel?

aja zdj, če maš pa ti zavarovano steklo ti pa lahk folk za brezveze razbija šipe...čist prou da si klicu polcijo...se večkrat pelem za tovornjaki k jim kamni dol letijo in ne jebejo 5% kaj se dogaja za njimi :evil:

Uporabniški avatar
zmeden
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a zmeden To jan 08, 2008 6:59 pm

ja če mu je policija dala še kazn pol res ne vem kk te bo tožu,sicer preveč pametn pa spet ne morm bit ker nism pravnik! sam moj odgovor je še vseen da te ne more nič!

lp Robi

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 08, 2008 7:06 pm

zmeden je napisal/-a:ja če mu je policija dala še kazn pol res ne vem kk te bo tožu,sicer preveč pametn pa spet ne morm bit ker nism pravnik! sam moj odgovor je še vseen da te ne more nič!

lp Robi

policija mu je dala nalog na podlagi pricanja oskodovanca.nikjer pa ne pise da se oskodovanec ni zlagau ali pa podau krive ovadbe.
Ni vse res kar napišem

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice To jan 08, 2008 7:08 pm

kako je pa prsu do tvoje cifre?!?! To je bl primerno pitance :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jan 08, 2008 7:27 pm

Hja, velikokrat se zgodi, da kamionom pada dol vse sorte, še večkrat se pa zgodi, go razni živčni vozniki avtomobilo furajo kamuonu za ritjo, res genialno :P

No, vrnimo se nazaj k primeru: da tovornjakar dobi kazen za pobeg je v takem primeru precej nefer, ker ni mogel vedeti ali je sploh povzročil škodo. Če je bil malomaren in je imel tovor malomarno naložen, naj bo kaznovan za to, ne pa za pobeg.
Če si ga prehitel in mu mahal, to še ne pomeni, da on ve zakaj se gre.

Nabolj pravilno bi bilo, da ti dobiš povrnjeno škodo tovornjakar pa ne dobi kazni za pobeg ampak če že mora dobiti naj dobi neko minimalno za malomarno naložen tovor. No, tak malomarno naložen tovor bi sicer lahko povzročil tudi večjo nesrečo tudi s smrtnim izidom, tako da po drugi strani kazen le mora biti.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy To jan 08, 2008 8:20 pm

Rossoner je napisal/-a:ne, nimam zavarovanih stekel...star avto pač in mam sm osnovno...
kao reku da me bo za krivo ovabo, pa sej policija že ugotovla da on kriv sj je konc koncu njemu izdala plačilca??

kak to da nimaš zavarovane stekla?

jaz imam tudi 13let star avto ki je vreden 800evrov, pa imam zavarovano osnovno+stekla+oglendala+divjad+osebe. vse skupaj z 10%popuston sem plačal toliko koliko je avto vreden. pa se mi je splačalo zavarovat ker je meni tude od kamion priletel kamen pa ga nisem ustavljal pa policije klical. sem šel pač na zavarovalnico.

sicer pa jaz na policojovem mestu sploh nebe dal kamionu kazen.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jan 08, 2008 8:33 pm

To je vse skupaj en lari fari in razen morebitih batin od jeznega tovornjakarja ne boš dobil čisto nič drugega. Drugič pa ne šparat tam kjer ni treba, ker steklo stane enako za star ali pa nov avto.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To jan 08, 2008 8:41 pm

V nekaterih urejenih evropskih državah se to ne dogaja. Kiper tovornjaki se namreč pokrivajo s ponjavami, pri nas pa ubobožana gradbeno-prevozniška podjetja nimajo ne časa ne denarja za ponjave (cerade).

Prav je, da je poklical policijo, zakaj bi se sam izpostavljal 35 tonskem kiperju. In seveda je prav, da šofer dobi kazen, tudi za pobeg in nesodelovanje pri posredovanju obveznih podatkov oškodovancu.

Drugo bi bilo, če bi kamen priletel izpod koles, takrat pa je pametno imeti zavarovanje stekel, ker v tem primeru pa ni kriv voznik pred vami.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 08, 2008 9:35 pm

prav mu je

stricu je padu pred avto drva mu zlomi odbijač... nasproti je motorist skoraj padu...

pobere drvo gre za njim... kliče policijo... jih ustavijo

je mel podobne da ne prizna pa to, pa mu je policaj povedu sam naj bo tih da mu ne začne kr po vrsti pisat položnic...

pa se je vse lepo rešlo..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 09, 2008 9:56 pm

kolesar je napisal/-a:prav mu je

...točno tako, če bo še sral, mu povej da boš ti njega tožil za prestan strah...

in še premal so ga "drapnili"....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 09, 2008 10:29 pm

sašo5 je napisal/-a:

...točno tako, če bo še sral, mu povej da boš ti njega tožil za prestan strah...

ja valda ja.
mislm a je kdo pomislu da tovornjakar ni vedu zakaj se gre.seprau ce te en kr ustavla na cesti pa to,poj koj ves da si mu sipo pocu.djte bit pametni an.jst se tut neb ustavu,glede na to kasne manijake mas na cesti.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 09, 2008 10:35 pm

abbe je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

ja valda ja.
mislm a je kdo pomislu da tovornjakar ni vedu zakaj se gre.seprau ce te en kr ustavla na cesti pa to,poj koj ves da si mu sipo pocu.djte bit pametni an.jst se tut neb ustavu,glede na to kasne manijake mas na cesti.

manijaki so tovornjakari - sploh te "kiperaši" ..kaj ni vedel..... p....jim m...... nalagajo na 12 ton registracije 15 in več - oni so tudi edini in glavni razlog za tako "sfukane" ceste kot jih imamo pri nas.....

P.S zakaj misliš , da iz Nemčije vozijo 7/8 let stare tovornjake, ki so kot novi? Zato, ker se tam ve, če piše v prometni nosilnost 7 ton je to 7 ton, naj probajo tam naredit "pizdarijo" na kaki cesti...

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 11:06 am

sašo5 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

ja valda ja.

manijaki so tovornjakari - sploh te "kiperaši" ..kaj ni vedel..... p....jim m...... nalagajo na 12 ton registracije 15 in več - oni so tudi edini in glavni razlog za tako "sfukane" ceste kot jih imamo pri nas.....

P.S zakaj misliš , da iz Nemčije vozijo 7/8 let stare tovornjake, ki so kot novi? Zato, ker se tam ve, če piše v prometni nosilnost 7 ton je to 7 ton, naj probajo tam naredit "pizdarijo" na kaki cesti...

Sašo....najprej....sem eden od manijakov tovornjakarjev...nisem kiperaš ampak sem voznik hladilnika.....jaaaa točno tisti, brez katerega ne moreš živet, ker ti vozi robo v trgovino, da jo lahko kupiš....ups...pri nas še niste spoznali kako je ko nas ni na cesti.....če ima kdo koga v italiji, naj ga vpraša, kaj je lahko prejšnji mesec kupil v trgovini, ko so prevozniki štrajkali.....
sedaj pa po vrsti.....
1.vozim vozilo vredno 200.000€, velikokrat na njem tovor vreden 10x toliko...in naj ustavim vsakemu ki mi maha ob cesti? :roll: ..malo težko....
2.moram bit kaznovan zaradi vsakega, ki si zapiše mojo registersko, ko se peljem mimo njega in bo rekel da mu je priletel kamen z mojega kamiona? lahko odleti tudi izpod koles...če si slučajno kdaj videl...kamion ima na pogonu dvojna kolesa med katerimi se lahko tud kak kamen skrije in odleti....zato pa je treba imet zavarovana stekla....
3.ali z osebnim avtom ni potrebno imet varnostne razdalje? zato....rossoner....jaz bi na policajevem mestu izdal raje tebi plačilca zaradi neupoštevanja varnostne razdalje....

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jan 19, 2008 11:17 am

@king-of-the-road:
Zdej tole si ti malo v temo brcnu, ker ne vem kako lahka teb iz hladilnika odleti kos narobe naloženega tovora, razen če boš pozabil vrata zapret. Če nisi dobro prebral leti tale tema na kiperje ki so naloženi s "kopičko" brez ustrezne zaščite tovora. V tem primeru maš lahko dvojno varnostno razdaljo ker ko mu kos odtrga s kesona leti kar precej daleč po zraku.

Verjetno se kdaj tudi ti v osebnem avtu voziš naokrog in bi te prav rad videl kako bi odreagiral ko bi tak kos, ki je priletel iz prepolnega kesona, razbil tvoje vozilo. Si kar težko predstvaljam da bi stopil do voznika in rekel: "Ja kolega sej te razumem, bom že jaz kril vso škodo!"

LP

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent So jan 19, 2008 11:19 am

bravo bravo! Točno, jaz bi dal tebi 2x več kazni. Revček jokaš za kamenček....ko da je zdaj on kriv. Še čudno da nisi rekel, naj ti osebno povrne stroške za šipo...pa še duševne bolečine uveljavljal. :roll:
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 19, 2008 11:20 am

Ja pa kaj še.... zato obstajajo zavese za kolesi, da ne leti kamenje povsod.

Seveda... lahko se zgodi... ampak da bi pa mogel on plačat kazen,.... mislim, če si užaljen raje ne piši take bedarije.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 19, 2008 11:22 am

vinccent je napisal/-a:bravo bravo! Točno, jaz bi dal tebi 2x več kazni. Revček jokaš za kamenček....ko da je zdaj on kriv. Še čudno da nisi rekel, naj ti osebno povrne stroške za šipo...pa še duševne bolečine uveljavljal. :roll:

Dej si najprej preberi prvi prispevek, ker sodeč po tem kaj pišeš nimaš POJMA za kaj se gre.... torej beri od začetka....

Mislm, kere leve.

Uporabniški avatar
king-of-the-road
Nov uporabnik

Napisal/-a king-of-the-road So jan 19, 2008 11:55 am

simimedi....tud za kamenje na kamionu veljajo fizikalni zakoni.....s kamiona ki pelje naprej ne more kamen past nazaj.....lahko pade samo dol....takrat pa moraš bit dovolj blizu da ga "pobereš"....je tako?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov