Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

d3nito
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Nategnil me je za Golfa 4ko

Napisal/-a d3nito So jun 14, 2008 6:19 pm

Pozdravljeni, naletel sem na eno velko piz*arijo in bi prosil za pomoč. Prejšnji teden sem kupil avto, Golfa 4ko letnik 2000 črne barve. Vse ok, pri pregledu papirjev nisem najdel nobenih nepravilnosti, prodajalec prijazen zgledal vredn zaupanja. Minil je tretji dan odkar sem bil lastnik avta in sem ga ponesreči opraskal z nakupovalnim vozičkom, zasledil sem srebrno barvo pod črno, nisem še bil čisto sure sem mislil da je barva od vozička. Kasneje se je lak začel luščit in prišel sem do spoznanja da je avto bil šprican s srebrne na črno in sem klical prodajalca a se mi ni javil. predvčeraj sem imel manjšo prometno nesrečo (nisem bil kriv) in ko so prišli policaji, preverli avto itd, so najdli zbrušene številke karoserije,motorja,brisane vse ključne številke avta razen nekje na podvozju ter ponarejene papirje kateri so bili overjeni pri notarju. Ko probam vstopit v stik s prodajalcem je njegova številka nedosegljiva,v imeniku ta oseba" rado kobalej" iz maribora sploh ne obstaja in policaji mi ne verjamejo da sem avto kupil. Sedaj so me obtožli kraje avta na podlagi ser. številke na podvozju in po podatkih mi grozi od 6 mescev do dveh let zapora + kazen, češ da je golf s to oznako podvozja bil vkraden leta 2004 v grazu v avstriji in da so v njem samo moji prstni odtisi itd...Kaj naj človek v takem primeru naredi? Prosim za pomoč nujno

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So jun 14, 2008 6:25 pm

saj imaš pa ja kupoprodajno pogodbo!
s tem lahko dokažeš da si avto pred kratkim kupil

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jun 14, 2008 6:25 pm

Brez avta boš ostal v vsakem primeru, če imaš overovljeno kupoprodajno pogodbo, potem ne boš šel sedet, če pa niti tega nimaš, si naj**** na celi črti.Kako to, da sam nisi opazil brušenih številk, ali jih pru nakupu sploh nisi preverjal?
Zadnjič spremenil Strokovnjak, dne So jun 14, 2008 6:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC So jun 14, 2008 6:26 pm

HUDO! Sem mislim, da se kaj take samo v filmih dogaja! :shock:
Kje sta se dobila, ko si kupil avto? Imaš njegovo mobilno številko?

d3nito
Nov uporabnik

Napisal/-a d3nito So jun 14, 2008 6:38 pm

kpp imam,sam problem je v tem ker ta oseba ne obstaja "rado kobalej" in policaji mislijo da sem vse sam"sfakeal"z namišljenim frendom češ da ta avto se že išče skoraj 4 leta pa da lažem itd..dobila sma se v mariboru pod kolosejem v garažni.mam tudi njegov mobi.nisem preverjal številk,ni se mi zdelo potrebno,tip je bil z žensko staro cca 50let.Nisem si mislil da bo sploh kaj takega.To je bil moj drugi avto in prvič sem delal prepis sploh.Preverli bodo pri notarju edino to naj bi bla še moja rešitev. :? sem pa v totalnem k*rcu kr ne mislim it sedet zaradi praznega nič.A je možno se kam pritožit?Ker policaji vidim da sploh niso vredni zaupanja,niso mi dali možnosti povedat svojega mnenja ampak me kar osumli kraje.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jun 14, 2008 6:41 pm

a notar ne preveri osebne izkaznice?

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko So jun 14, 2008 6:43 pm

a imaš mogoče kopijo overjene KPP?
če jo imaš se lahko s tem zagovarjaš da nisi sam kaj ponarejal.
je pa vsekakor neprijetna zadeva!!!
kontaktiraj MacTrona,pošlji mu PM,on je še kar na tekočem glede vsega,in ve na koga se lahko obrne da ti priskrbi podatke kako in kaj ravnati v tvojem primeru

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So jun 14, 2008 6:44 pm

Kako da Rado Kobalej ne obstaja?

MIZARSKI SERVIS RADO KOBALEJ S.P. ULICA 1. MAJA 11, 2312 OREHOVA VAS

http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju. ... u9iWAlw%3D

Tudi ti tega nisi preveril, tako da ne zvračaj krivde na policaje..

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko So jun 14, 2008 6:45 pm

kolesar je napisal/-a:a notar ne preveri osebne izkaznice?

kakor kdaj,včasih ne,včasih pa.
pač popravem naj bi osebne podatke prepisal iz osebnih izkaznic in lastnika in prodajalca.
samo velikokrat to prepiše kar iz kupoprodajne pogodbe

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jun 14, 2008 6:53 pm

Mislim da se ni potrebno kaj dosti obračat na nobenega, ker je situacija jasna. Če bo pri notarju res zabeležka, da je pogodba overovljena, potem v zapor ne bo šel. Kupnino pa bo tudi težko dobil nazaj, če bodo barabo sploh dobili.

d3nito
Nov uporabnik

Napisal/-a d3nito So jun 14, 2008 6:54 pm

kolesar je napisal/-a:a notar ne preveri osebne izkaznice?

je preveril,rado kobalej "naj bi bil".Bil je prijazen in pustil še svojo tel.št.tud pri notarju sam kaj pomaga če je skos nedosegljiva.Iskal sem pod MB ker je njegov naslov 2000 MB in na tem naslovu ni nobenga rada kobaleja.Kopije pa žal nimam kr si nism mislo da bo sploh do česa takega prišlo.Bom mu poslal pvt.A imam pravico dat izjavo na policiji oz. povedat svojo plat zgodbe?Brez da me obtožujejo predčasno kraje?Kolko vem naj bi o krivcu odločalo sodišče ne policija...se opravičujem ker tolko sprašujem a še nikoli nisem bil na policiji prej.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jun 14, 2008 6:57 pm

Meni to vse nekak smrdi!
Sory samo tudi tvoja zgodba je preveč naivna da bi bila resnična.
lp, pa srečno

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So jun 14, 2008 6:58 pm

Si preveril Rada Kobaleja v Orehovi Vasi?

LP

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ So jun 14, 2008 6:58 pm

Če imaš kupoprodajno pogodbo, overjeno pri notarju, potem nebi smelo biti problema.

Overjeno kupoprodajno pogodbo si moral pokazati tudi na registraciji vozila, na podlagi le te, si dobil prometno dovoljenje itd...

Ni razloga da bi pred nakupom preverjal prodajalca, namreč notar ali upravna enota je tista ustanova, ki potrdi ali je prodajalec pravi lastnik avtomobila ali ne, oni to overijo, ti nisi pristojen za ugotavljanje ali so papirji od avtomobila ponarejeni ali ne.

Prodajalec je v tem primeru moral imeti ponarejen osebni dokument, prometno dovoljenje je verjetno pravo, na nek način pridobljeno iz strani izdajatelja.

Zanimivo mi je, da bi policisti sploh šli preverjati številke na karoseriji pri manjši prometni nesreči, kjer se ponavadi gre zgolj za urejanje formalnosti, morda pa to radi počnejo pri avtomobilih, kateri so večkrat ukradeni...

Avto so ti verjetno zaplenili, ravno tako papirje od avta itd?

Kako ravnati v tej neverjetni zgodbi?i Morda je najbolje, da čimbolj sodeluješ z policijo, močno pa dvomim, da bi te zaprli, ker če je bilo tako kot nam razlagaš na forumu, potem je bil prepis opravljen legalno, pač tako kot mora biti.

Kakšno pogodbo sta pa naredila?

Kupljeno, ter potem overjena, ali pa je morda bila izdelana pri posredniku?

Lp

edit: Imaš pogodbo ali ne? Ker da je nebi imel je dejansko nemogoče saj notar reče, ta je za kupca (overjena) in druga pač za osebni arhiv (neoverjena) je za prodajalca.

Brez overjene kuporpodajne pogodbe ni mogoča registracija na novega lastnika...
555

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jun 14, 2008 7:11 pm

Meni je to vedno bolj en lari fari, ker zgodba ne pije vode.

Kako nimaš pogodbe, saj brez nje ne moreš narediti prepisa?
Če pa si prepis že naredil, potem imajo tam vse potrebne dokumente.

Da se kakšen mulc tle ne zajebava ?!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jun 14, 2008 7:18 pm

Točno tako potekajo zadeve kot je rekel @_BiStRi_.

Meni tole bolj diši po poizvedovanju informaciji, kako pajsniti avto, da bo nekdo drug kriv.

Ti ne preverjaš pristnosti podatkov in dokumentov, tako da avtomatično če imaš overjeno kupoprodajno ne moreš ti bit kriv nič!

d3nito
Nov uporabnik

Napisal/-a d3nito So jun 14, 2008 7:19 pm

legoless nisem ga,a ga bom še danes.

_bistri_ do zapleta je prišlo ko so vidli srebrno barvo,prej mi ni eden reko za papirje sploh samo za vozniško pa pihat.Ko sem pokazal papirje je reko da če sem barval avto sem reko da ne da sem ga kupo takega pred slabim tednom in potem je šel preverjat v svoj avto nekaj.poklico je še ta drugega,nekaj sta se menla,me gledla potem pa sem mogo odpret haubo,govoro je neke številke po "voki tokiju" štev xxx xxx xxxx, štev manka, štev manka itd..nato je reko naj pokažem hom.karton,prišla sta še dva,ko sta gledla odspodaj pod avto z batrijami nato mi je policaj reko stopi do vozila in naj spraznem žepe,začel me je zasliševat kje sem bil pa s kom in reko naj dam ključe in da je avto vkraden,da kak dolgo se že vozim z njim sam da vsakega dobijo če sem mislo da bo trajalo večno itd...avto so mi vzeli.Pogodba je bila narejena pri notarju 2x sem se podpisal to je blo to.

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec So jun 14, 2008 7:25 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Meni je to vedno bolj en lari fari, ker zgodba ne pije vode.

Kako nimaš pogodbe, saj brez nje ne moreš narediti prepisa?
Če pa si prepis že naredil, potem imajo tam vse potrebne dokumente.

Da se kakšen mulc tle ne zajebava ?!

Brez pogodbe lahko prepis nardi samo lastnik avta.
Sem pred dnevi prodal ena j***a, pa sem šel samo s kopijo osebne od kupca na avtohišo, tam dobiš pogodbo, jo neseš na opčino da usekajo štempel, pa pošleš kupcu. Uf
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jun 14, 2008 7:26 pm

d3nito je napisal/-a:legoless nisem ga,a ga bom še danes.

_bistri_ do zapleta je prišlo ko so vidli srebrno barvo,prej mi ni eden reko za papirje sploh samo za vozniško pa pihat.Ko sem pokazal papirje je reko da če sem barval avto sem reko da ne da sem ga kupo takega pred slabim tednom in potem je šel preverjat v svoj avto nekaj.poklico je še ta drugega,nekaj sta se menla,me gledla potem pa sem mogo odpret haubo,govoro je neke številke po "voki tokiju" štev xxx xxx xxxx, štev manka, štev manka itd..nato je reko naj pokažem hom.karton,prišla sta še dva,ko sta gledla odspodaj pod avto z batrijami nato mi je policaj reko stopi do vozila in naj spraznem žepe,začel me je zasliševat kje sem bil pa s kom in reko naj dam ključe in da je avto vkraden,da kak dolgo se že vozim z njim sam da vsakega dobijo če sem mislo da bo trajalo večno itd...avto so mi vzeli.Pogodba je bila narejena pri notarju 2x sem se podpisal to je blo to.

Če je tako kot praviš se nimaš kaj bat

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ So jun 14, 2008 7:27 pm

Kakšna pogodba je bila?

Kupljena v knjigarni ali jo je izdelal v komisijski prodaji vozil posrednik?

Če ne veš, ti podam še podatek, da kupljena v knjigarni stane morda okol 1 EUR, če jo delaš pa v komisijski prodaji, te stane pa dosti več...ravno tako je razlika ali overiš pri notarju, kar je precej dražje, kot če overiš na občini kjer zadeva mislim da stane okoli 1.20 EUR

Z to overjeno pogodbo si uredil registracijo vozila?
555
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost