Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

VW KATASTROFA

Napisal/-a Denii Po jun 23, 2008 9:55 am

Torej pred 2 letom in pol smo kupil VW transporter T5, redno servisiran in vse prevoženih 100.000 km, no in kr na lepem crkne klima kmalu še ugotovimo da meče olje iz posode od servovolana, no in lepo peljemo na servis, ugotovijo zanič servopumpa ter klima kompresor, in gospodje pravijo da ni več garancije in popravilo pride 1.600 Eur, največje razočaranje nad WV nikjer tud v ljubljani sploh nočejo slišat da bi šlo tole še pod garancijo ker drugega kot tovarniška napaka ne more bit.
Kam se še človek sploh lahko obrne ?
Al pa bo še ena oddaja pri preverjeno pa ne o renaultu ampak VW !!!
Zadnjič spremenil Denii, dne Po jun 23, 2008 12:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Clean look

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Po jun 23, 2008 10:06 am

ja tako je pri wvjih nimaš kej. dvomim da ti bodo priznali garancijo ker maš že 100.000km prevoženih. tako renault kot wv sta katastrofa,zdj tud sam vidiš da je tako. tolk so mel učasih proti italijanom povedat,sam ko smo mel alfe,fiate je zlo mal kj crknal pr teh zjebanih nemcih pa francozih pa kr naprej neki crkne :x :x :x :x :x :x
denis

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po jun 23, 2008 10:13 am

denis099 je napisal/-a:ja tako je pri wvjih nimaš kej. dvomim da ti bodo priznali garancijo ker maš že 100.000km prevoženih. tako renault kot wv sta katastrofa,zdj tud sam vidiš da je tako. tolk so mel učasih proti italijanom povedat,sam ko smo mel alfe,fiate je zlo mal kj crknal pr teh zjebanih nemcih pa francozih pa kr naprej neki crkne :x :x :x :x :x :x

Pa kaj je tebi...obema povem napiše se VW in ne WV..JAAA....jas z mojim jajcom kot ti praviš vw-jem nimam nobenih problemov raze da na tri leta crkne LMM.....pa še to ni vlki strošek....to je čist odvisno na kaki drek naletiš...pri vseh znamkah je tak...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jun 23, 2008 10:16 am

denis099 je napisal/-a:ja tako je pri wvjih nimaš kej. dvomim da ti bodo priznali garancijo ker maš že 100.000km prevoženih. tako renault kot wv sta katastrofa,zdj tud sam vidiš da je tako. tolk so mel učasih proti italijanom povedat,sam ko smo mel alfe,fiate je zlo mal kj crknal pr teh zjebanih nemcih pa francozih pa kr naprej neki crkne :x :x :x :x :x :x

Denis ne mislit da so ostale znamke imune na napake... daleč od tega. Vsi se kvarijo, toliko bolj zaradi tega ker se avtomobile masovno štanca, testirajo se samo osnove in prave napake vdarijo ven šele čez nekaj 10k km.
To da se pa pooblaščeni servis izmika popravilu v garanciji je pa itaq vsem jasno in znano.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Po jun 23, 2008 10:22 am

Zato ker je pa tebi začel nagajat je pa VW zanič :roll: Vsi avtomobili so so kvarili in se tudi bojo ;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jun 23, 2008 10:26 am

Denii maš pm.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: VW KATASTROFA

Napisal/-a sašo5 Po jun 23, 2008 11:25 am

Denii je napisal/-a:Kam se še človek sploh lahko obrne ?

....verjetno ti je jasno, da morajo bit v teh. knj. vsi žigi servisov uradnih- o tem ni debate...

in če to vse je, potem:

Lahko uveljavljaš t.i. "kulanco" (do 5 let)(to pomeni, da boš verjetno plačal 20% zneska, ki so ti ga povedali na servisu) - če o tem nočejo slišat, potem pokliči na Porsche in povej svojo zgodbo, verjemi mi, prisluhnili bodo.....

P.S. včasih je bila zadolžena za reklamacije strank gosp. Mojca Klemenčič...

P.S. 1 . mislim(nisem siguren) da za uveljavitev kulance, mora bit vozilo kupljeno v Sloveniji, ker ima vsaka država drugače zmenjeno, spada pod "deželni paket" - splošna garancija je pa itak poenotena na najmanj dve leti po vsej EU.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Po jun 23, 2008 11:56 am

kulanca velja tudi za uvožena vozila.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 23, 2008 12:04 pm

S|icKeR je napisal/-a:kulanca velja tudi za uvožena vozila.

...sej sem napisal, da "mislim"(se pravi nič vedet)....nekje sem zasledil, da naj bi bilo nekaj na dogovarjanju le tega ......(potem je verjetno padlo v vodo)...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Po jun 23, 2008 12:07 pm

to sem tut jz slišal. baje naj pri tanovih avtomobilih to naj nebi več veljalo. se pravi da kulanca velja samo za avtomobile kupljene v slo. v da velja tut za uvožena vozila vem zato, ker smo kolegici zrihtal uvoženga G5 s 100% kulanco, 2 tedna pred iztekom treh let.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Po jun 23, 2008 12:17 pm

a ne more nekdo tega osnovnošolčka utišat? nimam nič proti italijanom ker jih sam vozim ampak on z vsakim komenarjem pretirava!!!
TIGR

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Po jun 23, 2008 12:43 pm

Vugy sej nismo prvič lastniki VW smo mel prej tastarega transoprterja pa je mel preko 300.000 pa ni bilo problemov, pa smo zato rekl gremo na novga da ne bo problemov, najbolj me razjezi to da ima komaj dve leti garancije ko ta poteče pa vse crkne poglejte si druge znamke ki ponujajo po 5 let garancije brez omejitev km, še to me jezi nebi reku da je avto prišeč tedaj kakšnih 3.000.000 Sit ampak 7.500.000 in za tak denar pričakuješ kvaliteto.
Clean look

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po jun 23, 2008 1:28 pm

Sej sem napiso da je odvisno na kakega naletiš...in to je pri vseh znamkah ;) noben avto ni popolnoma brez napak...je pa res da je bil relativno drag ja....ata ga je tudi gledal pa se je potem za ford transita odločo zaradi cene.....pa gre zaenkrat dobro...edino pumpa za nafto je šla......pa so popravli v garanciji, vzrok pa bi naj bila slaba nafta en dan prej natankana na petrolu ;) smo nesli vzorec

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Re: VW KATASTROFA

Napisal/-a myster Po jun 23, 2008 10:16 pm

Denii je napisal/-a:Torej pred 2 letom in pol smo kupil VW transporter T5, redno servisiran in vse prevoženih 100.000 km, no in kr na lepem crkne klima kmalu še ugotovimo da meče olje iz posode od servovolana, no in lepo peljemo na servis, ugotovijo zanič servopumpa ter klima kompresor, in gospodje pravijo da ni več garancije in popravilo pride 1.600 Eur, največje razočaranje nad WV nikjer tud v ljubljani sploh nočejo slišat da bi šlo tole še pod garancijo ker drugega kot tovarniška napaka ne more bit.
Kam se še človek sploh lahko obrne ?
Al pa bo še ena oddaja pri preverjeno pa ne o renaultu ampak VW !!!

to diši po tem, da je ta transporter doživel malo več ko sam 100kkm in je motor že prilično zjahan...slišal sem tudi, da menjajo motor, ker pač original je bil še čist OK (gre na jug), dobijo enga zjahanga na odpadu (od kakega karaboliranega vozila) in ga vgradijo nazaj ter mastno prodajo...ampak ta govorica je baba čula-baba rekla (lahko pa vseeno preveriš s serijskimi številkami)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Po jun 23, 2008 10:23 pm

?? A ti misliš da smo kupil rabljen avto al avto z rabljenim motorjem ?
Clean look

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po jun 23, 2008 10:45 pm

Zgleda, da z avtom nisi imel sreče!!
Baje, da načeloma te modeli nimajo nobenih problemov, porabijo izredno malo goriva in se sploh ne kvarijo!!!!!!
To ni nekaj takega kot renault ali citroen, ali celo pežo, za katere vseivemo, da so za en d..k!!!!!
Pojdi do zastopnika, najbolje, da se prej posvetuješ še z odvetnikom, ter zahtevaj vsaj kulanco-upam da boš vsaj to dosegel. ;) Gre le za preizkušeno nemško tehnologijo, in to se ne sme dogajati!! :/:o:/

shilyeg
Nov uporabnik

Kraj: sam hrvaška ne

Napisal/-a shilyeg Po jun 23, 2008 10:46 pm

kakšen motor maš v transporteru? 2.5? na firmi imamo nekje 20 teh z 2.5 pa ni problemov z onimi 1.9 pa skozi neke crkuje tak da so jih že nehali dajat za teren ker je mimgrede počakal nekje na sredi poti do belgije al pa kai takega
drift and die smoke and fly

yamahamulcextra
Nov uporabnik

Napisal/-a yamahamulcextra To jun 24, 2008 7:21 am

kofy to ni res citroeni, renaulti in pa pežoji NISO za en d.k
mot me da pluvate po francozih, ubistvu jih pa še mel niste nikol. jst mam citroena - C - crosserja, prej sm mel c8. nikol se ni nč kvarl, zlo so bli udobni, prodajalci prjazni in use. čudi me to, da se še niste naveličal nemških škatel. usi vemo, da je kvaliteta VW v zadnjih 15 letih močno upadla. meu sm prajtla je mel 1 let sharana prej pa passata pa je reku nikol več VW takih j**c pa še ne.
tko da ne pluvat po citroenih ker se manj kvarjo kot VW (poglej mal na internet)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jun 24, 2008 7:26 am

nič nemoreš, mi smo na lastne stroške na c berlingotu l 2004 90k km menjali štarter, alternator in servo pumpo.. ca. 1000e

Denii: vedet moreš tudi to, da imajo avtomobilska podjetja po 100+ ljudi zaposlenih, samo za to da testirajo vzdržljivost materialov.. torej po kmečko, po poteku garancije more nekaj crknit.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To jun 24, 2008 9:21 am

Motor je 2.5 Tdi AXD motor kateri naj bi imel nasplošno probleme s servo črpalko ni mi jasno zakaj potem še crknu klima kompresor, čudi me tudi to da je volan bil čisto normalen samo olje je ven metalo iz posode od servota.
Bomo vidl kaj bojo storil danes in kakšen bo račun.
Clean look
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov