Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

uveljavitev parkinga

Napisal/-a splash Če jul 10, 2008 10:32 pm

živjo. imam sledeč problem. danes je mat nekdo ruknil na parkingu in poškodoval odbijač... avto je polno zavarovan proti vsem...

sedaj bi pa mati najraje videla da se to čimprej zrihta, sploh sedaj ko gre na morje, da avta ne bi nič pogrešila potem ko pride nazaj, da se lahko nomalno pelje na šiht.

sedaj pa mene zanima, če lahko grem recimo jaz uveljavit parking na zavarovalnico k cenilcu, čeprav je lastnica mat... zavarovan je pri as

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jul 10, 2008 11:23 pm

Pri cenilcu sploh ne gledajo kdo je lastnik, če bi pa kaj težili, lahko greš narediti pooblastilo pa overiti. Pri nas teh problemov drgač ni nikol bilo oz. niso nič zahtevali da je lastnik tam.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jul 10, 2008 11:23 pm

ista situacija nekaj dni nazaj, le pri triglavu. Je šlo brez problema, cenilec je komentiral - če ti mati zaupa avto ti zaupa tudi da boš tu opravil kot je treba. :D

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 11, 2008 7:47 am

Čisto odvisno od zavarovalnice.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So jul 12, 2008 8:39 am

a ni potreben policijski zapisnik, če je storilec neznan?

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So jul 12, 2008 9:28 am

in kaj ti bo pomagal policijski zapisnik, ce je storilec neznan? slo, bo iz tvoje police, enako kot brez zapisnika! pa pri majhnih popravilih ni potreben policijski zapisnik!

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So jul 12, 2008 9:45 am

mojemu bratu so ruknili na parkplacu avto... in je pač pokl policijo , se naredil zapisnik.. ostalo zavarovalnica.. in je zavrnila, ker so na podlagi zapisnika sklepali da avto ni bil udarjen na parkirišču...in je napisal pritožbo pa ni nič dosegel..

drugo pa je če ti kasko uveljavljaš...lahko se doma v steno zaletiš pa ti krijejo škodo...

Jakadinho
Nov uporabnik

Napisal/-a Jakadinho So jul 12, 2008 9:06 pm

SamoK je napisal/-a:in kaj ti bo pomagal policijski zapisnik, ce je storilec neznan? slo, bo iz tvoje police, enako kot brez zapisnika! pa pri majhnih popravilih ni potreben policijski zapisnik!

V katerem primeru točno ni treba policijskega zapisnika za uveljavljanje kaska. Kaj se smatra kot malo popravilo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jul 12, 2008 11:58 pm

Če je razvidno, da je poškodba povzročena z drugim vozilom, po navadi ne komplicirajo. Če pa zgleda, da bi lahko tako poškodbo povzročil voznik sam, torej med parkiranjem (količek, štanga, korito...), potem znajo komplicirat.
Če obstaja kakšen dvom o nastanku poškodbe, znajo hitro zavrnit zahtevek.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne jul 13, 2008 9:06 am

za poškodbo odbijača v tem primeru, vsekako ni potreben policijski zapisnik (govorim o kasku), tudi v vecini primerov je dovolj eu. poročilo, da je le znan storilec in za tem stoji!! seveda eu. ni dovolj v primeru totalke! kapis?

Jakadinho
Nov uporabnik

Napisal/-a Jakadinho Ne jul 13, 2008 9:22 am

Kaj pa če storilec ni znan. V mojem primeru je tako. Torej gre to dol z moje police.

Če sem prav razumel v tem primeru ni potreben policijski zapisnik ampak samo peljem avto na ocenitev.

Drugače pa hvala za pomoč ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jul 13, 2008 10:46 am

v pogojih vseh zavarovalnic je napisano, da je potrebno za uveljavljanje parkinga klicat policijo. Zakaj? Nekdo ti je ruknil avto in pobegnil ane, matr ne znate razmišljat. zdej pa pr keri rabte met pr keri pa ne je pa čist odvisn od politike tiste poslovalnce (ne zavarovalnice), cenilca itd.

dostikrat ne komplicirajo, dostikrat pa bojo! Če hočeš bit čist brez komplikacij pokliči policijo, drugače se pa ne glih prtožvat k vam bo cenilec zatežil, da ni bilo policije..

lp
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jul 13, 2008 11:45 am

meni so rekli na zavarovalnici, da naj samo tja pridem in to je to. pa ker avto ni moj moram imeti vozniško od lastnika seboj.

to je to.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne jul 13, 2008 4:21 pm

Jakadinho je napisal/-a:Kaj pa če storilec ni znan. V mojem primeru je tako. Torej gre to dol z moje police.

Če sem prav razumel v tem primeru ni potreben policijski zapisnik ampak samo peljem avto na ocenitev.

Drugače pa hvala za pomoč ;)

Ja, ce imas kasko, v tem primeru ti gre iz tvoje police (beri: bonifikacija), lahko pa imas klavzulo v pogodbi, kjer pise odkup prve skode.. v tem primeru placas ta znesek in ti bonifikacija ostane!

cammy
Nov uporabnik

Napisal/-a cammy To jul 15, 2008 1:22 pm

Če se ti zgodi nesreča ali te nekdo rukne na parkplacu, pa storilec ni znan je vedno dobro poklicat policijo. To pa zato, ker vsak ko ima zavarovan avto (parking, osnovno, kasko) lahko uveljavlja škodo na slovenskem zavarovalnem združenju. Z policijskim zapisnikom in z poročilom cenilca moraš it na svojo zavarovalnico (na glavno enoto). Tam se sproži postopek in zapisnik se pošlje na slovensko zavarovalno združenje. Res, da lahko čakaš tudi 3 mesece za povrnitev škode, ampak se še vedno splača.
Tisti, ki imajo samo osnovno zavarovanje bi itak mogli v svoj žep sečti, da bi lahko popravli avto.
Tisti, ki pa imajo kasko bi sicer lahko dali popravit iz kaska, ampak bi izgubili boniteto.
Nikoli pa ne it popravljat avta preden se o tem postopku popolnoma ne prepričate na matični zavarovalnici. Nam so rekli, da naj začasno popravimo iz kaska, ker bomo na povrnitev škode čakali tudi do tri mesece. Vendar se na koncu izkaže, da ko daš enkrat popravit iz kaska več ne dobiš povrnjene škode.
Je pa to vse odvisno od vsakega posameznega primera.
Lp, cammy

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jul 15, 2008 2:35 pm

cammy je napisal/-a:...
Tisti, ki pa imajo kasko bi sicer lahko dali popravit iz kaska, ampak bi izgubili boniteto....

na popravilo na parking ni odbitka bonitete in ni odbitne franšize

in pa na policijo se gre, če imaš večjo škodo, če imaš samo blatnik podrsan in malo odbijač je brezveze hodit na policijo. Grep na zavarovalnico prijaviš škodo in izpolneš prijavo, cenilec oceni, ti da listek za ličarja in greš popravljat.
Slika

cammy
Nov uporabnik

Napisal/-a cammy To jul 15, 2008 3:03 pm

stench je napisal/-a:na popravilo na parking ni odbitka bonitete in ni odbitne franšize

misliš! Ker meni so na zavarovalnici drugače rekli. Da vsako popravilo, ki gre iz kaska ti odvzame bonitetne točke. Zdaj pa več res ne vem.

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC To jul 15, 2008 3:07 pm

Mene pa zanima, če nimaš polni kasko... Torej zavarovana imaš stekla, luči in parking. Sedaj pa me zanima, če ti nekdo poškoduje luč oz. kak drug del vozila, si upravičen da ti krijejo škodo, če se vidi, da škoda ni bila povzročena z vozilom (vandalizem)?
Hvala!
Zadnjič spremenil JustMuC, dne To jul 15, 2008 3:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

cammy
Nov uporabnik

Napisal/-a cammy To jul 15, 2008 3:09 pm

tak kot sem napisala, da morš na zavarovalnici sprožit postopek

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC To jul 15, 2008 4:45 pm

Res bi prosu za odgovor...! ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost