Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Poškodba na parkirišču

Napisal/-a TriCikl Pe sep 26, 2008 12:42 pm

Pač danes ponoči ali pa pač zjutraj je očitno nekdo ruknu moj avto. Zaden odbijač je zlomljen ter opraskana luč. Imam samo osnovno zavarovanje. Kaj lahko naredim? Se mi sploh splača poklicat policijo?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Pe sep 26, 2008 12:53 pm

Če nimaš dodatne kombinacije parkirišča nimaš kaj praskat.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Pe sep 26, 2008 12:58 pm

Nimas kaj iskat...ce bi dobil kupon oz. bi storilca videl in izpolnil potrebne papirje (europorocilo), potem bi ti skodo popravili in bi se skoda krila iz njegove police. Tako pa ne bo nic...

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe sep 26, 2008 1:01 pm

Mja se mi je zdel :? Hvala vseeno za odgovore. Najbol me jezi da to ni prvič :evil:
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe sep 26, 2008 2:26 pm

Mogoce pa lahko v prihodnje zavarujes poleg osnovnega zavarovanja se parkirisce in prihranjena ti bo marsikatera mura in vse bo lazje. In pa to tudi ni tak velik znesek, jaz imam to ze nekaj casa in je več kot koristno, za take zadeve porihtat.

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe sep 26, 2008 2:58 pm

malo poglej kdo ma tvojo barvo na avtu ;) hehe mogoče celo dobiš storilca :) drugače pa se ti splača pri zavarovanju dat zraven še za parking, če maš pogosto te težave!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Gost

Napisal/-a Gost Pe sep 26, 2008 4:50 pm

ja kako ne pomaga..da imajo oni nekako to zabelezeno in pol ce najdes storilca ali posumljas se samo na njih obrnes..
ne vem po moji logoki

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe sep 26, 2008 4:54 pm

ja, samo moraš najdit storilca, če ne najdeš storilca pa ne moreš nič ne? če pa najdeš storilca, pa lahko pol kj nardiš!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe sep 26, 2008 6:35 pm

Avto ti vseeno lahko popravijo. Vendar je malo komplikacij. Škodo moraš prijaviti Slovenskemu zavarovalnemu biroju. Zakaj pa njim? To pa zato, ker je pri tem biroju odprt škodni sklad, v katerega vplačujejo vse zavarovalnice. Iz tega škodnega sklada se pa krijejo primeri z neznanimi oz. nezavarovanimi vozili.

Tako, da imaš možnosti. Vprašanje je le kako dolgo bo to trajalo. Pozanimaj se o tem.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Pe sep 26, 2008 8:05 pm

Koliko stane to dodatno zavarovanje za parkirisce? Ce ima kdo podatek

hvala

lp

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe sep 26, 2008 8:50 pm

nazadne ko sm jst uprašu je blo rečen da starih 20 tisoč tolarjev, se pravi okol 80-100€.

pa če se ne motim ga lahko uveljavlaš samo 2x ali 3x letno je to res? men se zdi da mi je tko agent reku na zavarovalnici ko sm ga uprašu!

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Pe sep 26, 2008 9:01 pm

recimo ze 2x se mi je zgodilo .. kupil sem avto v LJ obcasno grem v MB popisali so mi avto z žabar , kva kva in podobno. Razmisljam da bom nasledno leto pri zavarovanju vzel.?

Seveda potem krijejo iz poskodbe na parkiriscu ane?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe sep 26, 2008 9:03 pm

ja, prijaviš poškodbo na parkirišču pa ti gre iz tega posebnega zavarovanja. Naj bi blo tko. Mislim pa da max. 3x lahko to uveljavljaš na leto. Vsaj tko je men moj agent povedu!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne sep 28, 2008 1:00 pm

jamie je napisal/-a:recimo ze 2x se mi je zgodilo .. kupil sem avto v LJ obcasno grem v MB popisali so mi avto z žabar , kva kva in podobno. Razmisljam da bom nasledno leto pri zavarovanju vzel.?

Seveda potem krijejo iz poskodbe na parkiriscu ane?

Ne mešaj poškodb na parkirišču z vandalizmom!

Poškodbo na parkirišču lahko uveljavljaš samo če je razvidno da je škodo naredilo drugo vozilo. Za vandalizem pa rabiš temu primerno kasko zavarovanje.
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne sep 28, 2008 1:09 pm

vandalizem res ne moreš uveljavljat za parking, lahko pa marikaj drugega ;)

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Ne sep 28, 2008 8:13 pm

snoopek je napisal/-a:vandalizem res ne moreš uveljavljat za parking, lahko pa marikaj drugega ;)

avto je letnik 99 kasko je bv ker ni neka vrednost avta vsako leto vzamem ao+ ali je varianta pri tem za zavarovanje nad vandalizmom

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To sep 30, 2008 12:38 pm

Shebo je napisal/-a:Avto ti vseeno lahko popravijo. Vendar je malo komplikacij. Škodo moraš prijaviti Slovenskemu zavarovalnemu biroju. Zakaj pa njim? To pa zato, ker je pri tem biroju odprt škodni sklad, v katerega vplačujejo vse zavarovalnice. Iz tega škodnega sklada se pa krijejo primeri z neznanimi oz. nezavarovanimi vozili.

Tako, da imaš možnosti. Vprašanje je le kako dolgo bo to trajalo. Pozanimaj se o tem.

Koliko mi je znano izplačujejo samo za nematerialno škodo.
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To sep 30, 2008 1:34 pm

Ti lahko posebej vzameš samo kombinacije delnega kaska, se pravi parkirišča, divjad, stekla in žaromete ter ogledala, ...
Parkirišča te pridejo nekje okoli 80€ odvisno od avta.
Vandalizem je ponavadi vštet v polni kasko (vsaj tako je pri Tiliji) in ga nemoreš posebej doplačat.
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To sep 30, 2008 8:08 pm

ja, 80€ se men zdi da pride, no vsaj meni je tko rekel agent! Se pa meni tudi dozdeva da za vandalizem pri navadnem zavarovanju ne moreš dat zavarovat, mogoče kdo to 100% ve, kako in kaj je na tem :)

in si mogoče že našel storilca ki ti je butnu avto?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr okt 01, 2008 9:33 am

snoopek je napisal/-a:ja, 80€ se men zdi da pride, no vsaj meni je tko rekel agent! Se pa meni tudi dozdeva da za vandalizem pri navadnem zavarovanju ne moreš dat zavarovat, mogoče kdo to 100% ve, kako in kaj je na tem :)

in si mogoče že našel storilca ki ti je butnu avto?

Kolikor je meni znano, se vandalizem krije le iz polnega kaska in ni delne kombinacije. Je pa res, da cenilci take škode najbrž ne bi priznali kot vandalizem v kolikor so dobro vidne sledi drugega avtomobila. Vandalizem priznajo kadar ti kak mimoidoči kaj polomi, potegne s ključem po plehu, razbije luč, steklo itd, torej takrat ko ni "povzročitelj" škode drugo vozilo. Tako je pri Triglavu in drugje je najbrž podobno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost