GoGo je napisal/-a:To je že res. Vendar si potem kazen zaslužijo vsi ki vozijo v koloni, zaradi premajhne varnostne razdalje med seboj.
Premajhno varnostno razdaljo je težko dokazati, če ne pride to trka nekoga od zadaj. Sicer pa je varnostna razdalja "hitrost * 3 / 10 metrov" npr. pri 50 km/h 15 metrov.
GoGo je napisal/-a: Kako naj jih potem prehitiš, če se ne moreš vmes vključit nazaj na svoj pas?!
Ne smeš.
GoGo je napisal/-a:Dnevno srečujem take situacije...Glavna cesta, kjer brez problema voziš 70-90 kmh,
pa se najde model ki mu je 40 dovolj in še ene trije se nabijejo eden drugemu na rit, čeprav niti v sanjah ne nameravajo prehitevat... Pred seboj imaš tako kolono 4 vozil, ki serje po cesti, legalno pa jih ne smeš prehitet, pa čeprav imaš pred sabo kilometer prazne ravnine...
Ja, na žalost res. Tudi sam srečujem takšne situacije. Rešitev bi bila da najprej prehiti prvi avto, ki vozi za tistim počasnim, ki dela kolono. Nato drugi, tretji in tako naprej. Če pa se nihče ne odloči prehitevat, je pa odločitev tvoja
Jaz v takšni situaciji ponavadi počakam, da vidim, če bo tisti pred mano prehiteval. Če ne, grem jaz prehitevat, vendar ves čas spremlajm prehitevana vozila na desni in upam da bom lahko ustrezno ukrepal, če me kdo spregleda. S tem zavestno kršim in če bi prišlo do nesreče, bi bil sokrivec. In to samo zato, ker se na cesti najdejo klobučarji, volanožeri in še kateri, ki vozijo tudi po 50% pod omejitvijo. Žal.