Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Prometna nesreča

Napisal/-a Žiiga Po nov 16, 2009 11:37 pm

No skratka, bom čisto realen. Včeraj se mi je neka gospodična zaletela v desni bok vozila. Potek je bil takšen, da sem sam zavijal desno (utripalka prižgana), procedura standardna... pogled v vzratno ogledalo.. videl vozilo... začel bremzati... pogled na kolesarsko čez ramo, namesto kolesarja pa vozilo. Kaj je delala v avtu, kaj je razmišljala ne vem. Skratka preidimo k bistvu

Avto je ekonomska totalka, vanj je blo vloženih 2 leti truda, cirka 5000€, preeeeeemnogo ur. Danes grem na cenitev in mi gospod reče, da če dobim 500€ sem lahko vesel. To ne pokrije niti osnovnih stroškov za popravilo.

Slika

Imam pa tudi bolečine v vratu, od včeraj se samo stopnjujejo. Ne morem reči da se valjam po tleh, ker ni tako a vseeno boli pa me. Tudi ledveni predel v območju hrbtenice čutim ob vstajanju topo pikajočo bolečino. Šel sem na urgenco, kjer so me slikali in diagnoza je bila rahla poškodba vratnih mišic, iz slik se vidi tudi nekaj z vretenci, ne vem točno (bi moral prepisati) ampak ni mogoče oceniti ali je to starejša ali sveža poškodba.

Sam nisem niti pomislil na to, da lahko dobim odškodnino za poškodbe. Vse kar bi rad je to da mi zavarovalnica krije škodo. Na takšen ali drugačen način.

bi mi lahko kdo pomagal na poti do tega. Sedaj sem le ocenil vozilo. Čez 14 dni bo nekako šele prišel zapisnik... potem se odvija naprej
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Po nov 16, 2009 11:46 pm

če imaš bolečine moraš obiskati zdravnika in če bo ta ugotovil, da te bolečine prihajajo od posledic prometne nesreče ( te bo pričel zdraviti, boš na bolniški, ..itd ) po končanem zdravljenju vzameš vse izvide in greš po pravni ali samostojni poti terjati al kako se temu lepše reče odškodnino za poškodbe..
To je eno; drugo tvojega vloženega truda in 5000eur ti ne bo nobena zavarovalnica vzela v poštev.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po nov 16, 2009 11:48 pm

lahko greš osebno tožit povzročitelja za ostalo škodo?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To nov 17, 2009 8:40 am

Glede avtomobila boš dobil koliko pač boš dobil lahko se na cenitev sicer pritožiš oz. poskušaš iztržit čimveč, drugače pa je smiselno it v tožbo ampak boš moral dokazovat vse stroške, ki si jih imel pred tem s vozilom vključno z računi.

Nematerialno škodo krije zavarovalnica povzročitelja. Če poškodbe so vztrajaj na zdravljenju in na tem da ti da zdravnik kako rehabilitacijo/fizioterapijo itd. ko bo le ta zaključena si dobi odvetnika in vloži odškodninski zahtevek. Priloži obvezno sliko poškodovanega avtomobila, zapisnik in EURO obrazec. Zakaj odvetnika in ne sam? Če si vešč takega pisanja ali poznaš kakega pravnika potem ne rabiš. Vendar pa ti iz izkušenj lahko povem, da se zavarovalnice v takih praktično čistih primerih NE pogajajo veliko če imaš odvetnika oz njegov žig na zahtevku. Če boš vlagal sam ne pozabi specificirat za kaj zahtevaš povrnitev nematerialne škode in koliko.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To nov 17, 2009 9:52 am

Sem imel sam podoben primer, mi je pijanec razbil avto v katerega sem ogromno vlozil, pa sem od zavarovalnice dobil skoraj nic, poskodbe pa mi tudi niso priznali kljub odvetniku... Upam da se v tvojem primeru reši tebi v korist, pa tudi ce bos moral na sodišče ( meni je sedaj po 2 letih žal da nisem šel na sodišče proti zavarovalnici !).
Lp by Mare

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To nov 17, 2009 10:05 am

Ne moreš vrjet...že samo štrihanje bo prišlo skoraj 500 evrov, kje je delo, vrata+bok+prag ....absolutno se pritoži.
Si se mogoče dodatno zavarval za voznika, če se nisi nisi upravičen do odškodnine, če pa si imel sopotnike in le te imajo poškodbe pa so upravičeni.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To nov 17, 2009 10:09 am

abcabc je napisal/-a:Ne moreš vrjet...že samo štrihanje bo prišlo skoraj 500 evrov, kje je delo, vrata+bok+prag mogoče tud sprednji desni blatnik....absolutno se pritoži.

Pritožo se bo na kaj ? Ce je vsota popravila vecja od vrednosti avta ti zavarovalnica izplača totalko to je pa 70 % vozila . Tako je, denar lahko potegne samo iz poškodbe ali pa da civilno toži povzročitelja, saj je kazensko odgovorn za nastalo škodo ! Samo to se pa lahko vlece in vlece ( pač naša sodišča )!
Lp by Mare

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To nov 17, 2009 10:26 am

ok, sorry ampak a res misliš da boš dobil 5000 € za tale star clio?! če ga tako ceniš, bi ga pa zavaroval za vsoto 5000 € in tako plačal tudi višjo premijo ter bi ob nastanku škodnega dogodka prejel tudi primerno odškodnino.

če bi bil jaz zavarovalnica ti tudi nebi izplačal več kot 500 €. to je kar se tiče avta. kar se tiče tvojih poškodb pa je zadeva drugačna. upam, da si nezgodno zavarovan, ker boš le tako dobil določeno odškodnino. tožiš pa lahko povzročiteljevo zavarovalnico, saj boš le od nje lahko dobil določena denarna sredstva. na civilno tožbo pozabi, razen, če je bil povzročitelj vinjen. vendar pa so postopki kljub temu dolgotrajni in dokaj dragi v primeru, da ne dobiš tožbe.

lp

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga To nov 17, 2009 10:27 am

o, nisem pričakoval tako hitrega odziva. Skratka Imam AO+, se pravi zavarvanega voznika posebej.

Bom šel v kratkem do svojega zdravnika. Dejstvo je to, da mi je cenilec ocenil vozilo bolj šlampasto. Mudilo se mu je na malico... pol stvari, ki sem mu jih naštel ni bilo napisanih. Tako, da grem sedaj nazaj. Je vozilo, kar se tiče školjke williams, le motor je 1.8 16v. Se pravi gre za redkejše vozilo. To sem ugotovil šele kasneje (v homologacijskem kartončku je vpis menjave školke) ko sem enkrat vnašal VF v dialogys in mi je vrglo ven podatke za F7R in williams vozilo. Tako, da upam da bom na to noto dobil kaj več.

Se pravi najboljše je da grem do zdravnika, za fizioterapijo... dobim iz tega nekaj.

Je pa res ja. Ličati je potrebno celo desno stran in že to skoraj nanese glede na barvo cca 500€, nov bok je 300€, rabljenega ni, ponaredka ni... lahko bi vzel le celotno desno stran s pragom, a, b in c stebričkom ter bokom. To bi bila še najboljša varianta (cca 450€) + vrata imam ... ampak vseeno presežem za 500€....

Ni mi logično KAKO lahko dobim izplačano MANJ kot je bilo povzročeno škode na mojem vozilu pa sploh nisem bil kriv.

Najrajši bi peljal avto na servis, da ga zrihtajo, pa naj se zmenijo z zavarovalnico... podn od podna

Sem se marsikdaj vprašal zakaj je vsak dan manj teh cliotov... mi je pa danes kristalno jasno

edit: pa kdo je govoril, da hočem dobit 5k€? S tem sem hotel povedati, da je nesmiselno, da vozilo peljem na odpad? Ker kar se motornega dela tiče je brezhibno. Ma sploh se mi ne gre za dobiček. Rad bi le vozilo spravil v stanje kakršno je bilo pred trkom
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 17, 2009 10:49 am

Žiiga je napisal/-a:Ni mi logično KAKO lahko dobim izplačano MANJ kot je bilo povzročeno škode na mojem vozilu pa sploh nisem bil kriv.

Najrajši bi peljal avto na servis, da ga zrihtajo, pa naj se zmenijo z zavarovalnico... podn od podna

vse je "logično" v naši gnili državi, vključno z gnilimi zavarovalnicami; ko ti daš denar bi te po rokah nosili, ko pa nekaj morajo izplačat, pa milijon izgovorov .....

Pravica bi bila, da se avto spravi v prvotno stanje in tebe ne zanima NIČ.....kako in kje, ter s kakimi deli in na kakšen način - stvar zavarovalnice

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 17, 2009 11:01 am

sašo5 je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:Ni mi logično KAKO lahko dobim izplačano MANJ kot je bilo povzročeno škode na mojem vozilu pa sploh nisem bil kriv.

vse je "logično" v naši gnili državi, vključno z gnilimi zavarovalnicami; ko ti daš denar bi te po rokah nosili, ko pa nekaj morajo izplačat, pa milijon izgovorov .....

Pravica bi bila, da se avto spravi v prvotno stanje in tebe ne zanima NIČ.....kako in kje, ter s kakimi deli in na kakšen način - stvar zavarovalnice

se popolnoma strinjam!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To nov 17, 2009 11:41 am

Ja pa ocena zavarovalnice o škodi velja? Jaz sem se zaletel, pa sem vprašal za oceno, pa so dejali da bodo upoštevali račun popravila.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW To nov 17, 2009 11:45 am

Kalos je napisal/-a:Ja pa ocena zavarovalnice o škodi velja? Jaz sem se zaletel, pa sem vprašal za oceno, pa so dejali da bodo upoštevali račun popravila.

Ko pa je avto ocenjen kot totalka, pa negre tak =)
Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To nov 17, 2009 12:22 pm

:cry: :cry: :cry: Wili

Če si nezgodno zavarovan probaj čimveč od zavarovalnice potegnit (zdravnik, terapije...) malo se delaj da te vse še malo bol boli, pa mogoče dobiš še kakega tisočaka zraven 8)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To nov 17, 2009 12:35 pm

baSix je napisal/-a:
Če si nezgodno zavarovan probaj čimveč od zavarovalnice potegnit (zdravnik, terapije...) malo se delaj da te vse še malo bol boli, pa mogoče dobiš še kakega tisočaka zraven 8)

točno tako izkoristi vsako priložnost samo da boš mal več pokasiral drugače pa škoda cliona ker sem spremljal projekt :cry:
VW golf IV

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST To nov 17, 2009 2:38 pm

baSix je napisal/-a::cry: :cry: :cry: Wili

Bravo... in potem se čudite, da so čakalnice polne... :roll: :roll: In da morajo tisti, ki res potrebujejo pomoč čakat... Svašta!

LP U

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing To nov 17, 2009 3:49 pm

FFST je napisal/-a:
baSix je napisal/-a::cry: :cry: :cry: Wili

Bravo... in potem se čudite, da so čakalnice polne... :roll: :roll: In da morajo tisti, ki res potrebujejo pomoč čakat... Svašta!

LP U

ja to je res žalostno toda resnično pol pa eni k smo fejst poškodovani čakamo 7ur v vrsti,ker nekatere malo po sklepih boli pa ...

drugač pa res škoda za avto ampak sej se ga da porihtat, na zavarovalnic bi mogl mal bolj realno ovto ocenit, velikokrat se zgodi da prideš čez pa ti še kaj ostane

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga To nov 17, 2009 3:57 pm

noja ... sej me boli, da ne bo zdej tukej kreganja. K svojemu zdravniku še moram, tako da bomo potem videli pri čem smo ;)
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 17, 2009 4:04 pm

Jaz sem imel totalko z svojim prvim avtom (letnik '95).
Šel sem na poravnavo in sem tam iztržil skoraj 1200€. Avto je bil vreden morda 200€.
Hodil sem pa dva tedna na fizioterapijo.
Upam, da ti kaj pomaga...

Drugače pa res škoda avta. Bilo je veliko vloženega vanj, ampak tudi, če bi billo vloženo 10000€ bi bil vreden kot si na začetku napisal. Tako je.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To nov 17, 2009 5:11 pm

Sam imam isti problem. V avto vloženega veliko denarja in še več ur, imel prejšnji teden nesrečo, jaz nisem bil kriv in avto je ocenjen na totalko.
Ne vem koliko bo kaj pomagalo pri izplačilu, ampak lahko pa pohvalim cenilca, saj je napisal vse podrobnosti, tudi kaj vse je bilo na avtu zamenjano in, da mu manjka samo par mesecev do oldtimerja. Res si je vzel čas in zapisal vse kaj je na avtu razbito in kaj vse je bilo v zadnje pol leta na avtu zamenjano.

Drugače pa upam, da bom dobil izplačila vsaj toliko, da krijem stroške materiala, delal bom itak sam, edino švasal mi bo klepar.

Drugače pa lahko tožiš povzročitelja, ampak se to vleče. Je pa problem, ko je v avto vloženega toliko denarja in dela, potem ti pa ocenijo na totalko. :?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov