Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

tamejhna
Nov uporabnik

Prometna nesreča+kazen

Napisal/-a tamejhna Po dec 28, 2009 12:14 pm

Torej zadeva je sledeča...včeraj sem imela prometno nesrečo. žal sem bila kriva jaz. Bli smo trije avti v koloni. Ta prvi je zaviju in sem prepozn vidla pa se zaletela v avto pred seboj. Torej razlog premejhna varnostna razdalja+spolzko cestišče (čeprav je policaj napisu, da je blo soljeno, so solil šele po tem, ko so že bili policaji na kraju dogodka).
On v vozilu spredaj je že jamral, da ga boli glava in rama.
Napihala sem 0,00.
Zanima me kakšno kazen lahko pričakujem. Sicer prej še nisem povzročila nobene prometne nesreče, tudi nisem več voznik začetnik. Policaj mi ni dal ničesar za podpisat.

Zdej me je pa res full strah kakšno kazen bom dobila? A jo dobim po pošti al morm še k sodniku za prekrške?
A dobim domov po pošti zapisnik?

LP

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 28, 2009 12:20 pm

Identičen primer nekaj let nazaj se je pripetil mojemu očetu, kjer je dobil kazen za varnostno razdaljo, res pa je, da na licu mesta. Nisi dobila nobenega zapisnika o nesreči? Nenazadnje je tu šlo verjetno za "blažje" trčenje, kjer si mogoče celo prebila svoj hladilnik? Jok in stok poškodovanca naj te ne skrbita, saj imaš v te namene plačano zavarovanje (za izgubo bonitete ne bi rad govoril na pamet, se mi pa zdi, da gre za 3 premijske razrede ~ načeloma 15%), fajn bi bilo, če bi imela plačan še AO+ (zavarovanje avtomobilske odgovornosti, al neki takega) kjer lahko vseeno nekaj iztržiš (verjetno te kaj boli - ne odgovarjaj).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

tamejhna
Nov uporabnik

Napisal/-a tamejhna Po dec 28, 2009 12:24 pm

Nobenega zapisnika nisem dobila...nič.
Ja šlo je res za blažje trčenje (cca 40km/h), še hladilnika mi ni prebil. Sam odbijač pa to je mal zloml druga je pa vse celo.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po dec 28, 2009 12:28 pm

Če te kaj boli, pojdi k zdravniku čimprej :!:
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po dec 28, 2009 12:33 pm

Kazen bo (če bo) za premajhno varnostno razdaljo, ostalo (tuje bočine in škodo) krije tvoja polica obveznega zavarovanja.

4motion
Nov uporabnik

Napisal/-a 4motion Po dec 28, 2009 1:11 pm

Isti primer je imela moja punca par mesecev nazaj,
kazen 120€+3KT, plačaš pa polovičko. Čudi me, da na kraju nesreče nisi dobila zapisnika in kazni??!

tamejhna
Nov uporabnik

Napisal/-a tamejhna Po dec 28, 2009 1:19 pm

žal lastnik avtomobila nima zavarovanja AO+.

tamejhna
Nov uporabnik

Napisal/-a tamejhna Po dec 28, 2009 1:19 pm

4motion je napisal/-a: Čudi me, da na kraju nesreče nisi dobila zapisnika in kazni??!

sej to je men tud najbolj čudno. Zato pa sprašujem...ker sm kr mal živčna kaj bo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 28, 2009 7:25 pm

No evo, js sm me dans tud prvo pravo uradno prometno nesrečo. Izsilil me je drug voznik, krivdo priznal in jo tudi dopisal na evro poročilo... Mene pa zanima naslednje, ker sem bil raztresen (kot tudi drugi voznik) sem enostavno pozabil dopisati datum in uro... Bi utegnil imeti velike težave?

azil
Nov uporabnik

Napisal/-a azil Po dec 28, 2009 7:53 pm

odprti clio je napisal/-a:No evo, js sm me dans tud prvo pravo uradno prometno nesrečo. Izsilil me je drug voznik, krivdo priznal in jo tudi dopisal na evro poročilo... Mene pa zanima naslednje, ker sem bil raztresen (kot tudi drugi voznik) sem enostavno pozabil dopisati datum in uro... Bi utegnil imeti velike težave?

Načeloma ne, seveda da ti drug voznik ne bo zatrjeval, da sta imela trk kake 2 leti nazaj... V tem primeru dokažeš s pričo ali kaj podobnega.
Pejt pa prijavit čimprej, zavarovalnica bo pa v vsakem primeru (ne glede da si dopisal da prizna krivdo) pozvala drugo stran, naj izpolni še nekaj papirjev - zopet v namen priznanja krivde.
Če ni drugi voznik moron, ni težav. Tudi če je, je rešljivo.
vsi lažejo k ps teče

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 28, 2009 8:47 pm

Sploh me ne skrbi, da bo zavarovalnica skušala deliti krivdo, ker sva oba na triglavu; vendar je krivda nedvoumna. Glede na lokacijo in poškodbe je popolnoma očiten potek nesreče. Le bolj na tesnem sem s časom...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po dec 28, 2009 9:44 pm

Saj policisti nikoli ne dajo zapisnika za domou :lol:
Zakaj ga nisi oz. ti ga niso dali za podpisat je pa drugo vprašanje ! Morali bi !

Če imaš AO+,takoj k zdravniku, jamraj !!

@odprti clio, čimprej na zavarovalnico. Sicer bistveno je da je priznal krivdo, ampak če se bo povzročitelj premislu in ti začne delat težave potem bi te znali je*ati na račun datuma in ure !

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 28, 2009 9:48 pm

če boš dobila kazen za premalo varnostno razdaljo je kazen 120€,vsaj toliko sem jaz dobil lanil. samo jaz pač nisem nesreče povročo,ampak le varnostna razdalja pač.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Po dec 28, 2009 11:22 pm

B|ind je napisal/-a:Saj policisti nikoli ne dajo zapisnika za domou :lol:
Zakaj ga nisi oz. ti ga niso dali za podpisat je pa drugo vprašanje ! Morali bi !

Če imaš AO+,takoj k zdravniku, jamraj !!

@odprti clio, čimprej na zavarovalnico. Sicer bistveno je da je priznal krivdo, ampak če se bo povzročitelj premislu in ti začne delat težave potem bi te znali je*ati na račun datuma in ure !

Dajo ga ne, ker tisto kar takrat načečkajo v svoj zvezek ima toliko slovničnih napak in je tako trapasto napisano, da ni za nikamor (govorim iz lastnih izkušenj, je bilo policaju kar nerodno, ko sem ga popravljal, medtem ko sem mu narekoval in je on pisal). Potem ko oni to na postaji sestavijo v nekaj kar ima približno obliko, pa ti morajo na tvojo zahtevo izročit kopijo tega zapisnika.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 29, 2009 12:43 am

odprti clio je napisal/-a:fajn bi bilo, če bi imela plačan še AO+ (zavarovanje avtomobilske odgovornosti, al neki takega) kjer lahko vseeno nekaj iztržiš (verjetno te kaj boli - ne odgovarjaj).

AO+ je nezgodno zavarovanje šoferja. ;)

Je pa dandanes kar težko kaj iztržit. Ker je bilo dost nategancij in so na veliko služili ljudje s tem. Tak da so bolj previdni.
Jaz sem se skotal z avtom pri 120kmh, na slikah v bolnici se ni videlo nič. Sem pa sem jamral moji dohtarci 6 tednov skupaj, da mi je vlekla bolniško (je pa res, da mam zlo fajn zdravnico, ker vsak ti ne naredi tega), saj je itak sama vidla, da se že napravljam. Potem pa sem ji kar rekel za napotnico za terapevta. Od tam naprej je pa dobro met kakšnega odvetnika ali pa koga, ki se s tem ukvarja. Jaz sem tukaj spustil vse z rok, da so drugi uredili tako, da je za vse prav. Ker potem dokazovanje zavarovalnici preko AO+ in prilagat vse potrebne dokumente.... tu priznam, da bi bil osebno pečen.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To dec 29, 2009 1:27 am

Vem, mi je jasno, samo vsak € šteje. Sploh, če se ti je res zgodila nesreča; spregledaš ipd. (ne da prosš, da se začetiš). V takem primeru ti pride super, če si vsaj hladilnik in luč pokriješ... Sej vem, da me nisi napadu in da se vrjetn tud strinjaš, ztao sm ji to namignu.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To dec 29, 2009 1:37 am

Nič ne napadam :) Tam sem samo napisal, da bo prav, kaj pomeni AO+, ker jih dost neve in da nebodo v zmoti.

Glede odškodnine pa tud pride prav, kje in kaj pazit pri postopku.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To dec 29, 2009 2:18 am

4motion je napisal/-a:Isti primer je imela moja punca par mesecev nazaj,
kazen 120€+3KT, plačaš pa polovičko. Čudi me, da na kraju nesreče nisi dobila zapisnika in kazni??!

moj fotr je tut z ML zaletu v enga, ker je človek namerno bremzal na semaforju ki je samo za pešce, češ z izgovorom da je mislu da bo otrok skoču na cesto, a fotr prav da ni prepričan da je SPLOH kdo bil ob cesti, tako da mislim da je blo namirno bremzanje da bi dobil odškodnino od zavarovalnice oz neke mučke.

kazen je bila 120e brez kazenskih točk zaradi varnostne razdalje

srečom našemu avtu skor nč ni blo, un pa z bogo alfo pol zadka manjka :D

tamejhna
Nov uporabnik

Napisal/-a tamejhna To dec 29, 2009 11:40 am

Govrila sem s z nekaterimi ljudmi ko se mal spoznajo na to pa jim je mal čudn, da nism dobla tud nič za podpisat. Niti zapisnika, niti potrdila o opravljenem alkotestu. A lahko grem js na policijo pa zahtevam kopijo zapisnika?
A ni tak, da ti morjo dat zapisni za prebrat in ga potem ti podpišeš, če se strinjaš z napisanim???

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To dec 29, 2009 11:44 am

tamejhna je napisal/-a:A lahko grem js na policijo pa zahtevam kopijo zapisnika?

Ja.

tamejhna je napisal/-a:A ni tak, da ti morjo dat zapisni za prebrat in ga potem ti podpišeš, če se strinjaš z napisanim???

Ne. Kot sem rekel, tisto kar na kraju nesreče napišejo je neke vrste osnutek. Itak sta bila ti in drugi udeleženec nesreče vključena v nastanek zapisnika, najbrž nisi rekla "nisem se pravočasno ustavila, zato sem se zaletela vanj", policaj je pa napisal "zmiksala je banano in nastalo prelila preko pudinga".
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov